Şimdi Ara

PlayStation4 Pro'nun Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
46
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense bana ucuz geldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gercek 4K yi gtx 1080 bile kaldirmakta zorlanirken bunun icindeki polaris bazi oyunlar disinda hic yapamaz. Ama normal Ps4un icindeki grafik karti 7850 kirmasi iken arti 200 tl verip Polaris kartli proyu almak cok daha mantikli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric13 -- 1 Kasım 2016; 22:21:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye amd kullanıyor acaba? Gpu ile beraber ucuza geldiği için herhalde.
  • sattım kurtuldum. pc yeter. yok ps plus al, onu al bunu al.

• herkes de bana uygun geldi yazmış tabi uygun gelir adamlar konsolu zararına satıyor zaten oyunlardan kitliyorlar psn falan var 4k oyun oynatabilecek bir pc için 3000 lira harcamak lazım ki oda ps4 pro kadar stabil olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

güzelmiş. eskiden pc mi ps mi deyince hiç düşünmeden pc diyorduk,ama şimdi durum değişmiş.
    4k çözünürlükle sıkıntısız oyun oynamak için pc tarafında en az rx480,gtx1060 gibi bir ekran kartı ve bu ekran kartlarına uyumlu sistem toplamanın bedeli 2500tl den başlıyor.

Keşke dediğiniz gibi olsa, ama insanları 4K söylentileriyle başından beri kandırdılar. Sizin gibi çoğu insan Sony tarafından geçen gün yapılan, "4K değil, ama yakın olacak" açıklamasını duymamış bile. Sizce 1700TL lik cihazın zaten 4K verebilmesi mümkün mü? Hele bir de 2017-2018 oyunlarından bahsediyoruz burada. Bu cihazın yapacağı ancak, ps4 ile vaad edilen ama gerçekleşmeyen, 1080p 60fps dir. 4Tflops gücü var bu cihazın, nereye 4K verecek. Ha illaki 4K diye ileride bir oyun çıkarsa o da bilin ki muhakkak upscale dir. Yani 1K görüntünün, zoomlanmış hali. Yani fotoğraf makinalarındaki dijital zoom gibi. Yani hiç bir önemi yok. Bu arada r9 380 amazon fiyatı yaklaşık 870TL ile pc lerde gerçek 4K yı yaklaşık 30fps lerde açabiliyor. Benchmarkları aratabilirsiniz. Zaten ps4pro da hd 7870 ayarı grafik kartı bulunacak, yani ancak önümüzdeki 2 senenin oyunlarını 1K da 60fps de açabilir. Ps4 çıkmadan öncede fullhd 60fps pazarlamasını yaydılar, ama doğru düzgün bir oyunu bile vaad edilen ayarlarda çalıştıramadılar. Zira çok güçsüz bir cihaz çıkarttılar. Dinamik Fps numarasını bir anda moda haline getirdiler. Hele son oyunlarda iyice konsol dökülür hale geldi. Kalabalık sahnelerde battlefield 1 480p lere kadar düşüyor. Dinamik fps nin ne olduğunu bilmeyenler araştırsın. Sakin alanda, ana menüde 1080p, oyuna gir 960p, az işler kalabalıklaşsın 720p, iyice kaldıramıyorsa 480p. Fps ler zaten 30'un altına bile kaç kere düştü ps4'te. Özetle konsol almadan önce tekrar tekrar düşünün. Çok değil 1-2 sene içinde zaten ps5'i çıkarırlar. Zamanında ps4 çıkarken sahip olması gereken güçte cihazı, şimdi ps4pro adı altında çıkarıyorlar. Şimdi asıl ps5'in çıkması gerekiyor, ama onu da 2 seneye.

quote:

Orijinalden alıntı: eric13
    Ps4 Pro varken o fiyatlara artik normal Ps4 alinmaz, 200tl lik farka cok daha guclu bir makina almak varken kim ne diye klasik ps4e o kadar para versin ?

Ps4 pro varken ps4 alınmaz buna katılıyorum. Lakin çok güçlü bir makina diye düşünüp, 4K diye düşünüp yanılgıya uğramayın, üstteki yazımı okuyun.

quote:

Zaten ps4pro da hd 7870 ayarı grafik kartı bulunacak

Adam şunu yazmış ve 5 kişi "+" vermiş.. Sonra forumun seviyesi düşüyor dendiğinde insanlar kızıyor.

