Şimdi Ara

plazma & lcd geleceğe dönük çeyiz????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kafa bulanık toshiba-samsung-lg falan kafam bulandı..... plazma yada lcd

şimdi şole soliyim ilerde masraflar birden bire çoğalmasın diye çeyiz amacı ile birtakım şeyler aldım. daha önce z5500 samsung buzdolabı falan aldım şimdi sıra tv de sözlüm 42-46 arası bişey istiyor. ama evliliğe daha 2 yıl rahat var . birçogunuz bekle der haklısınızda aslında ama şimdi al deseniz ne alınır. büyük ihtimalle dreambox hd - wd media box falan izlerim....

• yardımcı olacak yokmu
  • Aman arkadaşım sakin...

Ben bu forumda 1.5 yılı aşkın süredir Çeyiz dediğin Ev Elektroniği başlıklarını "günlük" takip ediyorum ve sana diyebileceğim tek şey var, mümkün kılarsam 42" - 46" TV tercihimi/alış verişimi nikah tarihinden sonra bile yapabilirim...

Bu konu çok karışık ve çok hızlı hareket ediyor ve şuan Paran varsa Altın'a yatırıp ya da başka yolda tasarruf etmeyi düşün derim...

Beyaz Eşya için acele etmişsin olabilir fakat TV Teknolojileri olayı çok farklı, seyir zevkleri ihtiyaçlar günlük değişiyor...

2 YIL içinde 3D Entegre İşlemcili (3D Integrated) modeller olabildiğince yaygın olur ve Dreambox istediğine göre maç ile alakan çok bu anlamda o ürünleri tercih edebilirsin...

O zamana günümüz Plazma teknolojisinin kalacağını sanmıyorum (Panasonic yeni serilerde neler değiştirdi geleceği ne Albani üstad daha iyi bilir fakat), günümüz LED TV modelleride pazar payı olarak şimdiki Plazma düzeyine iner diye tahmin ediyorum...

Birde Evlilik anlamında herşeyi hazır edip bekleme yöntemi (olayı yarılasanızda) artık tercih edilmesi önerilmeyen bir yöntem... Daha fazla zorlamanızı tavsiye etmem, küçük ev aletleri, mobilya v.s. konusunda da...

• Evlilik hazırlığı konusunda bir kaç öneri daha eklemek istiyorum;

Masraflar birikmesin diye düşünüyorsan şimdiden taksitle alıp, Bayide ürün bekletmek yerine (ki bunun çok büyük sorunlar getirebileceği forumumuzda bol bol yazıyor) ürün araştırmalarını güncel tutup, olabildiğince paranı tasarruf edip biriktiriğ fırsatlar doğduğunda Peşin fiyatla edinmeni tavsiye ederim. Çünkü ürünler katalog fiyatları 2200TL iken pazarlıkla Bayisinden 1650TL ye kadar edinebiliyor. Bu Beyaz Eşya da bir gerçek...

Mobilya olayında ise bu konu çok geçerli, peşin verdiğinde 4500TL fiyatlarda pazarlıkla 1000-1500TL oynama yapıyor...

Bu yöntemi izlersen son güne yüklü ödemeleri bırakmazsın ve istersen düğün sonrasına lüks/keyif eşyalarının (Mesela LCD) taksitini sarkıtabilecek hale gelebilirsin...

Bir başka konu oturacağınız ev belirli olmadan, Büyük Eşyalar tercihini olabildiğince geride tut ya da Kiracı olacaksan bu faktöre göre edin...

Allah tamamına erdirsin,

Zor işler gerçekten kolay gelsin...

• 2 yıl teknoloji için uzun zamandır, haddime değil ama paranızın değerini koruyarak saklarsanız, evliliğe yakın bir zamanda şu an alacağınızdan daha iyisini alma ihtimaliniz var, tabi ülkede kriz mriz yaşanmazsa.

Şimdi al dersek önce soracağımız şey bütçeniz tahminen ne kadardır :)

Plazmalar hakkında bilgim yok, büyük ekranda ilk teknoloji diye biliyorum tabi o da kendini geliştirmekte, lcd ondan sonraki dönem ve şimdi yavaş yavaş ledlere doğru gidliyor. Plazma hakkında bilgim olmadığından yorum yapamayacağım. LCD ve LED ise alınabilinecek minimum özellikler olrak kontrast 100.000:1, 10 bit panel, 500 cd/m2, 100 hz, full hd görüyorum. Marka olarak da benim fixtir Sony, LG, Samsung...
  • benim 6 ay kaldı evlenmeme ben bile almak istemiyorum çok güzel fırsatlar olduğu halde;

mesela dün teknosa da panasonic 42pg15e full hd kendinden uydu alıcılı 600 hz divx çalabilen plasma 1799 liraydı.

ama dedim ya 6 aya kadar ne modeller piyasadan kalkar bunun gibi ( bu seri yakın zamanın en iyi serilerinden birisiydi plasmada) neler indirime girer diye almadım.

ben evi tuttuğum zaman alacağım tv yi o da 1. 1.5 ay kala olacak.

artık şansımıza günün fırsatı ne düşerse.

2 yıl varsa yer,nde olsam bankada hesap açar her ay koyabildiğim kadar koyardım.

düğün vaktide çeker harcarsın nakit olacağı içinde bir çok yerde avantajın olur.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 31 Mart 2010; 17:21:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OLED Monitörler ANA KONU
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.