Şimdi Ara

POLİSLİĞE BAŞVURUDA BULUNDUM.POLİS ABİLERİMDEN TAVSİYE BEKLİYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
3
Favori
65.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekonomik anlamda Polisler gerçekten iyi. Şu zamanda da üniversite mezunlarının bile işsiz gezdiğini hesaba katarsak çok çok iyi.

Bence 2 yıl okumayı kafana dert etme. Sonuçta geleceğin için yatırım yapıyorsun. Nasıl olsa geçer hem Espiri kabiliyetin süper gelişecek
  • bende başvurdum sanırım türkiyede ilk mülakata ben gireceğim bu sene :)
    biz şuan b tipi polis memuru oluyoruz ve yükselmemiz sanırım başkomiser yada emniyet amirine kadar fakat belirli zamanlarda sanırım A sınıfına geçmek için sınavlar açılıyormuş bununla ilgili bilginiz varsa açıklarsanız memnun olurum teşekkürler şimdiden :)
  • 280 Puana düşürmüşler taban puanı dertleri ne anlamıyorum. Kalabalık kargaşa yetmiyormuş gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TRioN-

280 Puana düşürmüşler taban puanı dertleri ne anlamıyorum. Kalabalık kargaşa yetmiyormuş gibi.

"Tamamen duygusal" usta "tamamen duygusal" anlayana $$$$$$$

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah!n -- 17 Mayıs 2010; 22:53:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: splendour.rrr

bende başvurdum sanırım türkiyede ilk mülakata ben gireceğim bu sene :)
    biz şuan b tipi polis memuru oluyoruz ve yükselmemiz sanırım başkomiser yada emniyet amirine kadar fakat belirli zamanlarda sanırım A sınıfına geçmek için sınavlar açılıyormuş bununla ilgili bilginiz varsa açıklarsanız memnun olurum teşekkürler şimdiden :)

A tipi B tipi olayı Tamamen saçmalık. Moralini bozacak ama B tipinden A ya geçiş yok. Emekliliğinin son anlarında da ölmezsen Emniyet Amiri olursun en fazla
  • Ben bir emniyet amirine sordum :) açıktan 4 yıllık bitirince 6 yıl görevden sonra sanırım sınav açılıyormuş en azından o bana öle sölemişti :) şimdi acaba hangisi doğru :)
  • Emniyet Amiri doğru söylemiş. Evet 6 yıl memurluk yaptıktan sonra ve 4 yıllık fakülte mezunu olduktan sonra açılan komiser yardımcılığı sınavını kazandığın vakit komiser yardımcısı oluyorsun. Yalnız

Her bir rütbe için 6 yıl beklemek gerekli.
    Akademi mezunu olsan komiserlik ve başkomiserlik için yanlış hatırlamıyorsam 4 sonraki rütbeler için 3 yıl bekliyorsun.

6 yıl Memurluk
    6 yıl Komiser yardımcılığı
    6 yıl Komiserlik

toplam 18 yıl meslekte kaldığında anca Komiser oluyorsun.

Akademi çıkışlı olsan

4 yıl komiser yardımcılığı
    4 yıl Komiser
    3 yıl Başkomiser
    4 yıl Emniyet Amiri
    3 yıl 4. Emniyet Müdürlüğü

toplam 18 yıllık meslek hayatında 4. sınıf Emniyet Müdürü olmuş olursun.

Akademi ile Memurluk arasındaki en temel fark bu.

Polis memuru Komiser olduğunda Akademi mezunu 4. Sınıf Emniyet Müdürü olmuş oluyor.

• Net katil , akademi okuyacabilecek kadar puanım var , ama bazı mühendisliklere de puanım yetiyor (lysde bi aksilik olmazsa tabi)..Bi yandan akademi oku diyenler var , mühendisliği bitirip boş gezersin diyorlar.(Mesela makine , inşaat , elektrik mühendisliklerine falan yetiyor puanım)..Akademi de komiser yardımcısı olunca ne kadar maaş alıyorsun.Rütben artınca ne kadar maaş alıyorsun.Sivil polis nasıl olunuyor , komiserlik rahat meslek değil midir ? Beni bu konuda aydınlatabilirsen sevinirim çünkü akademiyi de düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

Net katil , akademi okuyacabilecek kadar puanım var , ama bazı mühendisliklere de puanım yetiyor (lysde bi aksilik olmazsa tabi)..Bi yandan akademi oku diyenler var , mühendisliği bitirip boş gezersin diyorlar.(Mesela makine , inşaat , elektrik mühendisliklerine falan yetiyor puanım)..Akademi de komiser yardımcısı olunca ne kadar maaş alıyorsun.Rütben artınca ne kadar maaş alıyorsun.Sivil polis nasıl olunuyor , komiserlik rahat meslek değil midir ? Beni bu konuda aydınlatabilirsen sevinirim çünkü akademiyi de düşünüyorum.

