bende başvurdum şükrü balcı 27 mayısda mülakat var..Bide bu işi gerçekten seven insan çalışma saatlerine takılmaz...Eğer girersem pmyoya amacım PÖH olmak inşallah:)
quote:
Orijinalden alıntı: platonn
quote:
Orijinalden alıntı: ExtReme1®
pmyo da okuduktan sonra polis akademisine geçiş yapılabiliyormu ?
yok hocam öyle bir imkanın..Başta kazanman lazım polis akademisini..2010 Başvuru şartıda Lysden her hangi bir puan türünden 375 puan almak..
sözel dahil mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: splendour.rrr
quote:
quote:
yok hocam öyle bir imkanın..Başta kazanman lazım polis akademisini..2010 Başvuru şartıda Lysden her hangi bir puan türünden 375 puan almak..
sözel dahil mi ?
ea veya fen den alacaksın. Sözel dahil değil. Ayrıca 375 puan olduğuna emin misiniz? Açıklandı mı şartlar?
quote:
Orijinalden alıntı: net_katil
waRRioR ; Bizim İl Emniyette de Tören yapılacak, ben katılacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: AC DC
Başımız sağolsun Yeri değil belki ama bir soru sormak istiyorum Akşamları yatma saati belli bir saat mi, yani illa şu saatte yatacaksınız diye bi kural var mı ? 2.si Lap Top götürüp akşamları onunla ilgilenmek yasak mı ?
Allah razı olsun.
Elbette soru soracaksın, bilgi paylaşımı yapıyoruz burda.
Evet yatma saati belirli bir saattir. Yanlış hatırlamıyorsam bizimki 22:30 du. O saatte herkesin Yatakta olmak zorunluluğu vardı. Bazı kolluk sahipleri hariç. Zaten yoklama yapılıyor nöbetçi öğrenciler tarafından.
Okullar arasında dağlar kadar fark vardır. Benim okulumda değil leptap, Kameralı ve Hafıza kartılı telefon kullanmak, Hiç bir özelliği bulunmayan ipod suffle tarzı mp3 çalarlar bile kullanmak yasaktı. Ben yatakhaneye Kendi leptabımı çıkarıyordum o ayrı bir konu ( Bilgisayar sorumlusuydum ve Bizden sorumlu Amirimin sayesinde, Bana okulda herşeyi serbest bırakmıştı).
Şuan için dizüstü bilgisayarın tüm okullarda yasak olduğunu biliyordum en son. Tabi aradan geçen zaman içinde bir okulda değişiklik olmuş olabilir. Ayrıca her okulun internet kafesi vardır. Akşamları yat saatine kadar açık olur. Fiyatı ise çok cüzidir Bizim okulda saati 80 kuruştu.
tören hakkında bilgim vardı zaten görevde olmayan arkadaşlarım katıldılar ma biz görevde koşturmaya devam ettik
Fiziksel mülakat zormu?
quote:
Orijinalden alıntı: cobra 2
quote:
quote:
quote:
sözel dahil mi ?
ea veya fen den alacaksın. Sözel dahil değil. Ayrıca 375 puan olduğuna emin misiniz? Açıklandı mı şartlar?
bende öle biliyorumda arkadaş hertürden yazdığı için sordum :)
Beyler PMYO sıkıcıdır ama ona göre Ama okula bağlı diyebiliriz.
Mesela bu gece Çanakkale yolcusuyuz.. Klasik Balıkesir PMYO gezisi.. Çok güzel birşey. Kanla sulanan toprakları ziyaret edeceğiz.
quote:
quote:
quote:
sözel dahil mi ?
POLİS AKADEMİSİ VE GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BAŞVURU ŞARTLARI
madde9:TM1-TM2-TM3-MF3-MF4-TS1-TS2 puan türlerinden herhangi birinden 375 ham puan almak gerekir.
quote:
inşallah selçuk abi..
quote:
quote:
quote:
quote:
sözel dahil mi ?
POLİS AKADEMİSİ VE GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BAŞVURU ŞARTLARI
madde9:TM1-TM2-TM3-MF3-MF4-TS1-TS2 puan türlerinden herhangi birinden 375 ham puan almak gerekir.
Polislik ağır meslektir, kazanmaktan başlar zorluklar, Okulda ilk intibak eğitimi başladığı an çok lanet edeceksiniz, Eğitimlerden yorulacak, Ortamdan bunalacaksınız. Ailenizden çoğunuz ilk defa bu kadar uzak kalacaksınız. Bir sürü düşmanınız olacak, Mesleğe başlıyacak daha çok yorulacaksınız. Kimi zaman devlet makamlarına söyleneceksiniz, yeri gelecek 7 yaşındaki bir çocuk zekasında saçma emirler alacak küfürü basacaksınız.
Ama
Üniforma ile dışarıda gezerken şöyle küçük çocuklar vardır ya 4-5 yaşlarında. ya Annesi vardır yanında ya da babası sizi görür başındaki küçücük şapkasıyla gülümseyerek kep selamı verir kendince hazırola geçerek. İşte o an , bir garip hissedeceksiniz kendinizi. Tüm sıkıntılar, zorluklar bir anda uçup gidecek. ne kadar şerefli bir meslek yaptığınızı en duygusal bir şekilde hissedeceksiniz.
