Şimdi Ara

HERKES TOPLANSIN. İŞTE GALERİCİ 'İTİRAFI' Neden Galeriden araç Alınmaz ?;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
46.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarcanlar Oto Ekspertiz'in youtube kanalında 13 yıllık galerici arkadaşı tarafından dolandırılan bir şahıs vardı.
    Bilenler bilirler bilmeyenler için link koyacağım.
    Özetle;
    Bu şahıs tazminatıyla 38.000 TL ye linea alıyor ve aracın neredeyse her yeri çıkma, macunlu ve değişenli çıkıyordu.

O videonun linki;
    TARCANLAR TUNİNG EKSPERTİZ KOCAELİyoutube
    TAZMİNATI İLE SATIN ALDIĞI ARAÇTA 6 DEĞİŞEN ÇIKTI SATAN 13 YILLIK ARKADAŞI X FİRMA
    https://www.youtube.com/watch?v=JpYpgfGh4Ks

Gelelim meselemize.
    Videonun altına insanlar galericilere küfür ederken, o küfürlere dayanamayıp "Amcasının galerici olduğunu söyleyen ve devamında yaptıklarını bir bir ifşa eden" bir yorum geldi.
    Resmen yaptıkları "şerefsizlikleri" bir bir söyleyen ve "para kazanmamız için bunu yapmamız şart" tarzında mesajlar yazdı eleman.

İşte o elemanın mesajı (kalın puntolu yerlere dikkat);

" adi şerefsizler, küfür etmeyin önce saygılı olun ki saygı görün. olaya herkes kendi açısından bakıyor.
    iyi bir galerinin aylık gideri 20 bin tl yi buluyor.Bu parayı ödemesi için satış yapması lazım ama sizin gibi mıy mıy insanlar yüzünden satış yapamıyoruz haliyle hasarlı değişenli arabayı lokal boya diye satıyoruz.yani benim anlamadığım nokta şu, ne var arabanın tamponu değişmişse,iç şasede tamir varsa ? sonuçta araba sağlam mı sağlam..

velhasıl kelam olaylara at gözüyle bakmayın.."

elemanın mesajının SS'i;

HERKES TOPLANSIN. İŞTE GALERİCİ "İTİRAFI" Neden Galeriden araç Alınmaz ?;

mesajın olduğu youtube linki yukarda verdiğim linktir.

Bu KUL Hakkına girmektir. BU Karaktersizliktir.

20 bin tl masraf çıkıyorsa yapma o zaman bu işi bu kadar basit.

Daha da bir şey demiyorum yorum sizlerin.

• 1- Şurasında boya var burasına kus pişlemiş gibi sebeplerden para kırmayı başlatan GALERİCİLERDİR.
    2- Şasenin tamirli olması kasanın en büyük sorunudur basit bir şey değildir.
    3- Satıcı malın tüm ayıplarını söylemek zorundadır. Ne olmuş tampon değişmişse diye bir husus yok. Herkes satarken orijinal tamponu çıkarıp satsın yerine yan sanayi tampon taksın o zaman.
    4- 20 bin giderin varsa ve gelirin yoksa işi bırak. Benim sorunum değil.
    Bu nasıl mantık. Adamlar ekspertizin önemine vurgu yapmak için çekiyor bu videoları. Sağlam araçları çekseler kendi topuklarına sıkarlar zaten. Çünkü izleyen adam ulan arabada hiçbirşey yok. Satıcı ne söylediyse o çıkmış boşuna bi dünya ekspertiz parası verdiler yok arkadaş gereksiz bu ekspertiz işi diyecek. O nedenle elbette böylesi sorunlu araçları çekecekler.
    Ben herşeyi geçtim malum sitede "Vay be bu arabaları nasıl alıyorlar da satıyorlar, kime satıyorlar?" denilecek galerilere gittim vakti zamanında. Satıcı sizi öyle bir süzüyor ki gözüyle o an anlıyor zaten alıcı mısınız, değil misiniz, zengin misiniz, fakir misiniz. Ben 118i bakmaya gitmiştim galerilerine. İlgilenilmedi bile. Üstüne üstlük siteye yazdıklarından kat be kat hasarlı çıktı araç. Takas sorduğumda "Senin aracın piyasası yok sanıyorum.", "Biz Astra satmıyoruz zaten, lüks segment takası olabilir, hadi neyse bakalım senin için." gibi tavırlar. Hele bir de nargile kafe tipli satış danışmanları var. Ahım tuttu o araba 8 ay boyunca satılmadı kaldı galerilerinde. Fiyatı bir aşağı bir yukarı yaptılar. Az önce Show haberde çıktı o lüks araç galerisi satışlarımız düştü 2. elde diye. Su veren itfaiyenin hortumunu keseyim.
    o bizim insanımızın salaklığı 2011 yılında arkadaşım 2009 model boyasız darbesiz aracını satamadı tek kusuru 120000 km olması servis bakımlı bir önceki sahibi 60000 km yapmış buda bir yılda 60000 km yaptı tüm bakımlar serviste sıfır araç için satışa cıkardı alan olmadı en son galeriye 28500 verdi aracı verdi bir anda cevrede alıcı kaynadı 29 beğenmeyen 35 aldılar bu iş böyle tosuncuğa para kaptıranlar tekrar parayı almak için para yatıranların olduğu ülke bile bile kazığı yiyoruz
    Yapay Zekanın Yanıtı

