Ben bilgisayarı yeni aldım ve bütün kasayı topladım. Bilgisayara win 8 kurdum ve donuyordu ağır çalışıyordu. Bunun kaynağını bulmak için testler yaptım ramleri farklı slotlara takıp denerken windows 8 çöktü ve windows 7 cdsi vardı elimde onu kurmak için bilgisayara cd taktım ve çalıştırdığımda "please reboot and select proper Boot device " diye başlayan bir hata verdi. Sıkıntı neden olabilir ?
hdd yi görmüyor. ya kablosu çıkmış ya da diskte boot edilecek bir dosya yok (silinmiş)
Kablolalar sağlam , diskte boot edilecek dosya yoktan kasıt nedir ? Buna temiz bi kurulum yaptığımızda düzelmeyecek mi durumu ?
temiz kurulum ile düzelir.
fakat üstadım Win 7 cd takılıykende bu ekran geliyor. BIOS'dan seçtiğimde kurulumda bu hatayı alıyorum tekrar, yada aklıma şöyle bi dert geldi. Ben bu win 7 CD'sini taktığımda böyle bişey oldu. acaba CD taktığım için böyle bişey olabilir mi ? Çünkü aynı CD'yi diğer eski bilgisayarımda taktığımda da bu sıkıntıyı yaşadım.2 gündür bilgisayarı kuramıyorum bi el at gözünü sevim. 2 bilgisayarım da çalışmaz durumda. Farklı bi cd takarak aynı işlemleri denemeli miyim ?
Normal işletim sistemi cdlerinin sisteme zarar verdiği görülmemiştir. Orjinal değilse farklı yazılım çalışmış olabilir. Güvenilir bir sistem cdsiyle deneyin.
Teşekkürler cevaplarınız için , akşam eve gittiğimde deneyeceğim farklı bir cd ile.
quote:
Orijinalden alıntı: Sprinqfield
fakat üstadım Win 7 cd takılıykende bu ekran geliyor. BIOS'dan seçtiğimde kurulumda bu hatayı alıyorum tekrar, yada aklıma şöyle bi dert geldi. Ben bu win 7 CD'sini taktığımda böyle bişey oldu. acaba CD taktığım için böyle bişey olabilir mi ? Çünkü aynı CD'yi diğer eski bilgisayarımda taktığımda da bu sıkıntıyı yaşadım.2 gündür bilgisayarı kuramıyorum bi el at gözünü sevim. 2 bilgisayarım da çalışmaz durumda. Farklı bi cd takarak aynı işlemleri denemeli miyim ?
farklı ve güvenilir bi windows dvd si ile tekrar deneyin....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme