Şimdi Ara

HERKES TOPLANSIN. İŞTE GALERİCİ 'İTİRAFI' Neden Galeriden araç Alınmaz ?; (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
46.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç alış-satış sitesinin adı bile sahibinden.

Eğer galericiler sağlam ayak olsalardı site simi galericiden.com olurdu
  • Her türlü yalan dolan galericilerde. Boyalı araçların alırken değerini öldürüp satarken "tertemiz boyalı işte ne istiyorsun" diyendir bu galericiler...
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Türkiye'deysen özellikle ilanlarda boyalı araç bakacaksınız. Bakımlı, güzel bir araç düşürüp ucuza keyifle bineceksiniz.
    İlaveten, araç zaten boyalı olduğundan kullanırken ki ufak tefek hasarlarda ise strese girmeyeceksiniz. :)

Faydaları;

Daha az stres.
    Daha az finans maliyeti.

Ey ahali, oyuna gelmeyin.
    Bu oyunu bozun. :)
  • Geçen sene babama ikinci el araç alacaktık. Gidelim otonomide (ankaradaki galericilerin toplandığı yer) bakalım içine binelim görelim, kararımızı verip sahibinden arayalım dedik.

Fiorino bakmaya giden adama 75.000₺ ya 2004 model 280.000km lerde (tabi gerçekse) honda crv öneren galerici gördü bu gözler. Başka işimiz gücümüz de yok o gün, babamla aramızda konuşmadan bakışarak anlaştık gel uğraşalım şununla biraz diye.

Biz de dedik fiyat çok iyi, inceleyelim. Adama paspaslarını vs bile çıkarttırıp baktık, tüm koltukları ileri geri yaptırdık, radyo açtırdık, farları kontrol ettirdik. Alacakmış gibi fotoğraflarını çektik. Araç çok iyi, gerçek suv budur, bu fiyata şunu alacağına bunu al gerçek arabaya bin falan diyoruz adam nasıl sırıtıyor, kek buldum kazıklayacağım diye.

Birden neyse biz biraz daha bakalım diyip ayrılırken adam kafadan 5.000₺ indirim yaptı, 70.000 e bırakayım dedi hahahaha. Arada merak ederim hala, en son kaça bırakırdı diye.

Sonuç olarak sahibinden 30.000₺ ya fiorino aldık. Bu da böyle bir anımız.

Hep galericiler mi kekleyecek biraz da biz kekleyelim di mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hiçbir halta yaramayan mesleklerden biri. Bir diğeride emlakçılık.

Tamamen insanların kendi yapabileceği bir iş için tekel oluşturup milleti dolandırmaya çalışan bir ekip bunlar...

Hadi emlakçıyı biyerde anlarım insan mecbur kalıyorda muhattap oluyor da, galeriden araba alan adamın hakkaten aklı yoktur.
  • Galerici senin arabanı alır sağlam parçasını söker başka araca takar fırıldak çok o işte. Galeriden araba alınmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    TDK'ya göre;

şase: İçine mendil, gecelik vb. şeyleri koymaya yarayan, çeşitli büyüklükte, kumaştan koruncak.
    şasi: Motorlu kara taşıtlarının iskelet bölümü.

keşke kafamızın içerisindekini bu kadar nadasa bırakmasak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 21 Ağustos 2019; 10:53:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

Manav elbette çürük meyveyi silip tezgaha tekar koyacak. Esnaf kar etmek için elalemi ketenpereye getirir. Çünkü esnafın işi bu, millete kazık atmadan ticaret olmaz.
    hayır işin daha da vahimi, bunu söyleyen galerici de kendisine çürük meyve/sebze satan manav/pazarcıya arkadan aynen kendisine giydirildiği gibi giydiriyor. o, çürük meyve aldığında manava sövme hakkına sahip ama sen galericiye sövemezsin...

empati bir meziyettir, herkeste olmaz...
  • Edebiyle hilesiz hurdasız bu işi yapamıyorsa bu işi bıraksın böylelikle 20.000 tl gideri de olmaz.

