Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

PlayVision MK802 II Android 4.0 Mini PC ***ANA KONU***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
11
Favori
25.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    MK802 II ürünün incelemesini yaptım ve sizinle paylaşıyorum. Kısaca size çıkış noktamı anlatmak istiyorum. Çünkü beklentilerime cevap veren bir ürün bulduğum için belki benim gibi televizyonda film, internet, dosya paylaşımı, oyun vb.. keyfi sürmek isteyenlere yardımcı olabilirim diye düşündüm.
    Samsung 46D5500 televizyonumda bazı formatta filmleri izleyemediğimden, browser özelliği, dosya yöneticisi vs.. olmadığından tv yazılımını güncelleme için araştırmaya gittim. Bayağı bir araştırmadan sonra her ne kadar smart TV de olsa kapasitesinin ihtiyaçlarıma cevap vermeyeceği kanaatim oldu.
    Sonrasında harici media player arayışına girdim ve bazı ihtiyaçlarımı karşılasa da fiyatlar uçuk özellikler sınırlı olduğundan pek içime sinmedi açıkçası. Derken dünyanın en küçük bilgisayarı reklamları vs. denk geldi. Araştırdıkça yurtdışında bir çok marka ve modelde HDMI girişli multi media ağırlıklı cihazlara denk geldim fiyatlarıda gayet makul geldi. Harici bir media player için vereceğim paradan daha azını niye buna vermeyeyim dedim. Sonrasında yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla en stabil olan en iyi chip leri kullanan Rikomagic MK 802 II modelinde karar kıldım. En ucuz hangi sitede diye araştırırken Playvision firmasının bu ürünü ithal ettiğini(Rikomagic firmasından) gördüm ve yurtdışında zaten bu aylarda ayları bulan gönderi ve garantisiz ürün yerine bu firmadan almak daha mantıklı geldi. Firmayı da forumlardan araştırdığımda memnuniyet yüzdesinin çok yüksek olduğunu gördüm ve içime sinerek bayram öncesinde hatta arefe gününden önce sipariş verdim ve anında kargolayıp arefe günü elime geçti(Bu yüzden firma beni de memnun etti açıkçası).
    Bayramda çok inceleme fırsatı her ne kadar bulamasam da inceleyebildiğim kadarıyla ve ana başlıklarla ürünle ilgili bilgilendirme yapmaya çalışacağım.

Kutu İçeriği

Kutuyu aldığımda gerçekten ilk izlenimini benim açımdan olumlu olarak verdi. Çünkü kutu ürün kalitesi hakkında fikir verebiliyor. Son zamanlarda sıkça gördüğümüz genellikle telefonlar için kullanılan kutu dizayn edilmiş. Kutunun içerisinden Playvision MK802 II ile birlikte bir adet HDMI uzatma kablosu(yaklaşık 25-30 cm), bir adet USB güç kablosu(yaklaşık 40-45 cm), bir adet micro USB dönüştürücüsü ve kullanım klavuzu çıktı. Gerçi kullanım klavuzuna baktığımda yardımcı olan, ayrıntılı bilgilendiren yazılar olmadığını gördüm o yüzden klavuz benim için bir işe yaramadı 

Cihazın teknik özelliklerini listelemeyeceğim internetten bakabilirsiniz, sadece yüzeysel olarak
    9.7*2.8*1.2cm boyutlarında,
    Android 4.0 işletim sistemi olan
    2160P ye kadar HDMI çıkış desteği,
    Wi-fi,
    4gb dahili belleği,
    1gb DDR3 Ram,
    1GHZ işlemcisi olan bir cihaz.

TV Bağlantısı

Bu cihazda erken HDMI çıkışının olması gerçekten güzel olmuş, eski versiyon cihazlarda dişi çıkış vardı. Direk televizyonun HDMI çıkışına bağlayabiliyorsunuz ancak benim televizyona bağlarken televizyondaki girintiden dolayı cihaz tam yuvaya oturmadı biraz kısa olsaydı veya girinti uzun olsaydı süper olurdu. Televizyonu duvara monte olanlar için belki sıkıntı oluşturabilir. Bu durumlar için HDMI uzatma kablosunu kullanmak gerekebilir. Ben de HDMI uzatma kablosunu kullanarak cihazı televizyona bağladım.
    Bir de güç için USB güç kablosunu da bağlamak gerekiyor, televizyonumda USB çıkışı olduğu için ihtiyacı olan gücü buradan alabiliyor ama olmayanlar USB adaptörü kullanarak(Bu kutuda yoktu) prizden almaları gerekecek.
    Cihaz tak çalıştır olduğundan televizyonu açtığımda cihaz çalışmaya başlıyor ve tv cihazı görüyor. Çalıştığını belirtmek için cihazın üzerinde minik bir mavi ışık yanıyor.
    Televizyondan cihazın bağlı olduğu HDMI kaynağını seçildiğinde cihazın içine girebiliyorsunuz.
    Cihazı yönetmek için bir mouse şart, evde eski bilgisayardan kalan dandik bir wireless Mouse vardı onu kullandım ama kablolu da kullanılabiliyor. Klavye isteğe bağlı şart değil zaten yazı vs. için ekran klavyesi mevcut.
    İstediğiniz çözünürlükte ve frekansta HDMI çıkışını ayarlayabiliyorsunuz. Görüntü özellikleri bayağı bir ayrıntılı hata ekranı küçültme büyütme şansınız var.
    Default olarak İngilizce olarak açılıyor ama dil ayarlarında Türkçe seçeneği var, seçtiğinizde Türkçe kullanabiliyorsunuz. Yaptığınız ayarları hafızasında tutuyor restart olduğunda, tv kapandığında veya güç kesildiğinde ayarlarınız kaybolmuyor. Ancak tarih ve saat ayarları eğer internet yoksa her zaman bozuluyor. İnternet varsa internetten kullan seçeneği ile doğru bilgileri veriyor.
    Multitask, widget gibi ayrıntılara girmiyorum zaten android telefon kullanıcı iseniz yabancılık çekmeyeceksiniz özellikleri benzer. Ben ios kullanıcısı olduğum için cihazın kullanım ilk başta biraz karışık geldi açıkçası.

İnternet Bağlantısı

Ekstra ayarlara gerek kalmadan Wi-fi bağlantıları görebilir eğer mevcutta wireless internet varsa kullanılabilir. Bu yönden çok avantajlı çünkü televizyonum için Samsung wi-fi adaptör almaya kalksam 100-120 tl para vermem gerekecekti, gerek kalmadı.
    Ethernet kablosuyla da veya 3g modeminiz varsa internet bağlantısı kuralabiliyor. İnternete her türlü girebiliyor tabi internet olması durumunda
    Ama ne yazık ki ben iphone3gs telefonumla bir türlü internet paylaşımı sağlayamadım. Telefonumda Wi-fi hotspot özelliği olmadığı için kabloyla cihaza bağladım ama cihaz telefonumu tanımadı, USB bellek olarak bile göremedi. Ama wi-fi hotspot özelliği olan telefonlarla internete girdi. Ayarlarda yer alan wi-fi direct seçeneğini seçtiğimde ne hikmettir anlamadım restart yapıyor.
    Cihaz üzerinde temel birkaç uygulama haricinde gelmediğinden ihtiyaçlara göre Android store dan uygulama indirip kullanabilirsiniz. Her türlü indirme işlemlerini takacağınız harici disklere veya kendi hafızasına yapabilirsiniz. Oyun indirip oynayabilirsiniz.

