Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6491. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129.835
Cevap
308
Favori
4.662.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
175 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 64886489649064916492
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim hiç aklıma gelmedi Native/DLAA+FG kombinasyonunu denemek gayet mantıklı görünüyor aslında. Bu arada bir bilgi paylaşayım özellikle sık sık güncelleme almayan oyunlarda DLSS'in eski sürümleri yer aldığı için TechPowerUp üzerinden son sürümü indirip manuel olarak güncelleyebilirsiniz.

Mesela RDR 2 resmi olarak DLSS 3 güncellemesi almadı halen DLSS 2 kullanıyor ama daha iyi görüntü kalitesi ve performans artışı için DLSS 3.8'e yükseltmek mümkün.

NVIDIA DLSS DLL 3.8.10 Download | TechPowerUp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 14 Ocak 2025; 15:6:12 >
  • MisterX06 kullanıcısına yanıt

Çok daha iyi bir yöntem paylaşayım. İndirin istediğiniz oyunun DLSS versiyonunu istediğiniz versiyon ile hızlıca değiştirin, memnun kalmazsanız resetleyin.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]github
    GitHub - beeradmoore/dlss-swapper
    https://github.com/beeradmoore/dlss-swapper
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 14 Ocak 2025; 15:30:49 >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

Bu daha kullanışlı ve pratikmiş, teşekkürler.

Evet çok işe yarıyor gerçekten. 3.8 ile sorun oluyor diyelim hemen değiştirip başka versiyon ile deniyorum. En kötü Reset diyorum orijinale dönüyor.

• tepeb kullanıcısına yanıt

Bu değişimi tamamen kullanıcıya yüklemek haksızlık olur. Firmalarda ürün çıkarırken içeriğe değilde teknolojik detaylara önem verir oldu. Konsollarin amacı, ucuz maliyetli cihazlarla, güncel oyunları, günümüz standartlarında kabul edilebilir bir kalite ile çalıştırabilme yeteneğidir. Firmalar bu fikri kullanıcılarına anlatmakla yükümlü. Aksi şekilde davranan firmaların bu sebeple eleştirilmesi de normal oluyor. Eski tip kullanıcılar zaten bu saçma detaylarla ilgilenmiyor ama yeni nesil bu tip ince işlere meraklı. Xbox ve Pste ister istemez bu yeni nesile hitap edebilmek için bu tarz söylemlere giriyorlar ama bence bu konsol imajı açısından çok yanlış. Zaten donanım konusunda iki firma eleştiriler alırken, Nintendo ise rahat şekilde takılıyor çünkü onlar hiçbir zaman bu teknik detaylara girmeyen bir firma. Keza yeni çıkacak konsolları da günümüz teknolojilerine göre baya eski olacaktır ama günün sonunda kimsenin umrunda olmayacak. Onların meselesi oyun. Tüm üreticilerin meselesinin oyun olması gerekiyor.

500 dolara satın alınan bir aletin donanım olarak ne seviyede olacağını baştan kabul etmek gerekiyor. Amaç 7 8 sene içinde çıkacak oyunları tek makine ile oynamaksa, konsollar işlerini yeterince iyi yapacak cihazlar. Daha yüksek grafik kalitesi yada fps isteyen insanlar mecbur şekilde daha fazla para harcamak zorunda kalıyorlar. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Bu mantığı baştan kabul edersek, sahip olduğumuz konsolun kapasitesini daha kolay anlarız. Sabit donanımlı cihazlar, günümüz pc teknolojisi ile yarışamaz çünkü her donanım parçasının ayrı ayrı yeni versiyonları üretiliyor. Buda doğal olarak sabit donanımın eskimesine sebep oluyor. Yinede her tüketici bu gerçeğin farkında olamıyor. Firmaların hatası da bu durumu yeterince iyi açıklamamak. Dediğiniz gibi, iyi bir oyun tüm bu gereksiz detayları geri plana atacak tek şeydir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam NVIDIA 5000 serisiyle birlikte bu işi de çözüyor, direkt sistem bazlı yeni DLSS sürümlerini kullanabileceğiz.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

O muhtemelen ilk etapta oyun bazlı olmaz bence.

• Süper bilgiler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt

Yine ayarlarla uğraşmaktan oyun mu oynayamayacaksın yoksa?

Ben 480p'de oyun kültürü ve sanat tasarımı istiyorum.Hemen konsola dönmem lazım:)

Sinematik olması açısından 24 fps’de oynamak için yanıp tutuştuğunu duydum? Ayrıca ayarlara boğulman üzerine “önemli olan görsellik değil oyun tasarımı, kimse görsellik umursamıyor :((“ diyip koşa koşa Pro konsol alacakmışsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 14 Ocak 2025; 18:30:20 >
    İnsan gözü 25 fps üstünü anlamıyor zaten. Yanlış bilgi vermeyin. 144 fps denedim 25 ile aynı.

Küçükken hep 24 fps oynuyorduk ne ara 1500 fps arar olduk, ben günümüz teknoloji standartlarını değil 30 yıl öncesinin imkansızlıklarını istiyorum (!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 14 Ocak 2025; 19:25:26 >
  • brnbry kullanıcısına yanıt

Bizde meşhurdur zaten sürekli eskiye bir özlem.

• brnbry kullanıcısına yanıt

Oyunlar PS2’de 480p çıkınca hiç laf etmiyordun, şimdi PS5 KING LENNNN 648p oyun oynatma lüksüne eriştiriyor ona rağmen laf ediyorsun :(

Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar derlerdi
    Gerçi bit pazarında her şey çok pahalı

Zamanında 144hz de ilk kez oynadığım zaman aydınlanma yaşamıştım Rocket League'de oynamıştım galiba. Sonradan yavaş yavaş 60'da akıcı ya yetiyor işte mentalitesine geldim ama(espor oyunlar ile aram yok) 30 fps bu devirde hangi oyun olursa olsun yok oynamam artık

• Ben ps5 dino crisis oynuyorum siz neden bahsediyorsunuz yaa bırakın bunları oyun oynayın bu gözler ne oyunları bitirdi. Fps takıntısı bu genç nesillere mahsus sanki

• Eskiden 60 fps alan kraldı. Simdi bunun ucu yok nitekim konsollarda TV'ler konsollarin bu hhz yarısına girmesini onluyordu. Fakat artık onlarda da Vrr ve 144 hz vb vb teknolojiler geldi..

• Ha sunuda söyleyeyim.

30 fps oyun oynamak için alt sınırdır. 30 fps alıyorsanız kullanici deneyiminiz berbat olmadan oyunu oynarsınız.

60 fps ideal sayıdır. Standarttır. Bir oyundan 60 fps alıyorsanız hiç şikayet etmeden çok güzel biçimde oyununuzu oynarsınız.

60in üstü 120 , 144 , 180 , 240 vb vb buralar lükstür. Olsa güzel olur ama olmazsa da hicbirsey kaybetmezsiniz.

• 
Sayfa: önceki 64886489649064916492
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.