Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6615. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
132.989
Cevap
309
Favori
4.768.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
178 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 66136614661566166617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eski oyun da sanki 2005den kalma. Ceo gelse abi çocuklar yapmış bir hata der sen daha yea ama eski oyun diyorsun. Espri seviyesi de 2 mesajdan birinde çöp yazmak. Sanki Ricky Gervais mübarek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt

Shoot [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Zooe kullanıcısına yanıt

Öncelikle açıklama için teşekkürler. Söyledikleriniz daha net oldu. Aslında benim değinmek istediğim nokta, fiyat-performans meselesi üzerinden yapılan eleştirilerin kişiselleştirilmesiydi. Ekonomik durumlar üzerinden yapılan tartışmaların sık sık "parası yok diye eleştiriyor" gibi sığ bir seviyeye inmesi, sağlıklı bir değerlendirmeyi zorlaştırıyor. Bahsettiğim şey buydu. Yoksa herkesin tercihleri ve beklentileri farklı olabilir, bu da gayet doğal.

Ülkemizde sonuç olarak ekonomi kötü değil, direkt yok seviyesinde. Ancak hem bizim ülkemizden çekilmiş olmaları hem de PSN fiyatlarının uçmuş olması gibi durumlardan dolayı zaten sorunlu olan PS markası, PRO’yu böyle çıkarınca eleştirilmesi çok doğal. Ama her yerde pahalı olması ve talep görmesi fark etmiyor. Bugün Xbox tarafı bile Pro çıkarsa fena satmaz.

Önemli olan oyun deneyimidir. Pro, 2027 yılında yeni nesil çıkacakken var olan nesile daha fazla oyun yapıp o şekilde bitirebilirlerdi. Açık bir şekilde konsol işinde donanımdan kar etmeye çalışıyorlar. Eğer iyi satarsa ve tepki görmezse, zaten rakipsiz olan Sony, diğer nesil fiyatlarını kendisi belirlemeye başlar.

PS5 Pro konusuna gelirsek, haksız değilsiniz. Herkes için farklı bir anlam taşıyor. Bazıları için Pro’nun sunduğu donanımsal iyileştirmeler yeterli olabilirken, bazıları için hayal kırıklığı. Burada asıl mesele, sürekli olarak grafik beklentisini yukarı çıkıp hem konsolu pahalıya satmak hemde PC kafasına geçmek geçen nesil pro çok daha mantıklıydı 4K'ya yükseltme yapmıştı ve fiyatı harikaydı ancak bu nesil kesinlikle en başta çıkması gereken donanımı satıyorlar.

Xbox ve Game Pass konusundaki düşüncelerine de katılıyorum. Özellikle ekonomik bir oyun deneyimi arayanlar için Game Pass gerçekten harika bir seçenek. Ancak PlayStation’ın sunduğu özel oyunlar ve DualSense sayesinde bende orada duruyorum gitmiyorum ama kullanıcıyı keriz yerine koymaya başladılar IP eksikliğinden ziyade direkt maskotu benim için Naughty dog ilk günden koşa koşa 5 alma sebebim 5 senedir birbirimize bakıyoruz 3 kere uncharted bitirdim [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  mesela geçen sene en sevdiğim oyun FF7 rebirth ancak base konsolda performansı çok kötüydü ki o sıra pro çıkmamıştı bence tamamen pazarlama artık bazı şeyler evde ortalama bir PC var şimdi oraya aldım baştan oynamak için çok daha iyi açıyor saçmalık.

Sonuç olarak, eleştiri yapılırken tarafsız ve daha yapıcı bir yaklaşım sergilemek en doğrusu bu maddi konuşmalar hele hele sözüm size değil bazı insanlar direkt olarak yok efendim sen alamadığın için parasız diyen gördüm çok mide bulandırıcı DH eskiden böyle değildi bunu yazanlarda dünkü çocuk değil 2000-2005 arası üyeler cidden anlamak çok zor.

• baba geliyor day one

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hesabınız küfür nedeniyle kapatılmış ve kullanıcılara bu hesabınızından hesabı kendinizin kapattığını söyleyip kapatılan hesabınızı geri açtırtacağınızı söylemişsiniz ama hesap geri açılmamış. Şimdi bu hesaptan devam ediyorsunuz. Beyanlarınız doğru değil. Hesabı kendiniz kapatsanız bu anlaşılır. Hesap bir yetkili tarafından kapatma gerekçesi verilerek kapatılmış.

