Şimdi Ara

Polise benim vergimle maaş alıyorsun demek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
6.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Navi

Benim vergimle maaş alıyorsun deyince polis ne yapmalı? "Aaa pardon abi, tamam işlem yapmayın bu abiye" mi demeli?. Bu sözü işini, görevini yapmayan bir polise dersiniz ama yapana neden dersiniz? O vatandaşın ne vergi verdiğini de merak ediyorum doğrusu.

Polisi bu kadar yıpratmayalım, zayıflatmayalım. Önüne gelen polisi tehdit ediyor, 18 yaşında piç bile dikleniyor ceza kesen polise nasıl olsa birşey yapamaz diye. En küçük olay medyaya yansıyor ve hemen insanlar polisin kusurunu arıyorlar. %90 haklı olsa, %10 haksız tarafı vurgulanıyor. Polise düşman ve takık bir kesim var, onlar yapıyor bunu. Polis de kamuoyu baskısından bazen işini yapamıyor.

istediğini söyler gider. konuşma özgürlüğü var. çelik gibi sinirin yoksa kanunu uygulamayacaksan polisliği bırakacaksın

• İdeali belki bu ama o zaman da polis bulamazsınız. Kimin çelik gibi siniri var ki bu ülkede? Bakanı da sinirleniyor, milletvekili de, belediye başkanı da, valisi de, kaymakamı da, memuru da, doktoru da, vatandaşı da. İnsanların birbirine toleransı sıfıra yakınken sadece polisten bunu beklemek ve sürekli polisi hedef almak bence masum bir davranış değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen nasil bir vatandassin ? benim polisime dokunma herkez haddini bilecek vatandasin canini malini koruyan canini orta koyan polisime dokunma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iPeople -- 1 Ocak 2021; 11:28:2 >
  • sissil S kullanıcısına yanıt

Adam polisi aşağılamış,yani işini yapan memuru aşağılıyor.Yani devleti aşağılıyor.Bu şekilde gözaltına alması doğal.

Ha durduk yere yapsaydı kimse polisi savunmaz dı.Sapla samanı karıştırmayı çok seviyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

İdeali belki bu ama o zaman da polis bulamazsınız. Kimin çelik gibi siniri var ki bu ülkede? Bakanı da sinirleniyor, milletvekili de, belediye başkanı da, valisi de, kaymakamı da, memuru da, doktoru da, vatandaşı da. İnsanların birbirine toleransı sıfıra yakınken sadece polisten bunu beklemek ve sürekli polisi hedef almak bence masum bir davranış değil.

hocam vatandaş polise küfür ettiyse onurunu kırıp incittiyse polis gidecek yargıya bekleyecek davanın sonucunu.

lakin polis yargıya inanmayıp görevini kötüye kullanarak cebirle, adamı kaçırıp, karakola götürüp muhtemelen tehdit, şiddet, hakaret ile kendi başına ceza vermeye kalkarsa,

adam da görevini kötüye kullanan polise karşılık normalde yapması gereken dava açıp beklemek, adalete yargıya inanmak iken, bu sefer adam da kendi aracına polisi bindirip, kaçırıp, tehdit küfür hakaret, şiddet ile çözmeye çalışır.

herkes kendi adaletini oluşturmaya çalışırsa ve polis bile yargıya inanmazsa işte sonuç böyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 1 Ocak 2021; 14:19:28 >

• Artık her şey hakaret oldu hiç özgür konuşma yok ağzını açsan hakaret deniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 1 Ocak 2021; 11:45:45 >
  • Böyle paçasından pislik akan bir ülkede, sen ne çelik gibi sinirinden bahsediyorsun?

Polisin doğru düzgün müdahale hakkı yok bu ülkede. Adamlar suç işliyor, bir de üzerine özgür mü konuşacak? Ne konuşacak ki küfür ve hakaretten başka?

Ağır saçmalamışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

emsal karar var hocam

hakaret sayılıyor

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/benim-vergilerimle-maas-aliyorsun-sozu-icin-emsal-karar-41632554

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/813305

burdan da bakabilirsiniz TCK m. 125-131 arasında belirtilmiş küçük düşürücü karşı tarafı ezici anlamında ifade eden sözler hakaret sayılıyor

bu olayda bu sözle şahıs ne senin maaşını veriyorum cümlesi şu anlama geliyor ben senin patronunum ve maaşını veriyom sen bana hiçbir şey yapamazsın gibi anlam çıkıyor vatandaş olarak böyle düşünüyorum o yüzden de ceza alması gerek bu davranışından dolayı

kötü ve art niyetle söylenmiş bir söz

O mahkeme kararı emsal deyip karar veremez kimse olayın gerçekleşme şekli öncesi ve sonrasında yapılan eylem ve söylemler önemlidir her durumda geçerli değil. yoksa memur maaşını mı inkar ediyor kaynağını mı aşağılayıcı buluyor gibi bir saçmalık doğar.

