Şimdi Ara

HERKES TOPLANSIN. İŞTE GALERİCİ 'İTİRAFI' Neden Galeriden araç Alınmaz ?; (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
46.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dert sadece galericilerde değil, ülkenin insanınlarında. Taksiciler bilgisayarcılar küçük esnaflar hangi birini tutsan elinde kalıyor. İnsanlığın ve medeniyetin ülkemize gelmesi çok seneler alacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    hocam adamların normal alınabilir araçlar videosu da var. bu videonun tamamı şu şekilde satıcı 3 parça var dedi 3 parça çıktı, 4 parça boya var dedi 1 parça değişen çıktı fiyattan düştüler. işin asıl kırılma noktası boya değişen yok denilen araçta tavan komple değişik çıkması vs gibi şeyler ve bunların videosu da izleniyor. kaldı ki bütün kusurları açıklıyor adam neresi yalan dolan rica edeceğim desteksiz sallamayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mortalmahluk -- 20 Ağustos 2019; 5:58:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 143 bin liraya sattığım BMW 5 serisi aracımı galerici 3 günde 165 bin liraya sattı.

İşin ilginci de alan kişi 2 hafta önce benim araca bakıp, beğenmemişti. Sebebi de aracın bütün kusurlarını bir bir saymamdı, galerici sadece sol çamurluk boyalı deyince elemanda almış. Oysa iki kapısı serviste değişmiş, bagaj boyalı, sol taraf komple boyalıydı.

Benim araba olduğunu hala da bilmez. Çok iyi araba aldım, senin araçtan çok daha iyi, yürürü bile farklı der. Bende “yaw he he” deyip geçiyorum. Galerici tanıdık olmazsa bir gün fena bozacağım ama işte...

• Kimler galeriden arac alir sorusunu bir kenara birakalim. Kim galeriye arac satar?

Arabasi les olanlar hasarli olanlar kazali olanlar, taklali olanlar , pertten donenler. Neden? Cunku bu adam aracini satmaya kalksa hem satamayacak bu les arabasini pazarlayacak becerisi yok, hem de piyasadan dunyanin kufrunu yiyecek. Adam da 1000 2000 tl asagisina galeeiye satiyor elbet.
    Yoksa tertemiz guzel araci koy satiliga yarin sarilir. Kim verir galeeiye

Sanki insanlar galeeicilere tertemiz arac satiyor da galericiler arabalari pert edip satiyor. Boyle bir algi ve dusmanlik var galericilere karsi.

Galericileri var eden onlara yalan soyleten de 2 parcasi degisen arabaya ocu muamelesi yapan bizim halkimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 20 Ağustos 2019; 8:9:45 >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Kazasız olsun, düşük kmli olsun xxx rengi lastikleri gıcır olsun piyasasından 7 bin TL Ucuza olsun. Acele etmeyeyim soteye yatayım acil paraya sıkışan birisine çökeyim (acil satana fetişimiz var), piyasasından uyguna aldığımı söyleyip hava atayım vs tarzi bir kafa varya yaygın olarak işte tam böyle çakal galericilerin saplamak istediği kafa... Mayına basınca da sonra ortalığı ayağa kaldır...

• Internetten dizi acip izlemek yerine bos vakitlerimde bu ekspertizlerin videolarini izliyorum, IMDB 9.0 yemin ediyorum :)
  • Keşke sadece galericilerde sorun olsa, halkın karakteri bozuldu, kronik ahlak yoksunluğu var memlekette. Ticarette ve sosyal hayatta kime güveneceğimizi şaşırdık.
  • Galeri senin aracini alirken ufak çiziklere veya hasarlara sağlam değer düşürüp ardindan başkasina satarken çıtır hasar yazip fiyatını katlayarak satınca doğal olarak önyargı oluşuyor.

Öncelikle galerilerin araç satışlarinda dürüst olmaları gerekiyor.

• Ülkede çalışkan değil dürüst adama ihtiyaç var diyordu Ahmet Şerif İzgören bir videosunda gerçekten de öyle, dürüst adam bulmak samanlıkta iğne aramaktan daha zor memlekette...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belash

143 bin liraya sattığım BMW 5 serisi aracımı galerici 3 günde 165 bin liraya sattı.

