Şimdi Ara

plazmadaki yansıma ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba plazmalar arasında en az yansıma problemi yaratacak olan hangisidir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audax -- 30 Mart 2013; 14:18:24 >

• 427XA'nın 5 metre tam karşısında 2 metrelik koca bir cam, sağ tarafında ise 3 metrelik fransız balkon camı var. Yansıma falan yapmıyor.

Tek sorun camdan içeriye direkt güneş ışığı geldiğinde oluyor. Bu durumda da yansıma yok, ama o zaman tabii ki renk kaybı oluyor. Bu durumda LCD de kar etmez zaten.

Selamlar.
  • Yansımasız istiyorsan kesinlikle LCD almalısın.
    Showroom' da incelediğim bütün plazmalar ayna gibi arka yansımaları gösteriyordu.
    Şu an Bravia 40W2000 kullanıyorum. Herbiri 2,5 metrekarelik 2 pencerem var odamda. Ama LCD de nerdeyse 0 a yakın yansıma yapıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: audax

Zaten çevrede apartmanlar olduğu için direk güneş ışığı gelmiyor.
    Philips 9632 (perfect pixel motoru ile oldukça başarılı bulmuş çoğu arkadaş) ile Pioneer 427xa arasında standart yayınlarda hangisi tercih edilmelidir? Karşılaştırma olanağı bulmuş olan biri var mıdır acaba :)

teşekkürler

9632 hakkında yorum yapamam, çünkü görmedim. Ancak şimdiye kadar gördüğüm bütün LCD/plazmalar içerisinde 427XA'nın en iyi SD performansı verdiğini söyleyebilirim. Mağaza yorumlarımdan çok evinde LCD/plazma olan arkadaşlarda edindiğim izlenimdir bu. Mağazalarda fikir edinmek zor (ışıklandırmalar, farklı ekran ayarları, yönlendirmeler vs)

Selamlar.
  • mağazalardaki ışıklandırmalardan plazma lcd arasındaki yansıma farkı hakkında fikir edinebilirsiniz mesela. benim gördüğüm kadarıyla şu an sd yayınlarda LCD ler de gayet iyi. Tabii ki kaliteli markalar. Bu konu özellikle eski yada kalitesiz çekim görüntülerde tv lere malediliyor gibi geliyor bana.
    3000-4000YTL aralaığında çok iyi 100 ekran civarı bir LCD alınabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

mağazalardaki ışıklandırmalardan plazma lcd arasındaki yansıma farkı hakkında fikir edinebilirsiniz mesela. benim gördüğüm kadarıyla şu an sd yayınlarda LCD ler de gayet iyi. Tabii ki kaliteli markalar. Bu konu özellikle eski yada kalitesiz çekim görüntülerde tv lere malediliyor gibi geliyor bana.

Mesela Sony D3000. Değil mi dostum?
  • quote:

Az önce forumda bakınırken 9731 in sd görüntüleri gözüme takıldı ve oldukça iyi geldi. Biraz zorlanıp 9632 alabilirim diye düşündüm. Şu anda hd yayın yok belki ama bende aldığım televizyonu çok uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum. Ama pioneer in sd performansı 9731 den iyi ise hiç düşünmeden pioneer alırım.

9731 geçen yılın ödüllü en iyi Full HD LCD'si. 9632 ise önden sadece ambilight surround ile ayrılıyor. 9632 alabiliyorsanız sorun yok. Zorlanırsanız Pio 427XA harikadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 3 Ekim 2007; 19:45:36 >
  • neden olmasın haklısın yani
    quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

mağazalardaki ışıklandırmalardan plazma lcd arasındaki yansıma farkı hakkında fikir edinebilirsiniz mesela. benim gördüğüm kadarıyla şu an sd yayınlarda LCD ler de gayet iyi. Tabii ki kaliteli markalar. Bu konu özellikle eski yada kalitesiz çekim görüntülerde tv lere malediliyor gibi geliyor bana.

Mesela Sony D3000. Değil mi dostum?

• quote:

Bu donemde televizyon almak cok zormuş.Bu gidişle 4000 ytl ile tatile çıkıp eski renkleri bozulmuş 82 ekran tv me bakmaya dvm edicem:)

Bu da iyi bir alternatif..:)
  • ama dostum bu konularda tek bir doğru olması mümkün değil, verilen tavsiyeler de bazı şartlara göre değişiklik gösterebiliyor. en iyisi kendi izlenimleriniz ile en beğendiğiniz tv yi almaktır. Ancak zamandan kazanmak için forumda tavsiye edilen birkaç model üzerinde durabilirsiniz.

quote:

Benim sorunum geç saatlere kadar çalıştığım için gidip mağazalarda görme ve deneme şansım yok.Ancak forumlardan takip edebildiğim kadarıyla bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Ve evde olduğum gündüz veya gece bir iki saat boyuncada oturup dinlenirken karşımda mümkün olduğunca bana zevk verebilecek bir tv istiyorum.
    Bu donemde televizyon almak cok zormuş.Bu gidişle 4000 ytl ile tatile çıkıp eski renkleri bozulmuş 82 ekran tv me bakmaya dvm edicem:)

• quote:

Yansıma olayı kafama takılmasa hemen bir pioneer alıcam ama işte evde görmeden bir fikir sahibi olamıyor insan. neyse araştırmalara devam etmek en iyisi :)

Bence tek çözümü; bir mağazaya satın almaya giderken 5 dakika gidip bakmak, yansıma varsa LCD almak.
  • yansıma engellenebilir interpolasyon engellenemez Sd yayın için plazma almalısın

philipsin 9XXX serileri de Sd yayında başarılıdır ancak pioneer ile kıyaslanamaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.