Şimdi Ara

PLAZMA-LCD EN ÖNEMLİ ÖZELLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Plazma veya lcd alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta,doğal hareket özelliği.Bu özelliğe farklı firmalar değişik isimler vermişler.Mesela Philips DNM(Dijital natural motion-dijital doğal hareket),Samsung DNIE(Dijital natural image),Panasonic ise hareketli görüntü iyileştirici adını vermiş.Bu özelliğin olmaması,sinema-film,klip izlerken dezavantaj oluşturmuyor.Ama dizi,haber,maç izlerken sizi televizyondan nefret ettiriyor.Televizyonun altından hızla geçen yazılar birbirine karışıyor ve okunmuyor.Ani hareketli sahnelerde,kısa süreli kesik hareket efekti oluşuyor,şahısların yüzleri bulanıyor.Maçlarda top havada hızla giderken kısa süreli bulanıklaşıyor.İşin ilginç tarafı;tv de sinema,klip veya dvd de film izlerken bu sorunla asla karşılaşmıyorsunuz.Herhalde çekim teknikleri farklı.Bu sorun,100hz. teknolojisinin getirdiği bir sorun(tv ye gelen yayınlar 50hz. olduğu için sorun yaşanıyor)ve bazı firmalar birçok modellerinde bu sorunu çözerek yukarda belirttiğim isimleri vermişler.O yüzden iyice araştırın.Araştırmadan bir showroomdan almaya kalkarsanız orada hepsini beğenirsiniz.Çünkü orada size gösterirlerken genelde dvd takıyorlar ve bahsettiğim problem ortaya çıkmıyor.Bi arkadaşım 106 ekran plazma almıştı.Aldığı yerde hayran kalmış.Çünkü dvd ile izletmişler.Eve kurunca şok olmuş.Balkondan aşağı atasım geliyor diyordu.Dijital doğal hareket yoksa,full hd den bile nefret edersiniz.Ama varsa 852X480 çözünürlük bile sizi fazlasıyla memnun eder...Bu konu,sadece lcd ve plazma için değil tüm 100hz.tv ler için de geçerli.Acemilik döneminde 84 ekran 100hz. vestel tüplü tv almıştım.Aynı sorunları ben de yaşıyorum.İşin inceliğini öğrendikten sonra bi arkadaşıma 100hz.92 ekran philips tüplü tv aldık;DNM özellikli.Arkadaşım bu sorunların hiçbirini yaşamıyor.İnsan hayatta hata yapa yapa,hata yapmamayı öğreniyor...Tabii fiyat da önemli.O dönem o Philips vestelin 3 kat fiyatıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aatceken -- 6 Ekim 2007; 2:12:59 >

• sagolasın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aatceken

Merhaba.Plazma veya lcd alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta,doğal hareket özelliği.Bu özelliğe farklı firmalar değişik isimler vermişler.Mesela Philips DNM(Dijital natural motion-dijital doğal hareket),Samsung DNIE(Dijital natural image),Panasonic ise hareketli görüntü iyileştirici adını vermiş.Bu özelliğin olmaması,sinema-film,klip izlerken dezavantaj oluşturmuyor.Ama dizi,haber,maç izlerken sizi televizyondan nefret ettiriyor.Televizyonun altından hızla geçen yazılar birbirine karışıyor ve okunmuyor.Ani hareketli sahnelerde,kısa süreli kesik hareket efekti oluşuyor,şahısların yüzleri bulanıyor.Maçlarda top havada hızla giderken kısa süreli bulanıklaşıyor.İşin ilginç tarafı;tv de sinema,klip veya dvd de film izlerken bu sorunla asla karşılaşmıyorsunuz.Herhalde çekim teknikleri farklı.Bu sorun,100hz. teknolojisinin getirdiği bir sorun(tv ye gelen yayınlar 50hz. olduğu için sorun yaşanıyor)ve bazı firmalar birçok modellerinde bu sorunu çözerek yukarda belirttiğim isimleri vermişler.O yüzden iyice araştırın.Araştırmadan bir showroomdan almaya kalkarsanız orada hepsini beğenirsiniz.Çünkü orada size gösterirlerken genelde dvd takıyorlar ve bahsettiğim problem ortaya çıkmıyor.Bi arkadaşım 106 ekran plazma almıştı.Aldığı yerde hayran kalmış.Çünkü dvd ile izletmişler.Eve kurunca şok olmuş.Balkondan aşağı atasım geliyor diyordu.Dijital doğal hareket yoksa,full hd den bile nefret edersiniz.Ama varsa 852X480 çözünürlük bile sizi fazlasıyla memnun eder...Bu konu,sadece lcd ve plazma için değil tüm 100hz.tv ler için de geçerli.Acemilik döneminde 84 ekran 100hz. vestel tüplü tv almıştım.Aynı sorunları ben de yaşıyorum.İşin inceliğini öğrendikten sonra bi arkadaşıma 100hz.92 ekran philips tüplü tv aldık;DNM özellikli.Arkadaşım bu sorunların hiçbirini yaşamıyor.İnsan hayatta hata yapa yapa,hata yapmamayı öğreniyor...Tabii fiyat da önemli.O dönem o Philips vestelin 3 kat fiyatıydı.

Hepsinin arasından DNM en güçlü olanı bana göre.
    Hatta DNM yi PC de LCD kullanmak zorunda olanlar sizlere seslseniyorum.
    WinDVD Platinum da DNM Trimension adlı Philips in teknolojisi var.

Hani DVD izlerken 24 veya 30 kare , arkaplandaki nesneler takıla takıla hareket eder işte bu DNM Abunu ortadan kaldırıyor.

Ayrıca LCD lerde düşük ms olayları Fassa fisso. Adamlar verilen ms leri her pixel için her renge vermiyorlar genelde gri den griye veysa siyahstan beyaz şeklinde genellendiriyorlar.
    Yani ne yapılırsa yapılsın LCD de Ghosting eksik olmaz.
    Tabi filmer için bu teknolojilerle ( DNM ,full motion vs ), ciddi keyif alıyorsunuz.

Kısacası Yamaaaa yama yama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.