Şimdi Ara

please reboot and select proper Boot device

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bilgisayarı yeni aldım ve bütün kasayı topladım. Bilgisayara win 8 kurdum ve donuyordu ağır çalışıyordu. Bunun kaynağını bulmak için testler yaptım ramleri farklı slotlara takıp denerken windows 8 çöktü ve windows 7 cdsi vardı elimde onu kurmak için bilgisayara cd taktım ve çalıştırdığımda "please reboot and select proper Boot device " diye başlayan bir hata verdi. Sıkıntı neden olabilir ?

• hdd yi görmüyor.
    ya kablosu çıkmış ya da diskte boot edilecek bir dosya yok (silinmiş)
  • Kablolalar sağlam , diskte boot edilecek dosya yoktan kasıt nedir ? Buna temiz bi kurulum yaptığımızda düzelmeyecek mi durumu ?
  • temiz kurulum ile düzelir.
  • fakat üstadım Win 7 cd takılıykende bu ekran geliyor.
    BIOS'dan seçtiğimde kurulumda bu hatayı alıyorum tekrar, yada aklıma şöyle bi dert geldi.
    Ben bu win 7 CD'sini taktığımda böyle bişey oldu. acaba CD taktığım için böyle bişey olabilir mi ? Çünkü aynı CD'yi diğer eski bilgisayarımda taktığımda da bu sıkıntıyı yaşadım.2 gündür bilgisayarı kuramıyorum bi el at gözünü sevim.
    2 bilgisayarım da çalışmaz durumda. Farklı bi cd takarak aynı işlemleri denemeli miyim ?
  • Normal işletim sistemi cdlerinin sisteme zarar verdiği görülmemiştir. Orjinal değilse farklı yazılım çalışmış olabilir. Güvenilir bir sistem cdsiyle deneyin.
  • Teşekkürler cevaplarınız için , akşam eve gittiğimde deneyeceğim farklı bir cd ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sprinqfield

fakat üstadım Win 7 cd takılıykende bu ekran geliyor.
    BIOS'dan seçtiğimde kurulumda bu hatayı alıyorum tekrar, yada aklıma şöyle bi dert geldi.
    Ben bu win 7 CD'sini taktığımda böyle bişey oldu. acaba CD taktığım için böyle bişey olabilir mi ? Çünkü aynı CD'yi diğer eski bilgisayarımda taktığımda da bu sıkıntıyı yaşadım.2 gündür bilgisayarı kuramıyorum bi el at gözünü sevim.
    2 bilgisayarım da çalışmaz durumda. Farklı bi cd takarak aynı işlemleri denemeli miyim ?

farklı ve güvenilir bi windows dvd si ile tekrar deneyin....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.