< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6633. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Valla kaptim ben de ne olur ne olmaz diye ana hesaba aldim gectim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Servis oyunlarından para kazanma hırsı nedeniyle açık ara en kötü Playstation nesli geçiyor. Son State of Play normal şartlar altında duyurusundan dolayı sevineceğim oyunlara dahi sevinmeme engel olacak kadar kötüydü. Bundan daha kötü bir sunum Playstation tarafında hatırlamıyorum.
-
days gone mürit edition
-
-
Remastered Güncellemesi Gelmiş :)
-
Ödüldü, satış rakamlariydi , satın almalardı derken özel oyun oynamadan muhasebecilikle koca nesil geçti gitti...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ölü hali bile içinden geçti piyasanın :)
Düşünsene 70 milyar dolara stüdyolar alıyorsun yine gidip rakibin senin kadar kar ediyor geliştirdiğin oyundan. Rezalet.
-
Adam akıllı yönetemedikten sonra studyo alsan ne olur. Kaldı ki bu saatten sonra, İnsanların beklediği gibi büyük ve isimli studyolar yerine daha çok aile oyunlarında uzman olan yetenekli ekiplerin peşine duseceklerine inanıyorum.
Kişisel olarak bu konudaki planlarının avrupa ve asya temelli studyolar olması gerektiğini düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kötü bir şey. Nintendo gamecube ve wiiu hezimetinden sonra switch’te harikalar yaratabildi. Sony makarna testi yaptı. Bir tanesi duvara yapışır diye servis oyunlarına abandı. Servis oyunu çıkarabilmek sevdiğimiz sony işlerinden daha önemli olduki bu oyunsuzluğu yaşattılar. Adamlar hiç bir fikri mülküne senin benim gibi bakmıyorlar. Sony’nin bu süreçte oyun çıkarmadan başarılı görünmesi sana bana yaramaz. 9. Jenarasyona ne oyunlar oynayabilirdik, bize ne sunuldu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de anlamıyorum ilk olarak kullanıcıya oyun lazım, satış verisi, ödül sayısı değil. Astro Bot iyi oyun da aldığı ödüller vs. sana ne faydası var? 200 ödül daha alsın Sony oyun yapmamaya devam etsin mi diyelim o zaman. Tabii ki sevdiğin oyun başarılı oluyor diye sevinirsin ama mevcut durumda biraz avuntu gibi duruyor. Oyuncuya oyun lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 14 Şubat 2025; 16:24:45 >
quote:
Orijinalden alıntı: Castle BravoAynen öyle.
PS5 jenerasyonu, onca eleştiriye rağmen, konsolların ulaştığı en üst seviye. 75 milyon satış rakamı PS fanlığından değil. Konsolun kendisinin iyi olması ve Xbox'ın zayıflamasıyla ilgili.
Tabi Sony de, diğer firmalar gibi, artık daha az oyun çıkarıyor. Ama konsollar, özel oyunlara eskisi kadar bağımlı değil. Oyunları eskisi gibi 900p @ 30 FPS oynamıyoruz. AW2 gibi, GPU sömüren bir film bile, yüksek çözünürlük + RT Reflections'la 40 FPS oynanıyor. RT'siz 60 oluyor.
----------------
Bu arada, RTX 50 serisinin güç konnektöründe yanma sorunu varmış. 5090 ve 5080'de görülüyor, 5070 Ti'da da olabilirmiş.
1800 dolardan başlayıp 4000 dolara kadar çıkan kartların yangın çıkarma riski var. PS5 Pro'yu haksızca eleştirirken bundan bahsetmezler.
Nvidia seneye 20-24 GB Ram'li 5080 Ti çıkarıp, o sorunu da çözer. PC'ciler GTA 6'yı beklerken iyi satış yapar.
Aslında düşününce, PC tarafından güzel bir Risitas videosu çıkar
Oyun bekle, patch bekle, fix araştır, spoiler'dan sakın, ayarları tartış, yanma riskini tartış..
PS5'in satış başarısının PS4 döneminde oluşturulan güçlü marka imajından kaynaklandığını düşünüyorum. Playstation 5 kendi içerisinde açık ara şimdiden en kötü konsol jenerasyonu yaşatıyor kullanıcılarına.
Her ne kadar Playstation konsol dünyasında Nintendo ile birlikte ekol haline gelmiş markalar olsa da, Sony böyle devam ederse PS6 için aynı güveni inşa etmekte zorlanabilirler.
Ayrıca 900p 30 FPS değil belki ama, 480p-720p-1120p gibi fi tarihinden kalma fosilleşmiş render çözünürlükleri ile o da stabil olmayan 60 FPS kare hızları ile boğuşarak oyun oynatıyor. Siz bu durumu önceki jenerasyona kıyasla bir sıçrama olarak değerlendiriyorsanız bir şey diyemeyeceğim tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 14 Şubat 2025; 18:26:12 >
-
60'ın bile standart olmaktan çıkması gereken günlerde 40 fps'nin övüldüğünü de gördük ya. Sony olmak vardı. Ne yaparsa yapsın bir şekilde kendini iyi hissetmek için gerekçe üretecek fanları var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 14 Şubat 2025; 18:47:3 >
Buna kesinlikle katılıyorum, oyuncu perspektifinden bakınca "Ps daha çok sattı," "Microsoft'un daha çok parası var," muhabbetlerinin bize faydası ne ki? Evde PS var, konsol çok sattı diye Sony para vermiyor bana. Oyuncu olarak bakıyorum oynayacak yeni oyun ne gelecek bu yıl diye State of Play'e, hiçbir şey yok. O saatten sonra isterse 200 milyon satsın konsol benlik bir durum yok ki.
-
Allah'tan Xbox var hocam, PS5'e oyun getiriyor. Yoksa Sony'den bir şey olacağı yok. Phil Spencer Reyis sağolsun, elinde olsa bundan sonraki aşama PS5 özel oyun dahi yapabilir.
-
Konsollarda birçok oyunun düzgün çalışmaması VRR destekli TV almak mecburiyetinde bırakıyor. Bunu da teknik bir tavizden ötürü değil güya oyun konforunun bir parçası olarak açıklıyor bazıları.
Aynen dediğiniz gibi kendilerini iyi hissetmek için gerekçe üretmeleri lazım ne de olsa.
-
Vrr için alınmıyor, Oled ile Premium desteği için.
şu müritlerden ne zaman kurtulacağız
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X