Şimdi Ara

Polis telsizi alacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Polislerdeki telsizlere benzer 2 tane alsak bize ortalama ne kadara patlar? Herhangi bi yasal durum oluşur mu?

• Liselimisin olum ?

Gazetecilere bile yasak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samibatu

Liselimisin olum ?

Gazetecilere bile yasak.

Şaka mısın sen ? 2 tane 5km alana sahip telsizim var. Geçen sene 65 liraya almıştım. Polis telsizine falan karışmıyo tabii fakat belli frekanslar var arada sucu, inşaat işçileri, güvenlik görevlileri falan giriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rothture

quote:

Orijinalden alıntı: samibatu

Liselimisin olum ?

Gazetecilere bile yasak.

Şaka mısın sen ? 2 tane 5km alana sahip telsizim var. Geçen sene 65 liraya almıştım. Polis telsizine falan karışmıyo tabii fakat belli frekanslar var arada sucu, inşaat işçileri, güvenlik görevlileri falan giriyor

Daha geçenlerde gördüm gazatecilere yasak olduğunu ?
    Belki sadece gazetecilere yasaktır.

• Polis telsizinin aynısını alsan bile dinleyemezsin. Dinlemek için kanal yükletmen gerekir. İllegal olarak yükletirsen seni tespit ederler. İlla güçlü telsiz alacağım dersen faturalı ve BTK tarafından müsaade edilen frekans aralığında çalışan bir telsiz alarak sınava girip amatör telsizcilik belgesi almalısın.
  • al telefonu istediğinle konuş
  • Telsiz alacaksan kesinlikle UHF telsizleri önermiyorum!
    UHF'nin frekansı çok yüksektir ve λ = c/f olduğu için dalgaboyu ve frekans ters orantılıdır yani yüksek frekanslı UHF dalgalarının dalgaboyu çok küçüktür. Bu yüzden UHF dalgaları engelleri aşamaz, iyonosferden yansıyamaz.
    Kısa alanda (En fazla 5 km) iletişim kuracaksan VHF kullanabilirsin.
    Fakat çok uzaktan konuşmak için halk bandı (CB) telsiz almak şart.

Polisler ise 5 km civarı bir alandan iletişim kurdukları için VHF kullanırlar. Aynı bandı daha önce söylendiği gibi halk da kullanır. Senin de çok uzaktan iletişim kurmayacağın düşünülürse en iyi seçim VHF olacaktır. Hem artık CB telsizler zor bulunmaktadır.

@KIZLARIN KORKULU RÜYASI Telefonun ücretli olduğunu biliyor musun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    havalı tüfek önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • frekanslarını yakalayabilirsen cok fena alfa tree alfaa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.