Şimdi Ara

HERKES TOPLANSIN. İŞTE GALERİCİ 'İTİRAFI' Neden Galeriden araç Alınmaz ?; (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
46.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok eski bir manav tanıdığım çürük meyveleri toplayıp durumu kötü olanlara dağıtırdı. Herkes böyle değil ama illa olanlar vardır. Bizde esnafız ve genel olarak esnaf kazıklar demek yanlış. Ticaret, ikili güvene dayalıdır.
  • Neden genellersiniz ki bu tarz şeyleri. Bende galericiyim ve gayet dürüst çalışıyorum. Neyse onu söylüyorum. Her mesleğin içinde kötü olanlar var. Ama bu forumda defalarca galerileri ve galericileri karalamak için konular açılıyor ve mesleğimin bu olmasından dolayı açılan konulardan ve söylenen şeylerden ciddi rahatsızlık duyuyorum. Bu durumun genelleştirilmemesi lazım ve illaki içimizde bu işi hakkıyla yapanlar var.
  • Günahsız olduklarini kendilerine inandirmislar kabul etmişler ondan yazmış bir de oraya rahat rahat.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genelleme yapmak elbette doğru değil. Ama %98 galerici bu şekilde.
    Galeriden ilk aldığım araç 34500₺ idi. Notere gittik, araç değerini 17000₺ yazdırdı.
    Bu ne dediğimde öyle yazılıyor dedi. Safız ya. Araç da kimin üzerine bilmem. Galeri üzerine değil, şahsı üzerindeydi. Ama teknik olarak sorun yaşamadım.
    Şimdi aldığım araç da galeriden. Adam ne dediyse o çıktı.
    Üstelik farklı şehirden aracı almaya gittiğimden dolayı adam yemeğe götürdü, depoyu doldurdu. Kullandım. Başka yerde de eksper e soktum. Aynı. Adam ne dediyse o. Şükürler olsun ki galericinin %2 lik kısmına denk geldim ben.
    Allah kötülerle karşılaştırmasın. Yoksa neler yapıyorlar neler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayım uzun yıllardır galericilik yapıyordu. Piyasa da temiz araç satması ve varsa araçların tüm kusurlarını söylemesiyle tanınıyordu. Öyle ki tanıdık aracılığıyla araç almaya gelenlerin çoğu aracı beğenirse direk notere gidiyordu. Bu kadar şeffaf, dürüst bir insan. Sahibinden vb. siteler yokken Ankara, İstanbul gibi birkaç şehirde beraber çalıştığı galerilerle beraber ellerinde ki tüm araçların yazılı olduğu listeler olurdu. X araç isteyen bir kişi olur, eğer elinde yoksa diğer galerilerde varsa, araç oradan gelirdi ve araç söylendiği gibi çıkardı sürpriz olmazdı. Önceden güvene dayalı bir ticaret vardı şimdi nerde arada bul. Ancak şu da bir gerçek yorum yapan sahtekarın söylediği maliyet yüzünden (o şerefsizi savunmuyorum yanlış anlaşılmasın) galeriyi kapattı. Şimdi hobi olarak temiz araç denk gelirse arada alıp binip satıyor, artık bi nevi al satçı yani:) ama çevresi hala bindiği araca satarken haberimiz olsun diyor verdiği güven hala devam ediyor. Hatta bana geçen ay ilk sahibinden 99 model 140 binde tüp takılmamış Bora buldu hiç aklımda yokken aldım. Keşke tüm esnaf dürüst iş yapsa ama geçti artık o günler şimdi kim kimi nerden kazıklarım peşinde.

• 20 bin ne masrafları varmış? Noter falan onları da zaten alan ödüyor. Masrafları şu bence 1-En kral yerden tuttukları dükkanların kirası,
    2-Zenginmiş süsü vermek için savrulan paralar...
    Onlardan alıcıya ne?!

• otomobil mafyasidir galericiler
    isini duzgun yapan galerici abiler maalesef piyasanin bozuklugundan tutunamiyor
    bu cogu meslekte boyle bu arada.. turkiye de yalan soyleyebilen ve adam dolandirabilen insanlar yolunu buluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galerici olayı değil de türk insanının boya takıntısı cidden sinir bozucu, ne var boyandıysa çamurluk ya da ön kapı? Mesele yürürünün hasarsız olması. Yemişim boyasını.