Bu videoda vatandaşın hakaret kastı ile söyleyip söylemediği bilemeyiz memurun yaklaşımı vatandaşı aşağılayıcı şekilde gerçekleşmiş olabilir sen ailenin yanında silahlı birinin öfkeli bir şekilde açıkça seni cazalandırmak için üstüne yürüyüp "alın bunu" "gel lan" "devlet benim" diye muamele gördüğünde şeref ve haysiyetin zedelenmez mi kim ailesinin yanında bu muameleyi görmek ister? kim buna tepkisiz kalır?

Ayrıca mamur vatandaşa yaklaşımından belli ki yüksekten muamele ediyor memur suç ile mücadele etmekle görevli vatandaşla değil polisin üniforması arkasında Devlet garantisi belinde silahi görüntüde de sabit birden fazla destekçisi olduğu halde vatandaşın bunların üzerine gidebileceğini düşünmenize sebep nedir??

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Polisin verdiği vergiyle devlet sana kaldırım, yol yapıyor. Ozaman o yolda yürüme... Bu tipleri direk suratına yumruğu oturtacan bayıltacan.

Polis memurdur memur vergi vermez.

• zaten hep polis haksiz delmi

polisi eleştirenlerin yarası var demekki bizde karakola gittik adam gibi muamele gördük

polis herkese yumuşak davransa herkes birbibirini zorlar üzer

ha bayramda yılbaşında sen osura osura yatarken onlar yollarda soğukda kötü insan avında

ha diyecekeler beleşmi çalışıyor ne kadar alıyor 6000 lira sen hayatını 6000 liraya 24 saat emir altına bağlarmısın acaba?

sadece polis almıyor polisdende vergi kesiliyor bilmiyorsunuz delmi

polis 50 000 maaş alıyor gibi biş boş konuşuyorsunuz

adam gibi konuşursan adam gibi muamele görürsün

herkesin alnında iyi veya kötü olduğu yazmıyor,

kötü sabıkası tavan yapan adam çook çamura yatıp kaçma derdinde sonra nasıl polis bu hale getiridim diye eşrafında hava atacak delmi

ondan sonra gelip sana zarar verse sonra polisler neden işini yapmıyor diye gene polise sövecen delmi

ayrıca polis gözaltına almaz adam gibi öğrenin polis muhafaza altına alır

karakola götürür raporunuda alır teslim eder soran savcı duruma suça göre serbest bırakır o videodaki öyle olmuştur ifadesi alınıp serbest kalmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

hakkını mı arıyor

devlet toplumun düzeni için belirli kurallar koymuş herkes de buna uymak zorunda eğer bir yanlış bir şey varsa mahkemelerde hakkını arar yoksa hakkını bu şekilde arıyorsa yanlış olduğunu düşünüyorum

her hakkını arayan bunu yaparsa düzenin bozulacağını düşünmemek mümkün değil

zaten başta dediklerini dinlersen kış lastiği takmamış, kış lastiği takmak zorunlu ve kanunlarda var ama diyebilirsin size ne ki benim can güvenliğim istediğim gibi davranırım ama sadece senin can güvenliğin değil ki herhangi bir kazada karşı tarafın da canını tehlikeye atmış olurlar

yani haksız savunma

İyi memur keyfi yazsın cezayı üç gün sonra unutsun vatandaş işi gücü bıraksın mahkemelerde itiraz edecem diye

• wehrmacht kullanıcısına yanıt

keyfi değil kış lastiği takmak zorunlu

vşdeonun başına bakarsan kış lastiği ile ilgili bir duurm var ama benim özgürlüğüm falan diyorsan kaza yaparsan karşıdakinin canı ne olacak bu gibi önlemler alınması şart zaten

haklı bir ceza bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 1 Ocak 2021; 12:36:31 >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

nasıl vergi vermez gelir vergisi var sigorta vergisi var mesela teknolojik bir cihaz aldı onun vergisi var gıda aldı onun vergisi var

ya zaten memurun harcadığı paranın çoğu devlete geri dönüyor

veonun karşılığında da bize hizmet veriyor bunu görmezden gelmemek gerek

• Memurun tükettiği parayla karnını doyuruyorsan haddini bilir artislik yapmazsan artislikle karşılaşmazsın. Madem yedin bi halt ceza yazılacak ye cezası git itiraz et haklı olduğunu düşünüyorsan polise fuzuli laf kalabalığı ve itiraz edersen seni muhafaza altına alır görevini yapmasını engellemekten işleminide yapar. Sevsinler senin vergini 😃
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Tamam polis olmasın, asayiş nasıl sağlanacak. Bana bunu açıkla. Sana yolda bir geldi, haraç istedi, kimden yardım isteyeceksin, evine hırsız girdi, kime başvuracaksın. Bana bunu açıkla. Hem polisten de vergi kesiliyor, o zaman o polis kendi maaşını mı ödüyor. Hayatımda duyacağım en saçma şey, benim vergimle maaş alıyorsun olayı. Bu arkadaş şimdi iş verenimi oluyor. İyi o zaman evinin önüne bekçi diksin bir tane. Biraz mantık yahu.

