Şimdi Ara

plone veya?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar plone diye web içerik yönetim sistemi var.
    plone un tam olarak ne olduğunu ne işe yaradığını bilen varsa anlatabilir mi?

plone un alternatifleri nelerdir?
    hangileri daha iyidir?
    yeni öğrenecek birisi için plone mu yoksa onun yerine hangi sistem daha iyi olur?

şimdiden teşekkürler.....

• joomla
  • joomla ve plone aynı şeyler sanırım. peki ne işe yararlar?
  • joomla ve plone aynı şeyler değil, ama yaptıkları iş aşağı yukarı aynıdır. Sonuçta ikisi de içerik yönetim sistemi.

Adı üzerinde, içerik yönetim sistemi.
    Senin kullanıcılarına sunacağın bir içeriğin var. Bu içeriği etkin ve kolay bir şekilde, (web) programlamanın detaylarını bilmene gerek kalmadan sunmana yardımcı olan sistemlerdir bunlar. İçerik yönetim sisteminin modüllerini ve bileşenlerini kullanarak haberlerini, anketlerini, blog yazılarını, sitendeki reklamları, üyeleri vs... yönetirsin. Bunların nasıl görüntüleneceğini belirlersin. Şablonlar kullanarak bir kaç tıkta sitenin görünümünü baştan aşağı değiştirebilirsin.

bkz.http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0%C3%A7erik_y%C3%B6netim_sistemi

• Eğer basit bir şeyler arıyorsan Joomla kullanabilirsin ancak daha fonksiyonel ve esnek bir CMS arıyorsan Drupal'ı öneririm gerçekten çok başarılı bu konuda. Plone kullandım sayılır bir dönem ve temel olarak Python kullanıyor bu da bence bir artı ayrıca veri tabanı bağlantıları için arada bir Application Server var bu da yoğun trafige sahip olacak sitelerde mükemmel bir çözüm oluyor. Ancak kurulum ve kullanım konusunda biraz zahmetli bir CMS'dir kendisi. Eğer kurulumu ve yönetimini başarırım dersen Plone'u kullan derim ancak cok basit bir blog sitesi ise yapmak istediğin, hiç gerek yok ya Joomla ya da Drupal kullan derim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.