Şimdi Ara

Polis yaşım tuttuğu halde sigara içiyorum diye beni zorla arabaya bindirdi.. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
4
Favori
43.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
328 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçememesi gereken yerdeysem ceza yazarlardi. İnsan gibi de anlatirlardi. Öyle birşey olmasi gerekiyorku eğer içtiğim yer yasaksa. İşlerini adam gibi yapsalardi hiçbir şey de olmazdı bende doğal olarak böyle bir konu açmazdım. Bu arada gelen ekip çocuk şube.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada yaşı tutmayan ogrencilerin ifadelerini alıyorlar merkeze götürüp. Nereden aldıklarını felan sorup veliye teslim ediyorlar. Ama bana gösterilen tavır çok kötüydü , sanki karşımdaki cahil bir polisti. Lan'lı konuşmalar. Ne efelik yapıyon demeleri. Ve hiçbir şey yapmama rağmen.

• vallahi çok haklısın, arkadaşlar işini doğru yapmış olsalardı alıp karakola götürüp cezanı yazsalardı böyle haksızken kendini haklı duruma getiremezdin, bu da bana ders olsun, cezayı yazmadan uyarırsan böyle sonuçlar olabiliyor, ha bu arada dediğin maddeleri ekle bakalım dilekçene , bu arada pvsk(polis vazife ve selahiyetleri kanunu) yı da bir araştır derim, ne hakları var arkadaşların onu da öğren.
  • Bosuna demiyoruz okuyun, kendinizi gelistirin, haklarinizi ogrenin, ite kopege eyvallah cekmeyin diye.

Kimse, sigara icme yasagi olmayan yerde icen birisine bu sekilde davranamaz. İstersen 9 yasinda ol, sigara icmek suc degil. Resmen hakkini gasp etmisler.

• bazı arkadaşlar sen ne yaptın polis niye gelip sorgulasın vs gibi şeyler yazmışlar. Arkadaşlar 29 yaşındayım tam 11 yıl öncesi lisedeyken (1 yıl kalınca 18'i geçiyorsun direk) aynı olayla karşılaştım. önümüze polis arabası geçti onca adamın içinden beni seçti (temiz bir yüzüm vardır :D ) tabiriyle şuan adliye de çalışıyorum "at lan o sigarayı" dedi. bende bana karışamazsın babam biliyor anam biliyor dediğimde nerde baban soralım dedi, bende buyrun abi birlikte gidelim dedim, o an geri vitese taktı yok babanın parasına yazık yok sana yazık başladı, bende babamın bana daha iyisini içmem için para verdiğini söyledim :D arsızlatşım anlayacağınız ancak o bunu haketti. kaldı ki ciddi ciddi ailemin bilgisi vardı. bana içme demiyorlardı. bu sana zararlı. içebilirsin senin hayatın ancak zararlarını bilmen gerekli diyorlardı. kaldı ki bir hevesmiş 25yaşımda da kendi isteğimle bıraktım.
    yani diyeceğim o ki.
    ONA NE! herkesin kendi hayatı. 18 yaş altı eyvallah. adam sana 18 yaşımı geçtim "reşitim, özgürüm, başkalarının özgürlüğünü kısatlamadan zarar vermeden hayatımı yaşayabilirim" diyor daha ne !

• Cimere yaz durumu aynen güzelce anlat bu şekilde. Dönüş olur illa ki. Yaşın tutuyorsa ve okul dışında isen kimse sana karışamaz. Ders saatinde isen orası aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCBudur -- 24 Ekim 2019; 22:39:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nquney1

Yaşım küçük değilmi okuluma götürüp bildiriyorlar. O zaman ben birini bıçaklayım yine müdüre götürsünler. Orada içmek yasak sa yasak desinler. Yaşı küçük olanları yakaladiklari zaman merkeze götürüyorlar çünkü aynı sınıftan 1-2 kişiyi götürdüler. Bana işlem yapmaya haklari yok. Orada içmek kesinlikle yasak değil yani. Neyse benim için ceza almasa karda olur yeterki haklı çıkayım.
    Anlamadın sen beni. Seninki suç değil kabahat. Sen birini bıçaklarsan adli olaya karışmış olursun, bu idari olay.
    Okuluna götürmek için bir kanunu, tüzüğü vardır belki. Bilmiyorum yani fikir sadece.
    Senin haklı çıkman zor gibi. Yine de bir araştır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşını doldurmuş olman herşeyi özgürce yapabilirim demek değildir.Devletin koymuş olduğu yasalar var.poliste yasalar çerçevesinde görevli olduğu okul çevresinde önlemini almak zorunda.yazdıklarında belli oluyorki polisler ordan sana uzaklaşmanı söylediği için sende 18 yaşını doldurduğun için gururuna yediremeyip polise atar yaptın o da sana cevabını yapıştırdı.dava aç bakalım ödeyeceğin mahkeme masraflarıyla belki sigarayı bırakırsın.