• PHO3N1X kullanıcısına yanıt
    Aslında düzeltmem gerekir, 7870'den az güçlü, r9 280x ayarında kart olacak. Yani 4.2tflopsluk ki r9 280x de 4.1Tflops gücünde. Yani bu kart önümüzdeki 2 senenin oyunlarını gerçekten 1080p ve 60fps lerde verir. Dinamik fps oyunlarını ve upscale leri bu sefer 2k ve 4k için kullanıp yedirmeye çalışırlar.
  • quote:

quote:

güzelmiş. eskiden pc mi ps mi deyince hiç düşünmeden pc diyorduk,ama şimdi durum değişmiş.
    4k çözünürlükle sıkıntısız oyun oynamak için pc tarafında en az rx480,gtx1060 gibi bir ekran kartı ve bu ekran kartlarına uyumlu sistem toplamanın bedeli 2500tl den başlıyor.

Keşke dediğiniz gibi olsa, ama insanları 4K söylentileriyle başından beri kandırdılar. Sizin gibi çoğu insan Sony tarafından geçen gün yapılan, "4K değil, ama yakın olacak" açıklamasını duymamış bile. Sizce 1700TL lik cihazın zaten 4K verebilmesi mümkün mü? Hele bir de 2017-2018 oyunlarından bahsediyoruz burada. Bu cihazın yapacağı ancak, ps4 ile vaad edilen ama gerçekleşmeyen, 1080p 60fps dir. 4Tflops gücü var bu cihazın, nereye 4K verecek. Ha illaki 4K diye ileride bir oyun çıkarsa o da bilin ki muhakkak upscale dir. Yani 1K görüntünün, zoomlanmış hali. Yani fotoğraf makinalarındaki dijital zoom gibi. Yani hiç bir önemi yok. Bu arada r9 380 amazon fiyatı yaklaşık 870TL ile pc lerde gerçek 4K yı yaklaşık 30fps lerde açabiliyor. Benchmarkları aratabilirsiniz. Zaten ps4pro da hd 7870 ayarı grafik kartı bulunacak, yani ancak önümüzdeki 2 senenin oyunlarını 1K da 60fps de açabilir. Ps4 çıkmadan öncede fullhd 60fps pazarlamasını yaydılar, ama doğru düzgün bir oyunu bile vaad edilen ayarlarda çalıştıramadılar. Zira çok güçsüz bir cihaz çıkarttılar. Dinamik Fps numarasını bir anda moda haline getirdiler. Hele son oyunlarda iyice konsol dökülür hale geldi. Kalabalık sahnelerde battlefield 1 480p lere kadar düşüyor. Dinamik fps nin ne olduğunu bilmeyenler araştırsın. Sakin alanda, ana menüde 1080p, oyuna gir 960p, az işler kalabalıklaşsın 720p, iyice kaldıramıyorsa 480p. Fps ler zaten 30'un altına bile kaç kere düştü ps4'te. Özetle konsol almadan önce tekrar tekrar düşünün. Çok değil 1-2 sene içinde zaten ps5'i çıkarırlar. Zamanında ps4 çıkarken sahip olması gereken güçte cihazı, şimdi ps4pro adı altında çıkarıyorlar. Şimdi asıl ps5'in çıkması gerekiyor, ama onu da 2 seneye.

quote:

Ps4 Pro varken o fiyatlara artik normal Ps4 alinmaz, 200tl lik farka cok daha guclu bir makina almak varken kim ne diye klasik ps4e o kadar para versin ?

Ps4 pro varken ps4 alınmaz buna katılıyorum. Lakin çok güçlü bir makina diye düşünüp, 4K diye düşünüp yanılgıya uğramayın, üstteki yazımı okuyun.

aynen hocam bende pc vardı bir türlü düzgün hale gelmedi (4 ayda 3 ekran kartı değiştirdim gtx 970 exoc asus r 9390 strix evga gtx980 classfield hepsi sorunlu çıktı)sonra konsola geçtim görüntüler 900p sizin dediğiniz gibi ama oyunu port eden firmaların sallama işide etkiliyor bazı oyunlar süper grafikler stabil fps değeri veriyor doom örnek olarak var zaten bu konsolların en büyük zayıf yanı kullandıkları işlemciler açıkça çöp intel atom amd tarafındaki yansıması jaguar çekirdekleri bazı oyunlarda xbox one ile kıyaslarmalar var xbox ddr3 ramli makina üstelik gpu olarak daha zayıf ama oyun için ayrılan çekirdek sayısı 7 ps4 6 çekirdek kullanılıyor 30 fps olayında xbox one daha stabil kalıyor dahası aynı güçte gpu olarak r7 265 oc alınıp i3 6100 gibi işlemci ile 1080p 60 fps alınabiliyor
    üstelik uzun yıllar pc oyuncusuyum ama şuan şuan battlefield 1 gibi oyunları digital olarak 80 tl gibi fiyatlara alabiliyorum (ps4 versiyonu)

• bu vesileyle düz ps4 alınır.

