Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mg3 , Bonobo643 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 21 Misafir (5 Mobil) - 17 Masaüstü6 Mobil
5 sn
126.283
Cevap
298
Favori
4.553.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 63036304630563066307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rockstar her daim donanım sınırlarını zorlayan başka bir tabirle teknik anlamda taşın suyunu sıkan oyunlarla karşımıza çıktı dolayısıyla da bugüne kadar GTA ve RDR serisi 60 FPS ile çıkış yapan oyun olmadı konsollarda.

16 teraflops işlem gücüyle 60 FPS çalıştırmanın bir yolunu bulurlar diyorsunuz da CPU darboğazının yaşandığı bir senaryoda GPU'dan %100 verim alınamaz 4090 bile olsa. GTA'lar çıkış yaptığı dönemde yüksek CPU gücüne ihtiyaç duyan oyunlar. konsollarda yer alan CPU'lar ile dropsuz stabil 60 FPS mümkün değil eşyanın tabiatına aykırı. Stabil 30 FPS bile zor görüyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 1 Aralık 2024; 23:38:32 >
  • MisterX06 kullanıcısına yanıt

Bence de oyun çıktığında buralarda olalım. Bence herhangi bir firmaya bu kadar güvenmeyecek kadar sorunlu veya işlemci ağırlıklı oyun gördük. Ve çeşitli enginelar ile üretilmiş oyunlardı bunlar. Hepsi UE5 değildi. Ki burada Rockstar'a bir suçlama yapmıyoruz aslında. Oyun doğası ve konsepti gereği işlemci gerektiren bir oyun. Tabii ki ellerinden geleni yapacaklardır ama bir yere kadar. Çünkü elindeki donanım ve sınırı belli. Ekran kartı için optimizasyon yapmak ile işlemci için yapmak aynı şey değil. İşlemci için çok daha zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 1 Aralık 2024; 23:37:2 >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

Hocam işlemci ağırlıklı oyunlar dediğimiz şeyler tamamen optimizasyon sorunu. Örneğin dragon dogma da tek bir patch ile oyun 40 lı fpslerden 50 lere çıktı. Rockstarın yapay zeka algoritması örneğin ps3 e dayanıyor ve hala hiç bir oyun şirketi onlar kadar iyi algoritma yapamadı. Gta5 te kesinlikle 60fps modu olacaktır. Aksini düşünmüyorum. Yeterli kafa yorup mesai harcayıp optimize ettikten sonra 60fps dediğiniz şey mevcut donanımlar için hiç zor değil. Günümüzde 60fps de sorun yaşayan tüm şirketler bir süre sonra patchler ile 60hz i yakalamayı başardı. Yani asıl sorun donanımların yetersizliği değil optimizasyon eksikliği. Rockstar bunun altından kesinlikle kalkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P3rF3cT55 -- 2 Aralık 2024; 0:8:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Israrlan 3600 örneği veriyorsun. 3600 6 core, 12 thread.

Ps5 cpusu 8 core , 16 thread. zen2 deki karşılığı 3700x'dir.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

Bir de gta6 çıktığında tekrar görüşelim. Konsolu hala direk pc gibi düşünmenin ne kadar yanlış bir düşünce olduğunu beraber görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 2 Aralık 2024; 0:10:54 >

• P3rF3cT55 kullanıcısına yanıt

Dragon's Dogma sorunlu bir oyundu birçok açıdan. İyi bir örnek değil. Yani gerçekten işlemci ihtiyacı makul olduğu için performans problemi veren bir oyun değildi. Direkt sorunluydu. Şehirlerde npc renderlama şekli bile hatalıydı. Ayrıca Pro'da mutlaka 60 fps modu olacaktır. Ama bu Kalite ile değil Performance ile olacak diye düşünüyorum. Ki esas olay stabilite dediğim gibi. Her şeye optimizasyon deyip geçemeyiz. Sen yeterince güce sahip donanımını koyarsın ondan sonra yine yapamıyorlarsa o hep tartışılır. Bazı oyunlar yapısı gereği donanım ihtiyacı duyuyor ekstra. Gta 6'nın da böyle olacağını kestirmek zor değil. Pro ekran kartı noktasında sıkıntı çekmeyecektir zaten. Dediğim gibi oyun çıkınca görürüz birlikte. Olur da dediğimiz gibi sorunlar yaşarsa da bazı kişiler cihaza değil şu an çok güvendikleri Rockstar'a atacak ama muhtemelen topu [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] Ps'te 3700X muadili bir işlemci var. Keşke Pro 5600 muadili ile gelseydi ama yapacak bir şey yok göreceğiz artık yeni oyunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Aralık 2024; 0:18:42 >

