Matematik hocana selamlarımı ilet lütfen. 27.2 ile 2.7 arasında tam 20 katı fark var diyen adam mesajını + yapanlarla birlilte 4 işlem kursuna gitsin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6564. sayfa)
-
-
Puhaha :) Buna mı takıldın? Ben öldüm, ellemeyin bana diyor Xbox. İyi ki de öyle yazmışım. Süper oldu şimdi :D Hahahaha…. Vıyyyy….
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dört işlem bilmeyen adamlarla konuşuyoruz konuda
Vıyyyy….
çok vasat çok, zaman kaybı
Fena fark. Ben olsam ben de batardım.
$27.2 Million On PlayStation
$2.7 Million On Xbox
PS5 Pro kadar hater yapan bir konsol görmedim hocam (Belli bir şahsı kastetmiyorum. Genel yorum.)
Ekşi'de de o tür yorumlar görüyorum. Geçen gün onlara karşı şöyle bir entry yazdım Nispet yapmak gibi düşünülebilir, ama bizim toplumda tercihleri anlayamama ve vasatlığı kanıksama huyu var. PS5'e bile lüks diyenler oluyor. Bunu önlemek için arada sırada öyle yazmak gerekiyor.
PS5 Pro'nun fiyatını değerlendirirken, Pro'ya PS5'i satarak geçtiğimiz unutulmamalı. Mesela PC kullansaydım Pro almazdım, ama PS5'i de satmazdım. PS5'in ikinci el değeri, SSD'le beraber ~20K.
Ayrıca, Pro'yu faiz + enflasyon ortamında 9 taksitle alınca, gerçek fiyat düşmüş oluyor.
--‐---------------
Her durumda, konsolların farklı bir tadı ve havası var. Mesela geçen aylarda bir arkadaş, benim de önerilerimle 9800X3D ve 4080S'li bir sistem topladı. Buna rağmen son 1 aydır PC'yi açmamış. Düz PS5'te arkadaşlarıyla takılıyormuş.
Düşünün, 9800X3D'de, PS5'in APU'su kadar L3 cache vardır Buna rağmen PS5 tercih edilebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Şubat 2025; 17:54:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
GP ile son dağıttıkları Indy için menüye girip çıkanları da dahil edip yine düşük rakam açıkladılar abone sayılarına oranla. Rakip konsola çıkınca biraz satarda maliyetlerini çıkarırlar belki, kaynadı gitti bir anda oyun...
-
Marvel Rivals has taken the gaming world by storm, raking in $136.3 million in its first month after launching on PS5, Xbox Series X/S, and PC, according to GameLook. The majority of revenue comes from PC platforms, with Steam alone contributing $54.5 million, and PS5 adding $27.2 million. In China, the game generated $36 million, further solidifying its global dominance. This financial triumph places Marvel Rivals among the most profitable games of recent years, with estimates suggesting it could reach $1.3 billion in annual revenue.
Yıllık 1.3 milyar dolar kazanabilirmiş ben olsam sony mc falan kaparım giderim dükkanı şu sıradan oyunun getirdiği paraya bakın
-
Hocam insanların insanlara tepkileri sosyolojinin konusu biraz da. Çoğu kişi tartışmada kendi tercihlerine onay aradıklarından bu ortam çıkıyor. Her iki taraf için de geçerli bu durum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fiyatından, alınan ürünün kendisinden bağımsız konuşuyorum, ne alırsak, alalım kişisel tercihlerimize göre alıyoruz, sonra aldığımız ne ise güdüsel olarak davranışımızı haklı duruma getirmek için sebep icat ediyoruz. Kişisel açıdan olaya böyle bakıyoruz da, dışarıdan birilerinin neyi, neden aldığımızı eleştirmesi abes kaçıyor, kim neyi, neden aldıysa bana ne?
Cidden konuda bazen PC seven üyelerin konsol kullanan üyelere karşı kullandığı üslup, aşırı derecede bayağı, şahsen bu tarz diyalogların içine girecek değilim. Konu zaten vs konusu, iki konsol arasındaki vs konusu, şurada mesaj yazıpta, PC'lerin konsollardan daha iyi grafiklerle oyun oynatabildiğinin farkında olduğunu bilmeyen var mıdır? Ama adam gidiyor tercihini konsoldan yana kullanıyor, mantıklı veya mantıksız, keyfi öyle istemiş, ötesi var mı?