Galeriden Araç Alınmasının Nedenleri

Günümüzde, ikinci el araç satın almak isteyenler galerileri sıklıkla tercih eder. Bunun çeşitli nedenleri vardır:

• Geniş Seçenek Yelpazesi: Galeriler genellikle çok sayıda farklı marka ve modelde araç bulundurur, bu da alıcıların aradıkları spesifik aracı bulmalarına olanak tanır.

• Test Sürüşü İmkanı: Galeriler, alıcıların araçları test sürüşüne çıkarmalarına izin verir. Bu, aracın performansını ve sürüş kalitesini değerlendirmek için çok önemlidir.

• Fiyat Pazarlığı: Alıcılar, galerilerle genellikle fiyat pazarlığı yapabilir ve aracı en uygun fiyata alabilirler.

• Finansman Seçenekleri: Bazı galeriler, alıcılara araçlarını finanse etmeleri için seçenekler sunar. Bu, aracı daha uygun şartlarda satın almalarına yardımcı olabilir.

• Garanti ve Garanti: Galeriler, satılan araçlar için genellikle garanti veya garanti sunar. Bu, alıcılara araçla ilgili herhangi bir sorun olması durumunda gönül rahatlığı sağlar.

Buna karşın, galerilerden araç almanın bazı dezavantajları da vardır:

• Galeri Masrafları: Galeriler, araçların alım satımı ve pazarlanması için masraflar yaparlar. Bu masraflar, aracın satış fiyatına yansıtılır ve alıcılar bu masrafları üstlenmek zorunda kalabilirler.

• Galerici Maaşı: Galerilerdeki çalışanların maaşları, aracın satış fiyatına dahil edilebilir. Bu da aracın daha yüksek bir fiyata satılmasına neden olabilir.

• Gizli Kusurlar: Galerilerdeki araçlar bazen gizli kusurlara sahip olabilir. Bu kusurlar, alıcılar aracı satın aldıktan sonra ortaya çıkabilir ve ciddi onarım maliyetlerine yol açabilir.

• Dolandırıcılık Riski: Ne yazık ki, bazı galeriler dürüst olmayan uygulamalar uygulayabilir. Bu nedenle, galeriden araç satın alırken dikkatli olmak önemlidir.

Bu hususları göz önünde bulundurarak, galeriden araç alıp almama kararı kişisel tercihlere ve spesifik duruma bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Manav elbette çürük meyveyi silip tezgaha tekar koyacak. Esnaf kar etmek için elalemi ketenpereye getirir. Çünkü esnafın işi bu, millete kazık atmadan ticaret olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC7AB336F -- 18 Ağustos 2019; 16:25:45 >
  • Galeri görünce yılandan kaçar gibi kaçın, bunların %95 i dolandırıcı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralarinda iyileride vardir ama 2 aydir bmw 1 bakiyorum galerideki ilanlar evlere senlik. Harbiden piyasayi bilmeyend gecmis oldun yani

• 20 bin tl ne masrafı oluyormuş galerinin ? noter al sat masrafı mı ?
    hem galericinin itiraf etmesine gerek yokki, tüm alem biliyor nasıl kazık attıklarını ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çayını içtiğim sohbet ettiğim galerici arkadaşım dahi aracını değişecem dedim. Hemen bu model az yutuluyor vs diye 10 bin düşüğe alırım diyorsa hiç bir zaman galeriye sorma tenezzülünde bulunmadım.
    Ama ne hikmetse aynı aracı ben 5 bin fazlaya zor satarken galeriden 10 bin fazlaya 3 günde alıyorlar.

