Şimdi Ara

POCO F6 ***(ANA KONU)*** (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
431
Cevap
21
Favori
21.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran süresini görmek için, ayarlarda dijital denge ve ebeveyn denetimi bölümü var. Oradan bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkür ederim xiaomi yeni bi cihaz çıkarsın deneyelim f6 dan şikayetçi olan çok gibi :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Captain Tsubasa 10 kullanıcısına yanıt
    24900e ben aldım amazondan. İlk başlarda lansman diye taksit sundular sonra indirim yapıp taksit olayını bitirdiler. Şuan 23bin bandında

• draqpit42 kullanıcısına yanıt
    POCO F6 ***(ANA KONU)***

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • David Attenborough kullanıcısına yanıt

Gün içinde şarj edildi mi? Pil kısmınıda atabilir misiniz hocam rica etsem? Oyun ile birlikte bence bu süre çok iyi bir değer ama mevcut testlere ve şikayetlere göre bu süre imkansız gibi duruyor.

Önceki gün gece 11 gibi şarjdan almıştım, 10-15 dakika bakıp yattım. Şimdi tekrar şarjdan aldım, sadece mobil veri olmasa daha çok giderdi şarjı. Bir de oyunda ayarları köklemem de ekran süresini azaltıyor.

Kendi adıma eksiksiz bir cihaz olmuş, belki telefoto kamerası olabilirdi ama fotoyla çok işim olmadığı için eksikliğini hissetmiyorum. Xiaomi cihazların ekranı Samsung'tan iPhone'dan falan daha iyi zaten. Ek olarak diğer telefonlar gibi ağır olmadığı için de kullanımı rahat.

Ekstrem beklentisi olmayanlar için tam anlamıyla mükemmel bir cihaz olmuş. 70-80bin liralık cihazlardan kamera dışında bir eksiği yok.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, kağıt üzerinde donanımlar amiral seviyesinde ama global rom maalesef sıkıntılı bence. Sanırım bu şikayetlerin çoğunluğu yazılım sebepli.

• POCO F6 ***(ANA KONU)***

Yeni güncelleme geldi

• lacak olanlar amazonda bir indirim daha olmuş. 12/512 23k. Kaçırmayın derim.

• 8GB RAM’li versiyonunu kullanan var mı? Hızı nasıl?

Hocam ben kendi kullanımında hiç oyun oynamadan, sadece sosyal medya video izleme vs gibi bir kullanım ile otomatik parlaklık( genelde %50 parlaklıkta tuttu)ve karanlık modda Max 7 saat ekran süresi alabildim. Kötü değil tabiki ama sizin aldığınız sürenin bir saat altında görünüyor ayrıca siz oyun da oynamıssınız bu değerlere ulaşmak için yaptığınız özel bir ayar oldu mu?

• Selamlar, detaylı kamera incelemesi hiç bir yerde yok. Bu telefonda portre video yani cinematic mode denilen özellik mevcut mu ?

• blackcemre kullanıcısına yanıt
    8gb ram olan versiyonuda idare eder ama Android cihazlarda günümüzün şartları artık minumum 12gb olmalı cihazı uzun vadeli kullanmak istiyorsanız kesinlikle 12gb seçilmeli üstelik 8gb varyantına göre daha akıcı olduğu bariz şekilde hissediliyor.

• Narcissu555s N kullanıcısına yanıt
    Sosyal medya fazla şarj götürüyor, ekranı kapatsan bile arka planda çalışmaya devam ediyor.

Sosyal medya veya benzeri arka planda açık kalan uygulama kullanmıyorum, ekranı kapattığımda neti de kapatıyorum, arka planda açık uygulama bırakmamaya özen gösteriyorum, konum, ekstra animasyonlar falan kapalı.

• Bu cihazın donanımına bakıyorum, fiyat performans olarak ülkemizdeki rakiplerinin fiyatına bakıyorum, her anlamda üstün olduğu noktalar var. Konusunda çıt çıkmıyor, F5'in etkisinin yanından bile geçemedi. Neden böyle oldu anlam veremedim.

Xiaomi 14 Ultra, Xiaomi 14,Redmi Note 13 Pro Plus 5G vb pek çok Xiaomi cihaz beklenen ilgiyi göremedi forumda eskiden bolca konu başlıkları olurdu başlığı olanda çok sakin

• F5 cihaza sahibim.

F6 bu fiyat seviyelerinden ilgi görmedi de ondan... Nedense, Türkiye'de 2024'te pazara sunulan yeni modeller hep yüksek fiyatlarla sunuldu.