• P3rF3cT55 kullanıcısına yanıt

Bu şirketlerin uzun süre oyun çıkartmaması zaten diğer şirketlerin neden optimizasyonsuz veya bug dolu oyun çıkarttığının üstü örtülü bir açıklaması. Şirketler kısa vadede genel kullanıcı memnuniyetinden önce mali performanslarına ve kâr maksimizasyonuna bakıyorlar. Mümkün olduğunca çabuk ve az maliyetle oyun geliştirip bir an önce meyvelerini müşteri tabanından - ilk andaki şikayet ve homurdanmalara aldırmaksızın, yalnızca refund etmeyeceklerini garantileyecek biçimde - toplamak istiyorlar. Kullanıcıya tamamen kaliteli veya eksiksiz bir sunumu prensip yapan şirketler de yeni oyun yapmaktan itinayla kaçınıyorlar çünkü öbürü kadar kolay ve kârlı değil. Onlar için de varolan başarılı oyunlarını ufak tefek eklentilerle piyasada yüzdürmeye devam etmek ya da serinin başarılı geçmiş halklarının remaster versiyonlarını yapmak çok daha az maliyetli ve haliyle daha kârlı. Bence aşırı karmaşıklaşan ve geliştirmesi çok pahalı hale gelen oyunlarla beraber oyun endüstrisi ekonomisinin bu evrimi onları böyle davranmaya zorladı. Geliştirme maliyetleri artık bu kadar astronomik boyutlardayken ve piyasadaki geçmiş ürünlerini yüzdürebiliyorken niye yeniden sıfırdan bir oyun yapsınlar? İliğine kadar sömürürcesine mümkün olduğunca altın yumurtalayan tavuklarına - yani eski oyunlarına - bel bağlayacaklar.

• GT_55 kullanıcısına yanıt

Farkındayım kağıt uzerinde her ne kadar custom diye belirtilse de tam anlamıyla Zen 2 mimarili 8/16 bir 3700X CPU yer alıyor fakat pratikteki karşılığı 3700X değil malesef keşke öyle olsa 3700 yaşına rağmen halen canavar gibi bir işlemci PC tarafında ama DF bile konsol pc karşılaştırmalarında R5 3600'ü esas alıyor dikkat ederseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 2 Aralık 2024; 1:47:24 >

GTA 6 cıktıgında bu aynı ekip, youtube da ve redditde sabah kalkar kalkmaz önce gta 6 ps5 pro bug yazıp clickbaitlerde gezip hiçbirşey bulamayınca, sondaki pro yu silip gta 6 ps5 bug yazacaklar onda da birşey bulamayınca bagırsak sorunları ile güne başlayacaklar, gta 6 release date ile genel cerrahi pol randevu sayılarını cross check yapabilen varsa ben de iddaa ediyorum, eşleşme sayısı artacak.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Bu strateji sürdürülebilir değil ama, sen sadece remaster firması olursan senin bütün kimliğin yok olur ki firmaları da ayakta tutan şey kimliktir. Xbox'ın en büyük sorunu kimliksiz olması, nintendonun da en büyük başarısı, kimliğinden asla vazgeçmemesidir. playstation'a remaster remake firması olayı iyice yapışmaya başladı, son horizon remaster'ı resmen rezaletin daniskası, 2025'te yeni ip duyuruları çıkış tarihi ile birlikte yayınlanmazsa sıkıntı daha da büyüyecek. Ha xbox bu kadar beceriksizken playstation'a hiçbirşey olmaz

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt

Valla bluru azaltsalar yeter sadece alan wake özelinde degil. En düşük kaliteyede razıyım oyundaki texturelar efektler uzak çizimler rezalet olsun razıyım.

Ama görüntü net keskin olsun ama bunu yapamıyorlar sanırım görüntünün net keskin HD gözükmesi için 1440p ve üzeri çözünürlükler gerekiyor. Series S bunu başaramadıgı için

tüm oyunlarda görüntü bulanık. Dedigim gibi grafikler Dokular efektler rezalet olsun razıyım ama yeterki görüntü keskin canlı olsun ama bunu başaramıyor series S :( Buda sanırım çözünürlükle alakalı bir durum görüntünün net canlı keskin olması için yüksek çözünürlük gerekiyor :( 800-900pden upscale yapılınca oyunlar Rüya aleminde gibi bulanık bulanık oyun oynuyorsun.

Piyasada Sıfır Series S fiyatlarına bakıncada ithalatçı garantililer bile 14-15k ucuz bir cihazda değil.

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Ben de aldım ZEHRİ bünyeye. Dün 9 da başladım göz açıp kapayana kadar gece 2 olmuş. İnanılmaz bir deneyim yaşatıyor. Tatlı bir zorluğu da var. Bakalım 6 7 saat sonunda anca ilk yerleşim yerine girebildim. Sindire sindire oynuyorum:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt
    Max. 5k edecek cihaz SS. Bir süre kullanmıştım. Çöp suyu tam. Şu anki fiyatı da facia gibi. 18.5 liraya PS5 Slim aldık düşünün.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aynen öyle işlemcin ne kadar güçlüyse oynadıgın oyunda ne kadar veriyi işleyip gpuya gönderebiliyorsa okadar grafik ve fps görebiliyorsun.

