Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6317. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
126.430
Cevap
298
Favori
4.557.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 63156316631763186319
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çözünürlük arttırıp 50 dolar basıp geçmişler 😃 Herkesin güveninin tam olduğu Rockstar.
  • quote:

İnteraktif film olarak Detroit become human var onun dışındakiler öyle değil ki PS exc leri bildiğinize eminmisiniz fiyat konusunda evet çok pahalı PS tr store

Size göre film gibi değil; bana göre öyle. Kendi içlerinde film ideal tipine göre seviyeleri bulunabilir, bazısı daha da film gibi olabilir. Bazısının oynanış mekanikleri daha zengin veya fakir olabilir. Modern oyunların, bilhassa PS Exclusive'lerin önemli bir ekseriyetinin gelişen teknoloji ve buna yönelik taleple beraber aslında dahil olduğunuz bir film haline geldiği bu devirde vurgumu oyunların film gibi oluşlarına yaptığım için buna ilişik teferruatlar beni ilgilendirmiyor. Gerçekten subjektif konulara objektif realiteler muamelesi çekmenizi anlamıyorum. TLOU mesela sizin için bir film gibi değildir ama benim için öyle. Birçok oyun öyle. Yapısına göre dizi gibi de olabilir. Ama bunlar muhabbetin teferruatı, ana fikri değil.

Ana fikir verilecek ücretlerini hak etmedikleri. Mesela 2013'te oynadığım bir oyunun elden geçirilmişine veya üstünden artık birkaç sene geçmiş devam oyununa onlarca dolar bayılmak tercih ettiğim bir durum değil; kusura bakmayın. Bu da öznel bir fikirdir. Size göre bu ölçüde para vermeye değer de olabilirler. PS Exclusive'ler bence indirimde dahi gereksiz pahalılar. 30-50 dolar fiyat bandında satılıyorlar. Sanki dün çıkmış üst segmentten muadil bir oyun fiyatına satılıyorlar. Spiderman veya başka tanrıları katledecek ya da çocuk bakacak bir Yunan tanrısı oynamak için bu kadar para bayılmam, kusura bakmayın. Bu oyunların çoğunu arkadaşımın konsolunda deneyimleme şansım da oldu. Oynanışlarından vs haberim de var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bethesda pc'dekileri tokatlamaya geliyor sistem gereksinimlerine bak kafayı yersin, series x'de 4k 60 fps akanzi [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

Lüzumsuz güçlü sistem istiyor listeye bak sanki GTA VI.

Bu oyun performans sorunlarıyla çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 4 Aralık 2024; 9:8:0 >
    Bir şey farketmez ki tokatlayacaksa hepsini tokatlar. 60 almaksa olay Pc de alır. Native için yazmışlar gereksinimleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 4 Aralık 2024; 9:20:42 >
  • brnbry kullanıcısına yanıt
    Rt olanlar dışında Native için yazılmış bu kartlar o yüzden gibi. Malum günümüzde çoğu firma upscaling açık olarak yazıyor. Native yazdıkları için göze batmış biraz. Upscaling + Fg düşünerek yazsalar düşerdi gereksinimler. Kart değil de işlemci gereksinimi biraz endişe verici ama. 32 Gb Ram de standart olma yolunda ilerliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 4 Aralık 2024; 9:22:59 >
  • Rt ultra için Dlls performance (1080p) 4090'lı kart yazmışlar birde.1500-1600 dolar sırf ekran kartına ver sonra 1080p çözünürlükten yükseltilmiş 4k oyun oynatsınlar.Rezil ötesi optimizasyon geliyor bu listeden belli oldu gibi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk_1881 -- 4 Aralık 2024; 9:28:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atatürk_1881

Rt ultra için Dlls performance (1080p) 4090'lı kart yazmışlar birde.1500-1600 dolar sırf ekran kartına ver sonra 1080p çözünürlükten yükseltilmiş 4k oyun oynatsınlar.Rezil ötesi optimizasyon geliyor bu listeden belli oldu gibi 

Fuadım baygınlık geçiriyor şu an

• quote:

Orijinalden alıntı: brnbry

Fuadım baygınlık geçiriyor şu an

Alıntıları Göster

Birazdan damlar zaten [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Yazınızdaki birçok görüşe katılıyorum. Oyunlara 1500-4000 tl gibi fiyatlar vermek bana da mantıklı gelmiyor ve vermiyorum zaten. GOW ragnaroku kiraladım örneğin. 1600 tl yerine 100 tl verip tadını çıkardım ve bitti. Oyun çıktığı gibi oynamasam da olur hiç problem değil. Veremeyecek durumla ilgili de değil bu, aynı paranın 2 katı bile olsa gidip bir akşam birkaç kadeh birşeyler içmek ve sohbet etmek bana daha cazip geliyor örneğin. Bu durum oyunun o parayı haketmediğini göstermez, aynı şekilde 3-4 bin tl verip satan alanlar var diye o parayı hakkettiğini de göstermez. Tamamen tercih meselesi yani.

Dolayısıyla alan da almayan da birşey ispat etmek zorunda değil. Ortada belirli bir gerçek yok, herkesin farklı doğrusu var.

