Şimdi Ara

Polise benim vergimle maaş alıyorsun demek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
6.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rasyonel teletabi

Ben senin maaşını ödüyorum saygısızlıktır. Kişi işini yapmıyorsa bunu diyebilirsin ama işini yapan adama bunu demek hanzoluktur. İşini yapan garsona "burada paramızla yemek yiyoruz" diyemezsin. Ancak ilgili garson işini yapmazsa, çağırmana rağmen gelip siparişini almazsa diyebilirsin. Polis işini yapmazsa yüzüne bunu diyebilirsin.

Polise gelecek olursak boşuna yüzgöz olmuş. Ya arkadaş yaz cezanı gönder. Ne polemiğe giriyorsun? Rahatsız olduysan savcılığa dilekçe ver. "Kişilik haklarım zedelendi, emsal kararlar şunlar" yazıp ver mahkemeye. Gözaltına alması zaten fiyasko. Polise mukavemet oluşturan bir durum yok. Olay görevi kötüye kullanmaya dönmüş.

Çok güzel açıklamış arkadaş... Herkes polis olamaz,bunun belli eğitimi var.sinirlerin sağlam olacak falan.ee cepten para çıkar ne kadar verdiysen oduyeyim falan:) tam tiyatro, en sonunda da Türkiye de olduğunu hatırlatmış görevli arkadaşlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

olm 50 kere yanlış yazdınsa 50 kere doğrusunu öğreneceksin aynı şey senin içinde geçerli ama sen yorum yapmışsın? hani bu gerçek doğru göreceli birşey de değil ama yapmışsın yani...

Aklınız sadece menfaate duyara tribünlere şakşağa çalışıyor polis varken evine hırsız giren vatandaş teşkilattan özür almıyorsa girerse diye polise minnet dutmak zorunda değil o kafayla TSK ya bilmiyorum ne muamele yapmanız gerekir...

onun dışında bir daha altından kalkamayacağın yorum yazma "anlıyorsan anla" ne ya  

Alıntıları Göster

Yaa bak yukarıda biri vardı ona yazmıştım senden olmaz diye, senden hiç olmaz kardeş sana 50 değil ömrünün sonuna kadar cevap yazsam, yazsalar senden olmaz. O yüzden git işine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

burada tartışmaya giren polis değil ki ordaki şahıs videoda da açıkça görülüyor cezaya itiraz ediyor ve ben sizin paranızı ödüyorum bana ceza yazamasın gibi bir tavırda bulunuyor

o zaman vergi veren herkese ceza yazılmaz gibi bir şey çıkıyor oldukça yanlış bir durum

ve bunu gören idari amir de gelip olayı çözüyor

ve dikkatlice de bakarsan polis uzatmıyor ve aracınıza gitmesini ifade ediyor tartışmayı sürdüren ordaki şahıs

Hayır memur araba üzerinde işlem yapıyor tartışmaya giren memur sonradan gelen vatandaşın üzerine yürüyen. vatandaşın ceza yememek istemesi doğal insani bir hareket. Asıl olan vatandaşa hizmettir buradaki hizmet kış lastiği takmadığı için henüz malını ve canını tehlikeye atmadığı yani henüz tanımadığımız biridir.

sonradan gelen memur vtandaşın üzerine yürüyor öfkesinden cezalandırmak için yürüdüğü gayet belli üzerinde Devletin kendine verdiği yetki ve silah var olayı çözmüyor saldırıyor hıncını alamayınca alın arkadşı diyor yani eğer vatandaşın yaptığı hareketten dolayı karakola gitmesi gerekiyorsa bunu en başında üzerine yürümeden yapması gerkirdi bu yetkisinide orantılı kullanmak zorunda keyfiyet yapmadan vatandaşı karakola davet eder vatandaşın buna verdiği tepkiye göre alıkoyabilir. Alıkoyma zor kullanma en son uygulanacak tedbirdir.

Bakın burada konuştuğumuzu o memurun karşısında dile getiremeyiz mesela çekip vurmayacağının garantisi varmı?? Halbuki vatandaşın can ve mal güvenliği Devlet garantisi altındadır bu bir paradoksa götrür hepimizi..

• Bu maaşın benim vergilerle ödeniyor lafını söylemek için nasıl bir düşünce yapısına sahip olmak gerekiyor acaba? Ortada bir iş var ve onun da bir ücreti var. Nasıl evine bir usta çağırdığında yaptığı işin bedelini paşa paşa ödüyorsan bu da aynı mantık. Ha, işini yapmıyorsa ya da iyi yapamıyorsa parasını hak etmiyor diyebilirsin orası ayrı.

