Arkadaşımın babası İstanbul İl Müdür yardımcısı yani Hüseyin Çapkın'ın yardımcısıydı Hüseyin Çapkın'ı başka bir yere yolladılar galiba adı Ömer Demirtaş 2 senem daha var öss için PMYO'da bu amcamızın bir yardımı dokunabilir mi acaba okul olarak yani benim kütük Kadıköy'e kayıtlı İstanbul'da okumam imkansız mı torpille falan
quote:
Orijinalden alıntı: El Cazador
Arkadaşımın babası İstanbul İl Müdür yardımcısı yani Hüseyin Çapkın'ın yardımcısıydı Hüseyin Çapkın'ı başka bir yere yolladılar galiba adı Ömer Demirtaş 2 senem daha var öss için PMYO'da bu amcamızın bir yardımı dokunabilir mi acaba okul olarak yani benim kütük Kadıköy'e kayıtlı İstanbul'da okumam imkansız mı torpille falan
Açıkçası hiç zannetmiyorum. İstanbul dışı her hangi bir yere gitmende belki yardımcı olabilir ama İstanbul çok zor.
Ama sen yinede isteyenin 1 vermiyenin 2 yüzü kara poltikasını kullan
quote:
Orijinalden alıntı: net_katil
quote:
Orijinalden alıntı: El Cazador
Açıkçası hiç zannetmiyorum. İstanbul dışı her hangi bir yere gitmende belki yardımcı olabilir ama İstanbul çok zor.
Ama sen yinede isteyenin 1 vermiyenin 2 yüzü kara poltikasını kullan
bu kişi fazlasıyla işgörür senin için rahatlıkla İstanbul'da okursun sana yardımcı olamayacağı tek konu yazılı sınavdır diye düşünüyorum ama okuması da çalışması da zor
Herkese Merhaba;
Bende Lise 3. sınıf öğrencisiyim.Makine Bölümü okuyorum.Polislik istiyorum.Bu konunun açılması çok iyi olmuş.Kafamdaki çoğu soru işareti kalktı sayılır.
Kafama takılan bir kaç şey daha var.Bu 2 sene boyunca görülen dersler nelerdir?Birde ben makine bölümü okumama rağmen bilgisayarla aram çok iyidir.Bilgisayar arıza tespit tamirine kadar bilirim.Bilgim var yani.Diyelimki kazandık göreve başladık.Bilişime nasıl geçeriz? vs.
Polisliği gerçekten çok istiyorum.Birde şu mülakatı biraz açsanız.Mesela Selçuk abi sana mülakatta neler yaptırdılar.Seni alıp karşılarına oturtup soru cevap mı yaptılar ?Ne sordular? vs.
Teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: buraky93
Herkese Merhaba;
Bende Lise 3. sınıf öğrencisiyim.Makine Bölümü okuyorum.Polislik istiyorum.Bu konunun açılması çok iyi olmuş.Kafamdaki çoğu soru işareti kalktı sayılır.
Kafama takılan bir kaç şey daha var.Bu 2 sene boyunca görülen dersler nelerdir?Birde ben makine bölümü okumama rağmen bilgisayarla aram çok iyidir.Bilgisayar arıza tespit tamirine kadar bilirim.Bilgim var yani.Diyelimki kazandık göreve başladık.Bilişime nasıl geçeriz? vs.
Polisliği gerçekten çok istiyorum.Birde şu mülakatı biraz açsanız.Mesela Selçuk abi sana mülakatta neler yaptırdılar.Seni alıp karşılarına oturtup soru cevap mı yaptılar ?Ne sordular? vs.
