Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6616. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
132.989
Cevap
309
Favori
4.768.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
178 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 66146615661666176618
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bana elden ring isminin ekmeğini yiyecek ortalama üstü bir oyun olacak gibi geliyor ama sonuç olarak almış bulundum yine işte. 2 kişi coop bir oyunu oynayamama çok saçma gerçekten. Steam fiyatı da iyiymiş bu arada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shamster kullanıcısına yanıt

Biraz bana da öyle geldi. Çok farklı bir oyun çünkü muadillerinden. Roguelike - roguelite. Miyazaki yönetmiyor zaten. Bakalım. 2 kişi olayı kötü.

• Pies pıro ehuheuhuehu.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K link geldi...

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]PlayStationyoutube
    State of Play is back tomorrow, February 12! Tune in live for news and updates on great games coming to PS5. The show celebrates a creative and unique selection of exciting games from studios around the world. The 40+ minute show begins February 12 at 2pm PT / 5pm ET | 11pm CET / February 13 at 7am JST on YouTube and Twitch, and will be broadcast in English and Japanese. See you tomorrow! Regarding co-streaming and video-on-demand (VOD) Please note that this broadcast may include copyrighted content (e.g. licensed music) that PlayStation does not control. We welcome and celebrate our amazing co-streamers and creators, but licensing agreements outside our control could interfere with co-streams or VOD archives of this broadcast. If you’re planning to save this broadcast as a VOD to create recap videos, or to repost clips or segments from the show, we advise omitting any copyrighted music. #ps5 #ps5games
    https://www.youtube.com/live/vQtPbTOhLEc?si=i4SG7WRCds7OYyMN
  • Alıntı

metni:
    Pcde optimizasyon sorunu olduğunda kendi pcnize mi yoksa firmaya mı sallıyorsunuz hocam? Kimse kimseyi kandırmasın. Donanım ile ilgili sorun pcde olunca firmalar adam gibi port yapmamış oluyor ama konsollarda olunca nedense cihazın sorunu oluyor. Bu tutarsız davranışların ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz.
    Yine aynı şeyi yapıyorsunuz, pc ile konsol sistemini aynı klasmanda ürün olarak degerlendiriyorsunuz. Bende diyorum ki; adam ilgilenmiyor pc ile. Bunları birbirinin alternatifi olarak görmüyor yani. Siz ne kadar o paraya bunu alın derseniz diyin birsey değişmez. Zorla mı alacak adam istemediği ürünü. Siz pcden memnunsaniz güle güle kullanın. Ps5 proyu eleştirmek için pcde şöyle iyi böyle güzel demek ne alaka yani ben onu anlamadım. Ayrıca bunu yönetici olarak Xbox vs. Playstation başlığında yapıyorsunuz.
    3 paragraf savunma yazısı muhabbetine gelince, sanırım ne kadar uzun yazılacağı ile ilgili bir sınırlama yok. Okumamak kişisel tercihtir. Derdimi kısa cümlelerle anlatamıyorum maalesef. Parasızlar muhabbetini yapan insanlara gelince; yönetici olarak tartışma yaratacak her konuda bu kadar atik olmadığınızı biliyoruz. Buraya gelip sırf kavga çıkarmak isteyen insanlara defalarca göz yumdunuz. Bir insan, bir ürün aldı diye keriz yada mürit diye anılır ise, illaki bir cevap verecektr. Sorumluluk en başta böyle taşlamalara izin vermemektir ama siz bunu tercih etmiyorsunuz.

Sorun zaten konsolun PC'den farklı olması gerekmesinde ve Pro'nun bu farkı veremeyip aynı optimizasyon handikaplarına sahip olup üstüne aynı fiyata daha düşük performans sunmasında. Bunun da - benim dahil olduğum bazı insanların nezdinde - Pro'yu mantıklı, tercih edilebilir kılmaması, almaya yeterince teşvik etmemesi. Xbox tarafında bir ara konsol mevcut değil, elbette insanlar Pro'yu değerlendirirken ister istemez PC'yi baz alacak. PC ile kıyaslayarak değerlendirenler içerisinde zaten Pro'yu savunanlar mevcut. Konsolu oyunlarıyla beraber eleştiriyorum zaten niye optimize/birbirlerine uyumlu değiller, aralarında kordinasyon yok diye.

