Şimdi Ara

POLİSLİĞE BAŞVURUDA BULUNDUM.POLİS ABİLERİMDEN TAVSİYE BEKLİYORUM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
3
Favori
65.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu ikinci maddede ki ''abi'' meselesi dışında benim için sorun olacak birşey yok.Onuda 2 yıl görmezden gelecez.Birine ismiyle hitap etmek çok daha mantıklı geliyor bana.Aynı şekilde benden küçüklerinde bana ismimle hitap etmesi daha anlamlı bence.
  • Peki mülakatıda sınavıda geçtikten sonra hangi okulda okuyacağımız nasıl belli oluyor tercih mi yoksa kura mı?
  • Unutmadan Okulda mantık aramayı unutacaksın bir çok konuda. Abi meselesinde olduğu gibi, Mecbur 2. sınıflara abi diyeceksin. Dişini sıkacağın zaten 1 yıl, ondan sonra gelen alt devreler sana abi diyecek. Gözünde büyütme sonuçta ekmeğin için çekiyorsun bu çileleri. Mezun olduğunda her ay hesabına yatacak 2000 bin TL maaşı düşün ( şuan için en düşük memur maaşı 1805, 2 yıla kadar 2000 bin tl olur )

Hangi okulda okuyacağınıza tamamen atamanın yapıldığı bilgisayar karar veriyor. Tek kıstas nufüsa kayıtlı olduğunuz İldeki veya çevresindeki Polis okuluna atamanız yapılmıyor. Bunun haricinde bilgisayar rastgele yerleştirme yapıyor.
  • Teşekkür ederim birde şu rütbe işini kesin olarak öğrenseydik güzel olurdu :)
  • 2023 yılına kadar alınacak Polis sayısı

PMYO POMEM TOPLAM
    2010 6500 10100 16600
    2011 6500 5050 11050
    2012 6500 10100 16600
    2013 6500 5050 11050
    2014 6500 10100 16600
    2015 6500 5050 11050

umarım bunların içinde bizde oluruz. Acaba yıllık ortalama kaç kişi başvuruyor pmyo için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth90 -- 20 Mayıs 2010; 15:58:27 >
  • Sen Polis memuru olarak göreve başlıyacağın için.

6 yıllık memurluk yaptıktan sonra Komiser yardımcılığı sınavına gireceksin ( bu arada açıköğretime başlıyacaksın 3. sınıftan ve 2 yıl açıköğretim okuduktan sonra 4 yıllık fakülte mezunu olacaksın.) evet 6 yıl memurluk yaptın ve Komiser yardımcılığı sınavını kazandın. Sonra 6 ay falan bir kurs görüyorsun Komiser yardımcısı olarak atanıyorsun.

Meslekte 6. Yılın ve Komiser yardımcısın
    6 yıl komiser yardımcılığı yaptıktan sonra Komiser olacaksın
    bir 6 yıl daha Komiserlik yaptıktan sonra Başkomiser olacaksın

yani Mesleğe başladıktan 18 yıl sonra Başkomiser olacaksın.

Bu sırada Akademi mezunu olan biri Çoktan müdürlüğe geçmiş olur.

POLİSLİĞE BAŞVURUDA BULUNDUM.POLİS ABİLERİMDEN TAVSİYE BEKLİYORUM

• peki özel harekat olduktan sonra normal polisliğe dönüş varmı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

Şu ikinci maddede ki ''abi'' meselesi dışında benim için sorun olacak birşey yok.Onuda 2 yıl görmezden gelecez.Birine ismiyle hitap etmek çok daha mantıklı geliyor bana.Aynı şekilde benden küçüklerinde bana ismimle hitap etmesi daha anlamlı bence.

tam pomem aklı var sende bu mantıkla okulda pek barınamazsın ama zamanla alışırsın ceza yiye yiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

quote:

Şu ikinci maddede ki ''abi'' meselesi dışında benim için sorun olacak birşey yok.Onuda 2 yıl görmezden gelecez.Birine ismiyle hitap etmek çok daha mantıklı geliyor bana.Aynı şekilde benden küçüklerinde bana ismimle hitap etmesi daha anlamlı bence.

tam pomem aklı var sende bu mantıkla okulda pek barınamazsın ama zamanla alışırsın ceza yiye yiye

sanırım yanlış anladın demek istediğim baskalarına durduk yere abi dedirtmek kendi egonu tatmin etmekten başka bir işe yaramaz.sanırım bunu düşünmek için üniversite okumaya gerek olmaz.eger abi lafı yerine baska birşey denilse yine güzel olurdu ama illa abi denilmesi gerekiyorsa ben derim sorun olmaz hele o asamaya gelelim hiç sorun değil zaten uyumlu biriyim sorun olacagını sanmam.verdiğiniz bilgiler için telekkürler.

Birde bunu niye dediğinizi merakettim poem ciler daha mı farklı oluyorlar?

• POMEM ciler tek devre olduğu için okulda üst devreleri olmuyor, Ondan yabancılar bu kavrama. ama PMYO larda 2 devre olduğu için abi olayı mevcut.

Bu Abi olayı komiserler istediği için var zaten. Onlar istiyorlar Devreciliği böylece kendilerine pek iş kalmamış oluyor. Şahsen ben sırf abi dememek için 2. sınıflarla pek muhattap olmuyordum.

