Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6488. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
129.836
Cevap
308
Favori
4.662.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
175 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 64866487648864896490
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Reflex olmasa FG açılmaz çok farkettiriyor. Örneğin Indiana Jones'da FG var ama reflex yok sonradan güncellemeyle getirdiler mi bilmiyorum. FG'yi açtığımda hatta düz Vsync'i bile açtığımda controller'la bile rahatsız edici ciddi bir gecikme oluyordu ama reflex destekli oyunlarda iyi kotarıyor FG, illaki gecikmeyi arttırıyor ama hissedilir bir gecikme yaşamadım şuana dek denediğim oyunlarda önemli olan da bu zaten.

• ElAnalistaDeBitsyoutube
    Xbox Series S: Common 1080p/30fps Xbox Series X: - Quality Mode: 2160p/30fps upscaled from 1440p with FSR - Performance Mode: 1440p/60fps upscaled from 1080p with FSR (+60fps with VRR) PS5: - Quality Mode: 2160p/30fps upscaled from 1440p with FSR - Performance Mode: 1440p/60fps upscaled from 1080p with FSR (+60fps with VRR) PS5 Pro: 2160p/60fps upscaled from dynamic 1440p with PSSR (+60fps with VRR)
    https://www.youtube.com/watch?v=SWoSWlRPFRw&feature=youtu.be
  • Burada bir Stockholm sendromu yaşıyoruz.

Arkadaşlar FG dediğimiz şeyin sözlük anlamına bakarsanız bu teknoloji bir FPS ARTTIRMA teknolojisi değildir. Böyle bir iddiası da yoktur..FG bir görüntü geçişlerini yumuşatma teknllojisidir.

Nvidia bilinçli bir biçimde FG ile FPS arttırdığını iddia ederek Sizi, bizi hepimizi dolandırmaya açıkça bir teknolojiyi çarpıtarak olduğundan farklı biçimde bize yutturmaya çalışıyor. Daha da acı olan ise bundan zarar gören oyuncuların açıkça tahrifat yapan firmayı savunuyor olması.

Gerçek fps ile Fg fps farkını çok oyunculu modlarda hissedersiniz . Sadece buda değil Jedi Survivor oyununu oynarken o lanet olasıca kurbağayı öldürmek için belki 50 defa ölmüşümdür. Soulsvari ani tepki gerektiren tek kişilik oyunlarda da bu sahte fps sizin oyunculuğunuza limon sıkar.

Adamlar 4000 serisi ile 5000 serisi arasında fiziki olarak 0a yakın performans artışı sunmusken şirketlerin ürünlerini geliştirmeden ceplerini doldurmalarinı sağlayacak sizinde oyun kalitenizi düşürecek bir teknoloji için bu kadar övgüler dizmeyin. Bırakın o işi Nvidia'nin reklam departmanı yapsın nitekim 2 yıl süresince 0 gerçek performans artışı sağlayan kartları insanlara 1000 dolardan satıp çuvalla parayı onlar kazanacak.

Bu tarz FG , multi FG gibi teknolojilerin konsollarda olsa anlarım. Adamlar 500 dolarlik bir kutuda 4k oyun deneyimi sunmaya çalışıyorlar. Ama sadece sistemin bir bileşeni için 2000 dolar , 1000 dolar isteyen bir firmanin bunu ekstra bir özellik olarak sunmasında bir sakınca yok ama bunu sanki gerçekten fps artışı sunuyormus gibi pazarlaması hepimizin tepki göstermedi gereken birsey .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Ocak 2025; 1:45:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    4060 Ti ile hangi evrende hangi oyunu 4k 60+ oyun oynuyorsun hocam merak ettim. Valorant filan mı? 4K 60 fps 4090 bile veremiyor dlss dir frame gendir vs açmadan zaten bir çok oyunda.

