Şimdi Ara

POLİSLİĞE BAŞVURUDA BULUNDUM.POLİS ABİLERİMDEN TAVSİYE BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
3
Favori
65.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BAŞLIKTA DA BELİRTTİĞİM GİBİ YGS DEN POLİSLİK İÇİN YETERLİ PUAN ALMIŞ ÖN KAYIT YAPTIRMIŞ BULUNUYORUM.

VARSA POLİS ABİLERİM OLUMLU OLUMSUZ ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.

ZORLUKLARI , İYİ-KÖTÜ YÖNLERİ, YÜKSELMESİ VE MAAŞI :)

• PMYO 1. sınıf öğrencisiyim okul zor gelir. Disiplinli zor bir meslek.. Okulda zorlandığın çok anlar olur.. Kayıttla 80000 TL'lik senet imzalatılmasa çoğu kişi istifa eder gider Ama alışırsın zamanla.. Mezun olduktan sonrada güzel olur herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1923

PMYO 1. sınıf öğrencisiyim okul zor gelir. Disiplinli zor bir meslek.. Okulda zorlandığın çok anlar olur.. Kayıttla 80000 TL'lik senet imzalatılmasa çoğu kişi istifa eder gider Ama alışırsın zamanla.. Mezun olduktan sonrada güzel olur herhalde

Devrem hangi okul ?

Polisin zorluklarını buraya yazsam Meslekten soğursun. Ama en büyüğünü sorar isen bence çalışma saatleridir. Ne gecen ne gündüzün ne bayram tatilin vardır. Ama biraz bilgisayar bilgisi ile rahatlıkla masa başına geçebilir nispeten daha rahat çalışırsın.

Şuan 2 yıllık PMYO dan mezun bir polis memuru minumum 1805 TL maaş almaktadır.

• Okul yatılı ve hafta 1 defa çarşı izni var 2 günde olduğu oluyor.. Gittiğin okulda devrecilik olursa işin zor. Sosyal biri isen okul hayatında zorlanırsın çünkü hep aynı ortam aynı kişiler. Okulda neler yapacakların belirli şu saatte etüt şu saat serbest zaman şeklinde. Okulda yapacağın hatalar ceza puanı almanı sağlar. Gece nöbetine kalabilirsin veya çarşı iznin kitlenir.

Meslekte çalışma saatlerinin belli olduğu şubelerde var ama ne zaman görev geleceği belli olmadığı için saat 23.** da bile çağrılabilirsin (tanıdık biri gitmişti ve sabaha kadar gelmedi) sonra hafta sonu çalışabilirsin , bayram günü çalışabilirsin. Memleketinde bir akrabanın düğünü olur şube müdüründen izin alamazsan gidemezsin.Çeşitli durumlar sıralanabilir istersen sen sor ona göre cevap al

Olumlu yönleri ise bana göre ,

1- Saygın bir meslek
    2- İş garantisi olan bir meslek (bunu pmyo okul müdürüde söylemiştir)
    3- Sosyal koşulları iyi (polisevi , lojmanlar , teşkilat içerisindeki dernekler [polsan,IPA] )

• quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

quote:

PMYO 1. sınıf öğrencisiyim okul zor gelir. Disiplinli zor bir meslek.. Okulda zorlandığın çok anlar olur.. Kayıttla 80000 TL'lik senet imzalatılmasa çoğu kişi istifa eder gider Ama alışırsın zamanla.. Mezun olduktan sonrada güzel olur herhalde

Devrem hangi okul ?

Polisin zorluklarını buraya yazsam Meslekten soğursun. Ama en büyüğünü sorar isen bence çalışma saatleridir. Ne gecen ne gündüzün ne bayram tatilin vardır. Ama biraz bilgisayar bilgisi ile rahatlıkla masa başına geçebilir nispeten daha rahat çalışırsın.

ya bırakın bu işleri..yok zormuş da yok çalışma saatleri belli değilmiş de..gören de sabah akşam taş taşıyorlar zanneder
    polislik yapılacak en kolay işlerden birisidir

• Özel sektöre göre kıyaslarsan haklısın. Özel sektörde de çalıştım seni 10 dk oturtmazlar. Ama diğer memurluklara göre kıyaslarsan evet taş tatşıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 15 Mayıs 2010; 21:15:11 >
  • Polislerin hafta tatili var mı?
    Yunus olmak için ayrı bi yeteneğin olması gerekir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asayiş Şube, Kaçakçılık gibi şubelerin haftada 1 gün tatili var. Bilgi İşlem Eğitim Şube gibi Şubelerin ise haftada 2 gün tatili var. tabi arada bir ek görev olur. Ekipler ile karakollar 12-24 diye tabir edilen 12 saat çalışıp 24 saat dinlenilen bir çalışma sistemine sahiptir.