• [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

• Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

Ne yazik ki bu durumdayiz. Sosyal medyada bu resmi gordum. AB`nin en fakir uyesi Bulgaristan diye kiyaslamislar.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • Njord- kullanıcısına yanıt

Sony'nin iyi günleri zaten geride kaldı tek tutulan dalı playstation, onda da tökezlemeler var ama diğer firmalar daha da rezalet diye 100 defa söyledim, rockstar harici, ya iyiki şu stüdyo var gözüm kapalı her oyununu alırım dediğiniz bir firma var ki? En son CD project vardı cyberpunk pre order geçtik orda da üzüldük. Ben tüm o gerilemelere rağmen, playstation studios'un bu konuda hala rockstardan sonra en güvenilir firma olduğunu biliyorum, bak inanıyorum demiyorum biliyorum. Hep derdim en büyük hatası full batılılara bırakmak işi diye, şimdi japon bir yönetici de ortak yürütüyor bir süredir, sadece herman'a kalmadı orası, ki kısa vadede toparlama göreceğimize eminim...

Malesef konu sadece para hocam, insanlar bu ülkede hiç bir zaman kaliteli içerik alamadılar ki, burdan da beklentileri yok artık. Bakın xbox'a olan sempatinin tek nedeni gamepass, şuan gamepass'a eriyor bizim millet, nedeni de tek, sadece fiyat uygunluğu, onun harici hiç bir artısı yok. ilk günden beri üyesiyim, playstation ve pc'm de hep oldu, hiç bir zaman tercihim olmadı, ama bizim millet seviyor neden ? çünkü ikinci elde 5 bine series s alıp üstüne ortaklı üyelik alıp aylıp 300 e mi ne, miss gibi uygun bir cok ortalama ama oynanabilir oyunu oynayabilirsiniz, cidden efsane maddiyat açısından.

Ps4 ün de ilk yılları bundan inanın farklı değildi, bıktım buraya liste atmaktan uğraşamayacağım ama onun da ilk 3 yılı 3rd party agırlıklı geçti sonradan açııldı ama kimse şikayet etmedi. çünkü o zaman para vardı ülkede alabiliyorduk, şimdi forumdaki mesajları filtrele hep para muhabbeti "ps pahalı xbox ucuz" bitik bir dünya genç, bu üzücü.

Belli kesim zaten istediğini alıyor etkilenmedi ama etkilenen kesim oranı her geçen gün artınca, burada da sesleri kartopu etkisi ile artıyor işte.

Oyun konsolları iyi ki var.[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt

Bir tane de, 1080p - 60 için frame generation isteyen oyun vardı. Buralarda hiç bahsedilmez[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  PC kusursuz master race'tir[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Indiana Jones'un da, bizim yerimize beta testini yapsınlar. Tam sürümü PS5 Pro'ya çıkınca, rahat ve konforlu bir şekilde oynarız[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• brnbry kullanıcısına yanıt
    Ağla. MAX RT de oynayacağım. Konsoldakiler de baby RT olacağı için muhtemelen 640p medium-low ayarlarda takılırlar yine:) alıştık nasıl olsa zuhahaha. Sana gelince kadim dostum. Sen de Rt mediumda ve high ayarlarda ANCA oynarsın. Ben yine herşeyi max ta oynayacağım için GPU mda bulunan EJDERYAN ın ardına sert bir şekilde üflemesi olan muhtemel senaryoyu yaşayacağız. :)

Ekleme: haaaa pspurodakiler pssosur kullanacağı için HALAY da hediyemiz:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hortlak Fuat -- 4 Aralık 2024; 12:0:26 >
  • Hortlak Fuat kullanıcısına yanıt
    hayal gücünle mi oynayacaksın
  • Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

Ya zaten hocam ps gömülmesinin ve Xbox övulmesinin ana nedeni bizim ülkemiz özelinde ve burada fiyatlar.Ne yazık ki biten alım gücümüz oyuncuların en büyük keyfi oyun oynamayı bile bitirmek üzere.Yoksa dediğiniz gibi tüm firmaların bitik olduğu bir dönemde ps yine oyun açısından bir şeyler yapmaya çalışıyor.Konu özelinde Xbox zaten ölmüş ama bazı arkadaşlar hala ps ölmüş gibi eleştiri yapıyor.Bunun bir kısmı fiyatlar nedeniyle,bir kısmı, Xbox sempatizanı,bir kısmıda kasap sevdiği postu yerden yere vururmus mantığıyla eleştiriyor.Yani gerçekten oyun ve konsollar açısından kötü bir dönem geçiyor.Evet ps kötü, Xbox dahada kötü.

• Hortlak Fuat kullanıcısına yanıt

Full ray tracing + path tracing + dlaa 4K tüm ayarlar ultrada kaç fps alacaksın acaba fuadım da fuadım [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Çok kısaca özet geçmek gerekirse: "Optimizasyon konusunda tam olarak s*çtık, sıvadık, batırdık, bez getirin. açık ara gelmiş geçmiş en kötü optimizasyona sahip oyunu yapmayı başardık." demişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 4 Aralık 2024; 12:52:6 >
  • 
Sayfa: önceki 63156316631763186319
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.