Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6490. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
129.835
Cevap
308
Favori
4.662.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
175 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 64886489649064916492
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet öyle ama konsollara özel ve PC'de olmayan tarz enteresan oyunlar yapıyorlar. Mesela Nintendo konsolları ve PS'ye çıkan ama başka platformlarda olmayan bazı oyunlar falan var. O yüzden konsol daha zevkli. Hem de Sony ve Nintendo konsollarını japonlar üretiyor, japonlar fahri aryandır ve mihver ortağıdır fakat Xbox dersen o amerikan anglo yahudi konsol..[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Bu sebeplerden dolayı japon konsolları sevilesi cihazlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Ocak 2025; 18:14:30 >
  • Xbox, şaşırtmamaya devam ediyor[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

-----------------------

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]ElAnalistaDeBitsyoutube
    Xbox Series S: Common 1080p/30fps Xbox Series X: - Quality Mode: 2160p/30fps upscaled from 1440p with FSR - Performance Mode: 1440p/60fps upscaled from 1080p with FSR (+60fps with VRR) PS5: - Quality Mode: 2160p/30fps upscaled from 1440p with FSR - Performance Mode: 1440p/60fps upscaled from 1080p with FSR (+60fps with VRR) PS5 Pro: 2160p/60fps upscaled from dynamic 1440p with PSSR (+60fps with VRR)
    https://www.youtube.com/watch?si=dnGtX_BizulQzSex&v=SWoSWlRPFRw&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Bende konsol oyuncusu olarak tam tersi sebeplerden bazen PC'de oyun oynuyorum hala(mecburen). Mesela bu sene sadece PC'de erken erişimde olan No Rest for the Wicked oynamıştım çok beğenmiştim,ori serisinin yapımcısının yeni oyunu, sağlam bir oyun olacak o. Soulframe betasını oynadım, o da güzeldi. Betadır alfadır katılmayı ve oynamayı, test etmeyi seviyorum o yüzden PC den tamamen kopmuyorum ama çokta sevmiyorum öyle işte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Hocam oyuna göre ve yapımcısının optimizasyonuna harcadığı vakte göre değişiyor işte al bende bir tane atayım o zaman geçtiğimiz yılın en popüler oyunlarından biri

• 23 Ocaktaki Xbox Developer Direct etkinliğinde duyurulacak sürpriz oyun için söylentiler artmaya başladı.

Windows Centrale göre onlarca yıllık geçmişe sahip japon ipsinin yeni oyunu olacakmış. Birçok insan bunun Ninja Gaiden serisinin yeni oyunu olacağını söylüyor. Yine bazılarına göre Persona serisinin yeni oyunu olması da muhtemel ama bence Persona gibi bir serinin developer Direct gibi küçük ölçekli bir etkinlikte duyurulması ihtimali çok az.

Yine bazılarına göre Final Fantasy serisinden bir haber gelme ihtimalinden söz ediliyor fakat yeni oyun dedikleri için FF17 duyurusu daha mantıklı olur.
    Xbox ile Sega arasındaki marketing anlaşmasına dikkat edersek, Sega tarafından birsey olma ihtimalide yüksek. Bakalım ne çıkacak.

• Avowed sanırım Türkçe olarak geliyor, doğru ise süper haber, Steam ve Xbox sayfaları güncellenmemiş fakat BattleNet sayfasında Türkçe görünüyor. Umarım hata değildir, black ops 6 gibi Türkçe olmayan bir oyuna baktım onda görünmüyor Türkçe seçenekler arasında. Yani sanırım bir hata yok.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Video’yu algoritma karşıma çıkardı. Biraz fazla sübjektif olaya yaklaşıp, çok kişisel meselelerde bir sonuca bağlamaya çalışıyor. İyi veya kötü kişisel bir durumdur. Ama 5 yıl sonra bile hala bu oyunu konuşuyorsak büyük bir iş olduğunu gösterir. Büyük işi eşittir iyi iş olarak yorumlamayın. Bana göre de zamanında izlediğim en iyi hikaye analizini oyunla alakası olmayan iphonedo kanalı yapmıştı.

iPhonedo Türkiyeyoutube
    The Last Of Us 2 - Derinlemesine İncelemesi ve Analizi.
    https://www.youtube.com/watch?si=ROkKo-NGUJkkG0yh&v=xqf20mS1HCk&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jymz___ -- 13 Ocak 2025; 22:51:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Shamster kullanıcısına yanıt

Evet başka yerde bilgi yok. Doğruysa güzel olur. Daha güzeli ise hem tps hem fps olarak oynanabilecek olması. Fps asla çekilmiyor bu tarz oyunlarda bence. Tps iyidir.

• intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt
    500 dolarlik pc ile de epeyce daha yüksek performans elde edebiliyorsun...