• Tarcanlara yakın olup malum sitedeki ilanın açıklamasına tarcanlarda ekspertize sokturmuyoruz aracımızı diye yazan bir galeri var.
    O eksper illaki kötü olanı gösterecek. İki parça değişen denilen arabanın heryeri ekli çıkıyorsa gösterecek.

Geçen servisteyken biri geldi s60 almış antalyadan. Eksper şura boyalı sadece ön çamurluk değişik sağ şasede de ufak işlem var diye rapor vermiş. Arabanın içeni dışardan bir baktım. Dedim airbaglari patlatmış bu araç. Yolcu kısmında doğru düzgün ön göğsü toplamamışlar bile. Emniyet kemerleri dirençli. Farları bile vida ile tutturmuşlar... Motor heryerinden hava alıyor ki düzgün yerleştirmemişler şase oynadığı için derme çatma birşey yapmışlar.
    Şimdi galerici kardeşler size nasıl güvenelim açık itirafınız varken. Değil mi..

• ilginç valla dolandırmayı gayet normal olarak gostermıs
  • Valla bende arabamı sattım. İlanlara göre uygun bir fiyat yazdım. Onlarca mesajlar falan aramalar derken bir arkadaş geldi. Daha önce aynı marka aynı model araba almış da , çok canı yanmış, benim de tam orta direğin üst kısmında dolu gocugu gibi birşey var. Aksaray dan geldi almaya. Eşi ile birlikte. İner inmez ağzını gözünü buktu. Ya burası çok kafama takıldı falan filan. Deri döşeme araba krem rengi. Yırtık patlak falan yok. Arka koltuklar lekeli kirliymis. O da çok kafasına takılmış. Sonra alıcı olmadığı arabaya pazarlık yaptı. Eşi tür at diyor beğenmedi. Atmıyor bakmıyor öyle ciddi arabaya. Bende fiyatı bu düşmez dedim gönderdim. Şehir dışından gelmişsin başka arabalara bak dedim. Bu arada da arabamın ilanında yaklaşık 10 sayfa falan yazı var yani. Değişeni boyanani yapılan bakımı yakıtı km aklınıza ne geliyorsa. Her neyse ertesi gün. Başka bir arkadaş geldi. Baktı etti tur attı, ne var ne yok söyledim. Sonra dedi ki abi 3 aydır araba bakıyorum BMW filan bakmış Honda Civic öyle çıkıyor böyle çıkıyor. Falan birşeyler kusurlar hatalar. Valla dedim kardeşim benim bildiğim bu alırken expertiz yaptirmadim. Güvenmem de pek expertize. Usta baktı dedim. Sonra gittik expere. Baktılar ettiler motor şanzıman ön takım yururyen akşam amortisörler falan herşey mükemmel çıktı %98 motor falan o derece 2003 model arabada. her neyse. bir tane fazladan değişen çıktı. Sağ ön çamurluk ama şase de filan birşey yok dışardan değişmiş yani. 1000 lira düştüm bende 1000 lira da pazarlık yapmıştım. velhasıl kelam experde 2003 model aracımı o kadar övdüler ki satmaktan vazgececektim. O derece yani. Alan arkadaşta içine sindi. Bir önceki arkadaşta direkteki dolu gocugunden arka dosemedeki kirlilikten . Bir önceki dolandırılmasinin muhtemelen tekrararini yaşamak için galericinin yolunu tuttu. :)

• Izmır otekentte galerici arkadaş var gittim araba bakmaya ondaki araba hoşuma gitmedi varmı burda tavsiye edebileceğim bir yer dedim üst katta babamın galeri var onu bile tavsiye etmem dedi artık gerisini siz düşünün şahıstan almak en iyisi ben öyle yaptım çok memnun kaldım

• Arkadaşlar babanızın oğlu olsa aracı almadan ekspertiz mekspertiz kontrollerini adam gibi tam yaptırın. Hatta 1 den fazla yere gidin derim. Raporlardaki farkı da görmüş olursunuz.
    2 olay anlatayım.

