< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6514. sayfa)
-
-
Valla, ben kendimi bildim bileli konsolcuyum. Ancak yıllar sonra PC aldım. Şu anda da PC kötü bir platform değil eskisi kadar ama hala konsollara göre çok sorunlu.
Benim sevdiğim Steam, öylesine bir sistem kurmuş ki tebrik ediyorum. Puanlar, kartlarla oyun alma, takas... Ne bileyim, oyun keyleri, desteğe yazıyorum. Ülkemizde olmamasına rağmen Deck aldım, "Gönder, sıfırını gönderelim." diyorlar. İadeler derken beni gerçekten cezbetti.
Yurt dışında olsam PC'ye bulaşmam bile. Hem pahalı hem de zor. Ancak bizde farklı. Ben her nesilde iki konsol alıyorum, hatta üç. Eğer bu nesil böyle devam ederse, diğer nesilde ilk defa PC ve Nintendo yapabilirim. Ama dediğim gibi, bu bizim ülkeye mahsus bir durum. Normal ülkelerde tüm store fiyatları aynı, indirimler daha iyi, kutulu oyunları şaka gibi fiyatlara bulabiliyorlar. Bizde ise sıfır bu şans. Adamlar, 10 senelik oyunlara 1000 lira fiyat çekiyor, kutulu olsa dahi. Resmi hizmet deseniz sıfır. O yüzden yavaştan bırakma devri geldi gibi konsolları.
Zaten her nesilde iki konsolu da alıyorum. Şu anda iki konsolun ana modelini almaya kalksam 40-45 bin lira arası tutuyor. Biraz daha koyup PC alıp Türkçe oynarım tüm oyunları gibi geliyor. Fanboy olmaya gerek yok. Sony en iyi oyunları yapıyor ama ben Xbox tarafının oyunlarını da oldukça beğeniyorum. Game Pass, bazı kişilere uymasa bile benim için harika bir sistem. E, Sony de en iyi oyunlarını taşımaya başladı.
"Rahat" konusuna katılsam bile, sadece rahat olmak için hem görüntü hem fiyat hem Türkçe gibi etkenleri göz ardı etmekten kaçınıyorum. Bence bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde konsol kullanımı giderek azalacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bendeki Kasa Zaten Xbox Pro Plus :)
-
Eğer elde hiç konsol yoksa Ps5 Pro alınır.
Fakat Ps5 varsa alınmaz.
Xbox S-X varsa alınmaz.
Nitekim 2 yıla kalmaz yeni nesil konsollar gelecek Ps5 Pro bu durumda tamamen ölü yatırım olacaktır. Sony Ps5 Pro için oyun çıkarmak yerine yaptığı az sayıdaki numunelik özel oyunu ps6'ya saklayıp ara nesil oyun haline getirecektir.
Yeni Xbox daha sonra gelecek ps6 çok daha mantıklı olacaktır. Zaten oyun yok birşey yok alıp ne yapacaksınız ?
-
oyun dünyasının şuan ihtiyacı olduğu oyun ; kral dönüyor 21:00 de görüşmek üzere
woke lu moke lu RPG ler sizin olsun oyun firmaları
XboxyoutubeWelcome to Developer_Direct 2025, a behind the scenes look at new gameplay, features, and the latest info for some of the biggest games coming to Xbox in 2025. You’ll hear straight from the game creators at id Software, Compulsion Games, Sandfall Interactive, and a surprise studio for a game that we’re excited to unveil. ASL: https://youtube.com/live/q7-PuSBlKqU Audio Descriptions: https://youtube.com/live/EH9zX08yjIYhttps://www.youtube.com/watch?v=ySygveWfuKE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 23 Ocak 2025; 16:36:48 >
-
En başta konsolun bu topa hiç girmemesi gerekiyor zaten.
Konsol dediğin şey 1 donanım alıp 10 yıla yakın kullanabildiğin bir kutu. Donanım kıyaslaması ancak ilk çıktığı gün yapılabilecek birşey nitekim çıktıktan sonra Pc gibi sürekli güncellenmediğinden fp olma özelliğini doğal olarak hızla yitirir.