Normal Memurların çalışma rahatlığnı bekleme. Zaten parada ona göre fazla, Bilgisayar bilgin falan iyiyse masa başına geçersin. ilk yıl olmasa 2. yılında falan rahat bir yere geçersin.
  • normal memur kadar maaş almıyorlar ki normal memur gibi mesai yapsın....babamda polisti ama diğer memurluklara nazaran taş taşır hali yoktu..bırakın bu polisin işi ağırdır savsatalarını
    maaş/emek olarak süper iştir
  • yazılı sınavında torpil gibi bir durum söz konusu olabiliyor mu? Dayım polis diyen başvuru yapıyor...

Diğer bir konuda polisliğe başladıktan sonra nasıl yükselirsin? Ya da mesleği yaparken üni kazansan okuyabilir misin?
  • Yazılı sınavı ÖSYM yaptığı için artık hile hurda işi bitti. Evet mezun olduktan sonra 2 yıllık fakülte mezunu olarak mezun oluyorsun dilersen açık öğretim işletme ve kamu yönetimi gibi bölümlerde direk 3. sınıftan başlıyarak eğtimini 4 yıla tamamlayabilirsin.

6 yıl memur olarak görev yaptıktan sonra Komiser yardımcılığı sınavınıda kazanırsan komiser yardımcısı olursun. sonraki her 6 yılda bir rütbe alırsın.

Şuan yeni başlamış bir Polis memuru 1805 TL maaş alıyor. Doktor ne kadar alıyor bilmiyorum ama özel çalışan bir doktorun maaşı çok rahat 5 bin tl leleri geçiyor.
  • ben pmyo 1. sınıf öğrencisiyim okul çok zor ama insan o zorluğada alışıyor meslek daha rahat mezun olunca %40-50 ihtimalle istanbulda çevik kuvvet olarak işe başlıyorsun.dediğim gibi maaşı güzel,meslek güzel ama tatili unutun 12-24 çalışma sistemi var.okuması çok zordur 2 yıl olması çok kötü ben 2 yıl zorluğa dayanırım diyosan hiç bi sorun yok
  • Acaba yazılı sınavda ne kadar net yapmamız lazım (ortalama) birde mülakatta nelere dikkat ediyorlar yardımcı olursanız sevinirim.
  • Netten ziyade ne kadar ihtiyaç varsa en yüksek puan alandan aşağı doğru alım yapılıyor. Ama aşağı yukarı 4 yıllık bir üniversiteyi kazabilecek kapasitede olman gerekli.

Mülakatta Fiziki kusurlarına ( yüzde,kolda yara ve izler, Boy kilo oranı ) dikkat ederler ve kendini ifade edebilme yeteneğinde. Mülakat nispeten yazılı sınava göre çok kolaydır.
  • quote:

quote:

Devrem hangi okul ?

Cehennemin son durağı Balıkesir PMYO

Sen?

• quote:

quote:

quote:

Devrem hangi okul ?

Cehennemin son durağı Balıkesir PMYO

Sen?

Benimki daha beterdi Elaziğ PMYO anlatsam roman olur. Bitirdim de kurtuldum

• Hepsi birbirinden beter valla
  • başınıza gelen beter şeyleri de açıklarsanız daha aydınlatıcı olur.
  • Hangi birini anlatayım ki. Ben sırf polis okulu anılarımla kaç tane kız tavladım. Ben Anlattıkça gülmekten ölüyorlardı, Birebir benden dinlemeniz gerek aslında

Okulu kazanmışız, Polis olduk diye seviniyoruz. Neyse kaydımızı falan aldılar bahçede geziyoruz ben ayak ayak üstüne atmışım, sonradan Başkomiser olduğunu öğrendiğimiz adam uzaktan bağırdı indir ayağını diye. Ben ne diyor dedim bu adam ya sallamadım o zaman

İntibak eğitimi başladığında zaten nefret ettim. Elimizde kazma kürek toprak kazıyorduk.
    Aşçımız vardı Elaziğlı Adı Keremattin biz ona kısaca KERO derdik. onun yemekleri başlı başına bir topick konusu

Ceza nöbetleri, Akşam yemeğinin berbat olmasından dolayı dışarıdan getirtiğimiz kaçak yemekler, komisere yakalanmamak için yapılan köşe kapmaca yarışı

• Kafam çok karışık hep kafamda şu polislik.
    Bana göre iyi yanları:

12/24 çalışma sistemi
    Maaşı
    Ücretsiz ulaşım
    Yükselme

Kötü yanı:
    2 sene yatılı okumak
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.