Bir tutarsızlık mevcutsa bu aslında bana sırf fikrimi söylüyorum diye "hater" ve "tutarsız" diyecek kadar yoğun Playstation fanatizminizle objektif geçinmeye çalışan tavrınızın devasa tutarsızlığı olabilir. Alt tarafı konsol diyorsunuz ama ben bu kadar ateşli savunulara, bu kadar fevri hücumlara ve bu kadar agresif ve kategorileştirici, bu denli zan altında bırakıcı ve sataşmacı kabileci tavırlara sadece futbolda ve politikada denk geldim. El insaf yahu. Bu kadar mı ciddi davanız? Bazen bir milletten bahseder gibi "Z sahiplerine şöyle dediler" diyorsunuz. Ne bu alınganlık mesela? Aşırılıklarınıza rağmen çok sabretmeye çalışıyorum ama siz diyorsunuz ki sen aşırısın ama biz değiliz. Bize katlan. Oldu. Kahve de ister misiniz?

Kavga edip etmemenizin bizim için forumun iklimini bozmadığı sürece bir önemi zaten yok. İstiyorsanız uzun uzun sohbet edin. İstiyorsanız uzun uzun tartışın. Bu öyle tahayyül ettiğiniz gibi moderasyonda düşünülen, dikkate alınan, kasten izin verilen bir vaziyet değil.

Yetkililer her kişisel münakaşaya hemen yetişemezler. Bu sitedeki tek yetkili de değilim. Yalnızca parasızlık yakıştırmasını görünce ortalama bir kullanıcı gözünden yorum yapma ihtiyacı duydum. Çok ciddi bir durum olsa zaten bir yetkili cevap vermez; gerekeni yapar. Birbirinize eğer "müritler" diyorsanız bir şapkayı önünüze koyup aynaya bakmanızda fayda var.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Outlaw-E kullanıcısına yanıt

Benim Pro'yu görünce 7800x3D [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Dictattor kullanıcısına yanıt

Bu 4 oyun bir seneye kalmaz 40 oyun olur. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Crysis geliştirilmesi durdurulmuş eldeki tüm çalışanlar Hunt oyunu devam etsin diye oraya kaydırılmış işte bu yüzden böyle oyunlara bakış açım kötü insanları öyle bir bağlıyor ki yeni oyun geliştirmeye yanaşmıyor firmalar.

• Xbox bugünkü oyun cikarma performansını neslin başında gosterebilseydi hem Xbox çok daha başabaş bir yarış götürüyor olurdu hemde Ps tarafı oyun yağdırırdı.

Şu an Ps sahipleri sadece Xbox'in olmadığı bir geleceğin fragmanını izliyorlar . En ufak bir oyun yapma çabası yok , konsollardan kar marjı almama cabasi yok , indirim yok hicbirsey yok.

Xbox'ın büyük oyun atılımı büyük olasılıkla Woke devrimi ile cakistigi için Microsoft'da bu DEI süreçlerinde en yoğun etkilenen bu nedenle liyakatsiz insanların doldurulduğu stüdyolara sahip olduğundan Xbox Game Studious ilk yılları batırdı.

Umuyorum ki şu an yavaş yavaş yakaladıkları tempoyu ve bunca oyun firmasının gücünü Series X 2 ile beraber tekrar Konsola özel oyun yapmak için kullanırlar ve sonraki nesilde tekrar o özlediğimiz iki taraftan da kaliteli oyunların yağdığı dönemi görebiliriz.

Yoksa önümüz baya baya çorak topraklar gibi görünüyor. Xbox kendine gelmediği sürece ortada Nintendo dışında bir oyun konsolu kalmayacak .

Yoksa bütün konsollar Pc'ye dönüşecek, kabul edin veya etmeyin.

Not : Önümüzdeki dönemde Valve , Microsoft ve Sony yine Pc oyunları oynatan el konsolu yagdiracaklar piyasaya dolayısıyla Ps'in işi bittikten sonra sıra Nintendo'ya gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Şubat 2025; 21:45:30 >

• 1 sene sonra tükürüğümüzü yalayacakmışız pro nun var olan gücüne ekleme mi yapacaklar

• Mit40 kullanıcısına yanıt

gönül gözüyle istediğin kadar güç eklemesi yapabilirsin hocam

gece saçma sapan oyun duyururlar sonra izle bak burada nasıl övülüyor

• Outlaw-E kullanıcısına yanıt

14 milyon, ara nesil için iyi bir rakam. Performans beklentisi olanların Pro'ya geçtiğini gösterir.

Konsol kullananların önemli bir kısmının casual gamer ve Cod-Fifa'cı olduğunu hesaba katın. PC'de de, çoğunluk alt seviye kart kullanıyor.

----------------

PS5 Pro, büyük fark getirebilen bir konsol. Mesela Stellar Blade'i, native moda çok yakın kaliteyle, 30 yerine 75-80 FPS oynatıyor. Hatta aliasing anlamında native modtan iyi.

