Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6614. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Bonobo643 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 94 Misafir (29 Mobil) - 66 Masaüstü29 Mobil
5 sn
133.112
Cevap
310
Favori
4.773.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
178 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
66. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 66126613661466156616
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brnbry kullanıcısına yanıt

Oyun ne kadar öyle olacağını düşünmesemde Xbox fanlarının yıllarca burda şişirdiği 90+ puanlı efsane top seviye şekilde gelecekse Ps tarafındaki kişilerin alıp oynaması normal olur.Xbox fanları gibi rakibin her oyununu sabah akşam youtube tarafından bakıp boş argümanlarla eleştirmekten daha mantıklı en azından.

• Zooe kullanıcısına yanıt
    "PlayStation Pro'yu, parası olan alıyor, olmayan taş atıyor..." dedikten sonra
    "Öncelikle tartışmayı kişisel ekonomik durumlar üzerinden yürütmek yerine, konsolun sundukları ve fiyat-performans oranı üzerinden değerlendirmek daha sağlıklı olur."

Demeniz çok komik olmuş bu arada. Hepsi maddidir, konsollar Pro çıksa bile FP cihazlar olmalı. Yurt dışında bile 800 dolar çok bulundu, yerden yere vuruldu cihaz. Ben de geçeceğim, istediğim fiyatlara geldi ama hâlâ aradayım. Pro modları gerekli mi değil mi diye düşünüyorum. Bazı oyunlarda çok iyi performans gösterirken, diğerlerinde bayağı sınıfta kalıyor zaten. PSSR test aşamasında şu an, diğer nesil anca kullanılabilir duruma gelecek. Bu durumda PS5 Pro almak yerine bir adet PS5’in yanına Xbox almak, hele bizim ülkede, bin kat daha mantıklı. Yok efendim satmıyor, 30 milyon satmış cart curt. Efendim, para sizin cebinize mi giriyor? Alın, paspası çekin, iki sene sonra PS6 çıkınca elden çıkartırsınız ya da köşede durur.

Ancak tartışmalar hep paraya geliyor. Aşırı komik; "parası olmayan alamıyor, laf atıyor" falan. Acayip saygısızca ki olsun, maddi durumu olmasın, alamasın cihazı, eleştiremez mi insanlar? DF videoları orada, gider izler, aklına geleni söyler.

Bizde de PlayStation var, açık ara farkla rezalet bir nesil. Astro ve Demon’s Souls remake hariç şu ana kadar yeni nesil oyun yok. Ne şöyle sağlam bir AA oyun var, geçen nesil gibi örneğin The Last Guardian gibi, ne de hiç yoktan giriş seviyesi platformlar. Farklı şekil Tearaway tarzı oyunlar yok. Naughty Dog deseniz öldü. PS4 dönemi üçüncü senesinde Uncharted 4 yayınlamışlardı, beş sene oldu sadece trailer var.

Bunca satmasının tek sebebi, karşı tarafın çok kötü yönetilmesi, oyunları alıp alıp batırması. Yeni kendine geliyorlar ama çok geç. Ayrıca DualSense vs. derken PS zaten önde ama oyun yapımı anlamında kötü durumdalar. Geçen sene GOTY almaları da bir anlık eski Japon kafalarına dönmeleri sonucu oldu. Hep öyle olsalar, ölen serileri canlandırsalar keşke. Koca konsolda ne FPS var ne de özel bir RPG.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
  • Hortlak Fuat kullanıcısına yanıt
    Hepsinin de evde xbox konsol var bu arada..E teknik olarak bizden daha Xbox'cı hepsi:)Ben en azından konsolunu tutmuyorum.PC kargoya verilir verilmez tekmeyi bastım gitti falsolanarak:)

• Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    Ne idüğü belirsiz firmalardan dolandırılma riski içeren premium 'luk bu.Anlayabileceğimiz şeyler değil

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt

Önemli olan senin ülkene resmi giriş fiyatının ne olduğudur. İnsanlar resmi satıcılardan kafası daha rahat olarak almak isteyebilir. İthalatçı bir seçenek olmak zorunda değil herkes için.

• JePinkman kullanıcısına yanıt
    Kaldı ki herkes DH ölücüsü değil bizim gibi.Gidiyor büyük teknoloji marketlerden alıp geçiyor.Ki şimdi gir Pro konusuna, yüzde 70'i böyledir.

Bu arada neden TV fiyatları konuşurken spot baz alınmıyor? Çünkü işe ne geliyorsa o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 12 Şubat 2025; 17:6:43 >

Konu Oled ise en pahalı neredeyse oradan alman gerekiyor. Pro hata veriyor Oled kalite kontrolünden geçemezse. Ben Ips monitöre bağladım dandik bu dedi açmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 12 Şubat 2025; 17:8:22 >
  • Bu nesil başında Xbox'ın resmi fiyatlarını eleştirenler olunca Xbox fanları sarı site var trendyol var bu paraları vermeyin daha uyguna alıyoruz diye savunuyordu.Hatta Ps stok sorunu yaşarken sarı site ve trendyoldaki şişirmiş fiyatları paylaşıp eleştiri yapıyorlardı.Şimdi iş tersine dönünce öyle yerlerden alınmaz oldu  Aldığım 2 Xbox konsoluda sarı site üzerinden aldım yarın yine konsol alıcak olsam aynı şekilde alırım bu kadar fazla vergiyi veremem valla.

• Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    PlayStation Pro'yu, parası olan alıyor, olmayan taş atıyor..." dedikten sonra"Öncelikle tartışmayı kişisel ekonomik durumlar üzerinden yürütmek yerine, konsolun sundukları ve fiyat-performans oranı üzerinden değerlendirmek daha sağlıklı olur."Demeniz çok komik olmuş bu arada.

