Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mg3 , slmbenmir Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
128.398
Cevap
303
Favori
4.606.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 64166417641864196420
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sony Kadokawa anlaşması ile ilgili bazı kafa karışıklıkları var.

Ilk olarak Sony %10luk pay ile şirkette söz sahibi olamaz deniliyor ama bu doğru değil. Şirketin nasıl çalıştığını, yönetim kurulunda koltuk sahibi olmak için ne kadarlık bir hisseye sahip olmak gerektiğini, kararların oy çokluğu yada oybirligi ile alınıp alınmadığı gibi konuları bilmiyoruz. Yani Mahsun Karaca'nın o skecinde olduğu gibi borsadan küçük bir miktar alıp çalışanlara fırça cekemiyorsunuz. Üstelik diğer hisse sahiplerinin en yüksek paya sahip olan şirket ile ters düşüp hisselerin değerlerinin düşmesine izin vereceğini de bilmiyoruz. Kadokawa'nın mevcut yönetiminin kontrol ettiği hisselerin miktarını da bilmiyoruz. Bunlar gelecek dönemde gorecegimiz şeyler ki bana kalırsa zaten anime bölümü hariç farketmeyecez bile .

2. Olarak yapılmış olan " Şu an için daha fazla hisse almayı planlamiyoruz" açıklamasıda biraz kafa karıştırmış. Sony bu açıklamayı mevcut hisselerin beklenti sebebiyle yükselmesini engellemek için yapmış olabilir. Belki uzun vadede diğer hisseleri de toplayarak daha fazla pay sahibi olmak isteyebilir. Yada belkide Kadokawa'nın mevcut durumdan kurtulması için geçici bir yatırım yaparak ileride hisselerini yeniden eski sahibine geri satmayı planlayabilir.
    Zaten duyurudan sonra Kadokawa hisselerinde %15 lik bir düşüş bekleniyor. Sony ekstra alım yapmayacağını duyurdu ama mevcut kadokawa yönetimi bu düşen hisseleri toplayabilir.

Her ne olursa olsun, şirketin tamamını satın almadan söz sahibi olacak kadar paya sahip oldular. Bu tip yatırımlarda en güzel konu, işler iyi giderse payınızı artırabilir, kötü gidersede fazla zarar etmeden hisselerden çıkabilirsiniz. Bu iki taraf içinde kazan kazan formülü gibi duruyor. Şahsen tam bir alımdansa bu şekilde ortaklık fikrine daha sıcak bakıyorum. Başlangıçta karşı olduğum bir alımdı ama mevcut durumu kabul edebilirim. Tabi gelecek politikasını görmek lazım

• GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

hocam zaten horizon forbidden grafikten başka birşey sunmuyorki insanlara saçma sapan bir oyun

• console-master kullanıcısına yanıt

gelmez hocam horizon yaparlar bunlar sony üç dört senedir başka bir kimliğe büründü sony'den artık hayır gelmez

• PCde olmayan Sadece PS5 Konsol sattıracak kaç adet oyunu kaldı Sonynin?

Benm aklıma gelenler demons souls Gran tourismo 7 last of us part 2?

Astro bot 2 de varda sırf astro bot için ps5 alınmaz heralde.

• Xbox kullanıcılarına fakir, gariban vs diyenlerin şirketi olan sony kadokawa'yı alamıyor parası yetmediği için [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 19 Aralık 2024; 15:18:31 >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

Bu oyunlar ilk günden pc ye gelmiyor. Yani ben mesela 1 sene yada 1,5 sene beklemem pc ye gelmesini. Birde şu atlanıyor, konsolda oyun oynama zevki. Ben ilk günden pc ye çıksa bile ayaklarımı uzatıp gene konsolda oynamak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi console-master -- 19 Aralık 2024; 15:22:56 >
  • Persona_6 kullanıcısına yanıt

gereksiz oyunları karaladım

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • Hortlak Fuat kullanıcısına yanıt

nerede çöp var balıklama atlamışsın  

• Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    İyice kudur:) hahahah

Ard yakan oyunlar. Sen tüm oyunlarını toplasan oynama süresi 3.5k etmez haaaahaahbaabhaha

• oliwander O kullanıcısına yanıt

Kısacası artık From Software oyunlarını, çıktıktan en erken 2 sene sonra PC'de göreceğiz. O da şanslıysak. Hiç görmeyebiliriz de. İşin özeti bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 19 Aralık 2024; 16:13:44 >
  • kadokawa isi gosterip de vermemek gibi oldu, sony daha bungie’nin taksitlerini bitirmedi be abi
  • 4quare kullanıcısına yanıt
    bütün müritler sessiz moda geçtiler
  • trident02 kullanıcısına yanıt
    Özeti nerenle okudum arkadaşım. Birde “hiç görmeyebiliriz de “demiş

Bunu hiç zannetmiyorum hocam. Pc konusunda bir değişiklik yapmazlar. Burada tartışma konusu olacak tek yer Xbox konsolları olur. Ben o taraf içinde bir değişiklik yapacaklarını sanmıyorum ama sonuçta karar verici ekipte en ağır söz hakkına sahip şirket oldular. Belki Xbox versiyonlarını keserler ama bununda oyundandan oyuna değişeceğini düşünüyorum.

Tam tersi From Software neden hala inatla oyunlarını ilk gün pcye çıkartıyor diye firmayı karalarlar:D

Ayrıca Rockstars GTA VI ilk defa PC/XBOX/PS5 3 flatforma aynı anda cıkacak:D GTA 5 den ders alınmıştır heralde konsoldan daha fazla sattılar gta 5'i pcde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 19 Aralık 2024; 17:15:12 >
  • Bu satın alım tamamen gerçekleşseydi, sadece From Software kısmı çok küçük bir olay kalıyordu yanında. Biz oyun severler olarak son dönem artan souls/borne külliyatına aklımız kaldı. Ama iş özünde daha farklı. Neticede bir şey değişmedi özünde. Oynamak isteyen istediği platformda From Software oyunlarını oynamaya devam edecek.
  • 
Sayfa: önceki 64166417641864196420
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.