• Polis arabaya atıp mala vursa hiç şaşırmam 5 parmağın beşide bir değil.. O yüzden polis yapmaz öyle diyemem..

http://www.gazetevatan.com/gunduz-polis--gece----463475-gundem/ polis traveseti çıktı
    polis banka soydu
    CNN Türk
    Uyuşturucu satıcısı, polis çıktı
    https://www.cnnturk.com/turkiye/uyusturucu-saticisi-polis-cikti
    polis uyuşturucu satıcısı çıktı
    www.hurriyet.com.tr
    Ekip otosunda tecavüz dehşeti... Polis memuru tutuklandı
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ekip-otosunda-tecavuz-dehseti-polis-memuru-tutuklandi-40778159
    polis tecavüz etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67D7F6EFB -- 24 Ekim 2019; 23:57:24 >

• Çevrendeki öğrencileri sigaraya özendiriyorsun polis durumun farkına varıp duruma müdahale etmiş.
    Yaşın 20 olsun ister 16 olsun okuyorsan ve öğrenci isen okul kurallarına uymak zorundasın.
    Kurala uymayınca böyle şeylerin olması normal.
  • mars4891 M kullanıcısına yanıt
    Bana yasak desin o zaman. At lan elindeki sigarayı ne demek. Yada neden atmam gerektigini söylesin. O zaman eyvallah. Sigara ictiysemde cezamı yazsın. Ama işte öyle değil olay.

• 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Okul kurallarında öğrenci dışarda sigara içemez yazmıyor. Yazıyorsa eğer , o kural anayasaya aykırıdır. Benim hurriyetimi kısıtlanmış olur. Ben sigara içiyorum diyede hiçbir öğrenci sigara içmez çünkü görünmeyen yerde içiyorum. Eğer ozenirlerse öğretmenlere ozenirler çünkü okulun önünde içiyorlar.

• @nquney1 güncellemeleri ilk mesaaja ekler misin
  • IO kullanıcısına yanıt
    Evet. Hemen

• nquney1 N kullanıcısına yanıt
    Yetkiyi kötüye kullanmaktan dava açıp meslekten attırabilir karakola ve okula götürüp zamanından çalmasından dolayı maddi tazminat, rencide edici davranışlarından dolayı da manevi tazminat alabilirsin. Okul müdürünü de elindeki sonuç kağıdı ile gidip disiplin cezasını çekmesini istersin aksi takdirde okulunun bağlı olduğu il milli eğitim müdürlüğüne şikayet edebilir ve disiplin cezasını kaldırtıp müdür hakkında tutanak tutturabilirsin.

Davayı kazandığında masraflarını karşıya ödetirsin. Masrafları düşünmene gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 25 Ekim 2019; 0:22:34 >
  • Yav sen 19 da liseli nasil oluyorsun, hadi oldun olayda inandırıcı gelmedi. Polisler bu zamanda kavgaya bile gitmiyor.

• nquney1 N kullanıcısına yanıt
    Araç kullanırken kendi arabanda içtiğin sigaradan ceza yazılıyorsa bunada yazılabilir.
  • mlbozkurt M kullanıcısına yanıt
    Polis yaşım tuttuğu halde sigara içiyorum diye beni zorla arabaya bindirdi..

Aha e okul fotom . 12. Sınıfım. 1 yılda kaldım.

• 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Ceza yazsınlar birşey demiyorum zaten. Adamlar birşey anlatmadan zorla arabaya bindirdi. At lan elindeki sigarayı diye bağırdı. Madem suçluyum merkezde ceza yazsınlar. Ama öyle bir durum değil. Arabada sigara içen birine polis at lan elindeki sigarayı mi der yoksa ceza mı yazar. Yoksa zorla arabaya mi bindirir.

• Patatos P kullanıcısına yanıt
    Avukat tutmayı düşünmüyorum. Dava ne kadara patlar kaybetsem.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.