Poco F6 Pro ★★★ ANA KONU ★★★ (3. sayfa)
-
-
Bu cihazlar dengeleri alt üst etti. Fiyatlandırma beklediğim gibi geldi. Bence cihazların fiyatları gayet iyi. Kendim S23+ kullanıyorum. İşlemcisi, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 ye sahip. Çok memnunum. Her haliyle mükemmel verimli bir işlemci. 8 gen 2 ye sahip olduğu için F6 Pro tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. Yerinizde olsam Poco F6 yerine direk Poco F6 Pro ya yönelirdim. Poco F6 da güzel fakat Poco F6 Pro daki 8 gen 2 yıldızı yüzünden uzun vadeli olarak düşünürsek en mantıklısı direk proya yönelmektir. Sadece merak ettiğim konu Xiaomi' nin güncelleme politakası. Samsung' un giriş segmenti cihazlar bile 4 yıl android güncellemesi alırken, Xiaomi ' de bu uzun ömürlü güncelleme politikasını görememek çok üzücü. Bu cihaz sanırım 3 yıl android güncellemesi alacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
3 adet OS güncellemesi ve 4 yıl güvenlik yaması alacak.
-
F6 Pro Sipariş verdim ama gözüme çarpan eksiler:
- 2 mp makro kamera pek işe yaramaz, konmak için konmuş.
- Ufs 4.0 depolama olmasına rağmen usb bağlantı hızı 2.0 tutulmuş.
- Ön kamerada 4K video yok. Max 1080p 60 fps var. (Kaç yıllık A52'mde önde 4K 30 fps var)
- 120w şarj var ama kablosuz şarj yok.
- Sd Kart ve 3,5 mm kulaklık girişi yok.
Bunların yanı sıra 1440 x 3200 çözünürlük pil performansını olumsuz etkileyebilir.
www.gsmarena.comXiaomi Poco F6 Pro - Full phone specificationshttps://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_f6_pro-12992.php
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 23 Mayıs 2024; 19:51:17 > -
Çözünürlük ayarı menüden düzenlenebiliyor. Kablosuz şarj olmaması, bu donanımdaki bir cihaz için eksiklik bence de.
Göz sağlığı açısından sağlanan karartma özelliği için şunu yazıyor "pwm karartma ekran parlaklığı 24 nit'in altında olduğunda aktif olur.".
24 nit nasıl bir ışık şiddetidir, bilen var mı?
Örneğin yatmadan önce ışıksız ortamda film açtık, odanın ışıksız olması 24 nite denk midir?
Veya ekranın ışık ayarının dip noktası mı?
Bende şu an x6 pro var. Ekranın anlık nit değerini verecek bi uygulama bulsam bakcam hemen...
F6 düz veya pro da karartma seviyeleri farklı o nedenle kararımı etkileyecek bu özellik. X6 yı da benim ufaklığa vercem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avatarsiz_3 -- 23 Mayıs 2024; 20:3:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler bunu bilmiyordum. Çözünürlük düşünce görüntü kalitesi nasıl oluyor acaba? Monitörlerdeki gibi kalite de düşer mi?
-
Kendi gözümle görmeden bir şey demem doğru olmaz. Bahsettiğim ayar da, direkt çözünürlüğü düşürden ziyade, akıllı optimizasyon gibi bir şey. Pil ve performansı dengeliyor. Telefonda AI gerçekten aşırı gelişmiş.
Edit: Buldum net rakamı. FHD modunda 2400x1080 oluyor.
WQHD+ 3200x1440 ve power save modu var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pantherus IV -- 23 Mayıs 2024; 20:36:1 >
-
Twitter'da yazanlara göre F6 Pro ana kamera Light Fusion 800 sensörü ile geliyormuş. Civi 4 Pro'daki sensörün aynısı... Yeni 14 Lite da diyebiliriz. Açıkcası daha iyi bir sendör beklerdim. Zira 14 Lite'ın 20 bin bandında geleceğini tahmin ediyorum.
F6 ana kamerası ise Sony IMX882 sensörü kullanıyormuş.
IMX882 kullanan cihazlar:
-realme 12 Pro
-realme GT Neo6
-Vivo V30e
-OnePlus Ace 3V
İşin ilginci Civi 4pro'da önde 4K video var.
Edit: Siparişi iptal ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 23 Mayıs 2024; 22:36:10 > -
Teşekkürler.
-
-
Beyaz stokta.
-
12/512 beyaz pro yapıştırdım gitti. Visa indirimi ile 31500₺ bileklik hediyeli.
Tayvan olayı yüzünden alasım var olası tedarik sıkıntısı çıkarsa tuşlu telefonlara kalırız ekran kartında 2 yıl çektik daha önce. Ama işte xaomi bir tel var acayip acayip programları bir garip arayüzü düşündürüyor stok android olsa düşmeden alırdım belki.
-
Hayırlı olsun hocam. Samsung Ultra işi olmadı sanırım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Valla hala deniyorum olursa onu hanıma alacağız ama henüz başaramadık. Pocoyu kendime 2. Telefon olarak aldım.
İstemediniz programları kaldırmak basit iş tema ile görselide değiştirirsiniz.
Gerisi sizi kalmış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X