Ben mesela gidip Ryzen 5500 yada intel 12100F işlemciler ile rtx 4060 ile 75fps alıyorum diyelim sonra gpuyu değiştim gittim RTX 4080 taktım FPS'imde değişiklik olmaz yine 75fps alrım Zira işlemcim en fazla okadarlık bir veriyi işleyebilir rtx %4060ı %90 100 kullanım yapabilirken rtx 4080'im %50-70lerde gezer gpuyu zorlayamaz işlemcim:D Yine düşük fpsde kalırım yani.

PS5 Prodada aynısı oldu. PS5 Pro işlemcisi 16teraflopsluk gpu gücünü işleyebilecek güçte değil. CPU %100de dolanıcak zorlanıcak gpusu ise çoğu oyunda zorlanmayacak:D RTX açmazsan tabi.

Kesinlikle işlemciyede el atmaları gerekirdi.

Eğer öyleyse durum dahada vahim Ryzen 3.nesillerin tekli çekirdek performansları çok düşük.

Ryzen 3700Xde yerlerde sürünen fpsler Ryzen 5600Xde uçuyor çoğu oyunda. 30-50fps fark atıyor 5600X ler 3700Xlere

AMD Tekli çekirdegin düşük performans sorununu 5.nesilde çözdü.

PS5 Prodada yeni nesil bir ZEN Mimarisine geçmeleri gerekirken ps5deki 3.nesil cpu kullanıldı hiç değişiklik yapılmadı.

Bunu da söylemiştik. Bir oyun var diyelim ve bu sorunlu bir oyun olsun. Misal 3600 ile 10 şiddetinde sorun yaşıyorsan, 5600 ile 6 şiddetinde yaşıyorsun. 3600 ile 40-50 fps'e düşüyorsan 5600 ile 60-70'e düşüyorsun. Dragon's Dogma 2 her platformda epey sorunlu bir oyun. Ama bir 7800x3D ile durumuna bakın bir de 3600 ile. Sorunun şiddeti ne kadar farkediyor. Yani donanımın güçlendikçe sorunun şiddeti de azalıyor. Bu tabii ki oyunların opt. özürlü olmasına bir gerekçe değil. Ama "banane hepsi düzgün çıkaracak" deyip beklersek daha çok bekleriz. Kimi firma hiç sallamıyor. Ortada bir gerçek de var ki oyunlar eskisinden daha sorunlu da çıkıyor. O yüzden sen biraz önlemini alacaksın. Ki sorunsuz çıksalar bile yine de kart - işlemci uyumu hep dengeli olmalı. Ps, Xbox, Nintendo vs. Hangi cihaz olduğu önemli değil. Halen şunları bilip de insanlara laf atanlar fanboydur diyeceğim de yani fanın da her zaman sevdiği ürünün daha iyi olmasını istemesi gerekir o da bir tezatlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Aralık 2024; 11:32:20 >

Df'nin ne dediği önemli değil. A oyununda 3600 performansı verdi diye, o onu 3600 yapmaz. B oyununda da 3700x performansı verir.(Spiderman)Yani çekirdek ve izlek sayısı farklı bir kere. O yüzden ps5 cpusunun zen2 mimarisindeki karşılığı 3700x'tir.

Sayın bot kardeşim. Ps5 çıktığında, 5000 serisi cpu mu vardi içine koyacak. 4 yıl önce çıkan konsolu konuşuyoruz. Simdi çıkmış gibi yorum yapıyorsun.

Ben ps5 için demedmki? PS5 Pro için Ryzen 5.nesil ZEN 3 mimari koymaları gerekirdi?

Pro daha yeni çıktı. Yeni cihaza gidipde Zen 2 mimarili 3.nesil Ryzeni yapıştırmışlar yine. Hayvan gibi 800euroya çıakrdılar fiyatı ama gidipde Zen 3 mimarili 5.nesil cpu koymadılar daha fazla Kar etmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 2 Aralık 2024; 12:43:23 >
    Cpu değişemez. Değişirse nesil değişir. Ara nesil konsol bu. Tıpkı ps4 proda oldugu gibi, ayni cpu mimarisini kullanmak zorunda. Pc kafasında düşünmeyelim artik bu konsolları. Bu cpu xbox series x ve s'teki ile aynı cpu sayılır.

Başta "o zaman 5000 serisi işlemci mi vardı" denmiş Pro için konuştuğun belli olduğu halde. Sonra cevap gelince "ama değişemezler ki" olmuş [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] Hangi bilgiye dayanarak değişemezler deniyor acaba. Öyle bir zorunluluk yok. İstediği zaman değişirler gayet de. Yine birileri kafasından bilgi uyduruyor. Pc kafası ile ne alakası var bunun? İstedikleri gibi değişebilirlerdi. Hadi mimariyi değişmezsin, aynı mimaride daha güçlü bir ürün koyarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Aralık 2024; 13:5:4 >
  • 
Sayfa: önceki 63036304630563066307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.