Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6563. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (5 Mobil) ve 8 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü7 Mobil
5 sn
131.259
Cevap
310
Favori
4.708.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 65596560656165626563
Sayfaya Git
Git
Giriş
    3. Oyun çıkması daha çok sürer hem last of us part 2 remake çıkmadı ki daha hocam onunla 1. nin remake ini bundle yapar tamam işte ne gerek var 3. oyuna filan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu jenerasyondaki konsol üretim maliyetlerini hatırlayan var mı? Sanki XBox PS kadar kar etmiyordu gibi hatırlıyorum konsol satışından.

Bu durumda zaten MS'in en iyi bildiği yazılım satışına yönelip oyuna satışlarına yüklenmesi mantıklı gözüküyor ki aylar önce demiştim Surface gibi devam ederler konsolda diye. Tasarımını Surface ekibine verdiler sonrasında.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Pro’nun kaderini gta belirleyecektir zaten. Ekstra optimizasyona upraşmayıp, Cyberpunk gibi oyunumuz bu deyip geçebilecek bir firma rockstar. Ama bazı teoriler var bir anlaşma vs durumu olursa base modellerde 30, pro’da 60 etiketi aldığı an. Ps4 pro’dan (2018 yılından itibaren çok iyi kütüphane oluşmuştu.) daha başarılı (iyi demiyorum) bir duruma geçecektir ps5pro. 10 jenerasyon konsol fiyatlarına bile yansır bu başarı durumu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Tam olarak katılmıyorum

Öncelikle, PS5 Pro’nun işlemcisi Series S ile aynı değil. Her iki konsol da Zen 2 mimarisine sahip olsa da, PS5 Pro'nun işlemci frekansı dinamik olarak 3.5 GHz'e çıkabiliyor. Xbox Series S ise genellikle 3.4 GHz civarında çalışıyor. Yani PS5 Pro, en azından frekans bazında Series S’ten bir tık önde.

Bununla birlikte, GTA VI gibi oyunların CPU sınırlı çalışması ihtimali doğru bir nokta. Rockstar'ın geçmiş oyunlarında da gördüğümüz gibi, NPC yoğunluğu, yapay zeka ve fizik motoru doğrudan işlemciye yük bindiriyor. Ancak PS5 Pro’nun artan GPU gücü, bazı CPU sınırlamalarını dolaylı yoldan hafifletebilir. Örneğin, DLSS/FSR gibi tekniklerle GPU’nun verimliliği artırılarak işlemci üzerindeki yük dolaylı olarak azalabilir.

Şu anki nesil konsollarda "çok düşük Npc GTA deneyimi" olacak demek ise kesin bir yargı olur. Bu tamamen Rockstar’ın optimizasyonuna ve oyun içi ölçeklendirme ayarlarına bağlı. Eğer GTA VI, CPU’ya aşırı yük bindiren bir yapıya sahipse, PS5 Pro ve Xbox Series X’in bile sınırlarını zorlayabilir. Ancak unutmayalım ki Red Dead Redemption 2 gibi oyunlar bile eski nesilde harika çalışıyor.

Ez cümle

PS5 Pro, Series S ile aynı işlemciye sahip değil; biraz daha güçlü bir versiyonunu kullanıyor.

GTA VI'nın CPU'ya yük bindireceği doğru, ancak optimizasyon ve ölçeklendirme seçenekleri belirleyici olacak.

Yeni nesil Xbox geldiğinde elbette fark yaratacaktır, ancak PS5 Pro'yu göz ardı etmek için henüz erken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zooe kullanıcısına yanıt

Tam tersi. Upscaling kullanmak işlemci yükünü daha da arttırır. Ekran kartına ne kadar yük binerse işlemci için o kadar iyi olur. Native çalışması, daha düşük bir çözünürlükten upscale olmasından daha iyidir işlemci için. Native'de ekran kartı daha fazla pikselle çalışıp daha fazla yoruluyor. İşlemci darboğazı yaşayan oyunlarda Dlss vs. açmak neredeyse hiçbir işe yaramaz. İşlemci farkına gelince. 3.4 değil de 3.5 ile çalışıyor diye işi rahat olacak diye düşünmek kendimizi kandırmaktır. İşlemci açısından Gta 6 gibi bir oyundan maksimum verim alabilecek bir konsol yok. Pro'nun artısı ekran kartından olacaktır yalnızca. Tüm density ayarlarını kısacaktır Rockstar mecburen. Ki o haliyle de ben stabil bir deneyim sunabileceklerini düşünmüyorum 60 fps modu için. Gta 6'nın gerçek sorunsuz deneyimi yeni Xbox, Ps 6 ve Pc ile olacaktır. Ps 6 çıktığı zaman görürüz Gta 6'nın hakkını veriyor paylaşımlarını :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Şubat 2025; 15:41:43 >

