Öncelikle güçlü bir pc ye sahip olmama rağmen konsol oyuncusuyum onu belirteyim. Rahat rahat koltuğa oturup oyunu açmak inanılmaz rahat ve keyif verici şeylerden biri. Pro satın almadan önce pc nin geldiği nokta ve optimizasyon sorunlu oyunların düşük kalite ve fps drop problemi beni çok rahatsız ediyor ve konsoldan soğutuyordu. Örneğin final fantasy 7, alan wake 2 vs. Pro aldıktan sonra bu durum tamamen ortadan kayboldu diyebilirim. Görüntü çok daha net ve tatmin edici. PSSR dan da büyük ölçüde memnunum, her geçen gün daha iyiye gidiyor. 2tb olması sayesinde hiç düşünmeden istediğim oyunu indirebiliyorum. Heralde pro aldığımdan beri beklettiğim 4-5 oyunu bitirdim, 40fps raytracing alan wake 2 şaşırtıcı şekilde tatmin edici. Final fantasy 7 rebirth space marine 2 astrobot. Onun dışında şuan devam ettiğim dragons dogma 2, arkadaşlarla fps dropsuz helldivers2 keyfi paha biçilemez :) onun dışında wukong ve stellar blade denedim ilerde bitirmeyi düşünüyorum. Benim açımdan ben bu konsoldan çok memnunum. Herkese de tavsiye ederim bu sebeple. Dynamic scaling olan oyunlar direk yüksek çözünürlük çalışıyor zaten ondan bahsetmiyorum bile. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6513. sayfa)
-
-
Daha zamanı var kanka öncelikle Oled monitör alıp daha sonra kasa kurmam gerekiyor ama sende kabul edersinki çok yüksek maliyetler bunlar.Salonda Tv yanına koymak istemiyorum kasayı.Bekar olsam yine tercih ederdim görüntüyü çok umursamadan ama bu saatten sonra o iş zor 5000 serisi yeni gelecek zaten benim için en mantıklısı 2026 sonunu bekleyip yeni nesil konsollarında durumunu görmek.Konsol tarafında düşük maliyetle ilerleyebiliyorum üstüne Cod gibi bir artı var benim için ama Pc almak istesem minimum 30.000 civarı monitör + 45.000 civarı kasa ile hesabı açıyorum
-
Konsol işinden çekilseler de ne değişecek ki, adamların aldıkları onca stüdyoya rağmen genel olarak vasat oyunlardan başka ne yapabildiler ki? Indiana Jones, Hife Rush dışında düzgün bir işleri bile kalmadı. Eskiden Forza Motorsport'un bir adı vardı, o seriyi bile inanılmaz derece kötü hale getirdiler, serinin fanları bile pes etti. Yani bu kafayla 3. parti yayıncı olsalar bile gelecekleri pek parlak görünmüyor, sektörün zaten haklı nedenlerden dolayı bir MS alerjisi var. Yapımcılar gamepass'e tavırlı hale geldi, adamlar gamepass yüzünden para kazanamıyoruz, oyunlarımızı alacaksınız Microsoft Store'dan değil, Steam'den falan alın diyorlardı...
-
TV oled zaten sana ufacık bir kasa kurarız hiç göze batmaz tv yanında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 23 Ocak 2025; 14:50:49 > -
Benim ünite yanında o iş zor konsol bile zor duruyor.Kasa getirsem savaş çıkar
-
Adamların işi vasatlık zaten hocam ben bu adamlara güvenip konsollarını aldım.Dünyanın en güçlü konsolu diye şov yaptılar size native 4k60rt Forza Motorsport oynatıcaz dediler fanlarını gazlayıp durdular.Sunumda Pc üzerinden gösterdikleri ifşa oluncada konsolda aynısını verecek dediler sonuç ortada.Hepimizi enayi yerine koydular.Starfield içinde oyun stabil olsun diye 30 yaptık yoksa yer yer 60 görüyordu gibi açıklamalarda bulundular oyun çıktığında sabit 30 veremediler.Redfall faciasından bahsetmiyorum bile.Oyunların kalitesini geçtim kendi oyunlarını kendi konsollarına bile rezil ötesi optimizasyonlarla getirdiler.Gamepass fan kitlesi yarattılar kendilerine adamlar 0 eleştiri herşeyi kabulleniyor o.Xbox fanları bile bu durumu defalarca eleştirdi bir gamepass fan kitlesi kabullenemedi.Yani konsol işinden çekilmeseler bile bu saatten sonra işleri zor konsol rekabetinde.Oyun kalitesi konusundada yapacak birşey yok yıllarca balon gibi şişirdikleri Starfield ellerinde patladı.Gow killer olacak Hellblade aynı şekil patladı.Forza Motorsport'un durumu ortada.Indiana jones konusunda beni şaşırttılar Ps tarafına geldiği gibi oynarım.Ama ben hala Xbox tarafının kolay kolay AAA top seviye bir oyun yapacağına inanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk_1881 -- 23 Ocak 2025; 14:58:9 >
-
Xbox bitti gitti zaten önceki jenerasyon PC+PS ikilisi cezbediciydi ama PS'in bir albenisi kalmadı artık GAAS projelerle iştahı kabaran Sony koca jenerasyonu hiç etti. Şuan en mantıklı olan PC+Switch/Switch 2 kombinasyonu. Bu iki platforma sahip olan geniş bir oyun yelpazesi ile oyun dünyasının tadını çıkarır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 23 Ocak 2025; 15:5:36 > -
Dün başladım indy'ye.