Nvidia aradan geçen zamanda birçok kart çıkarmıştır doğrudur o yüzden 2020'de çıkmış konsol donanımı ile yepyeni nvidia kartlarını karşılaştırmak ne kadar adil? İyi optimize oyunlar gayette 2K çözünürlük ve üzeri 60 fps verebiliyor. Örnek çok yakın bir zamandan verebilirim, indiana jones. Bazı oyunlar 120 fps ye kadar destekliyor. Bu fiyattaki bir PC'den aynı sessizliği, aynı kompaktlığı ve aynı performansı alamazsın, istediğin kadar yapboz gibi PC kur. Zaten o yüzden konsol satışından zarar ediyorlar.

Züğürt tesellisi değil 4080'li laptopum var benimde bir nvidia kullanıcısı olarakta söylüyorum bunu, oyun konsolda oynanır, iş bilgisayarda yapılır, benim düşüncem budur istediğin kadar züğürt tesellisi de hocam sen. Playnite, gog launcher, steam big picture vs hepsini denedim konsol deneyimi alabilmek için, kesinlikle konsol rahatlığını veremiyor bilgisayar. Sen ekranın sağında solunda fps sayacını izlemeyi seviyorsan saygı duyarım, ben sevmiyorum.

Tamamen kişisel görüşüm yeni nesil konsollar en azından amd nin yakında çıkaracağı 9070 xt gücünde olacaktır, yani en dip performans bence o olur. O da gayet yeterli olur 2K-4K dinamik 60 fps için bütün oyunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shamster -- 13 Ocak 2025; 2:10:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Shamster kullanıcısına yanıt
    PS5 veya XBOX series X 4060 tiin yanina yaklasabilir mi sence?

DLSS ile mumkun bu arada. En yuksek ayarlara getirmeyeceksin tabii. Benim son konsolum Mega Drive 2 oldu. Sonra bilgisayar aldim.

• Xbox'ı da PS5'i de satalı uzun zaman oldu kullanmayı bırakalı en az 2 kat daha zaman oldu. Ben Xbox'ı özledim açıkçası.

Bi ara 2. el fiyatlarına bakim. Belki geri alırım.

• Yeni Nesil Xbox'da FSR 4.0 İle gelir Herhalde Mevcutdaki Ps5 Pro PSSR denen Teknoloji FSR 3.5 gibi birşey 4.0 bazı özellikleri mevcut

Aynı Yeni Tanıtılan Z2 Extreme işlemcilerindeki gibi Strix Point ve Strix Halo işlemcilerde 40CU kadar gpu işleme birimi mevcut ve FSR 3.5

Bu Arada DLSS 4.0 da RTX2 RTX3 kartlarda bazı Teknolojileri destekliyecek sadece RTX4 için kullanılan 3 frame oluştuma işlemcisi olmadığından bu sistem tam kalite çaışmayacak

• MrChame kullanıcısına yanıt
    Multiple Frame Gen dışında her şey 2000, 3000, 4000'e de geliyor evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 13 Ocak 2025; 9:42:8 >

Konsol nedense ayrı bir tat veriyor Mein Herr.

Yaklaşsın veya yaklaşmasın hocam benim umrumda değil açıkçası. Bana aynı deneyimi versin geçerim tekrar belki pc ye. Playstation yapmaz zatende xbox konsol modu diye windows üzerinden bir mod yapsınlar mesela, PC açar açmaz xbox konsol gibi davransın tamamen, istediğim zaman normal windows moduna geçebileyim mesela, o zaman düşünebilirim tekrar PC de oyun oynamayı. Ne zaman başlasam çok geçmeden geri bırakıyorum PC oyunculuğu yoruyor beni artık.