3.4 ghz'den 3.5 ghz'ye çıkmış  ne desem bilemedim : D

Ustteki arkadaşın dediği gibi Pssr daha düşük çözünürlükte calisacagi için zaten CPU darbogazi yapan oyunlarda işleri kotulesturmekten fazla bir ise yaramaz .

İşte bu nedenle GTA 6 deneyimi için Series X 2 tek seçenek olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Şubat 2025; 15:57:39 >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

PS5 Pro’nun ekstra GPU gücü, FSR 3 ve yeni render teknikleriyle oyunun daha stabil çalışmasını sağlayabilir. Rockstar optimizasyon konusunda güçlü bir stüdyo, dolayısıyla density ayarlarını düşürmeden de tatmin edici bir deneyim sunabilirler. 60 FPS modu belki kısıtlamalarla gelir.

Gpu gücü ve upscaling işlemci taraflı soruna çözüm olamaz. Aksine daha kötü etkiler. Gpu güçlendikçe işlemcinin ona yetişmek için daha çok iş yapması gerekir. Bu bir yorum değil. Upscaling işlemci yükünü arttırır. Ekran kartı taraflı stabilite ayrı bir şey, ama işlemci işini rahatlatma gibi bir durum olamaz önceki mesajda bahsettiğiniz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Şubat 2025; 16:2:26 >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

Bekleyip göreceğiz ben Ps5 ve Xbox X ten farklı bir üst çözünürlük ile geleceğinden çok eminim Ps5 pro nun.

O farklı bir şey. Zaten öyle olacak, öyle olması işlemci için daha iyi zaten. Burada tartıştığımız şey düşük çözünürlüklerde açıp açmayacakları değil. İşlemciden dolayı yaşanması muhtemel konular. İşlemci yetersiz ise isterseniz 5090 takın. Drop oluyorsa, stutter oluyorsa yine olur. Ps 6 çıkınca her yer Gta 6'nın hakkını veren konsol geldi paylaşımları dolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Şubat 2025; 16:5:39 >
  • “Redfall herkesi utandıracak” isimli oyun PS5’e çıkacak. Facia… Zortfall :) Zortingenfield. Vıyyy…

• Venomstr kullanıcısına yanıt
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

Pamuk eller cebe [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Şubat 2025; 16:41:40 >

Pamuk eller Zorta… Zortfall, Zortfield. Vışşş, aboo, vıyyy… Zort haber inanmayın. Hem yalan, hem de zort…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 2 Şubat 2025; 16:22:18 >
    Bence de söylentiler doğru çıkıp oyun 60 fps çalışsa bile pro dahil oyunu hakkını vererek çalıştıramayacak, ben sadece GTA VI için pro'ya geçme senaryosunun şuan gereksiz olduğunu düşünüyorum.Merakla yeni nesil konsolları bekliyorum, pssr zart zurt bir yere kadar donanımı gerçekten güçlü bir cihaz lazım, çamur gibi görüntü ile oyun oynamak istemiyoruz artık.Hem cihazın fiyatını orta seviye PC fiyatına yükselt hem de hala 30 fps'ye mahkum et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardaddy58 -- 2 Şubat 2025; 16:21:37 >

Yapımcılar bilhassa UE5.5'den sonra SDK10 kullanmaya başladıkça o farklar artacak çözünürlük dahil. Bu zamana kadar Pro özelinde ilk versiyon SDK9'lar kullanıldı. Kingdom Come 2 gibi oyunlarda yeni farklar görülmeye başlandı yavaş yavaş, konsolun üstünlüğü tümüyle ortaya çıkar GTA6 gelene kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 2 Şubat 2025; 16:43:46 >
  • 
Sayfa: önceki 65596560656165626563
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.