Konsol firmasının işi kendi donanımını özelleştirmek - ayrıştırmaktır. Yoksa toplama pc satan bir firmadan çokda farklı bir yere evrilemez. Bunu nasıl yapar ?
Grafik ayarı koymaz.
Kendine özel, oyun oynamaya özel bir işletim sistemi geliştirir. Kontrolcü, kamera şu ve bu şekilde farkl yaratır.
Pc ile konsolun doğrudan karşılaştırılmasının önüne geçmek adına Pc'ye hiç çıkmayacak kalite oyunlar üreti - ürettirir. Eğer o oyun Pc'de yoksa Pc'de ne kadar hızlı çalışacağının veyta güzel görüneceğininde önemi yoktur.
Oynayan oldu mu bilmiyorum ama Ps3'te, Ps3'ün son dönemlerine yakın bu konsola çıkan Gta 5 , Watchdogs falan rezalet gözüküyordu. Fakat yine aynı dönem Ps3 gibi bir konsola çıkan Last of Us neslinin çok ötesinde bir grafik kalitesine sahipti. Büyük olasılık Last of Us Ps ile beraber Pc'lere de çıksaydı baya mutevazi donanımlarla bile gayet güzel çalışırdı. Fakat çıkmadı buda bir yandan konsola çıkan oyunlar gitgide kötüleşirken öte yandan Sony özel stüdyolarının kasmasıyla tam tersi özel oyunlar Ps3 mimarisi üzerine çok fazla kasan Ps özel stüdyoları sayesinde tam tersi görsel bir şölene dönüşüyordu.
Bu Xbox içinde geçerli. Fakat günümüzde artık bütün oyunların Pc'ye gelmesi ile konsollar normal bir pc kasası gibi yaşlanmaya başladılar.
-
Tam bir kasa
Kaç milyon var içinde 😁
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
60milyon kadar var üstad
9900X
7900GRE
32GbDDR5 6400MHz CL30
4TB NVME SSD
850W Gold PSU
B650i itx
-
Maşallah gerçi o parayla pspro almak vardı 😂😂😂
Proyu 25 30 arası yine buluruz kasa tektek toplandığından fiyat yüksek geliyor biraz fantazi işi oldu ortalama bir toplama kasa 30 35 arası olur 4060lı falan fakat diğer bileşenler düşük olacaktır toplama kasaların tek olayı 4060 4070 gibi ekran kartları oluyor
-
D&R'a gittim dün PS5 gördüm kutulu bak düz ha Pro falan deil 33.999 tl yazmışlar.
Aldım kasaya gittim dedim yanlış etiket heralde hayır efendim fiyat doğru dediler:D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 23 Ocak 2025; 17:41:58 > -
Altın gibi maşallah durdukça değerleniyor
Öyle galiba:D Yarın yine gidicem avm içinde fotografda cekicem bu sefer:D Hatta kutuyu elime alıp video eşliginde kasayada giderim belkide beyfendi yinemi siz diyebilirler:D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 23 Ocak 2025; 17:44:57 > -
Mantıklı hatta ps5 ile selfie yap
Havan olsun
35k lık cihaz
-
o fiyata pro satılıyor sen ne anlatıyon :D bilkom garantili alırsan 50 derler. 20 k ithalatçı garantili.
-
29-30K'lara kadar düşmüş sarı sitede sıfır kutulu faturalı pro'lar.
20K altına düşerse fiyat/performans cihazı olabilir bir tık.
-
showcase bile gösteremeyen REZİL bir markayla xbox mukayese ediliyor.
9. neslin başından beri 1. parti oyun yağıyor, oyun çıkmadığı dönemde gaas 1. partilerle vakit geçiyor tersi olsaydı konsolu çöpe atardım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Pro diye bir konsol çıkarmıştı sony. Neden hiç konuşulmuyor? Bu kadar mı berbat? Ben bu kadar ölü doğmuş bir konsol hiç görmedim. Piyasadan çekip toplasalar yokluğu belli olmaz o derece.
2025 de yine xbox oyunları seneyi kurtaracak gibi. Birde Oblivion Remake gelse keşke.
Hz. Gta yı ayrı tutuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X