Xbox tarafında bu neslin açık ara en iyi oyunu olmuş şu an için. Ayrıca Sony'nin sinematik deneyimini de hissettiriyor oyun. Çok kaliteli bir iş çıkarmış Machine Games.
2025'in en iyi oyunlardan biri olmuş 3-4 saat kadar oynadım keşif hissi, grafikler, yüz animasyonları, ışıklandırma, bitki örtüsü ve tarihi mekanlar muazzam.
-
Artık bundan sonra her platforma aynı anda gelecek tüm FF oyunları zaten.
-
Olması gereken de o zaten. Sony'nin çapı ne ki FF'i tek başına sattıracak.
Sanki Nintendo gibi kitlesi var her özel oyunu 25-30M satın alacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 23 Ocak 2025; 15:2:27 > -
Mevcut durumu birinin kabullenip, kabullenmemesi bizim işimiz değil, açıkçası hiç ilgilendirmiyor da. Ortada sektörün kocaman verileri varken, şurada komikli caps'ler paylaşmanın mizahtan öte bir karşılığı olamaz, gerçi bu konunun maksadı bir yerde bu.
MS'un asıl sorununun iki kaynağı var, birincisi yönetilebilir bir bölüm olmaktan çıktılar, çünkü aşırı büyüdüler. Bu sektör parayı basarak başarılı olabileceğin bir sektör değil. İkincisi ortaya koydukları parayı gamepass ile çıkartmaları da olası değil. 10 dolarlık üyelik an itibarı ile 20 dolara kadar arttı ama fayda sağlamadı, abone sayıları belli. Phil Spencer, Satya Nadella'nın önüne 2030'da 100 milyon abone oluruz gibi bir projeksiyon koymuş ama bunun gerçekleşemeyeceği belli oldu.
Bu iki nedenden dolayı oyunlarla ilgili ciddi bir hamle beklemiyorum. Yönetilemeyen ve bütçesi göz altından olan bir ekibin başarılı olabilmesi pek mümkün görünmüyor...
-
-
Pc + Switch + Ps 5 Pro ile devam ediyorum. Birini çıkarmam gerekse Ps'i çıkarırım. Pc + Switch müthiş bir çeşitlilik sunuyor.
-
Sanırım 2-3 milyon satışı var. Harcadıkları bütçeyi düşününce de pek bir şey değil bu. Kendileri de bir ara şikayetçiydi zaten. Birkaç ay evvel Xbox da dahil her yere aynı anda çıkaracağız dediler.
Yap bir Mario Kart sat sen de 65 milyon
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 23 Ocak 2025; 15:7:22 > -
Gelecek oyunlarla 2025'in durumu belli;
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Motion blur, kromatik sapma, alan derinliği gibi özellikler konsollarda da açıp kapatılabiliyor?
Ne şimdi bu video anlayamadım amaç nedir bunu atmaktaki?
-
Güzel ekipman, bende Series S'te var, sırf 6 ve 7. nesildeki oyunları oynamak için aldım. Sevdiğim tarzadaki oyunlar eldeki platformlardan hangisinde en iyi şartlarda oynanıyorsa, orada oynuyorum. Tek platforma çıkmış sevdiğim oyunları da grafik kalitesi, fps gibi detaylara dikkat etmeden oynuyor ve zevk alıyorum. İmkanlar ölçüsünde hepsini almak en iyisi...
-
en son bitki yogunlugu low'a cekiyor düsman görünür oluyor pusu kuran.
-
Benim de, PC'den uzak durma sebeplerimden biri bu. Orta ayar PC sevmediğim için, toplayacağım kasanın maliyeti 100k'yı bulur. O durumda da, PC'lerin ayar-upg-tatminsizlik olayı devam edecek
Onun yerine, konsolda kalıp, o paraları TV upgrade'ine kullanmak daha mantıklı. Görüntüyü ve deneyimi daha çok değiştirir. Konsoldaki kafa rahatlığı ve klavye-mouse bulundurmak gerekmemesi de ekstrası olur.
Bu arada, lafı geçmişken: RTX 5000 serisinden şu aşamada uzak durmak lazım. 5070 Ti F/P görünse de, 16 GB Ram yüzünden o da yakında sorun yaşayacak. 20-24 GB Ram'lı Super & Ti modellerini bekleyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Ocak 2025; 15:30:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hocam ben normalde 5000 serisi gelmeden önce 4070ti superli kasa düşünüyordum ama şuan 5070'li bir sistem benim işimi görür.5070ti daha iyi olur tabiki.Eğer pc tarafına geçiceksem bütçeyi arttırıp daha iyi bir sistem alma kafasındayım sizde benle aynı düşünüyorsunuz sanırım.Ama dediğim gibi benim Pc almam için önümde 2 yol var.Ya minimum 30.000 verip oled monitör almak yada salondaki oled tv'yi ufak odaya alıp salona yeni bir tv almak.Önümüzdeki yıl sonuna doğru yeni nesil konsolların durumu belli olur benimde elim rahatlamış olur duruma göre yeni nesil konsol veya Pc tercih ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X