Şimdi Ara

Polislere Neden Aynasızlar Derler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar filmlerde ve oyunlarda sürekli duyuyorum polislere aynasız dendiğini acaba neden aynasız diyorlar bilen açıklayabilirmi

• Az önce izlediğim bir dizide aynen şöyleydi:

Polis adayı bıyık bırakmış.(Ve bıyık hiç yakışmamış)
    +Neden aynasız dediklerini daha iyi anladım. Aynaya bile bakmıyorsunuz adamım.
  • polis arabalarında aynaya bakılmadıgı icin . . .
  • çünkü bilmiyorum
  • çünkü karakolda ayna var, polislerde masraf yapıp bir daha aynaya para vermemişler
  • ayna'sız çünkü ayna'ya bakarsa kendini görecek, kendi hatalarını görecek. Yani kendinin ve arkadaşlarının hatalarını görmezlikten geldikleri için deniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

ayna'sız çünkü ayna'ya bakarsa kendini görecek, kendi hatalarını görecek. Yani kendinin ve arkadaşlarının hatalarını görmezlikten geldikleri için deniyor.

bu daha açıklayıcı ve mantıklı geldi teşekkürler dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kızlar niye böyle?
    4 yıl önce açıldı
    Bu ülkede polis niye var ?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında kendilerininde yaptıkları hatalar var.Kendilerinin hatalarını görmedikleri için kendi mantığınla düşünsen cevabı bulabilirdin kolay
  • hadi ateyizler cevap verin
  • Hapishanede tutuklular birbirlerini görmek ya da koridorda gardiyan var mı yok mu görebilmek, kolaçan etmek için parmaklıkların arasından ayna çıkartıp etrafa bakarelar. Gardiyanlarda böyle bir durum olmadığı için onlara aynasız denilir.

"yıllarca yabancı filmlere dublaj yapılırken polislere aynasız denildi.ve milletim bunu evrensel bi nitelendirme olarak algıladı,benimsedi, dünyanın her tarafında polislere aynasız deniliyor zannetti.oysa gerçek çok yalındı.uzun yıllar türk polisi, polis arabası olarak binek tipi renault 12 kullandı ve renault 12 nin sağ tarafında ayna yoktu.."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Viking -- 13 Eylül 2012; 10:30:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodion Romanovic

Samanyolu'ndaki Ayna programını izlemedikleri için.

/>
  • quote:

+
  • quote:

/>
  • eskiden arabalar fabrikadan çıkarken standart olarak 2 tane yan ayna değil tek yan aynayla çıkar, satılırmış. isteyen diğer aynayı kendisi taktırırmış. devlet polis arabalarına 2. yan aynayı taktırmadığından tek aynayla dolaşan polis arabalarından dolayı polislere aynasızlar denirmiş. lisedeki matematik hocam 6 sene önce böyle anlatmıştı biz de inanmıştık, doğru mu emin değilim.
  • quote:

kökeni şudur: eskiden her erkek vatandaş cebinde ayna ve tarak taşırmış, bıyığını tarayıp düzgün tutmak için. polislerin bıyık bırakması yasak olduğundan bu aksesuarları taşımazlarmış.
  • Bizim ülkemize özgü bir jargon değil, çok Amerikan filmi izlemişsin belli.Dilimize zamanla biraz yerleşti.Aynen buzdağının görünen yüzü kelimesi gibi.Millet şimdi uyduruk aysbergin görünen yüzü diyor mesala.Özentilikten başka birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 13 Eylül 2012; 11:30:47 >
  • quote:

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazytrex

Hapishanede tutuklular birbirlerini görmek ya da koridorda gardiyan var mı yok mu görebilmek, kolaçan etmek için parmaklıkların arasından ayna çıkartıp etrafa bakarelar. Gardiyanlarda böyle bir durum olmadığı için onlara aynasız denilir.

"yıllarca yabancı filmlere dublaj yapılırken polislere aynasız denildi.ve milletim bunu evrensel bi nitelendirme olarak algıladı,benimsedi, dünyanın her tarafında polislere aynasız deniliyor zannetti.oysa gerçek çok yalındı.uzun yıllar türk polisi, polis arabası olarak binek tipi renault 12 kullandı ve renault 12 nin sağ tarafında ayna yoktu.."

buda mantıklı geldi farklı bi görüş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.