Hem kullanıcıları rahatsız edin hem de hesabınız kapatıldı diye kızdığınız için yetkililere saygısızlık yapın. Üstüne ya gerçeği yanlış algılama ya da yalan söyleme maksadıyla doğruyu söylemeyin. Hayat size güzel. Kendi gözünüzde her şeyi yapmaya hakkınız olmalı. Bu hesabınızla devam edebilirsiniz ama insan birazcık haddini bilmeli bence.

Başka sitelerde yetkililer kendileriyle bu kadar ileri geri konuşanları anında atarlar. Çok daha azını yapanları atarlar. İnternet kültürümle az çok bunlara tanıklık ettim. Buranın o anlamda kıymetini bilmek lazım. Üyeler bazen gerçekten garip davransalar bile bünyesinde tutmak için çabalıyor. Sizin de biraz daha iyi olmak için çabalamanızı beklerim. Devamlı "buraya yazma sen", "sen sus hater" vs yazmak, acayip caps'ler atıp durmak sizce ne kadar anlamlı? Varlığınızla biraz bir şey katın. Kullanıcılar hiçbir içerik üretmeseler bile en azından takılmaya çalışıyor. Sadece önüne gelene kabileci bir mantaliteyle "hater" deyip tahrik veya nefret tohumları saçmıyor.... [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

Hocam oyun döngüsü hakkında haklısınız, bir yerde rutine giriyor lakin AC'nin güncel oyunlarına karşı şöyle büyük bir artısı var: oyun bitiyor. AC'de oynaması keyifli olmayan o kadar çok prosedürel içerik var ki, bir dirhem bal için keçiboynuzu çiğniyor gibi hissediyor insan. Ki ben ilk oyundan beri ayıla bayıla AC oynayan bir insandım.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Bu üyeye fake dediğimde çıkıp “hayır ben onu 20 senedir tanırım!!!! Fake değil!!!” diyenler çıkmıştı [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

Evet ben dedim, 20 yıla yakındır da tanırım, adam kendisi yazdı oraya hesabı kendim kapattırdım, sonra geri açtırdım diye, nasıl fake oluyor?

Bir de hayırdır bugün millet bana yürüyor[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Ben size bugün tek kelime etmek bir yana, bir imada dahi bulunmadım, ne bu şiddet, bu celal? Arkadaşlarınızın durumuna mı üzüldünüz?

• SolidRock kullanıcısına yanıt

Durumuna üzüleceğim kimse yok, herkes kendi cevabını güzelce vermiş zaten.

sizin yazdığınızı bile hatırlamadım. Fake değil diye can hıraş savundunuz, bizzat admin onaylı fake çıktı işte. Daha neyin mesajı? Admin’e mi inanayım kim olduğu bile belli olmayan üyeye mi inanayım, o üyenin avukatına mı inanayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 12 Şubat 2025; 17:52:37 >

Abi bak adam hesabını açtırmış işte, bu fake hesap nasıl oluyor? Hatta yönetime bilgi vermiş, uygun görmüşler açmışlar. Benim de hesap uzun süredir banlıydı, rica ettim açtılar. Forumla ilgili güzel anılarımız var, sizi de eski dönemden hatırlarım, hatta beğendiğim bir hesabınız vardı. Şu Amerika'ya gidiş hikayenizi de keyifle takip etmiştim ama son dönemde şaşırtıyorsunuz.

• SolidRock kullanıcısına yanıt

Hocam direkt adminden gelen mesajı alıntı yapıyorum. Mesaj açık ve net:

“Hesabınız küfür nedeniyle kapatılmış ve kullanıcılara bu hesabınızından hesabı kendinizin kapattığını söyleyip kapatılan hesabınızı geri açtırtacağınızı söylemişsiniz ama hesap geri açılmamış. Şimdi bu hesaptan devam ediyorsunuz. Beyanlarınız doğru değil.”

forumda nasıl davrandığım konusuyla ve yeriyle alakalı biraz. Şu konuya yazdığım ilk mesajları aratıp bulabilirsiniz. Konsollardan PC’ye geçiş sürecimde gayet düzgün düzgün kendimi anlattım. Benim derdim bu neslin eldeki panellere göre olan performansı. İlk günden beri bunu söylüyorum. Sonra malum tayfa linç ve bullyleme girişimiyle konudan uzaklaştırmaya çalıştı. Ben de ona göre tavrımı takınıyorum. Arada Xbox’a da gömüyorum çünkü o da aynı performans sıkıntılarını yaşıyor ama onun taraftarlarından aynı tepki gelmediği için konu uzamıyor. Hellblade 2 30 fps, Avowed 30 fps haberleri, Indiana Jones lower than low ayarlar aklıma ilk gelenler. Tabii son dönemde performans meselesinin en öne çıktığı konsol PS5 Pro olduğu için ona daha çok eğiliyoruz.