-
Bunları çok yazdık abi. Değişen hiçbirsey olmuyor maalesef. 1 2 haftada bir aynı muhabbeti çeviriyorlar. Her seferinde bir kişiyi denkliyorlar. Bana da oldu, Birgün sana da olacak yani kaçarın yok
Bir insan, sahip olmadığı ve asla tercih etmeyeceği bir ürün hakkında neden parmaklarını yorar diye sormana hiç gerek yok. Parasını verip satın alan adam sanki bu arkadaşların cebinden harcamış gibi bir tavırları var.
Bir çoğunun pcye geçen xbox mültecisi olduğuna inanıyorum. Kendi tercihini en doğrusu olarak görüp, başka şeylerden zevk alan insanlara pek anlam veremiyorlar sanırım. Değişik bir egoları var açıkçası.
Arada bu tip bir tartışmanın içine çekmek isteyenler var ama kusura bakmasınlar, çok gerekmedikçe cevap vereceğimi sanmıyorum.
Vs konusunun aslında pek bir anlamı da kalmadı, konuda kapıştırılan konsollardan birisi havluyu atmış durumda aslında. Bu noktadan sonra havlu atan konsolu nasıl savunurlar bilemem...
-
Alıntı
metni:Cidden konuda bazen PC seven üyelerin konsol kullanan üyelere karşı kullandığı üslup Hocam sen karşı tarafı görmüyor olabilir misin? Tek taraflı eleştiri yapıyorsun bence. Çok değil birkaç sayfa geriye gidersen konu Pc olmamasına rağmen konsol savunurken "Pc çöp", "Pc çöplüğü" diyenleri görebilirsin. (Biri daha bugün) Eleştirini yapacaksan iki taraf için de yapmalısın. Yukarıda cümleyi kurduğunda pek samimi durmuyor açıkçası. Sen "çöp" deyip geçersen biri de gelip senin sevdiğine "çöp" der. Bu noktaya gelmesin isteniyorsa baştan böyle yazılmamalı. Kimse Pc demesin burada. Çok değil birkaç güne biri konsol överken Pc yerecek. Sonra biri gelip tepki verecek. Sonra yine birileri çıkıp "Pc'ciler suçlu" diyecek. Ben konsol da kullanıyorum bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Şubat 2025; 19:7:21 >
-
İki konsol arasındaki dövüş oyunlarındaki kârlılık oranı farkı da devasadır. Street Fighter, Mortal Kombat, Tekken vs… 20 katı fark var ne de olsa :)
Taze taze Astro Bot da GOTY almıştı. Pastanın çileği gibi oldu. Diğer tarafa çilek yok “American Horror Story” var :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 2 Şubat 2025; 19:7:50 >
-
bu tablo eski, bu üçlü arasında en çok kar eden xbox
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Xbox’ta oyuncu yok. Marvel Rivals’daki farktan bunu anlayabilirsin. Konsol ölmüş. 10 katı fark var.
Özel oyunlar tüm platformlara niye gelecekmiş? Senin özene bezene yaptığın Zelda, Pokemon, Mario’yu diğer platformlara çıkartman salaklık olur resmen. Bu oyunlar senin konsolunu sattırıyor. Pokemon satışları felaket yüksek. Bunları oynayabilmen için Nintendo almak zorundasın. Bu haliyle bile satışlarda çılgın atıyor. Asıl bu oyunlar multiplatform çıksın demek bencillik olur. Multiplatform olduğu anda kaliteleri yerin dibine batar. Şaheser oyun çıkarmak için uğraşmazlar. Çünkü bu oyunlar marka yüzü oyunlar. Kötü oyun çıkaramazsın. Özel olması kalitesiz olmaması için bir güvenlik sibobudur. Multiplatform olmasını isteyen tayfa PC fanboy tayfası oluyor genelde. Tekken 3 bile zamanında PS1 özel oyunuydu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X