TLOU2'de ise, hem TAA kapatıldığı için daha net, hem de 45-50 FPS yerine ~90 FPS oynanıyor.

PSSR da, sürekli güncelleniyor. FG'ye ise, gücü sayesinde PS5'ten daha müsait vb.

(TLOU2'yi PS4 oyunu olduğu için yazmayacaktım. PC'de büyük bir hevesle beklendiği için yazdım[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] )

----------------

Bu arada, PS4 Pro, PS5 Pro'dan daha iyi durumda değildi. PS4 Pro, normal oyunlarda bile, CPU yüzünden 40-50 FPS'leri geçemiyordu. Gow 2018'de, Sigrun'u Savaş Tanrısı zorluğunda geçerken, 40'lı FPS alıyordum. Olaya ayrı bir challenge katmıştı[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  PS5 Pro ise, current-gen open world denebilecek Spider 2'de, 60-70 FPS veriyor.

Ayrıca, PS4 Pro'da FPS yerine çözünürlüğün hedeflenmesi, çoğunlukla 30 FPS olması, hard disk kullanması, fanın jet sesi çıkarması gibi durumlar vardı. Tabi onları, o dönemin şartları veya raw güç artışının bedeli diyerek dahil etmeyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Şubat 2025; 1:13:51 >

• Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

1 sene sonra bu hp oyunu proda daha iyi gözükeceği için kimse bir şey yalamaz bence. Prodan önce çıkması oyunu eski yapmıyor. Düz modele lafım yok ama sx çöpse pro hayli hayli çöp. Neyse sen yine de ekle. Tam 1 sene sonra pinglersin artık. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

ps4 çıkış fiyatı : 399 euro

ps4 pro çıkış fiyatı : 399 euro

ps4 fiyatı pro ile düştü. Pro ise standart fiyatını alarak geldi.

ps5 dijital çıkış fiyatı 399 euro

ps5 pro çıkış fiyatı 799 euro

ps5 fiyatı sabitken üstüne 2 kat fiyat farkı ile gelen pro var. Fiyatlarda hata varsa düzeltin.

ps4 pro bluray okuyucu ile gelirken ps5 pro bluray okuyucu yok. Bundan kaynaklı dijital ile fiyat kıyasladım. Buda ayrı bir rezalet.

ps4 pro checkboard sistemi ile geldi ve benim hatırladığım kadarıyla ps5 pro nun halayssr ı gibi bir rezilliği olmadı ya da düz ps4 den kötü çalıştırdığı oyunu ben ps5 pro aksine görmedim.

teknolojik olarak sıçrama yapması son derece doğal. Ps6 pro gelirse oda ps5 prodan daha avantajlı olacaktır. Cihazı nereden tutsan elinde kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 12 Şubat 2025; 22:45:50 >
  • SolidRock kullanıcısına yanıt

Nvidia, RTX 4080'in timed MFG'lisi olan 5080'i 1000 dolara duyurur. Hiçbir yerde 1800 doların altında bulunmaz. Bundan hiç bahsetmezler. Ama 700 dolar / 800 euro'ya alınabilen, spotta bile 30k civarına bulunan PS5 Pro'yu eleştirir dururlar.

Üstelik o ekran kartlarıyla en çok bekledikleri oyunlar, gene Sony'nin oyunları. Mesela, Pro'da cam gibi görüntüyle 90 FPS oynadığımız TLOU2'yi, 80 FPS oynadığımız Stellar Blade'i merakla bekliyorlar.

Nvidia, RTX 5090'ı Cyberpunk'la tanıtır. Öyle ki, bazı objelerin poligonlarının sayıldığı, PS4 tabanlı bir oyunda, Path Tracing hesabına girerler. Ama varsa yoksa Sony yeni oyun çıkarmıyordur[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Bazı kişiler PC'deki oyun bekleme, patch bekleme, fix araştırma ve ayar tartışma döngüsünden sıkılınca soluğu burada alıyor gibi. Konsollar, kullanmayanlara bile bir kafa rahatlığı sağlıyor[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Şubat 2025; 0:0:50 >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Şöyle bir kafa rahatlığı hocam. Hem konsol açısından, hem de oyunları açısından, hem de GOTY açısından [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

-

• Mit40 kullanıcısına yanıt

1 sene sonra görürsünüz siz tlou part 2 remastered ps5 enhanced edition 8K 240 FPS olacak hüüğğğ..

• 
Sayfa: önceki 66146615661666176618
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.