Türk insanı ile alışveriş yapılmaz, sahibinden.com daki o kepaze insanları gördükçe deli oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 20 Ağustos 2019; 17:55:53 >
  • Beylikdüzü, esenyurt, avcılar gibi yerlerden araba alırken dikkat edin genelde kilometre düşürüyorlar.
    240 bin km'deki arabamın 90 bin km'ye düşürülüp satıldığını gördüm.
    Üstelik bunlar sahibinden görünümlü galericiler.
    Galerici olduklarınıda belli etmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 20 Ağustos 2019; 18:3:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

Genelleme yapmak elbette doğru değil. Ama %98 galerici bu şekilde.
    Galeriden ilk aldığım araç 34500₺ idi. Notere gittik, araç değerini 17000₺ yazdırdı.
    Bu ne dediğimde öyle yazılıyor dedi. Safız ya. Araç da kimin üzerine bilmem. Galeri üzerine değil, şahsı üzerindeydi. Ama teknik olarak sorun yaşamadım.
    Üstelik farklı şehirden aracı almaya gittiğimden dolayı adam yemeğe götürdü, depoyu doldurdu. Kullandım. Başka yerde de eksper e soktum. Aynı. Adam ne dediyse o. Şükürler olsun ki galericinin %2 lik kısmına denk geldim ben.
    Verilmiş sadakan varmış hocam. Dolandırma yöntemi var o şekilde.

• Suppordle kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ama adam takla atıyor boyatıyor. Sana çıkıpta bu araç takla attığı için boyattım demiyor. İlk aracım 2001 model Poloydu, kaput ve tavanda güneş yanıkları vardı boyatmak istediğimde aracı bulan motor ustası Amcam boyatmadı. 5k fiyatı düşer aracın dedi. Bende ilk ne alaka dedim ama sonradan bizim insanımızın aç gözlülüğünü görünce hak verdim.

• Güvenilir dürüst olmak insana ait bir özelliktir. İnsan doğulmaz olunur. Hakedilmesi gereken bir değerdir. Müslüman iseniz insan olmak ölene kadardır. Müslüman ve insan görünümü altında olmanız olduğunuz anlamına gelmez. Galericilik mesleğinin tanımını yanlış anlamış. Sıkıntılı arabayı fahiş fiyatla kakalamak galericilik değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

Genelleme yapmak elbette doğru değil. Ama %98 galerici bu şekilde.
    Allah'tan size bir şey yapmamış ama devleti 34.500-17.000 yani 17.500 x 18 /100 = 3150 tl dolandırmış

• Boyle kele boyle tarak diyor, pimi çekilmiş el bombasını ortaya bırakıyorum. Ehehehe

Öncelikle hasarsızlık fetişizmi büyük bir sorun. Dolandırıcılık da bu fetişizm yüzünden mümkün oluyor. Kaporta hasarı yaşamış araçlara öcü gibi bakmasanız dolandırmazsınız.

Aracın ikinci el değerinin bu kadar yuksek olması da diğer bir sorun. Gene, bu durum dolandırıcıların ekmeğine yağ sürüyor. Agir hasarlı bir aracı toplama maliyeti ikinci el satış fiyatına yaklaşsa bu araçların çok daha azı trafikte gezer.

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Bu tarcanlara nasıl güveniyorsunuz anlamıyorum. Adama bir kere de sağlam araba gelsin. Hepsi mi ortadan ekleme olur hepsinin mi emniyet kemeri dirençle kandırılmış olur hepsinin mi airbaglerin tarihi farklı olur ....

Yalan dolan
    Maşallah zeka ateş ediyor.
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Bunlardan haberim yoktu evet. Fakat bu galericinin hile yapabileceği anlamına gelmez. Yapamayacaksa bu işi yapmasın. Yoksa yanan biz yani halk oluyor.

• Yav he he

• Galerici mi? Şöyle kenarda dursun derim...

• Hocam esnafın demeseydiniz iyiydi esnafın nesini gördünüz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.