Dediğini yaparsa zaten Pc olmaz. O yüzden evet Pc senlik değildir oyun için dediğin gibi. Sana yorucu gelen şeyi ben özgürlük görüyorum mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 13 Ocak 2025; 10:8:27 >

Microsoft El Cihazları için Windowsu Xbox da yaptığı gibi alt sistem şeklinde çalışacak tarzda bir yapıda sunacaklar sanırsam Ces'de açıklama yapıyorlardı El konsolları için

• Konuda konsollar hariç her şey var süper gerçekten

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

4060 ti ile dlss performans,fg ve refleks ile birçok oyunda rahatlıkla 60 ı geçer 4k da, native de zor tabi ama ps5 pro dahi birçok oyunda native 2k veremezken konsollara göre güzel seçenek ps5 pro kaçak parasına dahi performans anlamında daha güçlü PC toplanabiliyor hocam ha xboxda store ve gamepass ülkemiz için ucuz olduğu için hala iyi bir şeçenek

• quote:

Orijinalden alıntı: Shamster

4060 Ti ile hangi evrende hangi oyunu 4k 60+ oyun oynuyorsun hocam merak ettim. Valorant filan mı? 4K 60 fps 4090 bile veremiyor dlss dir frame gendir vs açmadan zaten bir çok oyunda.

Nvidia aradan geçen zamanda birçok kart çıkarmıştır doğrudur o yüzden 2020'de çıkmış konsol donanımı ile yepyeni nvidia kartlarını karşılaştırmak ne kadar adil? İyi optimize oyunlar gayette 2K çözünürlük ve üzeri 60 fps verebiliyor. Örnek çok yakın bir zamandan verebilirim, indiana jones. Bazı oyunlar 120 fps ye kadar destekliyor. Bu fiyattaki bir PC'den aynı sessizliği, aynı kompaktlığı ve aynı performansı alamazsın, istediğin kadar yapboz gibi PC kur. Zaten o yüzden konsol satışından zarar ediyorlar.

Züğürt tesellisi değil 4080'li laptopum var benimde bir nvidia kullanıcısı olarakta söylüyorum bunu, oyun konsolda oynanır, iş bilgisayarda yapılır, benim düşüncem budur istediğin kadar züğürt tesellisi de hocam sen. Playnite, gog launcher, steam big picture vs hepsini denedim konsol deneyimi alabilmek için, kesinlikle konsol rahatlığını veremiyor bilgisayar. Sen ekranın sağında solunda fps sayacını izlemeyi seviyorsan saygı duyarım, ben sevmiyorum.

Tamamen kişisel görüşüm yeni nesil konsollar en azından amd nin yakında çıkaracağı 9070 xt gücünde olacaktır, yani en dip performans bence o olur. O da gayet yeterli olur 2K-4K dinamik 60 fps için bütün oyunlarda.

Triple-a oyunlarda grafik detaylarından bir tık ödün verdiğiniz sürece DLSS ile (FG kapalı) 4K 60 FPS mümkün.

Ucundan olsa da 4K'ya göz kırpıyor ama tabi özünde 1080p-1440p kartı.

• Benim Yeni Konsolum :)

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    Ben steam os’un diğer donanımlara yaygınlaşmasıyla böyle bir şey olabilmesini bekliyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JePinkman

ElAnalistaDeBitsyoutube
    Xbox Series S: Common 1080p/30fps Xbox Series X: - Quality Mode: 2160p/30fps upscaled from 1440p with FSR - Performance Mode: 1440p/60fps upscaled from 1080p with FSR (+60fps with VRR) PS5: - Quality Mode: 2160p/30fps upscaled from 1440p with FSR - Performance Mode: 1440p/60fps upscaled from 1080p with FSR (+60fps with VRR) PS5 Pro: 2160p/60fps upscaled from dynamic 1440p with PSSR (+60fps with VRR)
    https://www.youtube.com/watch?v=SWoSWlRPFRw&feature=youtu.be

bunun ilk oyunu pc de türkçe olmasına rağmen konsollarda türkçe değildi. yine aynı olur diye sipariş veremiyorum

• ilker1834 kullanıcısına yanıt

Xbox Store'dan baktım Türkçe altyazı ve arayüz desteği görünüyor. Xbox'da varsa PS'de de vardır zaten.

• 
Sayfa: önceki 64866487648864896490
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.