Dosya Yönetimi

500GB ta kadar olan hariciler harddiskleri direk destekliyor bir problem yok ama 500 ve üstü olanlar için ekstra adaptör ihtiyacı duyabiliyor cihazın usb den aldığı güç hem cihaza hem de harddiske yetmeyebiliyor ama ekstra adaptörle 500 gb üstünü destekliyor, bunu test etmedim ama internetteki forumlarda ve özelliklerinde yazıyor. Elimde olan 500 gb hard diski cihaza bağladığımda direk tanıdı. Üzerindeki dosya yöneticisini kullanarak veya android storedan indirdiğiniz başa dosya yöneticilerle harddiskteki veya cihazın dahili belleğinde olan klasörleri, dosyaları görebilir ve yönetebilirsiniz. Her türlü rename, cut, copy veya klasör oluşturma gibi işlemleri yapabilirsiniz. Özellikle filmlerin altyazı dosyalarını düzenlemek için benim çok işime yaradı.

Media Desteği

Televizyonum her ne kadar mkv, divx vs.. format desteği veriyorsa da bazı ses codeclerini veya video codeclerini oynatamıyor, tüm video formatlarını desteklemiyor. Bu yüzden harddiskimde arşivde olan veya aldığım bazı filmleri bir türlü izleyemiyordum. Cihaz sayesinde format, codec, altyazı dosyası(televizyon illaki aynı isimde istiyor ve seçime izin vermiyor) derdinden kurtuldum açıkçası. Artık rahatlıkla harddiskten kendi video playerla veya indirebileceğiniz media playerla istediğiniz filmleri izleyebiliyorsunuz. Film izlerken normal tv ye geçebiliyorsunuz bir problem olmuyor.

Performans

Gelelim cihazın performansına en önem verdiğim, kafaya taktığım nokta buydu ve endüstri mühendisi gözüyle ayrıntılı test ettim.
    Film performansı için 500 gb harddiskimde olan 20gb lık 1080p DTS Avatar filmini kullandım, bu filmi televizyonun kendi media playerı da oynatabildiğinden karşılaştırma fırsatım oldu. Cihazın görüntü ayarları 1080p ve 60hz olarak ayarladığımda fark yok televizyon ile aynı. Herhangi bir takılma yok, hatta filmi ileri geri yaptığımda bile takılmadı çok şaşırdım, çünkü televizyonda ileri sardığımda takılıyor. çok çabuk istediğiniz zamana atlayabiliyor film üzerinde gezebiliyorsunuz. Her film ne kadar DTS de olsa ses olarak streo ses veriyor, bu sesi isterseniz televizyonun optik çıkışından da alabilirsiniz.
    Altyazı ise tabi en güzeli kullandığınız media playera göre istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz veya istediğiniz dosyayı seçebiliyorsunuz.
    Tabi sadece film oynatmak performansı tam olarak görmek için bana yeterli gelmedi. Multitask özelliğini kullanmak istedim, tüm uygulamaları çalıştırdım aynı anda oyun da açtım bununla birlikte aynı filmi açtım hayret ettim yine takılma yok film üzerinde geziniyorum bana mısın demiyor. Kullanılan Ram e baktım %50 lerde geziniyor. Sonra dosya yöneticisinden Aynı filmi aynı klasöre kopyaladım bir yandan uygulamalar açık bir yandan filmi kopyalıyor bir yandan da filmi açtım durum nedir diye bakıyım dedim yine takılma yok başka filmler denedim bir probleme rastlayamadım. Bu işlemi yani film kopyalanırken izlemeye çalışmayı bilgisayarda denediğimde olmuyor ama enteresan cihazda takılmadı. Tabi cihaz bir şekilde kopyalama işlemini ikinci plana alıyor ve balans yapıyor. Yoksa normal kopyalama performansı olmuyor. Tabi bir de ddr3 ram i ve de 400mhz GPU unutmamak gerekiyor, bunların faydasını görüyorsunuz.
    Mouseu çıkarıp bir başka 500gb lık harddiskimi taktım çalıştırdı ama Mouse olmadığı için bir şey yapamadım yakın zamanda usb çoklayıcı ile deniyecem bakalım ne olacak.
    Cihaz açılırken microusbden harddiski takmayı denedim bazen herhalde elektrik yetmiyor cihaz dondu aynı şekilde cihazı kapatırken de yaşadım. Ama normal usb portunu kullandığımda sıkıntı yok. Ayrıca cihazı kapatmama rağmen harddiske giden elektiriği kesmedi.
    Micro sd kartım olmadığı için bu portu deneyemedim.
    İnternet performansına gelince evimde internet olmadığı için eşimin iphone 4s wi-fi hotspot özelliğini kullanarak internete girdim ve android storedan uygulamalar indirdim. Web browser olarak üzerindeki default tarayıcıyı kullandım turkiyef1.com sayfasını açmaya çalıştım bu sayfa normalde bilgisayar veya telefonu kasan bir sayfa yaklaşık 15-20 sn gibi bir sürede açılıyor ki gayet iyi bir sonuç. Bununla birlikte normal gezintimi rahat yapabildim bilgisayardan girme hızından farkı yok gibi. Tabi bağlantı hızının da etkisini unutmamak lazım. Bunula birlikte Türkçe dil seçili olduğu durumlarda youtube un kendi programına girerken hata veriyor. Ama başka video programlarında sıkıntı çıkarmadı.
    Bu süreçler zarfında cihazın ısınmasına baktım normal aşırı ısınma olmadı.