Akademi az sayıda öğrenci alır. İş garantisi vardır, yaşında gençse erken yaşta üst rütbelere ulaşabilirsin. Mühendislik mi , Akademi mi ? dersen, Türkiye şartlarında kesinlikle Akademi derim. Ama Akademiye girmekte o kadar kolay değil. Torpil yoksa uğraşma bile derim.

• Dark1n ; Akademi okur isen 4 yıl sonra Mezun olur ve Meslek hayatına Komiser Yardımcısı olarak başlarsın

Komiser Yardımcısı 4
    Komiser 4
    Başkomiser 3
    Emniyet Amiri 4
    4 üncü Sınıf Emniyet Müdürü 3
    3 üncü Sınıf Emniyet Müdürü 3
    2 nci Sınıf Emniyet Müdürü 3
    1 nci Sınıf Emniyet Müdürü 3
    1 nci Sınıf Emniyet Müdürü Yaş haddi

Bunlarda her bir rütbede bekleme yapacağın yıllar. Ayrıca 1. Sınıf Emniyet Müdürü olduktan sonra Vali bile olabilirsin. Ama bu siyasiler ile yakınlığına bağlı.

Rütben arttıktan sonra doğal olarak maaşında da bir artma oluyor. Ama bu çok büyük bir fark değil.

Polis Memuru ile Başkomiser arasında en son 180 Tl gibi bir fark vardı. Doğudaki bir çevik kuvvet Batıdaki bir Başkomiser kadar maaş alıyor nerdeyse. Ayrıca Doğudaki bir Özel Harekatçı yada İstihparatçı 4. Sınıf Emniyet müdürü kadar maaş alır.

Rahatlığa gelince vallahi çoğu komiser, Başkomiser Polis Memurlarından daha çok çalışıyor. Ama Emniyet Amiri ve Müdürü olduktan sonra rahata erersin.

Benim Kuzenimde Akdemiye girmeyi düşünüyordu. Kendisi şuanki sınavdan ilk 1000 nin içinde. Kızdım git dedim adam gibi bir Üniversitede Mühendislik oku dedim.

Şahsen Polislik her zaman benim için son çağre olmuştur. Daha doğrusu Memurluk. Sonuçta maaşın sabit düzgün bir yükselme yok ( maaş anlamında)

Ama iyi bir seçim yapmak lazım. Sonuçta dediğin gibi bizim teşkilat bir sürü öğretmen fizik, kimya mezunu, mühendis kaynıyor. hepsi İş bulamayınca POMEM den polis olmuş. Açıkçası onları görünce üzülüyorum, Devletin ayıbı.

Ama girebiliyorsan Akademiye gir. komiserlik falan biraz zor olur ama sonra rahat edersin

• @net_katil>>>Siz anladığım kadarıyla pmyo konusunda bilgilisiniz bize yukarıdaki gibi önemli bilgiler verirseiz seviniriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

@net_katil>>>Siz anladığım kadarıyla pmyo konusunda bilgilisiniz bize yukarıdaki gibi önemli bilgiler verirseiz seviniriz.

Siz sorun ben cevaplayım daha iyi olur. Yoksa yaşadığım şeyleri anlatsam yazı dizisi olur
  • Alında onlardanda kesitler anlatsanız iyi olur mesela pmyo kazandıktan sonra olanlar okula gittikten sonra yaşadıklarınız ilk gün olanlar...

Birde tayin işleri nasıl oluyor yani kaç yılda bir tayin çıkıyor.Şark görevi kaç yıl?
  • zor ama seversen katlanırsın yoksa yapılacak gibi iş değil okul fasa fiso mezun olduktan sonra okul hakkında konuşulmaz bile aldığın para çektiğin çileye göre hiçbişey maaş konusunda çoğu haddini bilmez abuk sabuk konuşur yok öğretmenmiş yok doktormuş bunlar kendini polisle bir tutar yaptığım her uygulamada öğretmene ve doktora ayrıcalık göstermem hatta şunu tanuyorum bunu tanıyorum diyene ayrı bi uyuz olur arabanın koltuklarına varana kadar sökerim hayramda seyranda tatilin olmaz en ufak olayda 12-12 ye dönersin hatta 18-6 bile olabilir

tayin işi kolaydır zırt-pırt tayinin çıkmaz tabi akıllı durursan şark görevi en az 2 yıl tabi orası sana kalmış şehirden şehire değişiyor çalışma süresi istersen 2-3 yıl uzatabilirsin falan filan işte ayrıntısı çok burda yazmakla olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

Emniyet Amiri doğru söylemiş. Evet 6 yıl memurluk yaptıktan sonra ve 4 yıllık fakülte mezunu olduktan sonra açılan komiser yardımcılığı sınavını kazandığın vakit komiser yardımcısı oluyorsun. Yalnız

Akademi mezunu olsan komiserlik ve başkomiserlik için yanlış hatırlamıyorsam 4 sonraki rütbeler için 3 yıl bekliyorsun.