Komik olan bir şey varsa, o da söylediğimi tam anlamadan dalga geçme çaban. Bahsettiğim şey, insanların sadece ekonomik durum üzerinden tartışmayı kişiselleştirmesi ve konsolun teknik özellikleri ya da sundukları hakkında objektif bir değerlendirme yapmadan direk fiyat üzerinden saldırması. Kimin ne kadar parası olduğu ya da ne aldığı umurumda değil, mesele cihazın ne sunduğu. PS5 Pro'nun bazı açılardan yetersiz kaldığı doğru olabilir, ama bu herkes için aynı anlamı taşımıyor. Kimisi için Pro modları ve donanımsal iyileştirmeler önemli, kimisi için değil. Ben de zaten bunu söylüyorum.

Yurt dışında bile 800 dolar pahalı bulundu diyorsun, doğru. Ama dünya çapında hala talep görüyor. Bir şeyin pahalı bulunması, o ürüne ihtiyaç duyan ya da o deneyimi yaşamak isteyen insanlar olmadığı anlamına gelmiyor. Ayrıca fiyat-performans değerlendirmesi yaparken sadece cihazın maliyetine değil, sunduğu deneyime bakmak lazım. PS5 Pro, her oyunda devrim yaratmıyor belki ama belirli bir kitle için fark yaratacak iyileştirmeler sunuyor.

Xbox konusuna gelirsek, Game Pass gibi hizmetlerle daha ekonomik ve geniş bir oyun kütüphanesi sunduğu için kesinlikle mantıklı bir tercih olabilir. Ancak bu, PlayStation’ın sunduğu özel oyunları ve farklı deneyimleri değersiz kılmaz. Evet, bu nesilde PlayStation özel oyunlar açısından bekleneni veremedi ama bu tamamen başarısız oldukları anlamına da gelmiyor. Naughty Dog’un yavaşlaması ya da yeni IP eksikliği doğru olabilir ama yine de bu, bazı oyuncuların PlayStation ekosistemine olan bağlılığını değiştirmez.

Son olarak, elbette eleştiri yapılır. Kimse “parası yok, taş atıyor” diye eleştirenleri susturmuyor ama sırf bir cihaz pahalı diye, sanki alanlar tamamen bilinçsiz ya da marka fanatiğiymiş gibi yaklaşmak da aynı derecede saçma. Herkesin farklı bir önceliği ve bakış açısı var. Eleştiri yapılırken de bu farkları göz önünde bulundurmak daha mantıklı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

direkt blokluyorum aşırı dozda müritasyon hapı kullanılmış anlaşılan, bu saçmalıkların hangi birisine cevap vereceğimi şaşırdım

• Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt

seversin [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 12 Şubat 2025; 17:14:44 >
  • Caped efendi

Direkt blokluyorum, aşırı dozda müritasyon hapı kullanılmış anlaşılan, bu saçmalıkların hangi birine cevap vereceğimi şaşırdım.

Blokla tabii, başka çaren kalmadı zaten. Argümanlara cevap veremeyince “müritasyon” falan deyip kaçmak en kolayı. Tartışmaya açık bir fikrin yoksa, zaten burada ne işin var? Her farklı görüşü saçmalık olarak etiketlemek kolay, zor olan mantıklı bir karşılık vermek. Ama belli ki o kısmı pas geçiyorsun. Neyse, iyi forumlar sana!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 12 Şubat 2025; 17:16:28 >
    Zooe hocam seni severim.İyi de bir oyuncusun, bilirim.Burada mesele fiyattan ziyade,o fiyata rağmen sunduğu performans.Bak samimiyetle söylüyorum, örneğin 4070 performansı verip 1000 dolar isteseler gıkım çıkmazdı.Yani PS4/PS4 Pro upgrade hissiyatının yarısı yok ve 800 dolar.Yani bu dünyanın her yerinde eleştirilir

• Xbox önerirken spot fiyatı önerirler, PlayStation önerirken resmi fiyat önerirler. Bu ne yaman çelişki. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ve aşırı tarafsız bir oluşum. Atalarımız ne demiş? Tarafsız olurken Xbox fanları kadar tarafsız olmalısın. Neden? Çünkü onlar aşırı tarafsız. Yersen :)

Düzeltme Gibi Düzeltme: (PC + Xbox Fanları)

• brnbry kullanıcısına yanıt

Bayılırım [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Hocam abd de 700 usd 2tb disk var 8000 tl si o zaten 100 dolar çıkınca konsol Abd de 600 usd gibi fiyatta aslında Reel fiyat olarak... Eu da biz pahalı alıyoruz

Buda moda oldu artık.Hayır insanlara mürit diyen tiplerin davranışlarını bilmesek problem yok ama sabah akşam tapındıkları markanın ürünü için her türlü fanlığı yapan tiplerin karşı taraf için şu tabirleri kullanması komik oluyor.Burda herkes bir tarafın fanı ama sürekli kendini objektif gösterip diğer tarafı fanlıkla veya başka birşeyle suçlama eğilimine giriyorlar.

Bu konu ilk açıldığındada herkes birbirine sen fansın diye saldırıyordu.7/24 xbox veya ps savunan kişiler rakip tarafa sen fansın objektif değilsin diye eleştirir kendisine hiç bakmazdı.Bu mürit muhabbetide ona benzemeye başladı[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk_1881 -- 12 Şubat 2025; 17:20:46 >
  • Oyunsuzluk baslı basına bir problem, psn çöktüğünde kafasını kuma gömenler şimdi çıkmış fiyat diyor

Bu aksamdan sonra yine sessizlik olur.

• 
Sayfa: önceki 66126613661466156616
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.