• Shamster kullanıcısına yanıt

Ya ben uzun zamandır oyun oynamıyorum, fakat Yahudi konsol X360'da 40 - 50 adet oyun oynamıştım, Sony konsolda da God of War'ları ve yine o konsola özel oyunları oynamıştım. Konsollardan daha fazla zevk aldım hep. PC nedense o zamanlar da zevk vermiyordu belki de kumanda yüzündendir. Gamepad daha iyi. PC'ye de gamepad takılabilir ama bilemiyorum yani, konsol daha iyi. Böyle DVD'yi koyup hemen oyuna başlıyordum falan. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Ocak 2025; 23:15:43 >
  • MisterX06 kullanıcısına yanıt
    Ben FG seviyorum hocam ya.Native ya da DLAA oynamak için özellikle... Mesela RDR 2 oynuyorum yıllar sonra yeniden, RDR2 nin DLSS'i berbat mecbur Native oynuyorum,hatta oyunun native 'inin keskinliği az olduğundan res.scale yapıyorum ve keşke FG desteği olsaydı da daha da yukarı çözünürlükleri zorlayabilseydim diyorum

• Periah kullanıcısına yanıt
    Aslında tırnak içinde bu projenin başarısı, insanları manipüle etmesindeki başarısı. Iphonedo gibi (ki ben bu tarafa yakın olduğumu belirteyim) şahsi övgülerden, carry potter’daki tersi yönden tepkilere sebebiyet verip hala daha ilk dönemki gibi insanlarda bir etki yaratabilmesidir. Ben bir metallica hayranıyım. Az çok gruba hakim olanlar bilecektir ki 90’larda grup çok tartışılacak projelerle çıkmıştı. Bu dönem onları müzik tarihindeki en büyük grup yaptı. Kimisi deli gibi sevdi, başka bir kesim de deli gibi nefret ettiler. Bu zıtlıklardaki tartışmalarda gündem oldular ve referans verilecek her gruptan daha yüksek katma değere sahip oldular. Tlou pt2’de de bu cesaret ve işçilik sayesinde 5 yıl önceki hararetin sönmemesi başarıdır. Öven ölümüne gibi övecek, gömende tersine ölümüne gömecek. Herkes de kendince haklı. Ama günün sonunda zihinlerde hala taze durabilmesi mesele.

Edit: Bu arada izlemeyen varsa projenin perde arkası ve bazı tercihlere gidilmesindeki sorular için ilginç bir belgesel grounded 2’yi tavsiye ederim.
    Naughty Dogyoutube
    Grounded II: Making The Last of Us Part II
    https://www.youtube.com/watch?si=4B5Ur_fWDQxD2EwE&v=SC3C7GMMfDU&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jymz___ -- 14 Ocak 2025; 1:57:22 >

• Çözünürlük ve fps konuşulmaya devam ettikçe kaliteli oyunları daha çok bekler bu sektör. Yeni nesil oyunculuk teknik konular içinde kaybolup asıl meseleyi ıskalıyor. Bu gözler 30 fps ile ne oyunlar oynadı, şimdi fps 60-90-120 ama 30 fps zamanı oyunları mumla arıyoruz. Keşke sektör bu yönde zorlanmak yerine iyi oyun üretme yönünde zorlansa. Ben konsolumla 30-40 fps de iyi oyun oynamaya razıyım. Oyunların teknik kapasitesi geliştikçe kaliteli oyun nadir görür olduk maalesef.

• Alttaki haber gerçekleşirse bu konu kapatılsın bence daha ne tartışılacak.. Halo oynamak için PS5 alcam diye dalga geçiyor millet [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

https://www.neogaf.com/threads/natedrake-flight-simulator-2024-will-come-to-ps5-and-switch-2-and-halo-the-master-chief-collection-will-come-to-ps5-and-switch-2-as-well.1679470

• tepeb kullanıcısına yanıt

+1 Mesela Castlevania LoS vardı. Çoğu zaman 30 FPS bile veremezdi. O oyunu PS3'te oynarken aldığım tadı başka bir şeyden almadım. 2013'te PC'ye çıktığında, 1080-120 oynadığımda bile almadım.

(O oyunu PS4'e remaster etmeyen Konami'ye sevgilerimi yolluyorum  İkinci oyun tutmamış olabilir, ama ilki çok iyidi.)

----‐------‐----

Tabi günümüzde OLED'ler ve düşük tepki süreli LCD'ler yaygınlaştı. O ekranlarda, 30'da ekstra atlama hissi oluyor. Ayrıca, bazı yeni oyunlarda lag ve frametime sorunu oluyor.

Bu sebeple, AW2 gibi ağır oyunlar dışında, 30 seçeneği kalksa iyi olur. Fakat dediğiniz gibi, 40 modu her türlü gider. Mesela, Sony PS5 Pro yerine, PS5'e 40 FPS'de daha çok oyun çıkarsa, her türlü ikincisini tercih ederdim.

Not: PS5 Pro'yu önsiparişle alanlardanım. Fakat bunda, PS5'te bazen 30-60 dayatması yapılması etkili oldu. Oysa, olması gerektiği gibi, PS5'te her oyunda 40 modu sunulsa, Pro'yu GTA 6'ya kadar ertelerdim. LG G4 gibi bir TV kullanmama rağmen, Pro'ya acele etmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Ocak 2025; 14:50:28 >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Ben spider-man 2’yi vrr 40 fps oynamıştım. Bence de iyi bir anlaşma olurdu. Geçende de belirttim order 1886’a başladım. Donanıma özel 30 fps’ye göre animasyonlar hazırlanınca asla yetersiz hissettirmiyor. Ondan konsolların bu çabası hep nafile geldi bana. Ama o yöne saptılar artık.

• 
Sayfa: önceki 64886489649064916492
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.