Özetleyecek olursak;

Artıları:

TV nizin HDMI girişi olsun yeter TV’ yi gelişmiş bir smart tv yapıyor,
    Malzeme kalitesi,
    Performans,
    Wi-fi desteği,
    Harddisk desteği,
    Yazılım güncelleme desteği(TV veya bilgisayar olmadan),
    Garanti desteği,
    Tak çalıştır,
    Küçük şık tasarım,
    Yurtdışı ile uğraşmama,
    Her türlü codec desteği,
    Sınıfının en stabili
    Fiyat/kalite

Eksileri

Kutudan çıkan HDMI uzatma kablosunun kısa olması,
    Yazılımsal birkaç hatanın olması(bunları incelemede de bahsettim),
    Açma-kapama düğmesinin olmaması

Cihazın Kutusu

Kutu İçeriği

TV Bağlantısı

HDMI Port Seçimi

BOOT Animasyonu

MK802 Yandan Görünümü

Mouse Alıcısının Bağlanması

Masaüstünden Bir Görünüm

HardDisk Bağlantı

HardDisk Bağlantı Sonrası Çıkan Mesaj

Dosya Transferden bir Görünüm

Arkadaşlar @caprice arkadaşımızın PlayVision MK802 II Rom Yükleme Ve Measy RC11 İnceleme yazısını da konunun dağılmaması için konunun altına ekliyorum, ellerine sağlık.

quote:

Orijinalden alıntı: caprice

PlayVision MK802 II Rom Yükleme Ve Measy RC11 İnceleme

Öncelikle ürün kullanan arkadaşlar,konu hakkında her türlü soru ve görüşlere açığım ,elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Cihazımız orijinal RİKOMAGİC II dir,yazılımlar birebir aynıdır,yükleme ler dil desteği vs….

Pc mizde olması gereken yazılımlar ;

Her ihtimale karşı Loader ve rom dosyaları,

1.Download Phoenixcard from here :

https://dl.dropbox.com/u/65312725/PhoenixCardV306_2012_03_02.zip

2.PLAYVİSİON TR İMAGE DOWNLOAD :

http://depositfiles.com/files/u15uw53jy

Yeni Yazılım

Aralık 2012 Yazılımı Yapılan Düzenlemeler:

• Wifi on – off yapılınca cihazın kindini restart etmesi düzeltilmiştir.

• Türkçe dil seçildiğinde YouTube aplikasyonunun açılmaması düzeltildi.

• YouTube HD videolarının izlenmesi esnasındaki takılma problemi düzeltildi.

• Android Cep telefonu veya tabletinizi kullanarak MK802 II yi yönetebileceğiniz Remote Server yazılımı eklendi.

Not: Rikomagic Remote Server programını çalıştırıp Start Service butonuna tıkladığınızda ID ve Password girmeniz için uyarı çıkıyor ise MK802 II cihazınızın arkasındaki MINI PC ibaresinin altında bulunan seri numarası ile birlikte firmamızla irtibata geçmenizi rica ederiz.

Ürünün Seri Numarasını Ve E-Posta Adresinizi Girerek Size Özel Şifrenizi Talet Edebilirsiniz. İletişim İçin Buraya Tıklayın

Link:
    depositfiles.com
    Deposit Files
    http://depositfiles.com/files/3vrq1mjmj

3.RIKOAGIC II ROM DOSYASI

2012-11-29
    www.sendspace.com
    Free large file hosting. Send big files the easy way!
    http://www.sendspace.com/file/42mure

http://www.rikomagic.com/En/download.asp

Stock Image for MK802II 120822:

https://rapid share.com/#!download|180p9|4175908105|MK802II_120822.rar|248059|0|0 ( d s boşluğu kaldırın )

http://dl.dropbox.com/u/59423185/MK802II_120822.rar

4. En az2 GB ve ya üstü microsd hafız kartı

5. SD CARD WRITTER

6. Windows ADB drivers for mk802 II.

http://chinamobiles.org/downloads/zap/Drivers_AllwinnerA10_32and64.zip

ROM VE İMAGE YÜKLEME AÇIKLAMASI ;

İndirmiş olduğunuz Phoenixcard klasörü c dizini veya masaüstüne çekin D dizininde olursa phoenixcard programını açtığınızda yazılar gözükmez, win7 ve win8 kullanızıları phoenixcard klasörüne girdiğinizde yeşil renkli phoenixcard ikonuna sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştır a tıklayın program açıldığında sırası ile ;

1.Disk check

2.image file (indirmiş olduğunuz imaj dosyasını rardan çıkarılmış hali)

3.(write mode ) product

4.Burn a basın

5. Sd card a yazma bittiğinde phoenixcard penceresinin sonunda Magic complete – Burn end… yazar.

6.Sd kartı pc mizden çıkartarak MK802II sdcard bölümüde takıyoruz güç bağlantısını OTG den yapıp güç verildikten sonra cihaz üzerindeki ufak mavi ışık yanacaktır MK802II nin çalıştığından emin olup Yaklaşık 5-10 dakika içinde (hiçbir işlem yapmadan gücü kesmeden.burası önemli cihaz rom yüklemeyi bu şekilde gerçekleştiriyor) mavi ışık sönecek ve yükleme tamamlanacaktır.

7.5-10 dakika bittiğinde MK802II nin güç kablosunu çıkarın, sd card çıkartın , güç kablosu ve hdmi kablosunu bağlayın cihaz rom yüklemesi bitmiş ilk günkü gibi kurulum ekranı gelecek,

8.Eğer yükleme sonrasında ekran gelmez ise ya sdcard ı 5 dakika olmadan söktüğünüz için veya rom yüklemesi yapmak için sdcard ı taktığınızda cihaza güç gelmediğin dendir,

9.Her şey normal gitti ve romu yüklemeyi başardık, sdcard ı mızda yüklü olan image rom dosyasını silmemiz gerekiyor yoksa sdcard her açılışta rom yüklemeye çalışacaktır,

10.sdcard tıp c ye bağlıyoruz, yeşil renkli phoenixcard ikonuna sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştır a tıklayın program açıldığında sırası ile Diskcheck – Format to normal e basıp sdcard tın biçimlenmesini bekleyin, biçimlendirme bittiğinde ekranda Format card To Normal Mode Success ! yazacak ve uyarı benceresi gelecek bu kadar sdcard mızı istediğimiz gibi kullanabiliriz.

CİHAZ KURULUM ;

1.Cihazımız açıldığında wifi ve hesap ayarlarını gerçekleştirelim,

2.Google play marketten root checker programını indirip kuralım

play.google.com
    Root Checker - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joeykrim.rootcheck&hl=tr

Programı çalıştırdığımızda verify root Access tıkladığımızda This device has root Access! Yazıyorsa cihazımız rootlu.

3.Google play marketten cihazımız rootlu olduğu için bu sefer superuser yükleyin,

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noshufou.android.su&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5ub3NodWZvdS5hbmRyb2lkLnN1Il0.

4.isteğe bağlı BusyBox vs…. yüklemelerinide gerçekleştirebilirsiniz.