• 8 gb ram ve 4k??? Vay be!!!

• Bu üreticilerin Pro adı altında tüketiciye giydirmesi çok ilginç...PLUS ve PRO yeni satış taktikleri...

• quote:

quote:

quote:

ps4 proda rx480 çipi var deniyor hd7870 mi kaldı yaw diğer taraftan dediğiniz gibi bu cihaz full hd de çok iyi grafik sunmak tatmin edici vr deneyimi yaşatmak adına yeterli performansı vermek için üretilmiş 4 k için değil

4k için zaten çok erken ekran kartlarının ve işlemcilerin ilerlemesi kullanılan maddelerin fiziksel olarak sınırına dayandığı için muhtemelen bir iki yıl sonra yavaşlayacak eğer bu öngörü gerçekten 2-3 yıl değişmezse ps4 pro ve scorpio dan sonraki nesil oyun konsolları 1000-1500 dolarlık önceki nesile göre hayvani performansa sahip cihazlar olarak çıkabilir yoksa hiçbir şekilde aynı jenerasyonda pc den daha iyi grafik sunan oyun konsolları çıkması mantıklı değil ticari olarak 3 yılda bir yenilenmeleri gerekecek.

şuanki durumda artık oyun konsolları cep telefonu gibi yeni sürekli üst model çıkaracak aynı oyunları farklı makinalarda farklı kalitede oynayacağız benim anladığım bu almışken en iyisini al 3-4 sene model yükseltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baysan240 -- 2 Kasım 2016; 11:55:17 >

• Yılbaşında 1400 e alınır bu fena değil fiyat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az daha beklemekte fayda görüyorum. PS3 e devam
  • Bu sistem ozelligi ile ayni bir pc dizmeye calissan 2.500 tutar. Belki de daha fazla. Bu fiyata Turkiye'ye gore iyi. Hemde cok iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim bir fikrim var neden ps4 de 2 ps4 bir araya getirilip kullanılmıyor

SLI gibi bence yazılımla diğer ps4 işlem gücü kullanılabilir isteyen 42 için 2 ps4 alır

En azından 3000 tl lik ekran kartından daha uygun olur pratikte

• baysan240 kullanıcısına yanıt
    Sonra düzelttim, ps4pro da 4.2tflopsluk grafik birimi var. R9280X ise 4.1Tflops değerinde. Yani 7870'den biraz daha güçlü. Yinede insanlarda çıkmadan 1 sene öncesinden itibaren 4k diye algı oluşturmaları hatalı. Çoğu insan önceden duyduğu, okuduğu başlıklara inanarak bu makinanın 4k açabileceğini sanıyorlar.

Diğer yandan dediklerinize katılıyorum. Artık konsolların gelişen donanımlara ayak uydurabilmeleri için en geç 3 senede bir yenilenmeleri gerekiyor. Öyle 6 senede bir devri kapandı.

Vr konusunda ise şüphelerim var. Eğer note5'in açabildiği galaxy vr ayarında vr lardan bahsediliyorsa elbette açacaktır. Ama pc'lere bahsedilen oculuslardan söz ediliyorsa yine büyük kırpmalar ve dinamik fps ler işin içine dahil olmadan çalıştırmaları çok zor zira vr olayı 4K yı bile kenarda bırakıyor. En son göz bozmayacak gerçek vr için 8k, 16k görüntüler gerekir deniyordu. Sonra kaliteyi biraz düşürsekte bir şey olmaz denmeye başladı zira satacak donanım yoktu piyasada. Şimdi bile piyasadaki en son işlemci ve grafik kartlarından bahsediliyorken ps4pro bence vr için baya zorlanır.

• ceo-tr kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Yani şahsen ps4 sahibi değilim almayı düşünüyordum sonraki aylarda ama baktım 200 tl fark var, az daha ver bunu al derim yani, umarım ps4 fiyatı düşerde arada epey fark olur ve ps4 alma isteğimiz artar :D
  • Sony ye sinir oldum . Benim eski kasa ps4 var. Ama adamlar gitmis pro cikarmis. Simdi biz nasil uzulmeyelim.eski kasa ps4 olan kisiler de sanirim sinir olmustur

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.