Arkadaşlar lafı bile olmaz, Eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, Her türlü soru sorabilirsiniz, hem sohpet etmiş oluyoruz
Açıkçası forumda Polis kimliğimi gizliyordum, Malum Polisin dostu kadar düşmanıda var. Burda deşifre olduk
Adım Selçuk, 24 yaşındayım. Doğma Büyüme Adanalıyım, Bekarım Polis okulunu 2007 yılında kazandım, Şuan İstanbul Bilgi İşlem Şubede görev yapıyorum. Bu yazıları yazarkende işten yazıyorum. Dikkat etmişsindizdir arada bir forumda internet hızı testi koyuyorlar orda en yüksek internet hızını koyan benim. şubemizin bir güzelliği bakın
Alllaaahh direk HDD yi dayarım oraya
quote:
Herkese Merhaba;
Teşekkürler...
Dersler hep sözel ağırlıklı, Tonla hukuk dersi var ama çalışınca yapılmıyacak geçilmiyecek değil. Dersleri kafana takma.
Mülakata Adana da girdim. Mülakat odasına alınmadan önce tişörtümüzü faln çıkardık üst tamamen çıplak altımızdaki pantolonuda dizlerimiz görünecek şekilde çemirledik. O şekilde yarı çıplak şekilde mülakat odasına kız erkek karışık yakalaşık 10 kişi kadar girdik. girer girmez boyumuzu ölçtüler kilo ile birlikte ben yanımdayken boyu yetersiz kalan kızı direk gönderdiler zaten.
küçük bir kilo boy testinden sonra rasgele karıştırılmış kapalı soru kağıtlarından aldık herkes birer kez. Sonra önümüzdeki kurula hazır vaziyetinde döndük. kısa kısa soru sordular ve elimizdeki soru kağıtlarındaki konu ile açıklama yapmamızı istediler.
Doğru veya yanlış cevap önemli değil, önemli olan konuşma, kendinizi ifade edebilme yeteniğiniz. Tabiki tavsiyem giderkende güzelce bir saç sakal traşınızı olun öyle gidin.
Şimdiki mülakatlarda ise şınav falanda çektiriyorlarmış
Dersleri buldum arkadaşlar
Açık söyleyeyim dersler hikaye. Okulda öğrenilecek tek şey sabırdır
quote:
Orijinalden alıntı: 1923
Açık söyleyeyim dersler hikaye. Okulda öğrenilecek tek şey sabırdır
quote:
Orijinalden alıntı: net_katil
quote:
Herkese Merhaba;
Teşekkürler...
Dersler hep sözel ağırlıklı, Tonla hukuk dersi var ama çalışınca yapılmıyacak geçilmiyecek değil. Dersleri kafana takma.
Mülakata Adana da girdim. Mülakat odasına alınmadan önce tişörtümüzü faln çıkardık üst tamamen çıplak altımızdaki pantolonuda dizlerimiz görünecek şekilde çemirledik. O şekilde yarı çıplak şekilde mülakat odasına kız erkek karışık yakalaşık 10 kişi kadar girdik. girer girmez boyumuzu ölçtüler kilo ile birlikte ben yanımdayken boyu yetersiz kalan kızı direk gönderdiler zaten.
küçük bir kilo boy testinden sonra rasgele karıştırılmış kapalı soru kağıtlarından aldık herkes birer kez. Sonra önümüzdeki kurula hazır vaziyetinde döndük. kısa kısa soru sordular ve elimizdeki soru kağıtlarındaki konu ile açıklama yapmamızı istediler.
Doğru veya yanlış cevap önemli değil, önemli olan konuşma, kendinizi ifade edebilme yeteniğiniz. Tabiki tavsiyem giderkende güzelce bir saç sakal traşınızı olun öyle gidin.
Şimdiki mülakatlarda ise şınav falanda çektiriyorlarmış
Anladım.Peki şu boy kile oranı nasıl olur?Mesela ben 170 cm boyum var.75 kiloyum.Şişman değilim.Yapılıyım desem yeridir.
En son bildiğim kadarı ile Erkeklerde boyun 1.67 den kısa olmuyacaktı.