MK802II RECOVERY ;

CWM recovery mk802II üzerinde stabil değil şu anda o yüzden bir müddet daha beklemekte fayda var,cwm recovery yüklediğinizde cwm menüsü ekranda 6 farklı yerde çıkıyor menüler arasında geçisi zorladığı gibi sinir ediyor, bir günümü harcadım olmadı forumlarda da problemli olduğunu en kısa zamanda düzeltileceğini yazıyor.

www.rikomagic.co.uk
    Rikomagic MK802 Forums • View topic - CWM + Phoenix + MK802II = Happy ever after??
    http://www.rikomagic.co.uk/forum/viewtopic.php?f=6&t=2565&p=7208#p7208

Sonuç ;

MK802II kullanışlı ve yer kaplamaması kullanılabirlik açısından ürünü mükemmel kılıyor inanın bu ürünü samsung ue40es7000 almadan önce alsaydım es7000 ni almaz smart menü olmayan daha ucuz bir model alıp MK802II ile smart menünün çok daha kullanışlı bir menüye sahip olurdum,Kullanılabirlik olarak MK802II ön planda yapabileceklerinizin sınırı yok neticede es7000 menüsü yükleme yaptıkça şişmekte ve ağırlaşmakta MK802II de böyle bir problem yok,
    LED,LCD türü ürün alacak arkadaşlarımızın smart menülü değil altarnatif ürünlere MK802II gibi yönelmelerini tavsiye ediyorum.

MK802II Android pc yi alıpta klavye ve mause almadan olmaz,Bunuda Playvision RC11 ile birlikte satın alıp mükemmel bir hale getirebilirsiniz,böylece Android pc + klavye + Air mause takım halinde sorunsuz kullanabilirsiniz.

PlayVision Measy RC11

PlayVision MK 802 II Özellikleri ,

Model MK802 II
    OS Android 4.0
    Ana işlemci Allwinner A10/ 1GHz Cortex-A8
    Ram 1GB
    DahiliHafıza 4GB
    Grafikişlemci 2D/ 3D/ OpenGL ES2.0(AMD Z430)/ OpenVG1.1(AMD Z160)@27M Tri/sec
    Network Wireless 802.11b/g/n, WAPI(Ralink8188)
    Kard Hafıza Micro TF 2-32GB
    Giriş-Çıkış Micro USBX2; USB2.0X1; HDMIX1; MicroSDX1
    Klavye Support virtual keyboard, support 2.4G wireless keyboard, fly mouse
    Ses AAC, AAC+, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, QCP, MP3, WMA, WAV, MIDI, M4A
    Video WMV/ASF/MP4/3GP/3G2M4V/AVI/MJPEG/RV10/DivX/VC-1/MPEG-2/
    MPEG-4/H.263/H.264/1280*720P HD 30 fps, 1080P/720*480 D1 30fps
    Android APP Youtube,Twitter,AngryBird,Office,Gmail,Browse,Skype.
    HDMI 1080P&2160P
    Güç Girişi Powered the the USB port.
    Aksesuar MicroUSB to USB(male) cable; MircoUSB to USB(female) adapter;
    HDMI female to male cable,Power adapter(optional).
    Boyut 9.7*2.8*1.2cm
    Ağırlık 0.2kg

PlayVision MK802 II Türkçe kullanma klavuzu ,

PlayVision Measy RC11 Özellikleri ,

Özellikleri

Donanım Özellikleri

RF Radyo Frekansı 2.4G RF
    Güç AAA piller.5V
    Tuş ömrü 1.500.000 kez
    USB receiver çalışma akımı 21.5 mA civarı
    Uzaktan kumanda çalışma akımı 20 mA civarı

Özellikler

Sinyal iletim modu 2.4G RF
    Klavye düzeni QWERTY Amerikan standart klavye
    Destek işletim sistemi Windows XP / Vista / 7 /MAC / Linux Android 2.2/2.3/4.0/5.0
    Mouse’un güç koruma süresi 2 dakika

Özellikler

1- Standart AAA pillerin kullanımı ürünün dünyadaki bütün ülkelerde kullanılmasını sağlamakla birlikte Lityum pillerin kullanımından kaynaklanabilecek dezavantajları da ortadan kaldırmaktadır.( Yüksek ağırlığa bağlı bilek ağrıları, Sınırlı enerji,kısa güç, uzun şarj süresi, şarj edilmesi gerektiğinde güç kaynağı bulma gereksinimi)

2- Whole-fish-soup-button dizaynı geleneksel karbon kaplı tuşlara göre daha hassas kullanım sağlar.

3- Measy klavye usb receiver için depolama alanına sahiptir. Böylece receiver’ın tamamen kaybedilmesi riskini ortadan kaldırır.

4- Standart klavye dizaynı her zaman çıkış yapmanıza olanak sağlar. Hiçbir genel klavye ve mause bunun yerini tutamaz.

5- Ergonomik dizaynı olağanüstü rahat kullanım sağlar.

6- İleri güç tasarruflu teknolojisi pil ömrünü artırmaktadır. 2 dk. süresince çalışmadığında, bekleme moduna geçer. Bekleme modundaki harcanan enerji sadece 10 uA’dır. Çalışmaya devam etmesi için herhangi bir tuşa basabilirsiniz.

7- Bağla ve kullan, herhangi bir driver gerektirmez. USB 1.1 ve USB 2.0 arabirimi ile uyumludur.

8- Kolay bağlanır. Kablo gerektirmez. Sadece pilleri takın, USB receiver’ı cihazın USB arabirimine bağlayın, aynı anda klavye ve mouse’u kullanabilirsiniz.

9- Windows XP /Windows Vista/ Windows 7 sistemlerini ve android 2.2 , 2.3, 2.4,4.0, 5.0 ‘ı destekler.

10- Bilgisayarlar, Projektörler, Smart TV’ler, HDTC, android tablet PC , android HD medya player, google smart TV player boxes için kullanılabilir.

PlayVision Measy RC11 Türkçe kullanma klavuzu ,

1.Ürünün kullanımına gelirsek tuşların yerine alışıncaya kadar zorluk çekiyoruz,alışınca problem kalmaz,

2.ci olarak klavye ve mausu aynı anda kullanamıyoruz tam ortadaki yeşil android amblemine her bastığınızda klavye ve mause olarak değişmekte,klavye modunda tuşlara bastıkça sol altta güç ışığı yanıyor mause de ise güç ışığı devamlı yanıyor kullanmadığınızda ise bir dakikalık bekleme süresinden sonra mause kendini bekleme moduna alıyor klavye modunda çalışmaya devam ediyor,

3.cü olarak mausun hareket sensörlü (air mause ) olması çok güzel hareket zorluğu yok hareket sensörlü oyun yükleme yapıp denemek gerekiyor, xp de ve MK802 de gayet başarılı, en önemlisi es7000 de denemek için sabırsızlanıyorum es7000 ne çok şey katacağına eminim es7000 bununla dahada güzel olacak es7000 nin kumandası kısıtlı idi sayfaları aşağı yukarı kaydırmak için baya bi uğraşıyordunuz yazı yazarken tv tam karşınızda olması gerekiyordu RC11 ile bu sıkıntılar olmayacak,

4.cü olarak RC11 in usb dongleyi saklama yerini ve pillerin olduğu bölümü açmak basit ama her seferinde aç kapa iyi olmaz kapak tırnakları ince,kırılabilir,dışarıdan çıtçıtlı bir yuva olsa daha güzel olacaktı.