İşin ilginci de alan kişi 2 hafta önce benim araca bakıp, beğenmemişti. Sebebi de aracın bütün kusurlarını bir bir saymamdı, galerici sadece sol çamurluk boyalı deyince elemanda almış. Oysa iki kapısı serviste değişmiş, bagaj boyalı, sol taraf komple boyalıydı.

Benim araba olduğunu hala da bilmez. Çok iyi araba aldım, senin araçtan çok daha iyi, yürürü bile farklı der. Bende “yaw he he” deyip geçiyorum. Galerici tanıdık olmazsa bir gün fena bozacağım ama işte...
    ne dalga geçilir o arkadaşla ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Kimler galeriden arac alir sorusunu bir kenara birakalim. Kim galeriye arac satar?

Arabasi les olanlar hasarli olanlar kazali olanlar, taklali olanlar , pertten donenler. Neden? Cunku bu adam aracini satmaya kalksa hem satamayacak bu les arabasini pazarlayacak becerisi yok, hem de piyasadan dunyanin kufrunu yiyecek. Adam da 1000 2000 tl asagisina galeeiye satiyor elbet.
    Yoksa tertemiz guzel araci koy satiliga yarin sarilir. Kim verir galeeiye

Sanki insanlar galeeicilere tertemiz arac satiyor da galericiler arabalari pert edip satiyor. Boyle bir algi ve dusmanlik var galericilere karsi.

Galericileri var eden onlara yalan soyleten de 2 parcasi degisen arabaya ocu muamelesi yapan bizim halkimiz.
    Değişensiz boyasız sıfır hatalı tofaşıma galerici 7 bin tl verdi. Sen olsan verir misin. Dışarıda gözün kapalı 15 bine satarsın aracı.
    Tek sağ çamurluk değişenli 2001 astra g aracını 13 bin tl ye galeriye verir misin. 2 gün sonra dışarda 23 bine sattığım aracı
    2013 değişensiz boyasız 20 bin km deki en dolu paket avensisi 50 bin tl ye galeriye verir misin. 1 hafta sonra 65 bine satıldı.
    Hani nerde kusurlu pert araç

• Galerilere işiniz düşmesin arkadaşlar. Dün yaşadığım olaydan bahsedeyim;

Arkadaşıma araç bulduk malum siteden, biz karar verene kadar sahibi aciliyetinden dolayı galeriye satmış.
    Gel gelelim anlaştığımız fiyata; araç 106 bin, biz 104 bine mütabık kaldık telefonda.

Araç şu an 123.800 TL'ye ilanda.
    Bizim anlaştığımız fiyat üzerinden fark 19.800 tabi galeri aracı 104 bine alırsa fark bu.

90 ile 100 arası gayet ölü bir fiyata aldıkları için tahminim o yönde en az 20 25 bin kar ekliyorlar arabaya..
    Aldıkları her kuruş haram inşallah satamazlar da ellerinde kalır..

Edit: Aracın eski sahibiyle görüştüm galeriye 97 bin liraya sattığını söyledi. Galerinin fahiş karı 26.800 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zx6r -- 20 Ağustos 2019; 13:40:22 >
  • Bu dedikleriniz galeriden satılık lüks araçlar içinde geçerli mi audi A8 gibi vs

• Ben malum sitede arama yaparken filtreye tümü seçeneğini kaldırıyorum sahibinden seçeneğinin seçiyorum ki
    Gslerici ler uzak dursun

• Galericilerin böyle olduğu biliniyor. Galerici olmayıp bu şekilde araç satışı yapan insanlardan korkuyorum ben asıl. Nasıl başkalarının emeğine ve alınterine göz koyabiliyorlar aklım almıyor.

• Onu bunu bırak da Türkiyede araba alınmaz ki zaten çünkü her türlü kazık. Ülke baştan aşağı kazık alüminyum
    Aha bu da sebebi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HellShot -- 20 Ağustos 2019; 14:6:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Belash

143 bin liraya sattığım BMW 5 serisi aracımı galerici 3 günde 165 bin liraya sattı.

