Şimdi Ara

POLİS olmak istiyorum / Bilgisi olanlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sözel son sınıf öğrencisiyim. Ygs ye hazırlanıyorum.

Polis Akademisi giriş puanı 300 müş sanırım.

Yanlız kafam karıştı kendi sınavları filan varmış, kimsenin de düzgün bi şekilde anlattığı yok meseleyi.

Er, komiser filan bunların şartları, sınavları neler.

Bir de doğuda kaç yıl zorunlu görev alıyoruz ?

teşekkürler.

• Zorunlu görev artık değişti,ayda 2 sezon arka sokaklar izlersen yapmış sayılıyorsun
    Şaka bi yana geçen sene bende girecektim en son 280e düşürdüler puanı ama 1 ekim'den sonra doğanları kabul etmiyorlardı.ygsden belirlenen puanı aştıktan sonra 120 soruluk yazılı bir sınav sonra mülakat yapıyorlar diye biliyorum pmyo içiin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dlqr26

Zorunlu görev artık değişti,ayda 2 sezon arka sokaklar izlersen yapmış sayılıyorsun
    Şaka bi yana geçen sene bende girecektim en son 280e düşürdüler puanı ama 1 ekim'den sonra doğanları kabul etmiyorlardı.ygsden belirlenen puanı aştıktan sonra 120 soruluk yazılı bir sınav sonra mülakat yapıyorlar diye biliyorum pmyo içiin.

mülakatda kilo, boy önemli mi ?

o kadar sınava girip mülakattan çakmayalım şartları neler
  • face de pomem ile ilgili gruplar var. ordan takip et dostum. alım şartları v.s mülakatlar boy kilo v.s her türlü bilgi..
  • Öss nin ilk sınavından 280 ham puan çekiyorsun sayısal sözel farketmiyor diye biliyorum. Spor elemesi yapılıyor ve ardından klasik neden polis olmak istiyorsun sorusunu soruyorlar. Sınava girmeye hakk kazanıyorsun. 120 soruluk bir sınava giriyorsun en az 80 net yap girersin bu sene net sayısının daha aşağı düştüğü söyleniyor. sınavı geçtikten sonra 2 hafta intibak vardı sanırım 2 hafta okula gidip beğeniyon yada vazgeçirsun son kararını veriyorsun yani. okumayı kabul ettikten sonra bırakırsan tazminat ödemen gerekiyor diye biliyorum. bide Okulumda en başarılı %5 lik dilimine girersen doğu görevini yapmak istediğin yeri sen seçiyorsun genellikle yalovayı seçer millet. Polis meslek yüksek okulu böyle
  • Boşver polisliği gel sana bi çorbacı dükkanı açalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: magandalar18

Öss nin ilk sınavından 280 ham puan çekiyorsun sayısal sözel farketmiyor diye biliyorum. Spor elemesi yapılıyor ve ardından klasik neden polis olmak istiyorsun sorusunu soruyorlar. Sınava girmeye hakk kazanıyorsun. 120 soruluk bir sınava giriyorsun en az 80 net yap girersin bu sene net sayısının daha aşağı düştüğü söyleniyor. sınavı geçtikten sonra 2 hafta intibak vardı sanırım 2 hafta okula gidip beğeniyon yada vazgeçirsun son kararını veriyorsun yani. okumayı kabul ettikten sonra bırakırsan tazminat ödemen gerekiyor diye biliyorum. bide Okulumda en başarılı %5 lik dilimine girersen doğu görevini yapmak istediğin yeri sen seçiyorsun genellikle yalovayı seçer millet. Polis meslek yüksek okulu böyle

teşekkürler.

sadece buraya kafam takıldı. gerisi problem değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polis olmak zor mu arkadaşlar
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Boşver polisliği gel sana bi çorbacı dükkanı açalım

Aynı şey değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unal83

quote:

Öss nin ilk sınavından 280 ham puan çekiyorsun sayısal sözel farketmiyor diye biliyorum. Spor elemesi yapılıyor ve ardından klasik neden polis olmak istiyorsun sorusunu soruyorlar. Sınava girmeye hakk kazanıyorsun. 120 soruluk bir sınava giriyorsun en az 80 net yap girersin bu sene net sayısının daha aşağı düştüğü söyleniyor. sınavı geçtikten sonra 2 hafta intibak vardı sanırım 2 hafta okula gidip beğeniyon yada vazgeçirsun son kararını veriyorsun yani. okumayı kabul ettikten sonra bırakırsan tazminat ödemen gerekiyor diye biliyorum. bide Okulumda en başarılı %5 lik dilimine girersen doğu görevini yapmak istediğin yeri sen seçiyorsun genellikle yalovayı seçer millet. Polis meslek yüksek okulu böyle

teşekkürler.

bildiğin mülakat.