RC11 den almak isteyen arkadaşlar ürün gayet başarılı,kullanışlı ve kaliteli,parasını hakediyor, MK802 androidi satsam bile RC11 asla satmam es7000 olduğu müddetçe elimde duracak ve sonuna kadar kullanabileceğim bir ürün, es7000 ve androidde mause ve klavye kullanıyordum artık gerek kalmadı

MK802 II + RC 11 video lu anlatım, ben değilim tesadüfen buldum teşekkürler anlatım için,video yu eklememdeki sebeb kafasında soru işareti olanlar için faydalı olabilir düşüncesi ile eklenmiştir.

Measy RC11 Air Mouse incelemeleri ;

Playvision MK802 II incelemeleri ;

Mali400 GPU OYUNLARI ;

quote:

@ zorbey27 Nickli arkadaşımızdan alıntıdır.Teşekkürler.

daha önce tablete oyun yüklerden datası inenler için böle yazıyordubu hatayı alan belki çok arkadas vardır (your device is not compatible with this game please request a refund)
    çok işlerine yarıcak bu uygulamalar buldukca dahada güncelleyeceğim burdan apk indirin sonra wifi ile datasını indiriyor

Paketteki Oyunlar:
    9mm hd
    2011 Real Football
    Asphalt 6 adrenaline HD
    Assassins Creed
    Backstab HD
    Brothers in Arms 2
    Brothers in Arms Free
    Dungeon Hunter HD
    Gangstar MV
    GT Free HD
    GT Racing Motor Academy
    Hero of Sparta HD
    James Cameron Avatar
    Let's Golf 2
    Let's Golf 3 HD
    Modern Combat 2
    Modern Combat 3
    N.O.V.A.
    Order & Chaos
    Real Football 2012 HD
    Sherek Karting HD
    Spiderman Total Mayhem HD
    The Adventures of TinTin
    UNO HD

Mali 400 Apk+Data

Shadow guardian HD
    tested with gemei g2, but only for 2.3.4
    required Chainfire3D
    plugin: qualcomm

http://www.mediafire.com/?hz27gwhv7r7zm0h

Mali 400 APK Apps and Games

HD Games Collection For Mali GPU

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GEREKLİ APK LER ;

Google Chrome
    play.google.com
    Google Chrome: Fast & Secure - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.android.chrome

Google Currents or Pulse RSS Reader or Google Reader
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.currents
    Adobe Reader
    play.google.com
    Adobe Acrobat Reader: Edit PDF - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adobe.reader

Google Mail

Google Maps

Street View
    play.google.com
    Google Street View - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.street

Google Translate
    play.google.com
    Google Translate - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.translate

Google Earth
    play.google.com
    Google Earth - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.earth

imo.im
    play.google.com
    imo video calls and chat - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.imo.android.imoim

AlsaMixer
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skvalex.alsamixer

Busybox
    play.google.com
    BusyBox - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=stericson.busybox

APP Cache Cleaner
    https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.infolife.cache&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm1vYmkuaW5mb2xpZmUuY2FjaGUiXQ..

Screen Filter

Boot Animations

UTorrent

tTorrent Lite - Torrent Client
    play.google.com
    tTorrent Lite - Torrent Client - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.tagsoft.ttorrent.lite&feature=search_result

WiFi File Explorer PRO v1.6.0
    http://www.slingfile.com/file/wMtcIZUvL0

ArchiDroid
    turbobit.net
    Turbobit.net | Unlimited and fast file cloud
    http://turbobit.net/6mh5qls9rh3o.html

Smart Office 2 v2.0.17
    http://uploaded.net/file/esmvnf7h

ROM Toolbox Pro 5.4.5

Tune İn Radio V6.0 PRO
    http://www23.zippyshare.com/d/21018106/561440/TuneIn%20Radio%20Pro%206.7%20apkmania.com.rar

Android Package Installer v1.3 - User Friendly ADB
    Android Package Installer

Anlamayan arkadaşlar karıştırmayın !!!

xda forums
    [APPLICATION] - Android Package Installer v1.3 - User Friendly ADB - [10/03/2011]
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=970348

quote:

INSTALLATION INSTRUCTIONS:

1. Extract Archive 'AndroidPackageInstaller.zip'
    2. Navigate to extracted directory and Launch 'Android Application Installer.exe'
    3. Use any of the required options within the menu's...

http://www.mediafire.com/?vi835yrcvcake3x

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

How to Install XBMC Nightly with External Player on the MK802 Stick or Other Android TV Devices

MK802II XMBC PLAYER KURULUM AÇIKLAMASI

Öncelikle cihazımız tam kurulu market,wifi olması gerekiyor,

1.marketten MXPLAYERS indirip kurun
    2.mxplayeri çalıştırın,ayarlar,kod çözücü,H/W + çözücü kullan devre dışı olacak,
    kod çözücülerin hepsi devre dışı olması gerekiyor.
    3.http://code.google.com/p/xbmc-android/downloads/list ten
    (http://xbmc-android.googlecode.com/files/xbmcapp-armeabi-v7a-debug-2012-12-23-full-neon-xaf-set_top-6b685740e102bf267c540cae21d54bb2dbf17ec1.apk) dosyayı indirin.
    4."playercorefactory.xml" dosyasınıda aynı sayfadan indirin,
    5.İndirmiş olduğumuz (http://xbmc-android.googlecode.com/files/xbmcapp-armeabi-v7a-debug-2012-12-23-full-neon-xaf-set_top-6b685740e102bf267c540cae21d54bb2dbf17ec1.apk)
    yi kuruyoruz,
    6.Kurma işlemi bittiğinde programı çalıştırın,menülerde bir iki dolaşın ve uygulamadan çıkış yapınız.
    7."playercorefactory.xml" dosyasını kopyalayın,sırası ile -- Android,Data,org.xbmc.xbmc,files,xmbc,userdata-- buraya yapıştırın,
    8.XMBC yi başlatın,SYSTEM-File manager e tıklayın,açılan pencerede sol taraftan Add source çift tıklayın açılan pencerede
    NONE yazan yerehttp://fusion.xbmchub.com yazıp done diyin.Alt bölümde Enter a name kısmınada fuzyon yazıp done diyelim, alttan ok leyin.
    9.Ana menüye geri dönün.
    10.SYSTEM / Settings / Add-ons / açılan pencerede Install from zip file seçin sağ taraftaki menüden fuzyonu seçin altta video ya basın,
    repositories / 1 kanal-repository.bstrdsmkr-0.0.3.zip tıklayın,
    Install from zip file seçin sağ taraftaki menüden fuzyonu seçin altta video ya basın,
    repositories / repository.xbmchub-1.0.0.zip
    Install from zip file seçin sağ taraftaki menüden fuzyonu seçin altta program a basın,
    Navi-X_v37_6.zip tıklayın.
    11.Get Add-ons basın,All Add-ons a basın, video add-ons a basın,1Channel Plugin e basın install e tıklayın,
    12.1Channel Plugin configure Enable MetaData tiki kaldırın ok leyin.
    13.Tüm ayarlardan sonra yaklaşık bir 5 dakika güncelleme için hiç bir şey yapmadan bekleyelim,
    14.System / Settings / System / Audio output Analog yerine ben HDMI kullandığım için bunu seçiyorum. HDMİ,
    15.Xmbc den çıkış yapalım,
    16.Xmbc tekrar çalıştıralım,
    17.Ana ekranda Video sekmesinin altında Add-ons a basın,1 channel / movies / Most popular herhangi bir film seçin izleyin,
    18.Ana menü SYSTEM / Settings / Appearance / International / Language / Turkish
    19.Xmbc çıkış yapıp tekrar açın hepsi bu kadar güle güle kullanın..