• İyi koymuş lafı eleman
    Sizin yüzünüzden biz sahtekarlık yapıyoruz burada yine yaranamıyoruz diyor...

Ne desem bilemedim şimdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MİLLET NASIL ARABA ALACAK ????
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1- Şurasında boya var burasına kus pişlemiş gibi sebeplerden para kırmayı başlatan GALERİCİLERDİR.
    2- Şasenin tamirli olması kasanın en büyük sorunudur basit bir şey değildir.
    3- Satıcı malın tüm ayıplarını söylemek zorundadır. Ne olmuş tampon değişmişse diye bir husus yok. Herkes satarken orijinal tamponu çıkarıp satsın yerine yan sanayi tampon taksın o zaman.
    4- 20 bin giderin varsa ve gelirin yoksa işi bırak. Benim sorunum değil.
  • Almayın abi kimse size zorla galeriden araç aldırmıyor.
  • Galerici baban dahi olsa alma

• Valla sahibinden satılanlar daha çakal artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    1% kdv kesiyor her araca. 50.000 TL araçtan 500 TL devlet vergi alıyor. Noter ve eksper masrafı da 250+250 desek kafadan en az 1000TL masraf var araç başına. Birde olmazsa olmaz temizlik pasta cila yaptırırsa araçlarına masraf aylık 15-20’yi bulur hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataince

1% kdv kesiyor her araca. 50.000 TL araçtan 500 TL devlet vergi alıyor. Noter ve eksper masrafı da 250+250 desek kafadan en az 1000TL masraf var araç başına. Birde olmazsa olmaz temizlik pasta cila yaptırırsa araçlarına masraf aylık 15-20’yi bulur hocam.
    yüzde 1 çokmuş, hükümete bak, oturduğu yerden, çalışandan daha çok kazanıyor

• İstisnalar hariç ( cahil arabadan anlamayan saf yurdum insanı hariç yani ) dolandırıcı dolandırıcıyı dolandırır. Şimdi o Linea'nın temizi diyelim 45 bin TL, adam arıyor 35-40 bin TL'ye aynı temizlikte araç. Böyle bir dünya yok,mal alırken kazanılır olayını bizim insanımız çok yanlış anlamış durumda.

İşim gereği ister istemez galericiler ile de muhatap oluyorsunuz. Çoğundaki araçlar leş, peki kimler alıyor bu araçlar işte yukarıdaki profile sahip insanlar. Sonra yandım, normaldir yanarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

20 bin tl ne masrafı oluyormuş galerinin ? noter al sat masrafı mı ?
    hem galericinin itiraf etmesine gerek yokki, tüm alem biliyor nasıl kazık attıklarını ...
    Kira, çalışan maaşı, SSK, stopaj, diğer vergiler, elektrik su telefon vb bulur normal. (O mesajı ve galericileri savunmuyorum)

• Bu tarcanlara nasıl güveniyorsunuz anlamıyorum. Adama bir kere de sağlam araba gelsin. Hepsi mi ortadan ekleme olur hepsinin mi emniyet kemeri dirençle kandırılmış olur hepsinin mi airbaglerin tarihi farklı olur ....

Yalan dolan

• Ben herşeyi geçtim malum sitede "Vay be bu arabaları nasıl alıyorlar da satıyorlar, kime satıyorlar?" denilecek galerilere gittim vakti zamanında. Satıcı sizi öyle bir süzüyor ki gözüyle o an anlıyor zaten alıcı mısınız, değil misiniz, zengin misiniz, fakir misiniz. Ben 118i bakmaya gitmiştim galerilerine. İlgilenilmedi bile. Üstüne üstlük siteye yazdıklarından kat be kat hasarlı çıktı araç. Takas sorduğumda "Senin aracın piyasası yok sanıyorum.", "Biz Astra satmıyoruz zaten, lüks segment takası olabilir, hadi neyse bakalım senin için." gibi tavırlar. Hele bir de nargile kafe tipli satış danışmanları var. Ahım tuttu o araba 8 ay boyunca satılmadı kaldı galerilerinde. Fiyatı bir aşağı bir yukarı yaptılar. Az önce Show haberde çıktı o lüks araç galerisi satışlarımız düştü 2. elde diye. Su veren itfaiyenin hortumunu keseyim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.