Kullanıcılar ise, işi şansa bırakmayıp, biraz daha zayıf donanıma sahip samsung a55 telefona yöneliyor. En azından yazılım konusunda kaliteli destek alacağını biliyor.

Yine mesela; dimensity 8200 işlemcili tecno camon 30 pro 5g telefon, yurtiçi 30 bin TL'den satışa çıktı. Bu fiyat seviyesinde, ülkemizde adı bile geçmiyor. Firma, cihazı ilgi görmeyince, 35 bin TL'den satmak istediği, camon 30 premier modelini Türkiye pazarına sunmayı bile düşünmedi.

Hasılı; pazarda çok çeşitli model ve alternatiflerinin olması, kullanıcıları daha seçici davranmasına yol açtı. İyi de oldu. Üreticilerin burnunun sürtülmesi lazım.

• Zayıf Batarya kullanıcısına yanıt

Redmi Note 13 Pro Plus 5G tamamen komedi gibi özelliklere şaka gibi bir fiyat ile geldi. Kamerası haricinde ( ki kamerada bir şeye benzemiyor F6 kamerası daha iyi ) donanım olarak çöp bir cihaz "bence".

Xiaomi 14 serisi kullandığım en iyi cihazlar arasına girdi, tabi 8gen2'li Xiaomi 13 serisi varken çok fazla dikkat çekmedi fiyatlar yüksek olunca. 8gen3 için geçmeye değmez bence.

Ama F6 fiyatını ben normal karşılıyorum. Aynı işlemciye sahip rakipleri 30K civarında geliyor ülkemize. Realme GT 6 çıkacak Ağustos başında, 30 bin altına gelmeyecektir. OnePlus Nord 4 çok beğendiğim bir model oldu ama 30K altına gelmeyecektir ve içinde 7+Gen3 mevcut. Bence bunlara bakarak F6 20K şu an Mi Store sitesinde ve yanında monitör hediyesi vardı 8/256 modelin ben verdim siparişi oyun oynamıyorum deneyim olsun diye aldım bakalım.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Yorumlarınız değerli hocam, bir üst mesajda sizin içeriğinize de değindim etiketlemeyi unuttum.

Hocam güle güle kullanın. En azından snapdragon işlemcili cihaz aldığınız için, kafanız rahat edecektir.

Fiyat konusuna gelince; xiaomi her zaman rakip segmentteki telefonların altında fiyat belirleyerek ürünlerini piyasaya sürmektedir.

Ama burada asıl önemli olan, firmalar çeşitli modellerini satarken, hangi fiyat seviyesinden kaç adet sattığıdır. Bu anlamda, xiaomi fiyatlarını belirlerken, biraz daha aksiyonlu hareket etmektedir. F6 8/256 ilk çıktığında, 379 dolar resmi fiyatla çıktı. Ama primli olarak 405 dolar civarında satıldı. Sonrasında cihaz ilgi görmeyince, 342 dolar'a geriledi. Yani resmi fiyatının 39 dolar altına indi.

Oysa Poco F5 resmi 360 dolar ile piyasaya girdi. Neredeyse 18 ay oldu. Cihazda şu an stok yok. Bazen küçük miktarlarda stoklara girince, hala 345 dolar civarında müşteri bulabilmektedir.

Xiaomi Poco F6 8+256GB Black (Global) - 342 $

Xiaomi Poco F6 8+256GB Taitanium (Global) - 342 $

Xiaomi Poco F6 8+256GB Green (Global) - 342 $

Xiaomi Poco F6 12+512GB Black (Global) - 372 $

Xiaomi Poco F6 12+512GB Taitanium (Global) - 365 $

Özete gelecek olursam; her bir firmanın ana pazarı var. Yani cihazın ana pazarındaki fiyatlarını baz almak, cihazın doğru fiyatı hakkında fikir verecektir. Tecno camon 30 premier 5g modeli, Hindistan'da serbest piyasada 300 dolar civarı satılmaktadır. Oysa aynı model cihazı ülkemizde yurtdışı kayıtsız olarak 470 dolar civarında satılmaktadır. Sırf kamerası iyi diye, 300 dolar'lık cihaza 470 dolar ödemek reva mı ? Yurtiçi kayıtlı resmi fiyatlısı zaten 30 bin TL.

Yani siz aynı segmentteki rakip markaların fiyatları üzerinden bir değerlendirme ile F6'nın fiyatını uygun bulmuşsunuz. Ancak belirttiğim gibi bu modelin ana pazarındaki fiyatı öğrendikten sonra, rakipleri karşılaştırmanız daha isabetli olurdu, diye değerlendirmekteyim.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.