Not : Alıntıdır,
    http://www.xbmcandroid.com/2012/12/10/how-to-install-xbmc-nightly-with-external-player-on-the-mk802-stick-or-other-android-tv-devices/

Fusion: Easy Addon Installation for XBMC

http://www.xbmchub.com/blog/2012/04/24/fusion-easy-addon-installation-for-xbmc/

KENDİ ÇEKMİŞ OLDUĞUM VİDEOLAR, IŞIK VE NETLEME PROBLEMİ VAR YİNEDE SİZLERE AZ ÇOK BİR FİKİR VERİR,CİHAZ VE KULLANIMI HAKKINDA.

Arkadaşlar bağlantı hızım 1-2 mb arası değerlendirmeyi buna göre yapın !!!!

İlk video, ikincisi yükleniyor biter bitmez ekleme yapılacaktır.

capriceandyoutube
    Rikomagic MK802II XMBC and Remote Server
    http://youtu.be/wgxoFXc5z-Y

capriceandyoutube
    XMBC REMOTE SERVER
    http://youtu.be/KmW70D23vvw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conistr -- 31 Aralık 2012; 14:10:48 >

• selamlar, incelemeniz için teşekkür ederim, bir kaç ekleme yapmak istiyorum,

İlk olarak fiyat gerçekten çok yüksek o ürün için,

Filmlerde kasma yapmıyor gerçekten bende de var ondan biliyorum fakat onun nedeni ne ddr3 ram olması nede 400 mhz lik gpu olması, size şöyle açıklayayım;
    Allwinner A10 SOC (System On Chip) mimarisi gereği video çözme işlerini VPU (video procces unit)'e bırakıyor bundan dolayıdır ki ilk çıkan rikomagic mmk802 512 ram olmasına karşın sorunsuz video oynatabiliyordu. Yani donanımsal olarak video işleme özelliği var :D

Ayrıca cihaz linux boot edebiliyor, miniand.com sitesine girerseniz orda hazır linux sürümleri var.
    Fakat cihaz yavaş ve sorunlu, sık sık uygulama durdu hatası vermektedir ve bu bütün dünya tarafından biliniyor, zaten kendi forumlarında da gerekli tartışmalar dönüyor. bence bunun sebebi gerçekten işlemcisinin yeterince performans verememesi, yavaş eski bir işlemcisi var.

Fiyat konusuna tekrar dönersek bu cihaz bu parayı haketmiyor aynı paraya neredeyse iki tane alabilirsiniz yurtdışından ve aylar beklemiyorsunuz, satıcıyı ve kargo yöntemini doğru seçtikten sonra... 2 ila 3 hafta içine elinizde olacaktır.

iyi günler.

• Ben de teşekkür ederim bilgilendirmen için dediğin gibi olabilir.

Ayrıca bayram tatili fırsatıyla bayağı bi yoğun kullandım bahsettiğin gibi bırak sık sık hatayı sırf hata verdirmek için çok uğraştım anca işte birkaç yakalayabildim bunlarda işlemci kaynaklı değildi. Eğer bildiğin bir uygulama varsa onu deneyeyim bi. Benim bildiğim bu cihazın muadili cihazlarda bahsettiğin problem sıklıkla olduğudur. O yüzden marka olarak rikomagic tavsiye ediliyor. Bir de yavaşlık konusuna gelince bu nisbi bir kavramdır bana göre öyle değil cihazdan beklentine göre bu değişir. Ben ihtiyaçlarımı söyledim ve onları test ettim bir laptop olsaydı çok da bi fark olmayacaktı. Eğer uçsun kaçsın zıplasın dersen yanlış olur. Kaldı ki bendeki smart tv ye göre de gerçekten hızlı yavaş felan demem haksızlık olur.

Yurtdışı bahsine gelince elbette ki herkesin parası değerli kimse bile bile fazla para vermez. Ama ağzım yanmış biri olarak nacizane tecrübelerime göre yurt dışına güven olmaz sipariş edersin ne geleceği belli değil bozuk çıktıelinde patlar muhatap bulamazsın. Alırsın bir ay veya bir yıl sonra bozuldu çöpe atarsın. Bir de aylar derken ben 1 ay bekledim ve baktım olacak gibi değil siparişi iptal ettim. Dünyanın öbür ucu. Hele bu aylar çinlilerin bayramı vs var o yüzden gecikmeli geliyor. Neticede ucuz etin yahnisi misali olabiliyor. İyi ki de siparişi iptal ettim dedim aradım sipariş verdim ertesi gün elimde. Bir şey oldu garantisi elimde. Kafama bir şey takıldı muhatap elimde.
    Neticde ürünTürkiye de satılıyor fiyat farkı ister istemez olacak ama kafan da rahat oluyor işte.
    Fiyat bahsine gelince sen yurtdışına kıyaslarsan pahalı elbette ama ben kendim için söyleyeyim smart tv için wifi cihaz 100 tl o da sırf internete girebilmek için gerisini düşün.
    Bana göre de fiyat kalite garanti açısından bu haketmiyorsa o zaman türkiyeden hiçbir ürün almamak lazım.
    Sonuç olarak kimseye al deme gibi bir hakkım yok sadece izlenimlerimi ve şahsi görüşlerimi paylaşıyorum. Yurtdışından al diye de bir şey diyemem farz edelim adam aldı elinde patladı vebal bu garanti veremezsin. Ama soran olursa yurtdışından alma derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: conistr

Ben de teşekkür ederim bilgilendirmen için dediğin gibi olabilir.

