< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6594. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Ios.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Pc master race kapsayanlar = En son çıkmış orta ve üst sınıf pcler. Düşük sistem kullanalar kendi pcleri ile ps5 proyu karşılaştırmıyor ki -
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ßLacKLioNgeliyor da o zaman niye bu konsol hala 70 milyon sattı ve satıyor demezler mi adama ? 1 2 yıl sonra geliyor lakin gelirken de adamlar çoğu oyunu Ps plusa ekliyor. Eğer Xbox gibi yaparsa yani day one PC getirirse o zaman bu vs konusu biter. Şu an her olayda Sony baz alınıyor Ps oyunları Goty oluyor veya aday çıkarıyor. Deli gibi de konsol satıyor yani bu şartlar altında kimse bitti diyemez. Konu başlığı PS vs PC yapsınlar anlaşalım. Attığım istatistikte bile adam hala 1650 ile oyun oynuyor. Herkeste üst düzey ekran kartı yok yani. Listede bile az. Şimdi ben 3060 ya da 1650li PC sistemine diyecem ps5 prodan daha iyi PC master race he yok öyle bi dünya
Herkes en üst segment PC kullanıcı değil sizin de dediğiniz gibi ayrıca olmak zorunda da değil. Ben de 4060ti gibi orta seviye grafik kartı kullanıcısıyım ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor.
PC'nin "master race" olarak görülmesi sadece donanım gücüyle alakalı değil, sunduğu esneklik ve özgürlükle de ilgili.
Örneğin PC'deki emülasyon desteği ile Bloodborne'u Playstation'ın sınırlamalarına bağlı kalmadan çok daha iyi bir şekilde oynayabiliyorsam bu bir özgürlüktür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 9 Şubat 2025; 16:35:45 >
-
ne yani ben 12400f ve 3060 kullanıyorum düşük sistem diyelim PC master race olmuyor mu yani 🥲😅😅 benim ki PC değil mi benim niye bi piskevitüm yok 😅
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
🤣ps5 pro karşısında ezilirsiniz olmuyor. Kabul etmiyoruz biz o sistemleri. Bizden değilsiniz🤣
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aslında olayda bu herkeste üst segment sistem yok. Bu konuda oyun ile alakalı yani oyun üzerinden gerek grafik gerek performans üstünden karşılaştırma yapıyoruz. Madem PC master race 1650 3060lı sistemlerin veya daha düşük sistemlerin Ps5 pro dan daha fazla performans vermesini beklerim ama vermiyor. Senin o özgürlük dediğin o oyunun yasal hakkı elinde olmayan birinin emülator programı yazarak yani illegal bir şekilde çalıştırması ise ben böyle özgürlük istemiyorum. Tamamen hırsızlık, emek hırsızlığı vs diye gider. Yani senin özgürlük dediğin bana göre hırsızlıktır başkasına göre başka bi anlam ifade eder. Yarın öbür gün remake çıkar ya da remastered gider öyle oynarım sonra PC de gelir zaten
Başlık benim değil ki. İstiyorsanız başlık PC vs Xbox vs PS yapılsın diye konu sahibine yazın. Bu zaten sadece bir tartışma, çekişmeli sohbet konusu. O kadar ciddiye de alınmaması lazım. Nintendo'nun da arada bahsi geçiyor. Oyunlarla, PS veya Xbox bağlamıyla ilgiliyse neden olmasın? Başlıkta Nintendo geçmiyor veya o an Nintendo konuşuluyor diye kızmak çok yersiz. Esas derdin başlık veya PC olmadığı da zaten bence aşikar.