Ee tabi özelde de patron, işçilerine aynı muameleyi gösteriyor. "Parani ben veriyorum, ***** gibi çalışacaksın, bana karşı gelmeyeceksin" diye söylemese bile bunu bir güzel ima ediyor, hissettiriyor. (Ki söyleyenler de var) Oradan öğrendiler sanırım paranı ben ödüyorum söylemini.

Kısa ve öz olarak tekrarlıyorum. Yapılan bir iş var ise ödenmesi gereken bedeli vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 1 Ocak 2021; 14:51:14 >
  • Polise,öğretmene,doktora bu lafı söyleyebilen her "delikanlıyı" bir iktidar milletvekiline de aynı şeyi söyleyebilmeye davet ediyoruz.Teorik olarak aynı.

• Yazdıkların yanlış değil ama şu an uygulanabilir de değil. Herkes en ufak birşey de yargıya gidemez, adalet iyice tıkanır. Burada herkese görev ve anlayış göstermek düşüyor. Bu yaşıma kadar polisle hiçbir kötü diyaloğum olmadı, hiçbir polis de bana saygısız davranmadı. Bir nevi karşılıklı. Ama çok şahit olduğum olaylar var. İnsanlar polisin sabrını zorluyorlar çoğu yerde. Adam görevini yapıyor, kimlik soruyor, vatandaş laf sokuyor, zorluk çıkarıyor. Polis çevirme yapıyor, bazılarının tavırlarını bir görseniz. Ciddi bir polis takıntısı olan kesim var, bu inkar edilemez. Şu olayda görevini yapan polise maaşını ben ödüyorum demek iyi niyet değildir. Bunu da sorgulamak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

burada tartışmaya giren polis değil ki ordaki şahıs videoda da açıkça görülüyor cezaya itiraz ediyor ve ben sizin paranızı ödüyorum bana ceza yazamasın gibi bir tavırda bulunuyor

o zaman vergi veren herkese ceza yazılmaz gibi bir şey çıkıyor oldukça yanlış bir durum

ve bunu gören idari amir de gelip olayı çözüyor

ve dikkatlice de bakarsan polis uzatmıyor ve aracınıza gitmesini ifade ediyor tartışmayı sürdüren ordaki şahıs

Hocam boşuna zaman harcamayın, polis ne vergisi ödüyor diyen bir şahıs daha vergilerden haberi yok. Siz buna laf anlatmaya çalışıyorsunuz. Paylaştığınız yazıda mahkeme kararı var, adam hala aksini savunuyor. Boşuna zaman harcamayın bu tiplere.

• 1. “Savcılıktan izinsiz” diye bir tabir söz konusu değil
    2. Savcı talimatı üzere gözaltı yapılır.
    3. Ki zaten burada bir gözaltı söz konusu değil.
    4. Düz mantıkla maaşveren hesaplamanız muhteşem(!)
    5. İşinize gelince polis görevini yapmıyor, denetim yok, millet yasağa uymuyor... İşinize gelmeyince “hukuksuzluk”
    6. Her vergi veren vatandaşın (polis maaşı ödeyen vatandaşın) sokağa çıkma yasakları başta olmak üzere tüm kısıtlamalardan, kanunlara muhalefetten muaf tutulması, ceza ödememesi gerekmektedir değil mi?
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

videoya tekrar bakmanızı öneririm

• Bu tartışma hangi sebepten doğuyor bunu biliyor muyuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterLoki -- 1 Ocak 2021; 15:26:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RascH

1. “Savcılıktan izinsiz” diye bir tabir söz konusu değil
    5. İşinize gelince polis görevini yapmıyor, denetim yok, millet yasağa uymuyor... İşinize gelmeyince “hukuksuzluk”
    6. Her vergi veren vatandaşın (polis maaşı ödeyen vatandaşın) sokağa çıkma yasakları başta olmak üzere tüm kısıtlamalardan, kanunlara muhalefetten muaf tutulması, ceza ödememesi gerekmektedir değil mi?

3- "alın bunu" nedemek?

5- hindistanda polis sopayla vatandaşa vuruyor polis her evin arabanın önünde dursun sopayla doğru olurmu?

Devamında videoya dikkat et ilgili memur polis arabasının üzerinde sanıyorum müeyyide uyguluyor sonradan gelen sivil memur ise vatandaşın üstüne yürüyor üstüne varsa cezalandıracak muhtemelen sonra tutacağı tutanakta kendinden hiç bahsetmeyecek şahitleri zaten diğer memurlar memura hakaret mukavemet döşeyecek hukuksuzluk bu noktada..