Boy kilo oranı şu şekilde; Kilon, Boyunun son iki rakamından ne 15 fazla olacak nede 15 eksik. Örnek ile açıklar isek
Benim boyum 183 cm. Son iki rakamı alıyorum "83" Kilom ise 70 kg
Boyumun son rakamı 83 olduğu için benim kilom ya (83-15=68 kg) ya da( 83+15= 98 kg) olmak zorunda. 68 ile 98 kg arasında olacak yani.
Kısacası sınırdayım zayıflık konusunda
Polisliği gerçekten çok istiyorum.İnş. Allah banada nasip kısmet eder.Hayırlıysa tabi.
Memur bir abimiz varsa sorum olacaktı.
1- Aöf - işletmeyi bitirip polis olabilmek için nasıl bir işlem yapmam gerekiyor olacak ? 2- Polis olunduğunda bilgi işleme geçmek için ne gibi şartlar gerekiyor ,sertifika veya 4y işletme fakültesi bitirmek yeterlimidir? 3- Tanıdıkların(baş komser ,genel müdür.bilgi.iş.memuru gibi) yardımıyla bilgi işleme geçilebilirmi ?
konunun açılması iyi oldu herkesin polislik hakkında bilgisi oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: $$kingodisco$$
Memur bir abimiz varsa sorum olacaktı.
1- Aöf - işletmeyi bitirip polis olabilmek için nasıl bir işlem yapmam gerekiyor olacak ? 2- Polis olunduğunda bilgi işleme geçmek için ne gibi şartlar gerekiyor ,sertifika veya 4y işletme fakültesi bitirmek yeterlimidir? 3- Tanıdıkların(baş komser ,genel müdür.bilgi.iş.memuru gibi) yardımıyla bilgi işleme geçilebilirmi ?
1- Kpss ye gireceksin, Gerekli puanı aldıktan sonra 6 aylık kurs göreceğin POMEM okullarına gideceksin. Sonra 6 ayın sonunda Polis memurusun. 2- Sertifika falan hikaye, iki şey geçerli ya büyük torpil yada bilgi. Ekran kartının GPU sunun Bellekten daha önemli olduğunu bilen herkes çok rahat Bilgi işlemci olabilir. Şu var mesleğin ilk yıllarında geçemiyebilirsin ama bir kaç yıl sonra geçersin kendi hakkınla
3- Amir Rütbesi ve yukarıdakilerinin kesinlikle faydası olur. eğer komiserin falanda tanıdığı varsa onlarda birşey yapabilir. Ama hiç bilgisayardan anlamıyan adamıda sokmazlar,
quote:
Orijinalden alıntı: droll
Haziranın başında mülakatım var
Şükrü Balcı Pmyo.
ankara hukuktan çıkıp bende polis akademisine geçmek istiyorum lys yi bekliyorum bende
quote:
Orijinalden alıntı: EmR_3153
quote:
Orijinalden alıntı: droll
Haziranın başında mülakatım var
Şükrü Balcı Pmyo.
ankara hukuktan çıkıp bende polis akademisine geçmek istiyorum lys yi bekliyorum bende
Çıkma okuluna devam et
ya arkadaşlar bu değişen puan sistemiyle polislik niye bu kadar fazla puan istedi ilk önce 300 dediler sonra 280 e düşürdüler 260 yapsalardı girebilcektim yada ben çok düşük aldım bu sene polisliğin ek kontenjanı falan oluyomu peki yoksa herşey bittimi bu sene için
Talep İhtiyaçtan çok fazla olduğu için böyle yapıyorlar.
Ek kontejan olmuyor sadece yedekler oluyor, oda şu şekilde. İlk müracatını yaparsın, mülakatı geçersin. Yazılı sınavıda geçersin, yazılı sınavda kazanamazsın. Daha sonra Yazılı sınavı kazanan Asiller olurda polis okulundaki sağlık testini geçemezse ki bu oluyor. yine en yüksek olandan başlıyarak alta doğru ihtiyaca göre kazanamıyanları yedek olarak alırlar.