< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6565. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Dediklerinin hiçbirisine gram katılmıyorum. Hem PC’den bana ne ki? Beni ilgilendiren bir şey değil. Nintendo farklı bir şey yapmıyor. Güzel yapınca satıyor zaten. Özel yaptığın oyunlara kalitede abandığın vakit karşılığını zaten alıyorsun. Gran Turismo’yu PC’ye çıkarsan marka itibarı açısından iğrenç bir görüntü oluyor. Xbox ilk burada öldü. Forza, Halo, Gears’ı PC’ye vererek. İntihar ettiler. “Forza sadece Xbox’ta oynanabilir” cümlesi yok oldu.
Özel oyun etkisiz olsaydı Rockstar, GTA’yı süreli konsol exc yapmazdı. Konsolların premium hissiyatı vardır. Lüks gibi bir şey. Eve geliyorsun, GTA, RDR, Mario, Zelda oynuyorsun. Bildiğin lüks bu… Konsol lüksü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Tearaway, Shadow of the Colossus, The Last Guardian, Gravity Rush, Concrete Genie ve Dreams"
haberler
Playstation, Japan Studio'yu resmi olarak sildi!https://www.haberler.com/gamegar/playstation-japan-studio-yu-resmi-olarak-sildi-14246969-haberi/PlayStation öleli çok oluyor. Mezarı kazdık, naaşı koyduk, üstünü örttük...
Burada satış rakamları paylaşan muhasebeciler daha ne kadar rezil bir Ps dönemi yasadıklatının bile ayırtında değiller...
Team asobi’nin akıbeti sony’nin motivasyonunun ne yöne gideceğini gösterecektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Satış rakamları baz alınmayacaksa ne baz alınacak? Bizim mesajlarımızdan etkilenmiyormuşsunuz gibi yapıp bizi taklit etmeniz komik olmuş. Demek Xbox ölmedi de, PlayStation öldü :D Ne desem bilemedim…
Nintendo Switch satışları çok yüksek, bu yüzden Nintendo battı :D Vıyyyy….
GTA süreli olacak, çünkü geliştirdikten sonra ekstra satıyor 2 tarafa getirirlerse de . Eğer PC’den “bana ne” durumu olsaydı, RDR1 gibi olurdu. O zamanlar kimse umursamıyordu. Şimdi ise Konsol = PC, bunu anlamayacak bir şey yok.
Ben de konsolcuyum, PC’de launcher falan sevmiyorum. Ama şu an PS ve PC’nin rahatlık hariç ne farkı var? Ki onun da çözümü var; sadece Steam kullanıyorsanız gayet rahat. Ama yine de konsolun verdiği rahatlığı veremiyor. Ancak altını çiziyorum: Rahatlık = Premium. Ne alaka? Eve geliyorsun, GTA, RDR, Mario, Zelda oynuyorsun. İşte dediğim gibi, Nintendo hariç konsol yok. Gerisi multiplatform.
Ayrıca sadece oyunu iyi yaptığından satmıyor bu firma. Grafik yarışına girmiyor, oyunlara farklı ve özgün mekanikler ekliyor. Sony ise artık hep aynı oyunları yapıyor, bunu görmek çok zor değil. Herkese fanboy diyorsunuz ama üstte saydım; bu nesilde nerede güzel Japon oyunları, AA seviyesinde yapımlar? Ben de bunlar için konsol alıyordum. The Last Guardian’ı yıllarca, PS3 duyurusundan beri bekledim. Sonra çıktığı gün kutulu aldım. İşte konsol hissiyatı budur!
Şu an ne PS ne de Xbox bu hissiyata gram sahip değil. Sadece TV yanında rahat olduğu için kullanıyorum ve Türkçe oyunları alıyorum. Sony, Türkçe desteğini bırakırsa açıkçası almam. Ha, dediğim gibi eskiye dönerse yine aynı heyecanla takip ederim.
Artık tek size katıldığım konu şu: Tamam, PC’ye karşı değilim ama koca sene PS tarafı resmen PC reklamı yaptı! Sene başından beri oraya oyun yağdırıyorlar, saçmalık. Utanmasalar Astro Bot’u bile getirecekler. Bari ana seriler PS tarafında kalmalıydı. God of War gibi, Horizon, Days Gone falan PC’ye gelebilirdi ama en azından ana oyunlar PS’e özel kalmalıydı.
-
Kesinlikle öyle konsol satışından 50 100 dolar kar almakla zor ilerlerler.