Ayrıca bayram tatili fırsatıyla bayağı bi yoğun kullandım bahsettiğin gibi bırak sık sık hatayı sırf hata verdirmek için çok uğraştım anca işte birkaç yakalayabildim bunlarda işlemci kaynaklı değildi. Eğer bildiğin bir uygulama varsa onu deneyeyim bi. Benim bildiğim bu cihazın muadili cihazlarda bahsettiğin problem sıklıkla olduğudur. O yüzden marka olarak rikomagic tavsiye ediliyor. Bir de yavaşlık konusuna gelince bu nisbi bir kavramdır bana göre öyle değil cihazdan beklentine göre bu değişir. Ben ihtiyaçlarımı söyledim ve onları test ettim bir laptop olsaydı çok da bi fark olmayacaktı. Eğer uçsun kaçsın zıplasın dersen yanlış olur. Kaldı ki bendeki smart tv ye göre de gerçekten hızlı yavaş felan demem haksızlık olur.

Yurtdışı bahsine gelince elbette ki herkesin parası değerli kimse bile bile fazla para vermez. Ama ağzım yanmış biri olarak nacizane tecrübelerime göre yurt dışına güven olmaz sipariş edersin ne geleceği belli değil bozuk çıktıelinde patlar muhatap bulamazsın. Alırsın bir ay veya bir yıl sonra bozuldu çöpe atarsın. Bir de aylar derken ben 1 ay bekledim ve baktım olacak gibi değil siparişi iptal ettim. Dünyanın öbür ucu. Hele bu aylar çinlilerin bayramı vs var o yüzden gecikmeli geliyor. Neticede ucuz etin yahnisi misali olabiliyor. İyi ki de siparişi iptal ettim dedim aradım sipariş verdim ertesi gün elimde. Bir şey oldu garantisi elimde. Kafama bir şey takıldı muhatap elimde.
    Neticde ürünTürkiye de satılıyor fiyat farkı ister istemez olacak ama kafan da rahat oluyor işte.
    Fiyat bahsine gelince sen yurtdışına kıyaslarsan pahalı elbette ama ben kendim için söyleyeyim smart tv için wifi cihaz 100 tl o da sırf internete girebilmek için gerisini düşün.
    Bana göre de fiyat kalite garanti açısından bu haketmiyorsa o zaman türkiyeden hiçbir ürün almamak lazım.
    Sonuç olarak kimseye al deme gibi bir hakkım yok sadece izlenimlerimi ve şahsi görüşlerimi paylaşıyorum. Yurtdışından al diye de bir şey diyemem farz edelim adam aldı elinde patladı vebal bu garanti veremezsin. Ama soran olursa yurtdışından alma derim
    en önemlisi şu ki " siz cihazdan memnunsanız süper :D hiç sorun yok " tabiki pahalı smart tv lerin sunduğu smart lıktan on kat daha smart içerik sağlıyor bize cihaz,
    yurtdışı olayıda biraz şans biraz da araştırma işi, gerçi gecen haftalarda çin bayramı vardı ortalık kaos alanıydı paketler vs gecikiyordu bunda haklısınız
    ama geldiğinde bozuk çıkarsa paypal ile ödeme yaptıysanız paranızı geri alabiliyorsunuz yada yenisi ile değiştiriyorlar cihazı.

mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle...

• Teşekkür ederim saolasın. Gayet memnunum ve de kafam da rahat çok şükür.

• quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

selamlar, incelemeniz için teşekkür ederim, bir kaç ekleme yapmak istiyorum,

Filmlerde kasma yapmıyor gerçekten bende de var ondan biliyorum fakat onun nedeni ne ddr3 ram olması nede 400 mhz lik gpu olması, size şöyle açıklayayım;
    Allwinner A10 SOC (System On Chip) mimarisi gereği video çözme işlerini VPU (video procces unit)'e bırakıyor bundan dolayıdır ki ilk çıkan rikomagic mmk802 512 ram olmasına karşın sorunsuz video oynatabiliyordu. Yani donanımsal olarak video işleme özelliği var :D

Ayrıca cihaz linux boot edebiliyor, miniand.com sitesine girerseniz orda hazır linux sürümleri var.
    Fakat cihaz yavaş ve sorunlu, sık sık uygulama durdu hatası vermektedir ve bu bütün dünya tarafından biliniyor, zaten kendi forumlarında da gerekli tartışmalar dönüyor. bence bunun sebebi gerçekten işlemcisinin yeterince performans verememesi, yavaş eski bir işlemcisi var.

Fiyat konusuna tekrar dönersek bu cihaz bu parayı haketmiyor aynı paraya neredeyse iki tane alabilirsiniz yurtdışından ve aylar beklemiyorsunuz, satıcıyı ve kargo yöntemini doğru seçtikten sonra... 2 ila 3 hafta içine elinizde olacaktır.

iyi günler.

Bende buna benzer bir cihaz almayı düsünüyorum. Son zamanlarda çift çekirdekli rock chip ürettiği versiyonlarıda var 1,2 ghz ile1,6 ghz arasında hızlara sahip bir işlemci. daha stabil olacağını düsünüyorum ancak en büyük sorun usb nin yetersiz olması usb çoklayıcının işe yarayıp yaramadığını öğrenirsem çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: alattin_nuri

quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

selamlar, incelemeniz için teşekkür ederim, bir kaç ekleme yapmak istiyorum,

iyi günler.

Bende buna benzer bir cihaz almayı düsünüyorum. Son zamanlarda çift çekirdekli rock chip ürettiği versiyonlarıda var 1,2 ghz ile1,6 ghz arasında hızlara sahip bir işlemci. daha stabil olacağını düsünüyorum ancak en büyük sorun usb nin yetersiz olması usb çoklayıcının işe yarayıp yaramadığını öğrenirsem çok sevinirim

Kaliteli bir çoklayıcı alıp kullanan arkadaşları görmüştüm forumda.Fakat 3,5"lik hddlerde ayrıyetten güç beslemesi yapmalısınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar iş için bir haftalığına yurtdışında olacağımdan sorularınızı yanıtlamada gecikebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: conistr

Arkadaşlar iş için bir haftalığına yurtdışında olacağımdan sorularınızı yanıtlamada gecikebilirim
    Aletin DLNA özelliğini hiç kullandınız mı? Nasıl oluyor. Biraz kurcaladım ama beceremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyHunter81

Aletin DLNA özelliğini hiç kullandınız mı? Nasıl oluyor. Biraz kurcaladım ama beceremedim.

Alıntıları Göster
    1 haftadır evde kullanıyorum, oyunlarda klavye mouse yada joystick kullanmayı çözmek dışında hiçbir problem yok. 1080p filmleri ,flvleri mkv leri sorunsuz açıyor. Oyunlarda kasma yok hoş daha kasacak bir oyun yüklemedim hero of sparta denemesi yapacam. İnternet konusunda da problem yok, flash desteği var hatta digitürk play ile internetten tv bile izledik hiç problem yapmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: lgf700b

1 haftadır evde kullanıyorum, oyunlarda klavye mouse yada joystick kullanmayı çözmek dışında hiçbir problem yok. 1080p filmleri ,flvleri mkv leri sorunsuz açıyor. Oyunlarda kasma yok hoş daha kasacak bir oyun yüklemedim hero of sparta denemesi yapacam. İnternet konusunda da problem yok, flash desteği var hatta digitürk play ile internetten tv bile izledik hiç problem yapmadı.

