Sayısal lise 4 öğrencisiyim, malum YGS sınavına hazırlanıyorum. Fakat aklımda bir kaç soru takıldı. Polis MYO okuyunca polis memuru olarak çıkılıyor ve devriye,şark hizmeti vs vs bayağı uzun işler oluyor. Fakat Polis Akademisine girmem içinde 360 hampuan almam gerekiyor. Türkçeden 30,matematikten 10,sosyalden 15 ve fenden 15 yaparsam 360 puanı alabilir miyim? Ve polis akademisinden mezun olduğumda ne gibi mevkilerde yer alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
not;polis olan veya polislik okuyan arkadaşlar,abiler varsa mesaj ile ulaşırlarsa sevinirim.
Babam polis. Akademi tabiki daha iyidir. Müdürlüğe kadar gidiyorsun. Mümkünse pmyo'ya hemen girme. Eğer akademik kabiliyetin iyiyse üniversitede müh. veya fizik tedavi rehabilitasyon okuyabilirsin. Fizik tedavi okursan zaten polisliği düşünmezsin bile. Şu an özelde ortalama 3500-4000 TL aralığında çok rahat çalışırsın mezun olursan. Ya da müh. okursan KPSS ile şansının da yaver gitmesiyle uzmanlık vs. daha avantajlı olabilir. Ha bunların hiçbiri olmadı, işler beklediğin gibi gitmedi, o zaman pomem ile yine 6 ay içinde polis olabilirsin.
Akademiyi bende çok istiyorum fakat olmazsa mecbur pmyo dan gireceğim. şark hizmetiymiş terörmüş falan hiç biri umrumda değil. akademiye girebilmem için 360tan fazla bi puan almam gerekiyor diye biliyorum
panpa akademiye 90 kişi mi ne alınıyor zor dostum zor. ham 350 puan almakda zordur