“Rahatlık hariç ne farkı var” mı? Tam olarak da bu zaten. Daha ne olacak? Konsolda bas oyna. Oh miss, kebap. Aşırı lüks bir şey. Bundan daha büyük keyif mi olur? En başta kafa rahat. Saçma sapan şeyler sizin umrunuzda olmuyor. Parazit yok, windows yok. Daha ne olsun? Sadece kafa rahatlığı bile yeterli. Desinler için neden rahatımı bozayım? O şunu dedi, bu şunu dedi. Bana ne ki? Oh miss, kebap…
Rahatlık ve uygunluk… Bu konsollar bu derece uygun olmasa kimse rahatına bakmaz. Çünkü verdiği konfor kadar götürdüğü şey de var. Online oyun için para vermek (Xbox bela etti), en kötü yama yapıp oynama zorunluluğu gibi…
Ben de rahatlığından dolayı bırakamıyorum ama diğer tarafta eskisi kadar sorunlu değil. Orası öyle, yükselirken oyunları getirip multiplatform yapıyorlar. Hele bizim gibi ülkelerde kafa karışıklığının olması normal; market fiyatları farklı. Ama dediğim gibi, bu bizim ülkeye özgü bir şey. E, ama ben de bu ülkede yaşıyorsam buna bakarım. Indie oyun fiyatları aşırı uçuk PS’de, el mahkûm geçtim. Yoksa ben de yıllar sonra asla almazdım.
Konsol firmaları, tüm oyunları multiplatform yaptığında aslında kaybetti. Ama artık kimse de çok takmıyor. Bunun gibi konular bile azalıyor, kimsenin umrunda değil. Tartışılıp duruyor ama böyle düşünen 3-5 kişi kalmıştır artık. Her nesil 100-120 milyon civarı PS satılıyor, oranın kitlesi belli, PC kitlesi belli. Hepsi birleşti artık. Artık sadece oyun çıkmaya devam etsin yeter.
Japan Studio kapandığından beri kıllanıyorum bu caponlara. O yüzden PS tarafına sinirim var. Aşırı kaliteli oyunları bıraktılar, şimdi “devam edebiliriz” diyorlar. Umarım ederler.
-
Açıkçası mümkünatı var mı? Teknik olarak bilemiyorum. Ama steam os’ün büyümesi ve yarattığı konfor masa üstü donanımlara yansıdığı dönem çok farklı bir döneme giriş olmuş olacak.
Vallahi çok isterim Ben de PC tarafını sevmem ama Steam’e bayılıyorum. Keşke konsol yapsa, elimizde deli gibi bir kütüphane olurdu. Düşünsenize, remake oyunlara para kaptırmadan konsolda tak diye açıp KOTORları falan oynayabildiğimizi… Muhteşem olur
Tek sorun, Fortnite gibi belirli oyunlar kendi launcherını kullanıyor. Steam ile anlaşıp pay vermeleri gerekir. Ama konsol çıkar ve tutarsa, hepsi seve seve yapacaktır bunu. Xbox’un boşluğunu Steam doldurur umarım, kimse rakipsiz kalmasın.
-
Sony oyunlarını bile verified yapmaya özen gösteriyor. Birinci parti sony studyoları x hesaplarından steam deck verified olduğunu duyuruyorlar. Valve bence gücünün ve potansiyelinin farkında. Umarım üçüncü yazılıma evriltmezler. Temiz bir konsol olayına girerler.
ecek acak gaming yine Sonyimi batırmış Xbox dipteyken
paralel evrende yaşıyor sanırım arkadaş
-
Premium ve lüks hissiyat diyorsun. Anlıyorum.. Abicim az oynayın şu mereti bak kafalar güzel olmuş.🤣 30 fps bünyeye çok zararlı.
Sen niye tetiklendin? Keyfimin kahyası mısın? Paşa gönlüm ne isterse o. Oh mis kebap…
Keyif işi ayrı herkes istediği platformda oyununu oynar ona sözüm yok. Ancak tofaş’a binip sonra bu araba premium ve lüks bir araçtır diyemezsin be kardeşim. Göz var izam var yani.
Donanım önemli değil oyun önemli diyorlar sonra ps5 pro’ya büyük paralar veriyorlar. Görselik önemli değilse gowR ps4’te oynasaydınız be kardeşim. Niye boşa masraf yapıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22MARTLI -- 3 Şubat 2025; 10:8:51 >
Ne anlatıyorsun kardeş sen? Benim için konsol premium, lükstür. Çok rahat çünkü. Senin niye zoruna gitti anlamadım? Konsolda oynamayı seviyorken, PC’de niye oynayayım? Sevmiyorum, ilgilenmiyorum. Keyfimin kahyası mısın? Desinler için mi yaşayacağım? Adam konsolda oynuyorum diye strese girdi, komedi :D
PC’de oyun oynarken rahatsız oluyorum ben. Rahatsız olurken, rahatsız hissederken sana mı soracaktım? Senden izin mi alacaktım? Bu ne saçma şeydir. Aklın sıra bir de kafan güzel diyerek hakaret etmişsin. Hakaret etmeden cümle kuramıyor musunuz siz? İçki de sevmem bu arada. İçki muhabbetini de sevmem.
Konuda senelerdir en çok kullanılan argüman ; oh mis kebabbb, kebab oh mis, the of mis kebab kebab
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X