Ne yani, adam gelip senin arabana bakıyor sonra başkasından senin arabayı alıp fark etmiyor mu yani? Plakayı da fark etmedi? Nasıl bir arkadaşmış, haketmiş zaten o kazığı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

20 bin TL gideri oluyor dediği SS Motors, Xclusive, Royal Motors falan herhalde.
    Hocam sanırım senin bu işlerden anladığın yok, yanlış anlamayın da. Bir işletmenin yürütülmesinde etkin rol oynayan biri olarak söylüyorum.

Galericiyi kesinlikle savunmuyorum; fakat alttaki kalemlere dikkat etmenizi rica ederim. O belirttiğiniz galerilerin 20 bin lira masrafı sanırım haftalıktır.

* Kira bedeli, bu bedel üzerinden %20 stopaj devlete ödeniyor. Bazı yerlerde stopajsız kdvli fatura ile hallediliyor. Yani kira + vergi mutlaka var. Bugün işlek bir yerde kira fiyatlarından haberin var mı?
    * Evde kullandığın elektrik, su işletmede daha pahalı oluyor (sanayi ruhsatı olan bazı yerlerdeki teşviklerden bahsetmiyorum). Ayrıca katı atık bedeli vb. acayip faturalar kesiliyor.
    * Dükkana koyduğu tabela, kaplama vb. vergisi belediyeye tıkır tıkır yatıyor.
    * Çalışanların vergisi, ıvır zıvır kesintisi brüt maaşı daha fazla oluyor. Personelin yemek, varsa ulaşım vb. masrafları üstüne ilave oluyor.
    * Araç satışından kestiği faturadan ödediği KDV ve bazı noter masrafları oluyor.
    * Bir aracı satmak için iyi kötü allayıp pullaması lazım. Bu bazen yıkama olur, bazen pasta-cila, ufak düzeltme vb olur.
    * Ayrıca peşin alınan bir aracın ne kadar sürede satılacağı belli olmadığı için bu işin bir de finansman boyutu var. Finansmanda cebinde nakit para olsa bile ticari mantık gereği, çek ya da çekme banka faizini göz önüne almak zorundasın. Faizler eski dönemlere göre yüksek, rotatif kredi vb. daha da yüksek.

Bu kalemler arttırılabilir, işletmeden işletmeye bazı kalemlerin bedeli yüksek olabilir, düşük de olabilir.

Gözün görmediği çok kalem var, bunları alt alta koyunca işte o 20 bin çok olmuyor.

• evet çoğu galerici tefecilik vs bozuk işler yaptığından , onların yüzünden doğru düzgün esnaflarında isimleri çıktı.

bunu yazan arkadaş çok yanlış yazmış, tüm esnafları kapsamış. sen sahibinden satınca temiz pak dürüst mü oluyorsun. bugün Türkiye de sahibinden deyip araba alıp ağlayan adamlarla dolu. noterden sonra karşısında muhatap bulamıyor çünkü. ama galeri de en azından muhatabın olur.

adam tabi ki alırken uygun almaya çalışacak , satış yapıp kar sağlayacak. simit satan adam bile para kazanmak için kar ile simit satıyor.

düzgün esnaflardan almaya çalışın . eski esnaflardan almaya çalışın.

20 senelik arabaya değişen var mı diye soruyor bu millet. nasıl araba beğenecek bu insanlar? aa değişen boya varmış diyor almıyor 20 senelik araçta. ayrıca tramer denilen olay çıktı bir de bir lüks aracın aynası veya tamponu değiştiğinde 4 bin tl- 6 bin tl arasında tramer geliyor. müşteri trameri çokmuş diyor. bu şartlar da sen kalkıp tüm esnafları aynı kefeye koyamazsın.

sahibinden bir araç almaya kalk peki benim aracım kötü der mi? galerici neden desin?

• Yeni lastikleri söküp eski lastikleri takip satmaktır galericilik..hatta jantlar bile buna dahil..detaylara girmeye gerek bile yok

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.