Şu konu dışında herkesle düzgün düzgün sohbetimi ederim, ama bu konunun tonu belli, bu konu toksiklik konusu. Başka meseleler konuşmak isterseniz özel mesaj yolu ya da diğer konulardaki aktif mesajlarım her zaman açıktır. Hep yazarım, şu forumda sadece bir üye var hayatta muhatap olmayacağım, kalan herkesle eminim güzel muhabbet ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 12 Şubat 2025; 18:2:28 >

Ben kendisini çok uzun zamandır tanırım. Fake değil. Başka hesabı banlanmış olabilir, kapatılmış olabilir ama bu hesabı çok eskidir ve çok iyi bir adamdır.

Ona gelene kadar ama zibilyon tane fake mevcut konuda.

Ben bu açıklama kısmını görmedim, arkadaşın kendi yazdığını biliyorum.

Konsol vs PC konusunun da sonu yok bence, eski anılar hep gözümüzde büyür. Konsollar hiç bir zaman PC'lerden iyi olamadı, bir ilüzyon olmuşsa da, kısa sürede PC'lere mağlup olmuşlardır. Bu çözünürlük ve fps temelli tartışmalar da bana göre gereksiz. Çünkü PS5 Pro alan birisi rahatlıkla sağlam bir PC toplayabilir. Bende PS5 var ama fena sayılmayacak bir PC'im olduğu için PS5 Pro'yu almayı gereksiz görüyorum.

Konsol vs PC meselesinde sanırım kullanıcılar daha çok konsolun sunduğu konforu tercih ediyor. Hoş bana göre PC'de çok konforlu, hatta bir çok açıdan konsoldan daha konforlu ama PC'yi de hakkını vererek kullanmak gerekiyor. Tercihlerinden dolayı insanlarla dalga geçmeyi doğru bulmuyorum. Bu konu özelinde ufak tefek şakaların illaki anlaşılabilir bir tarafı var ama içinde hakaret olan, küçük düşürücü argo kelimelerin geçtiği bir tartışma ortamını da hiç beğenmiyorum.

İddia ediyorum burada takıştığımız bir çok insanla gerçek hayatta yüzyüze gelsek, kardeş gibi geçiniriz. Sosyal medyanın bize sağladığı anonim olma avantajını böyle kullanmamalıyız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 12 Şubat 2025; 18:58:14 >

• Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

Ambargo yarın kalkıyordu bu nasıl yayınlamış? Sayfada da göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 12 Şubat 2025; 18:58:24 >
  • Slim Charles kullanıcısına yanıt

Espri yapmadım ki sonuna kadar ciddiyim, çöp bir konsol. Ayrıca bu bir görüş değil bilimsel bir gerçek. Eskiden kastım şu ps5 pro çıkmadan önce yayınlanmış oyunlara” aaaaaa ps5 pro da iyi çalışmıyor bu nasıl bir rezillik” bilgisizlereydi. Sen de onlardausan seni listeye ekliyeyim. 1 sene sonra türkürüğünü nasıl yalayacaklar merak ediyorum listesi

• JePinkman kullanıcısına yanıt

Kaldırmış opencritic yasak olduğu için. Oyunun ana konusuna bak oraya ekran görüntülerini attım hocam [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Elden ring nightreign de ön sipariş çektik bakalım series x için. Aynı zamanda betasına da katılma hakkı kazandım. Bir kaç güne test edeceğim series x'te. İçkim yok sigaram yok yeaa diye diye oyunlara verdiğim paranın haddi hesabı kalmadı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shamster kullanıcısına yanıt

Şimdi haberim oldu sen yazınca. Steam'de de 26 dolar. Güzel fiyat. Ama neden 2 kişi oynanmıyor bu oyun anlamış değilim.

• 
Sayfa: önceki 66136614661566166617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.