Bir yakınım bacanağından araba alıyor. Mevzu : Satış mevzusu olmadan önce bacanağı "arabam şöyle, arabam böyle" tabi övüyor arabasını. 1 sene sonra satışa çıkardı. Bacanak ben alayım diye arabayı alıyor. 1-2 yıl kullanıp oda satmaya karar veriyor. Müşteri buluyorlar. Ekspertize gidiyor : " Abi senin tavan direklerden kesilip başka tavan takılmış." Yuhhhh. Tabi şok. 18-20 binlik aracı 2 bin kadar altına vermek zorunda kalıyor. Buda %10 kadar zarar. Durumu aldığı bacanağı da haberi olmadığını ve aldığı ekpertiz raporunu aldığı adamın yaptırıp verdiğini söyleyince zaten olay netleşiyor.

Birde dürüst görünümlü bir galeriden şirkete araç alınacak. Gittik, galerici buyrun araç dışarıda bakın dedi. Araca bakıldı. Sorun görülmedi. Ekspertize girdi çıktı sorun yok. Bir süre sonra farkettik ki araca şöyle uzaktan bakınca bariz şekilde arka kapının birinin boya komple farklı. Muhtemelen başka kapı yada boyalı. Aracın evrakları incelendiğinde de bu zaten belirtilmiş. Hata aracı almaya gidip bakanlarda. Evrakalara bakmadıkları için. Yalnız bizim düsürt satıcı görünümlü sinsi satıcı bunu bildiği halde saklayarak kahpeliğini göstermiş oldu.
    Bu arada bir tanıdığı paraya sıkıştığı için ~6binlik aracını satmaya getiriyor. 3-4 bin veriyordu. Neredeyse yarı fiyatına. Vay anam vay.

• Yıllar önce arabamızı satıyorduk.Piyasa değerinin altında verdik.Şanzımanı arızalıydı ileride sıkıntı çıkarıcaktı.Boyası vardı , far motorunun teki bozuk ufsk tefek şeyleri vardı ama içi tertemiz dışıda o kadar temizdi.
    Kişi makineyle ölçtü biçti ölü fiyat verdi.itiraz edince 24 bin tl’ye sattık.
    Ardından ilan açmış 29 bin tl ye satılmış aracın hiç bir sıkıntısından bahsetmemiş.Adam bizim araçtan başkasının ağını alarak 5 bin tl kazandı 1 gün içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Bu tarcanlara nasıl güveniyorsunuz anlamıyorum. Adama bir kere de sağlam araba gelsin. Hepsi mi ortadan ekleme olur hepsinin mi emniyet kemeri dirençle kandırılmış olur hepsinin mi airbaglerin tarihi farklı olur ....

Yalan dolan
    arkadaşım bi akıllı sen misin? sorunsuz çıkan arabanın videosunu ben neden seyredeyim.
  • Herifteki pişkinliğe bak.
    Benim tükanım var, benim masrafım çok o yüzden malı kakalamak benim hakkım
    Ne güzel dünya ya ?

Masrafım var, milleti tokatlayabilirim. Peki nereye geçelim, kuytu köşeye mi, yoksa eve mi?
    Tövbe Tövne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 21 Ağustos 2019; 16:8:44 >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    klavye azizliğine uğramışsın yaw hemen parlama. bak ne yazmışsın: "Bir arkadan çekiş bir de şaşi olayını anlamadı gitti halk."
  • Bence öncelik avukatların sonra emlakçılar sonra kuyumcular sonra galerici ler araya bi yere dolmuşçularıda sıkıştırabilirsiniz

• Babamın 2011 senesinde ekspertiz yaptırmadan galericinin arkadaşından aldığı Opel astraya 1 parça boya var oda serviste yapıldı demiş elemanlar kafalamışlar babamı.
    Geçen sene satışa koymuştuk vatandaş gelmiş bakmış beğenmiş kardeşimle ekspertiz yaptırmak için götürmüşler bi bakmışlar 2 değişen

Benim birader biraz tez canlıdır abi bi daha bak yanlışlık olmasın vs. Demiş. Adam bi daha bakıyor 2 değişen diyor ama araç garaj arabasıydı temizdi. Beni telefonla aradılar böyle böyle dediler tamam dedim 500 daha almayalım adam aldı gitti.. hata bizim herkesi kendimiz sanıyoruz..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.