|
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6316. sayfa)
-
-
Hocam aslında LG OLED mevcut. (siz bunu yazınca bi üzülmedim değil pişmanlık yaşattı :D ) Bende Koç grubu'nda çalışıyorum. Bilkom'dan tanıdığım bir kaç arkadaşım bile Xbox kullanıyor onlar biraz da etkili oldu bu kararımda. Her istediğim oyuna 1.500 - 3.000 tl vermek bana hiç mantıklı gelmedi. Düşünsenize şu oyunu bir oynayım diye açtın store'u tek oyuna 2k para çekildi hesabından, yani bu durumu açıkçası kafamda bir yere oturtamadım. Belki bunu yapabilenler vardır, ne mutlu onlara :)
Basit bir hesap, ilk oynamak istediğim oyunlar üzerinden yapayım.
Until Dawn: 2.500
Horizon Forbidden: 2.100
The Last Of Us 2 : 1.250
Sadece şu 3 oyuna ulaşabilmek için 6.000 tl nin kullanıcının cebinden çıkması gerekiyor
Çok ince hesaplara, detaylara çok girmişsin diyebilirsiniz ama kolay değil yıllardır sadece PS ile yürümüş biri olarak bir anda Series X' i kabullenebilmek, neyse birbirimize alışacağımızı düşünüyorum
-
Kısaca uzatmadan PC alın geçin tüm oyunları sınırlama olmadan en iyi grafik performansı alarak keyfinize bakın demek istemişsin -
Cidden üzülüyorum şu ülke insanına birşey de diyemiyorum ama yazık cidden , sabah akşam konsol başlığında para para para başka muhabbet yok. Cidden zor bu ülkede bir tane bile hobinin olması. -
Ben Xbox’a One X ile ilk kez geçmiştim. Hiç sorun yaşamadım bir gün olsun pişmanlık da duymadım. Tam tersi o dönemki gamepadi Playstation DS4’ten üstündü hoşuma gitmişti. Sonra da PS4’ü satmıştım. Bu sene Series X ile başladım özel oyunu birikince PS5 Slim aldım. O da 1 senede bitti sadece kendi özel oyunları değil başla oyunları da burada tercih ederek kullanmıştım kontrolcüsünü Dualsense5’i beğenmiştim. Şimdi iki konsol da yok gaming laptop ile devam ediyorum. Kontrolcü Dualsense Edge ve Xbox Elite 2 ile devam ediyorum. Hepsini keyifle kullanıyorum. Siz de Xbox’tan keyif alacaksınız. Tavsiyem PS özel oyunlarını indirim zamanları gelince sizin için çok ucuzladığı zaman PS veya PC Steam üyeliğinizle alın, PS’e veya PC’e ileride geçeceğiniz zaman indirim beklemeden yüksek fiyat ödemeden oynarsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MambaVino -- 3 Aralık 2024; 21:41:15 >
-
Maalesef sadece forum ve konsol başlığı değil, evden dışarı çıktığınızda her yerde para sorunlarını insanlardan görüyorsunuz anlıyorsunuz. -
kontrolcü işinde şu aralar popüler olmayan fikrimi söyleyeyim, hala xbox daha iyi. ben bu titreşim işini sevemiyorum arkadaş. dualsense’in titreşimi güzel mi? güzel. ne katıyor ama deneyime ben şahsen alamıyorum o kattığı şeyi. ateş ederken tetik sertliği değişiyor. benim amacım oyunda olanı ordaymış gibi, elimdeki nesneyi ben tutuyormuşum gibi hissetmek değil ki. olanları görmek ve ona yön vermek. bu ikisi ne kadar zahmetsiz olursa deneyimim o kadar güzelleşiyor. o sertliği değişen tetiktir falan benim için sinir bozucu oluyor.
xbox kolu ise aşırı rahat. basit bir titreşim motoru ki onu da direkt kapatırım oyunlarda. asimetrik analog, yine müthiş rahat. benim deneyimim açısından halen xbox kolu daha iyi.
-
asimetrik analog candır, gerisi fasa fiso
-
aslında yakın zamana kadar forbidden west ps plus kataloğundaydı. oyuncu dostu sony firması en doğru kararı alıp çıkarttı
-
Kablolu kulaklık ile kullanınca tam bir çöp xbox kolu..Pilin yüzde 10'u bitince kesintiler başlıyor. -
dualsense’de de titreşimi açarsanız şarj çok daha hızlı bitiyor. bu dediğinize yapacak bir şey yok. pillerin ömrü ve teknolojisi senelerdir aynı. üzerine teknoloji bina ediliyor, yetersiz kalıyor.