6- memurun yaptığı vatandaşa hizmet aynı bu sokağa çıkan veya kış lastiği takmayan vatandaşın henüz magdur etmediği yani hasta etmemesi gereken veya arabasının kayıp çarpmadığı vatandaş varya bu hizmet ona oda vergi mükellefi

• quote:

Orijinalden alıntı: RascH

1. “Savcılıktan izinsiz” diye bir tabir söz konusu değil
    işine geleni muhafaza altına al o zaman. yok öyle bir dünya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 1 Ocak 2021; 15:34:50 >
  • quote:

videoya tekrar bakmanızı öneririm

aynı videoyu seyrediyoruz. Konunun başına dönüp tekrar seyrettim 2 trafik 1 sivil asayiş polis memuru ile vatandaş tartışmaya girmiş sivil arabasına çekilmesini diğeri ise cezayı yazacaklarını kendisinin itiraz etmesini salık veriyor buraya kadar normal vatandaşa ceza uygulanıyor oda itiraz etmiş.

Hukuksuz olan sonradan "noluyo" diye konuya giren kendisine hiç laf edilmediği halde memur ile vatandaş arasındaki tartışmanın ne şartlarda ne şekilde başladığını bilmediği halde vatandaşın ustüne yürüyen bana hakaret ett alın bunu diyen memurun tutumu

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Hocam boşuna zaman harcamayın, polis ne vergisi ödüyor diyen bir şahıs daha vergilerden haberi yok. Siz buna laf anlatmaya çalışıyorsunuz. Paylaştığınız yazıda mahkeme kararı var, adam hala aksini savunuyor. Boşuna zaman harcamayın bu tiplere.

Alıntıları Göster

İçine dert oldu zahir. Sindiremedin hala...

Polis değil sadece memur ne vergisi ödüyormuş bir açıkla biliyorum rüzgarı estirme bakalım görelim boyunun ölçüsünü biliyormusun vergi nedir..

laf anlamayan sensin "senden olmaz" dan başka açıklaman yok kufur kıyamet aklı sıra aşağıladığını sanıyor senden olmuş ya çünkü...

Arkadan dedikodu yapıyor anca sana yakışır madem zaman ayıramıyorsun sana ne biz tartışıyoruz kendisiyle neresi içine dert oldu. Zamanın yoksa boş beleş konuşma sadece sessizce çek git neyin yaygarası bu

• quote:

İçine dert oldu zahir. Sindiremedin hala...

Polis değil sadece memur ne vergisi ödüyormuş bir açıkla biliyorum rüzgarı estirme bakalım görelim boyunun ölçüsünü biliyormusun vergi nedir..

laf anlamayan sensin "senden olmaz" dan başka açıklaman yok kufur kıyamet aklı sıra aşağıladığını sanıyor senden olmuş ya çünkü...

Arkadan dedikodu yapıyor anca sana yakışır madem zaman ayıramıyorsun sana ne biz tartışıyoruz kendisiyle neresi içine dert oldu. Zamanın yoksa boş beleş konuşma sadece sessizce çek git neyin yaygarası bu

Alıntıları Göster

Ahaha içine dert olan belli oluyor, yazmadan duramıyorsun. Bak seni sallamıyorum bile, umurumda değilsin, ama hala bana yazmak için kıvranıyorsun. Engelleyimde iyice sinirlen  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 1 Ocak 2021; 15:42:31 >

• @Cem

Beni engelleyen trol için sinirlenmem övünürüm beni gören her trol ya forumu bırakır yada yaz kaç yapar kaçırdığım ilk trol değilsin sonda olmazsın.

• quote:

@Cem

Beni engelleyen trol için sinirlenmem övünürüm beni gören her trol ya forumu bırakır yada yaz kaç yapar kaçırdığım ilk trol değilsin sonda olmazsın.

O ergeni ciddiye almaya gerek yok, dün bana da verecek cevabı olmadığı için 'cidiye almıyorum' filan diyordu ama ben bloklayana kadar da alıntılayıp saçma sapan şeyler yazmaya devam etti. Demek hala aynı şeyleri yazmaya devam ediyor  

• Okumamak gibi ülkemizin genel bir problemi var size de sirayet etmiş gördüğüm kadarıyla. Yazdıklarımı okumanızı umardım ama maalesef.
    Bu cümlenizin muhatabı Cumhuriyet savcısı, savcıları... nitekim “gözaltı kararı” oradan çıkar.
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt

15 yaşındaki bebelere laf anlatmaya çalışma bence. Canından bezersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.