Millet tuttuğu cihaz veya firmanın küçük görüneceği herhangi bir türden konuşma bağlamının gelişimine karşı tahammülsüz sadece. Başlığa göre konuşulmuyor yakıştırması da bu çerçevede esas derdin başlık veya PC olmadığı bir polemikte üstün çıkmaya yönelik bir ifadeden başka bir şey değil. Başlık altında PS'ciler de, XBox'çular da, PC'ciler de (hepsi tırnak içinde) PC konuşuyor. Bunun oyun dünyasının ve konsol sektörünün PC oyunculuk sektörüne entegre gelişimiyle ilgili sebeplerine bakmak ve bunları söylemek neden konsol konusunda konsol-PC mukayesesi yapılıyor reeeeeeee gibi bir tutumdan daha makul.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hepsini geçtim, eş kıyas yapıyorsak 50k liralık konsol vs 50k liralık PC muhabbeti yapalım. Bakalım hangisi daha iyi performans verecek. Değeri $100 dolara kadar düşmüş masaüstü kartlar üzerinden muhabbet yapacak olsaydık düz PS5 ile kıyaslardık zaten
Düzeldi simdilik ama serverlarin patates oldugu gercegi degismedi
-
Hocam senin mantıkla PS kullanıcılarının yarısı hâlâ PS4 kullanıcısı, diğer yarının da büyük bir kısımı PS5 Base Model kullanıyor.Bak ben de 4090,4080,5080 ve 5090 vs gibi gpu barındıran sistemler ile konsolların karşılaştırılmasını haksız buluyorum, çünkü denk değiller,Ancak PS5 Pro fiyatına bugün 4070 Süper bandına kadar kasa toplanabiliyorsa,aynı fiyat bandındaki kasalar ile Pro karşılaştırılması çok da abes ve haksız değil diye düşünüyorum.Buradaki kıyas 800 dolara ne alıyorsun kıyası.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bizde fiyatlar yurtdışında aktif olan "fp oyunculuk platformu konsol" konseptini yok ettiği için makul bir kıyaslama. Orada adam 1500 dolara Pc ile uğraşamam yarı fiyatına konsolumu alır diyebiliyor haklı olarak. Ki 800'lük Pro orada bile çok eleştirildi. Bize gelişi 1400 oldu. Eskiden "napalım pc'ye o kadar para veremem" diye mantıklı, haklı bir bakış da vardı. O da yok oldu artık. Yoruma da açık değil zaten, 50K'ya alınacak bir hazır sistem (güç olarak) tüm konsolları yok eder. Dlss gibi diğer tüm rakiplerini katlayacak bir teknolojiyi de unutmamak gerek. Senin aradığın kullanım şekli, deneyim, keyif, dünya (her ne kadar Nintendo gibi kendine has dünyaları pek kalmamış olsa da diğerlerinin) farklıdır yine Pro da alırsın başka şeyde bu ayrı. "Ben konsolun tipini çok seviyorum kardeşim o bile yeter" der yine alırsın. Ama gidip benim cihazım daha güçlü, daha kaliteli görsellik sunar vs. zaten dersen biri de haklı olarak gelip cevap verir.
-
Sony 2 ayda 2.5 milyon Ps5 satıyor, bunlar 1 senede mi satmışquote:
Orijinalden alıntı: SolidRock2024 yılı boyunca sadece 2 milyon Series konsolu satılmış...
tech4gamers
Xbox Reportedly Sold Just 2 Million Consoles Last Yearhttps://tech4gamers.com/xbox-only-2-million-consoles-2024/cod gelince Ps5 i satışlarda da geçeceklerdi lafta, sonuç bu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ps5 pro 30 bin 4070 süper 25 bin en düşün nasıl topluyorsun.
Bu arada sayın @Tenebrio başlığın değişmesini rica ediyorum madem full PS PC konuşulacak Xbox gerek olmadığını düşünüyorum. En azından başlık tartışma konseptine uygun olacaktır.
ABD'nin silahlarının büyük bir kısmı konvansiyonel tipte. Elindeki silahların aslında çok azı nükleer tipte. Bu ABD'nin nükleer bir güç olmadığı, yalnızca konvansiyonel bir güç mü olduğu anlamına geliyor?
Esas güç veya potansiyel PC'de, ABD'nin nükleer bir güç olması gibi asıl kapasite PC'de demek istiyorum. Pratikte PC kullanıcılarının tamamı veya ekseriyeti PC'nin ekran kartı potansiyelinden maksimum istifade ediyorlar demiyorum. Ki bahsettiğim gibi PC'nin orta seviyede bile konsolları geçen ekran kartı gücü ve potansiyel donanım gücü PC'yi "Master Race" yapan sebeplerden sadece birisi. Master race olma durumu daha çok burada söylendiği üzere PC platformunun opsiyon çeşitliliği, ensekliği ve gelişime açıklığıyla ilgili.
Mesajımı edebiyat yapmakla suçlayan ve ilgili Master Race argümanımı çürütmek için Steam ekran kartı istatistiklerini paylaşan bu mesaj haliyle bir korkuluk saftatasından (strawman fallacy) başka bir şey değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X