Hak böyle aramaz kardeşim, hak arayacak haklı olduğun konuda konuşursun, öyle benim vergimle maaş alıyorsun gibi saçma sapan cümle kurup, orada ki insanlar ezmeye çalışmazsın. Hoş ezememişte zaten kuzu gibi durmuş ancak.

Alıntıları Göster

Siz ne sanıyorsunuz insanları Bana yolda biri gelecek riski varsa silahlanır öyle yürürüm aynı polisin silahlı olması gibi bunun vatandaşın saygınlığı ile ne ilgisi var asl olan vatandaştır kamu hizmetinde. Polis memurdur vergi ödemez hiç bir memur vergi mükellefi değildir. o yüzden seninde dediğin gibi hayatında duyduğun en saçma şey kendi kendinin maaşını ödüyor olması mesela...

Sen benim vergimle maaş alıyorsun cümlesindeki saçmalığı bana bi açıklasana bana?

Ezme meselesine gelince orada en az 3 memur görünüyor silahlılar polis memurular yani devlet garantiside var vatandaşı alın diyor üstüne yürüyor ne yapacak ezecek mi acaba??

Efendi ol madem polis teşkilatını seviyorsun hatay vekilinin oğlunu durdurdular diye karakol basıp memurları aşağılayana ne laf ettin kuzu yada hamile kadına saldıran suçlu tatlıcıları kapıda karşılayan karakol yöneticisine çıt çıkarttınmı? vatandaşı ezmek memurun görevi değildir keyfiyet suçtur bununla övunen de ne bliym..

• hala orada polisi eleştiriyorusnuz ya o vidoyu naısl izliyorsunuz merak ediyorum eee

ona ceza yazma buna ceza yazma ondan sonra millet biribirine girsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Alıntıları Göster

Keyfiyet suçtur vatandaşı kendi keyfi niyetlerin için alıkoyamazsın

• Forum polis düşmanı kaynıyor. Şahsın söylediği kelimeyi duymayan polis nadirdir son zamanda çok moda o kelime. İşine gelince polis abi gelmeyince it köpek benim vergimle para alıyorsun, seni sürecem...  Şahıs hakkını aramak isterse savcılık pek de uzağında değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Osman_E

Polis maaşını vergiyle mi alıyor? evet.
    Polis maaş alıyor ise bi tüketicidir, özel sektör tüketiciler sayesinde maaş alıyor mu ? Evet

Maaşını benim vergimle alıyorsun demek kadar saçma sapan bi cümle olamaz. Sen kimsin ya.
    Polise hakaret edelim polis sussun okşayıp alttan alsın hayırdır niye polis sabır taşı olmak zorunda? seni üstün yapan nedir polisten?
    Şahıs hakkında görevli memura hakaret ve görevini yapmasını engellemek üzere dava açılır şayet polisin uğraşası varsa şahıs ceza da alır.
    Ayrıca polis orda göz altına değil muhafaza altına alıyor şahsı işlem yapmak üzere karakola götürür ifadesini alır sonra savcı kararlıyla ya gözaltı ya da serbest kalır mahkeme tarihi bekler.

EE memuriyet ne için var vatandaşa hizmet için

Cümle saçma değil siz işinize geldiği gibi uydurmak için kıvırıyorsunuz

Polise hakaret yok video sabit.

Üstüne memur hiddetli bir şekilde belli ki cezalandırma amaçlı vatandaşın üstüne yürümüşmü? yürümüş.

Tutan memur olmasa vatandaşa saldıracak

Memuru vatandaştan üstün yapan devletin yetkisi oda devletin vatandaşı bu üstünlüğü sadece suça karşı kullanabilir.

Şahıs görev yapmasına nasıl engel oluyor? keyfi yorum.

Memura hakaret nerede ? iftira.

Uğraşırsa görevi kötüye kullanmak keyfiyet daha ciddi suçtur.

Memur şahsı hakaret üzerine değil üstüne yürüyüp hıncını alamadığı için keyfi gözaltına aldırıyor.

• Devlet kim ? ilah mı ? Dokunulmaz mı?

Ben varsam var yoksam yok.

Devlet millet için var.

Kendinizi ne çok seviyorsunuz vatandaş olarak aciz duruma sokmaya.

Benden vergi almasın batar bu devlet aksini ispat edebilrisin.

Devletin bütün çalışanları vatandaşa saygılı olmak zorunda. Saygı göstermiyorsa yapmayacak bu işi gitsin özel sektöre.

Devleti temsil eden her kimse kendine çeki düzen vermeli yoksa devleti iki paralık duruma düşürür.

Bu sadece polis için geçerli değil öğretmen içinde geçerli milletvekili içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 1 Ocak 2021; 12:53:0 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.