Ve dediğin doğru egosonu tatmin etmek isteyen çok. Sende onlara malzeme vermiyeceksin.

Ben 2. sınıf oldum Bana Abi diyen 1. sınıflara kızdım Bana abi demiyeceksiniz ismimle hitap edeceksiniz diye. Bu sefer daha çok abi demeye başladılar

Sonuçta hepimiz meslektaşız bana ters bu tür dayatmalar. Zaten yaşı fazlaca büyük olana abi diyoruz. Gidipten benden 10 yaş büyük bir insana ismiyle zaten hitap etmem.

Sen yinede takma bu tür şeyleri Meslek daha rahat. Okulda çekeceğin 2 yıl
    Ondan sonra devlet garantisinde işin olacak. kafanıda kullanırsan kendini rahat bir yere atarsın. Şu zamanda kim kime o kadar maaş veriyor. Özel sektörün hali ortada. Çalışanların canını alıyorlar resmen, verdikleri para ise komik miktarlar

• bende pmyo'a başvurdum fakat. Polis akademisini daha çok istiyorum.bu senede iyice zorlaştırmışlar akademiyi 100 kişi alınacakmış.puanıda ham 375.bu sene olmazsa bir daha denemeyi düşünüyorum.fakat bu sırada pmyo yu kazanıp gitmezsem bir daha girebilirmiyim?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

quote:

sanırım yanlış anladın demek istediğim baskalarına durduk yere abi dedirtmek kendi egonu tatmin etmekten başka bir işe yaramaz.sanırım bunu düşünmek için üniversite okumaya gerek olmaz.eger abi lafı yerine baska birşey denilse yine güzel olurdu ama illa abi denilmesi gerekiyorsa ben derim sorun olmaz hele o asamaya gelelim hiç sorun değil zaten uyumlu biriyim sorun olacagını sanmam.verdiğiniz bilgiler için telekkürler.

Birde bunu niye dediğinizi merakettim poem ciler daha mı farklı oluyorlar?

eğer sınaı kazanıp hyırlısıyla mezun olursan kadroda anlarsın ne demek istediğimi

ayrıca devrem(okul arkadaşım) Turgay YILMAZ bugün şehit olmuş mekanı cennet olsun
    http://www.facebook.com/photo.php?pid=30497728&id=1126573244

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waRRioR -- 20 Mayıs 2010; 23:30:12 >

• Allah Mekanını Cennet etsin. Çok üzülüyorum hayatının baharında böyle kayıp giden yıldızlara. Şimdi Bu gece ateş düştü baba ocağına
  • insanın inanası gelmiyo daha temmuzda beraber mezun olduk
  • Ölümlü dünya Devrem. Bir gün er yada geç bizde gideceğiz. Önemli olan şerefli bir şekilde gitmek. Arkadaşımız Cennetin en üst mertebesinde. Bakim bize öyle bir şeref nayil olabilecek mi.
  • haklısın ama insan bi' tuhaf oluyo akşam arkadaşlarla buluştum bi' polis şehit olmuş dedi eve gelip bi' baktım bizim arkadaşmış o değilde cenazesine gidemicez
  • Başımız sağolsun

Yeri değil belki ama bir soru sormak istiyorum
    Akşamları yatma saati belli bir saat mi, yani illa şu saatte yatacaksınız diye bi kural var mı ?
    2.si Lap Top götürüp akşamları onunla ilgilenmek yasak mı ?
  • waRRioR ; Bizim İl Emniyette de Tören yapılacak, ben katılacağım.

quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

Başımız sağolsun

Yeri değil belki ama bir soru sormak istiyorum
    Akşamları yatma saati belli bir saat mi, yani illa şu saatte yatacaksınız diye bi kural var mı ?
    2.si Lap Top götürüp akşamları onunla ilgilenmek yasak mı ?

Allah razı olsun.

Elbette soru soracaksın, bilgi paylaşımı yapıyoruz burda.

Evet yatma saati belirli bir saattir. Yanlış hatırlamıyorsam bizimki 22:30 du. O saatte herkesin Yatakta olmak zorunluluğu vardı. Bazı kolluk sahipleri hariç.
    Zaten yoklama yapılıyor nöbetçi öğrenciler tarafından.

Okullar arasında dağlar kadar fark vardır. Benim okulumda değil leptap, Kameralı ve Hafıza kartılı telefon kullanmak, Hiç bir özelliği bulunmayan ipod suffle tarzı mp3 çalarlar bile kullanmak yasaktı.
    Ben yatakhaneye Kendi leptabımı çıkarıyordum o ayrı bir konu ( Bilgisayar sorumlusuydum ve Bizden sorumlu Amirimin sayesinde, Bana okulda herşeyi serbest bırakmıştı).

Şuan için dizüstü bilgisayarın tüm okullarda yasak olduğunu biliyordum en son. Tabi aradan geçen zaman içinde bir okulda değişiklik olmuş olabilir.
    Ayrıca her okulun internet kafesi vardır. Akşamları yat saatine kadar açık olur. Fiyatı ise çok cüzidir Bizim okulda saati 80 kuruştu.

• Haziranın başında mülakatım var

Şükrü Balcı Pmyo.
  • Şürü balcı iyidir. Türkiyedeki en rahat polis okullarından biri
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.