• Parkur var işte tekerleklerin içine basarak koşma, şınav, mekik, depar vs. fazla zorlamaz seni. Akademi istiyorsan lysnin herhangi bir puan türünden 350+ alman gerekli. Mezun olunca komiser yardımcısı olarak göreve başlıyorsun. Gugıldan arat sitesine gir her şey açık açık yazıyor zaten.
  • astsubay,polis farketmez torpil yoksa şansın %40 tan başlar
  • Akşam pilavlı sohbetimiz var gel yardımcı olalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dağınık

Akşam pilavlı sohbetimiz var gel yardımcı olalım.

İMZAN İBRETLİK KARDEŞİM SÜPHANALLAH TÜYLERİM ÜRPERDİ
  • Polis Meslek Yüksek Okulu ile Akademiyi karıştırmayın. PMYO için her sene değişen bir baraj vardır tam olarak bilmiyorum ama 300 civarı olması gerekiyor okul puanı dahil. Burada okuduktan sonra normal memur olarak başlıyorsun göreve. Akademi için ise ham 375 puan alman gerekiyor. Ayrıca Akademinin mülakatlarının oldukça zor ve alımında kısıtlı olduğunu duymuştum. PMYO için ise öyle değil. Fiziki koşullar için sitesine bakabilirsin. Sınavlardan o sene koyulan PMYO puan barajını geçtikten sonra başvurunu yapıyorsun ve fiziki mülakatlara giriyorsun orada belli bir puan topluyorsun iyi hazırlanmalısın fiziki olarak. Sonra yazılı bir sınavları var fakat o çok basit. Bizim arkadaş bu sene kazandı PMYO nerdeyse sıfıra yakındı sayısalı ama sözelleri iyi yaptı ve girdi. ÖSS'de 430 alan bir arkadaşım da sınavda 180.oldu. Sınavıda kazandıktan sonra seni herhangi bir PMYO'na gönderiyorlar orada 2 hafta kadar ciddi bir eğitim görüyorsun dersler başlamadan. Oradada elenenler, dayanamayanlar vs oluyor. En sonunda da dersler başlıyor. Aklında başka sorular varsa internette bulamadığın arkadaşa sorabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: unal83

quote:

teşekkürler.

Spor mulakatı yarış rekabet içermez arkadaşım. nasıl diceksin bende örnek vereyim.

400 m yi 6 dk nın altında koş diyorlar öyle 8 kişi çıkarıp 1.ci olanı almıyorlar. barfik mi ney oda herkes 2 ile 4 arası çeker sende okadar çek yeterli 50 tane çekersen seni diğer arkadaşların döver yada söver. arkadaş gideli 1 ay oldu ondan biliyorum kesin bilgiler bunlar. okuluda sen tercih etmiyorsun sıralamana göre yerleştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magandalar18 -- 5 Ekim 2011; 14:37:13 >

• mesajım bulunsun
  • Bu zamanda ne polis ne de asker olunur , yetkileri ellerinden alındı yeni ceza mahkemesi kanunu ile

Hukuk oku
  • 4 KERE MULAKATA GITTIM SOR SORACANI
  • pmyo rahatça girersin. ama akademi zor.
  • Pomem için ( 2 Yıllık ) 280 ham puan alıyorsun ygsden. En yakın Pomem merkezine mülakata gidiyorsun. Geçersen Yazılı sınava giriyorsun. kazanırsan 2 yıl okuyup rütbesiz olarak polis hayatın başlıyor. Ama sözelci için zor biraz. 40 Mat 1 var. Fen yok gerisini yaparsın.
    Akademi ( 4 Yıllık ) için lys ham puan 375 alman gerekiyor(Herhangi bir puan türünden). Alırsan Mülakatları var .Mülakattan sonra yazılı sınav. Yazılı sınav 100 soru burdada yine 30 mat1 - 15 ingilizce - 30 türkçe - 3 kimya 3 biyoloji 3 fizik -gerisi tarih anayasa coğrafya falan. Kazanırsan 4 yıl okuyup Komiser yardımcısı olarak göreve başlıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacettepe. -- 5 Ekim 2011; 15:41:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.