edit: piller yüzde 10’a düşünce diyorsunuz sandım. ben hiç böyle bir problem yaşamadım kendi kulaklığım ve kontrolcümde. bir sıkıntı olabilir kontrolcünüzde. garanti devam ediyorsa değiştirmeyi deneyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artisart -- 3 Aralık 2024; 22:16:27 > -
Kişiden kişiye değişir. Şahsen benim için titreşim önemli Dualsense de bu konuda Xbox’tan üstün. Titreşimin yanında tuşlara basma Playstation’da daha hafif basınca işlerken Xbox’ta daha sert basmak gerekiyor. Bu da kişiden kişiye değişir ben tuşlara sert basmayan biriyim o yüzden Dualsense benim için daha iyi oluyor. Kontrolcüyü kavrama DS4’ten hiç memnun değildim, Xbox bu ergonomisiyle çok üstündü. Dualsense ile Xbox stiline geçerek ergonomi sorununu çözdüler. -
Yıllardır insanların sevdiği bir ürünü her nesilde değiştirmektense üzerine katarak ilerletmek daha faydalı. Nintendo'da xbox kontrolcüsünü örnek alır bu arada. -
Hocam bi öncekinde de oluyordu ya.Aynı kulaklığı dualsense ile kullanınca sıkıntı olmuyordu.Yine xbox kolunu PC'ye kablolu bağlayıp kulaklığı kolun jak girişine takınca da sorun yok.Kulaklığı kablosuz/pilli kullanınca sorun yaşıyorum
Kulaklık:SteelSeries Arctis 1 (kablolu)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 3 Aralık 2024; 22:42:45 > -
Konuşulan şey paranın ötesinde, senin harcadığın para karşılığında sana sunulan hizmet önemli olan. Olaya baktığınız pencere yanlış.
Tv satışları düşük diye bir anda ciddi anlamda kullanıcısı olan bir konsolun Türkiye ayağını kapatmak.
Yönetim anlamında son dönemde yaşanan saçma kararlar.
Önceden efsane yapımlarla adı anılan firmanın tamamen Disney'e evrilmesi,
Bir kişinin keyfi için Horizon Lego gibi anlamsız işlerle uğraşması markanın değerini yansıtmıyor.
Oyun senaryolarında, kurguda yapılan bariz hatalarla anılmaya başlanması.
Yani sen ne sundun ki, ben sana karşılığında bu bedelleri vererek destek olayım.
Mesele sadece bahsettiğiniz gibi ''para para'' olsa bir pc toplar hayatını torrentle geçirirsin.
Bence ülke insanının üzülecek tarafı hayatın her karesinde karşısına çıkan onu değersiz gören ve koşullara göre senden çok fazlasını isteyip karşılığında en azıyla yetinmesini öğreten sisteme karşı normal yaşantısına devam etmesi,
Belki burada bahsi geçen tutarların çok daha fazlasını başka teknolojik ürünler, farklı durumlar için harcıyoruzdur.
Çok harcamak mı, nitelikli harcamak mı esas olan..
-
stalker 2 için xbox'a gelen son güncellemeyle beraber teknik tüm sorunlar çözülmüş oyun 60 fps sabit veriyor performans modunda, pc'ye kıyasla 4 yaşındaki bir konsol için grafikler idare eder seviyede. bu kadarı da fazlasıyla yeterli.
20 saati geçmeme rağmen oyunda uykunun bir mekanik olduğunu yeni öğrendim, uyumadığınız zaman karakterin gözü kapanıyor daha fazla halüsinasyon görüyor veya benim questim ile alakalıydı. scorn'dan sonra beni en çok rahatsız eden quest Ad astra per aspera oldu silent hill falan tıraş kalıyor yanında
-
Bir oyuna o kadar para vermek değmiyor gibi hissettiriyor değil mi? Sanırım yazdıklarınızdan esas derdinizi kaptım. Benim de alabileceğim halde neredeyse hiç PS Exclusive almama sebebim bu. Anlamsız derecede pahalılar. Bir interaktif filme neden o kadar para vereyim film çok güzel olsa da?
-
Bunu Rockstarın 2010 Red Dead oyununu lütfedip PC’de çıkarıp üstüne Remake yapmadan bir şey yapmadan sadece PC portlamasından 50 dolar istemesinde hissettim ve oynayasım geldiyse de almadım. Oyunun ederi 15 Doları geçmemeliydi. -
İnteraktif film olarak Detroit become human var onun dışındakiler öyle değil ki PS exc leri bildiğinize eminmisiniz fiyat konusunda evet çok pahalı PS tr store
-
Neden 4090 da böyle zaten demedin. Öbür tarafta böyle diyorlar arada, yoksa sen yanlış mı biliyorsun 4K 144 Fps olmasın tekrar bir bak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 4 Aralık 2024; 7:29:27 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X