Alıntıları Göster
    Uzun uğraşlar sonucunda DLNA olayını çözdüm. Gerçekten süper bir özellik. XP de varmı bilmiyorum fakat win7'de network paylaşım ayarlarından medya paylaşımına izin ver seçeneklerini aktif ettim. MK802'ye de google playden UPNP Buble programını indirdim.

Bir kaç ayardan sonra PC deki resimlerim, videolarım ve müziklerim klasörlerine mk802'den direkt erişebiliyorum. Böylece bir filmi indirdiğimde hiç harici harddisk'e atmadan direkt DLNA ile PC den izleyebiliyorum.

Gerçekten süper bir olay. :)

Biraz daha toparlayıp ayarların nasıl olduğunu resimler ile anlatan bir mesaj yazacağım...

• bu üründe bluetooth yok galiba, olsa klavye mouse da bağlanır

• quote:

Orijinalden alıntı: landmoon

bu üründe bluetooth yok galiba, olsa klavye mouse da bağlanır

bluetooth yok ama klavye, mouse bağlanabiliyor.:)
  • quote:

quote:

bu üründe bluetooth yok galiba, olsa klavye mouse da bağlanır

bluetooth yok ama klavye, mouse bağlanabiliyor.:)

bende kumanda nasıl edebiliriz diye sorucaktım.

kullananlar da fly mouse(rc11) adında bir alet ile kullanıyor imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrking -- 13 Kasım 2012; 19:51:44 >
  • peki harici disk Buna takılı kalsa, bir torrent programıyla filmleri direkt cihazla indirsek olmaz mı?

• quote:

peki harici disk Buna takılı kalsa, bir torrent programıyla filmleri direkt cihazla indirsek olmaz mı?

Yurtdışı forumlarını okuduğumda anlattığınız gibi yapılabiliyor. Torrent programını android store dan indirip kurduktan sonra ayarlarda indirilecek dosyanın nereye kaydedileceğini seçebiliyorsunuz. Eğer harici diskiniz takılı ise bunu da seçebiliyorsunuz. Sonrasında zaten bilgisayardaki gibi indirme işlemini yapıyor. Hatta android telefonlarda bile bu işlemi yapabiliyorsunuz telefonun harici hafızasına film vb.. dosya indirebiliniyor.
  • Arkadaşlar Yaklaşık bir haftadır mk802 II kullanıyorum. Aslında çok güzel bir cihaz. Benim basit tv smart tv gibi oldu. Harici 1080p filmleri ve hemen hemen tüm filmleri sorunsuzca izleyebiliyorum. Ancak çözemediğim iki sorun var. Birincisi internete bağlandı yazıyor sinyal gücü mükemmel görünüyor ancak internete giremiyorum. Bazen wifi ikonu mavi renge dönüyor o zaman sorunsuzca bağlanabiliyorum. ikinci sorunum ext klavyeyi bir türlü türkçe yapamadım. Konuyla ilgisi ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan07

Arkadaşlar Yaklaşık bir haftadır mk802 II kullanıyorum. Aslında çok güzel bir cihaz. Benim basit tv smart tv gibi oldu. Harici 1080p filmleri ve hemen hemen tüm filmleri sorunsuzca izleyebiliyorum. Ancak çözemediğim iki sorun var. Birincisi internete bağlandı yazıyor sinyal gücü mükemmel görünüyor ancak internete giremiyorum. Bazen wifi ikonu mavi renge dönüyor o zaman sorunsuzca bağlanabiliyorum. ikinci sorunum ext klavyeyi bir türlü türkçe yapamadım. Konuyla ilgisi ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Hocam o sağ alt köşedeki wifi ikonun mavi olması lazım. Mavi değil ise çekmiyodur wireless. Modemin uzakta veya mk802 biraz kuytuda kalıyor ise çekim gücü düşük kalıyordur.

Klavye için GoogleStore'dan SwiftKey isimli klavye programını tavsiye ederim. Benim HTC'de de bunu kullanıyorum. Kurulum esnasında dil ayarlarından Türkçeyi seçtin mi tamamdır. Klavye çıktığında türkçe karakterler direkt gözükmüyor. Ama mesela "O" harfine basılı tuttuğunda "Ö" harfi hemen çıkıyor. İhtiyacını fazlası ile görür.

Bu GoogleStore süper bir şey yavvv....

• quote:

quote:

Arkadaşlar Yaklaşık bir haftadır mk802 II kullanıyorum. Aslında çok güzel bir cihaz. Benim basit tv smart tv gibi oldu. Harici 1080p filmleri ve hemen hemen tüm filmleri sorunsuzca izleyebiliyorum. Ancak çözemediğim iki sorun var. Birincisi internete bağlandı yazıyor sinyal gücü mükemmel görünüyor ancak internete giremiyorum. Bazen wifi ikonu mavi renge dönüyor o zaman sorunsuzca bağlanabiliyorum. ikinci sorunum ext klavyeyi bir türlü türkçe yapamadım. Konuyla ilgisi ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Hocam o sağ alt köşedeki wifi ikonun mavi olması lazım. Mavi değil ise çekmiyodur wireless. Modemin uzakta veya mk802 biraz kuytuda kalıyor ise çekim gücü düşük kalıyordur.

Klavye için GoogleStore'dan SwiftKey isimli klavye programını tavsiye ederim. Benim HTC'de de bunu kullanıyorum. Kurulum esnasında dil ayarlarından Türkçeyi seçtin mi tamamdır. Klavye çıktığında türkçe karakterler direkt gözükmüyor. Ama mesela "O" harfine basılı tuttuğunda "Ö" harfi hemen çıkıyor. İhtiyacını fazlası ile görür.

Bu GoogleStore süper bir şey yavvv....

Alıntıları Göster
    Yok arkadaş. mk802 ile modemin arası 10 cm. Zaten ayarlarda wifi kısmında bağlandı yazıyor ve sinyal seviyesi içinde mükemmel yazıyor. Ama alttaki wifi işareti siyah beyaz ve böyle oluncada hiçbiyere girmiyor.

• quote:

Yok arkadaş. mk802 ile modemin arası 10 cm. Zaten ayarlarda wifi kısmında bağlandı yazıyor ve sinyal seviyesi içinde mükemmel yazıyor. Ama alttaki wifi işareti siyah beyaz ve böyle oluncada hiçbiyere girmiyor.

Bahsettiğin durum pek normal değil. Modemi aynı odada biraz daha uzak bir mesafeye koyarak bir dene. Belki modem çok yakın olduğu için sinyal karışıyor olabilir. Kablosuz kalvye, mouse gibi cihazlarda sinyali bozabilir. Bir de imkan var ise başka bir modem ile dene hocam. En son durum mk802 nin kendisinden olabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.