6 yıl Memurluk
    6 yıl Komiserlik

Akademi çıkışlı olsan

4 yıl Komiser
    3 yıl Başkomiser
    4 yıl Emniyet Amiri

Polis memuru Komiser olduğunda Akademi mezunu 4. Sınıf Emniyet Müdürü olmuş oluyor.

Yanlış biliyorsun o sistem eskidendi.Artık pmyo mezunu olup 2 yıl da açıktan lisans egitimini tamamlarsan, normal akademi mezunu gibi rütbe atlayabilirsin.Tabi sınav için 6 yıl memurluk şart.Bizim okulda memurluktan gelen benim bildiğim 2 tane 4. sınıf emniyet müdürü var.

• Arkadaşlar peki mezun olduktan sonra hangi birimde çalışacağımız nasıl belirleniyor.Örneğin yunus polis,normal memur,çevik kuvvet....
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

Arkadaşlar peki mezun olduktan sonra hangi birimde çalışacağımız nasıl belirleniyor.Örneğin yunus polis,normal memur,çevik kuvvet....

O senin yönlenmene ve kadro ihtiyacına göre olur bazende amca dayı ayağı

PMYO'dan çıkınca büyük ihtimalle Çevik Kuvvet'sin Ama mesela hedefinde Özel Harekat varsa çalışırsın hazırlanırsın mezuniyetten önce mülakata girersin.. Kazanırsan 3 ay kurs görürsün Özel Harekat personeli olursun.. Mesela bizim okulda bugün üst devre Özel Harekat seçmelerine giriyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMoJo

quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

Emniyet Amiri doğru söylemiş. Evet 6 yıl memurluk yaptıktan sonra ve 4 yıllık fakülte mezunu olduktan sonra açılan komiser yardımcılığı sınavını kazandığın vakit komiser yardımcısı oluyorsun. Yalnız

6 yıl Memurluk
    6 yıl Komiserlik

Akademi çıkışlı olsan

4 yıl Komiser
    3 yıl Başkomiser
    4 yıl Emniyet Amiri

Yanlış biliyorsun o sistem eskidendi.Artık pmyo mezunu olup 2 yıl da açıktan lisans egitimini tamamlarsan, normal akademi mezunu gibi rütbe atlayabilirsin.Tabi sınav için 6 yıl memurluk şart.Bizim okulda memurluktan gelen benim bildiğim 2 tane 4. sınıf emniyet müdürü var.

Asıl o eskiden di.
    Şimdi 6 yılda bir rütbe alıyorsun. Sen polis okulunda okuduğundan eminmisin. İyice bir sor bakayım komiserlerine amirlerine nasıl oluyormuş

• Okuldaki disiplinden bahseder misiniz ?
  • Asla Asker kadar disiplin olmasada sivil hayattan çıkmış birinin sıkıntı çekeceği kadar var. Disiplin okullar arasında şiddeti oldukça değişken. İstanbulda polis okulunda biri yata yata okurken. doğuda Elaziğda okuyan bir öğrenci güne küfür ederek başlar ve gece yatarkende küfürlü bir şekilde uyur.

Genel olarak rütbelileri her gördüğünüzde selam verirsiniz, Komiserin karşısında falan saygı duruşunda durursunuz. Lakayık davranırsanız azar yada ceza yiyebilirsiniz.

2. Sınıflara Abi demeniz gerek mesela sizden 3 yaş küçük bile olsa sırf 2. sınıf olduğu için abi demeniz gerekli.
    Yatağınız sürekli düzenli olacak, Dolabınız düzenli olacak

İçtimalara ve ders saatlerine dakikası dakikasına uyacaksınız. Yoksa Ceza nöbetleri gelir, yada rapor yazarlar. Şimdi Ceza nöbeti nedir diyeceksiniz.

Tüm polis okullarında öğrencilere nöbet tuttururlar ( Saygı,Yatakhane, çeşitli kapılar) Bu nöbetler eğitim için gerekli. Normalde haftada 1 veya en fazla 2 kez gelir. Ama siz ceza alırsanız genelde 3 ile 15 arasında verirler. Bir ay boyunca her gün nöbet tutmak zorunda kalabilirsiniz.

Nöbet tutmanın gıcık yanı nedir dersen. Ceza nöbetlerini genelde gece yazzarlar sen akşam 9 da uyursun sonra gece 3 te nöbete kalkar 5 e kadar tutarsın. sonra sabah 6 da içtimada toplanırsın. Çapraz nöbet varki oraya hiç değinmiyeceğim.

Eğer uyumlu bir insan isen bir problem olmaz, Yok problemli bir kişilik isen, artissen seni çok güzel yola getirirler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.