Canını kurtarmaya çalışan, Kötü insanlardan kaçan bir insanın sizi o üniforma ile gördüğünde gözlerindeki parıltıyı gördüğünüzde yine bir garip hissedeceksiniz kendinizi. En ihtiyacı olduğu anda bir insanın kurtuluşu olmak. Varmıdır daha şereflisi bundan.
İşten eve otobüsle gelirken bile İnsanlar sırf siz o otobüste olduğunuz için kendini daha çok güvende hissedecek. Karınız, kız arkadaşınızda kendini çok şanslı hissedecek. Sizin omuzunuz onlar için bu dünyadaki en güvenli yer olacak. Diğerlerinin ki gibi değil
Ya Anneniz babanız, ne kadar duygulanacaklar sizi mezuniyet töreninde biliyormusunuz. Ağlıyacak anneniz, Düşünsenize daha dün biberonla karnını doyurduğu, kucağında gezdirdiği oğlu kocaman adam olmuş.
Hani mahalede size sataşan çocuklar vardı ya, Onların yüzünden bir türlü rahat edemezdiniz. Unutun artık onları, Artık insanlar sizinle konuşmadan 2 kez düşünecek.
Trilyonlarca paranız olsa size şu hisleri asla yaşatamaz, Herkez Polis olamaz,
Polislik böyle bir meslektir işte. Bir çok insanında nefreti bundandır.
Genç arkadaşlara sesleniyorum, İnşallah hayırlısı ile istediğiniz bu mesleği kazanır ve şu yukarıdaki saydığım hisleri yaşarsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: nbaps3
@platonn geçtiğimiz yıllarda fetocu bir dershanenin polislik sınavının sorunlarını alıp öğrencilerine dağıttığını bilmiyorsun herhalde?
nbaps3 sen ilk önce insanlara ismiyle hitap etmeyi öğren sonra geç karşıma
Konunun başında soruyu sen sor biz yardımcı olalım demiştik ama o günden sonra internet kesildi bugüne açıldı.. Bende bildiğim kadarıyla yardımcı olmak istiyordum bundan sonra olmak nasip olacak.. Net katil abimizde yardımcı olmuş
Not : Polis öğrencisi değilim ama bilgim var gerek okul gerek meslek içinde
quote:
Orijinalden alıntı: huseyin16
Konunun başında soruyu sen sor biz yardımcı olalım demiştik ama o günden sonra internet kesildi bugüne açıldı.. Bende bildiğim kadarıyla yardımcı olmak istiyordum bundan sonra olmak nasip olacak.. Net katil abimizde yardımcı olmuş
Not : Polis öğrencisi değilim ama bilgim var gerek okul gerek meslek içinde
hüseyin16 sen yetkili bir abiye benziyon??:D
quote:
Polislik ağır meslektir, kazanmaktan başlar zorluklar, Okulda ilk intibak eğitimi başladığı an çok lanet edeceksiniz, Eğitimlerden yorulacak, Ortamdan bunalacaksınız. Ailenizden çoğunuz ilk defa bu kadar uzak kalacaksınız. Bir sürü düşmanınız olacak, Mesleğe başlıyacak daha çok yorulacaksınız. Kimi zaman devlet makamlarına söyleneceksiniz, yeri gelecek 7 yaşındaki bir çocuk zekasında saçma emirler alacak küfürü basacaksınız.
Ama
Üniforma ile dışarıda gezerken şöyle küçük çocuklar vardır ya 4-5 yaşlarında. ya Annesi vardır yanında ya da babası sizi görür başındaki küçücük şapkasıyla gülümseyerek kep selamı verir kendince hazırola geçerek. İşte o an , bir garip hissedeceksiniz kendinizi. Tüm sıkıntılar, zorluklar bir anda uçup gidecek. ne kadar şerefli bir meslek yaptığınızı en duygusal bir şekilde hissedeceksiniz.
Canını kurtarmaya çalışan, Kötü insanlardan kaçan bir insanın sizi o üniforma ile gördüğünde gözlerindeki parıltıyı gördüğünüzde yine bir garip hissedeceksiniz kendinizi. En ihtiyacı olduğu anda bir insanın kurtuluşu olmak. Varmıdır daha şereflisi bundan.
İşten eve otobüsle gelirken bile İnsanlar sırf siz o otobüste olduğunuz için kendini daha çok güvende hissedecek. Karınız, kız arkadaşınızda kendini çok şanslı hissedecek. Sizin omuzunuz onlar için bu dünyadaki en güvenli yer olacak. Diğerlerinin ki gibi değil
Ya Anneniz babanız, ne kadar duygulanacaklar sizi mezuniyet töreninde biliyormusunuz. Ağlıyacak anneniz, Düşünsenize daha dün biberonla karnını doyurduğu, kucağında gezdirdiği oğlu kocaman adam olmuş.
Hani mahalede size sataşan çocuklar vardı ya, Onların yüzünden bir türlü rahat edemezdiniz. Unutun artık onları, Artık insanlar sizinle konuşmadan 2 kez düşünecek.
Trilyonlarca paranız olsa size şu hisleri asla yaşatamaz, Herkez Polis olamaz,
Polislik böyle bir meslektir işte. Bir çok insanında nefreti bundandır.
Genç arkadaşlara sesleniyorum, İnşallah hayırlısı ile istediğiniz bu mesleği kazanır ve şu yukarıdaki saydığım hisleri yaşarsınız.