Şimdi Ara

POLİSLİĞE BAŞVURUDA BULUNDUM.POLİS ABİLERİMDEN TAVSİYE BEKLİYORUM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
3
Favori
65.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Annen sana sormadan böyle bir tercih yaparak doğru bir davranış yapmamış. Şimdi o da kendisine göre senin iyiliğini istiyor, Açıkçası hukuk da Polislikten çok daha itibarlı meslek ama işte insanın sevdiği işi yapmasıda ap ayrı. Ne diyelim hayırlısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: h4rml3ss

Birşey sormak istiyorum . Ben ankaradayım diyelim kazandım 2 yıl başka şehirde okudum okulum bitti göreve başlarken ankaradamı başlıyorum acaba neye göre belirleniyor bu ?

+1907
  • benimde bir sorum olacak yunus polis olmak için ayrı bir sınav mı var ? birde yunusların mevkisi normal memurla aynı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: h4rml3ss

Birşey sormak istiyorum . Ben ankaradayım diyelim kazandım 2 yıl başka şehirde okudum okulum bitti göreve başlarken ankaradamı başlıyorum acaba neye göre belirleniyor bu ?

2. sınıftan mezun olurken kura çekimi yapılıyor. İlk tayin yeriniz yani. O kuradan çıkan ile gidiyorsun (genelde İstanbul diyorlar) ha Ankara çıkarsa gidebilir misin bilmiyorum. Özel statü ya da buna benzer denilen bir durum Ankara'da bu iller arasında ise görev yapabilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: wuc
    benimde bir sorum olacak yunus polis olmak için ayrı bir sınav mı var ? birde yunusların mevkisi normal memurla aynı mı ?

Ayrı bir sınav değilde kurs olayı var. Kursu alman ve aranan şartları taşıman gerekiyor (şartları bilmiyorum ama uzun boylu olmak avantajlıymış). Mevki derken yunusta , diğer şubelerde çalışan polis memurları aynı mevkidedirler. Sadece çalışma sürelerine bağlı olarak dereceleri yüksek olur. Derece olayıda maaş ve deneyim dışında bir farkı yoktur.

• Merhaba ben cocukluğumdan beri bu mesleği yapmak istemişimdir halen daha çok hevesliyim ancak şöyle bir durumum var

Ben 2 yıl düz liseye gittim başarısızlık olunca da acıköğretime yazıldım burada daha 5in altına inmedi notlarım seneye mezun oluyorum acıköğretim malum 2.5 senede bitiyor yani yaşıtlarımla bitireceğim okulu .Çoğu kisiye sordum bi fark yok acık kapalı dedi he birde yabancı dil okuyorum suan Bu bir sorun olur mu ? Ufak da olsa bir şansım olduğunu bilsem cok mutlu olucam
    Birde yunus olmak normal polis olmaktan zor mudur kolay mıdır ? Neden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Majesty -- 25 Mayıs 2010; 17:12:20 >
  • Kura çekilirken genelde %60-70 arası İstanbul gelir. Bazı özel şehirler hariç nufusunuza kayıtlı olan şehirde görev yapamazsınız. Ama Ankara bu özel iller içerisinde. Ankaraya pekala gidebilirsin bunun için

1- Kurada direk Ankarayı seçersin ve gidersin
    2- Kurada Ankarayı seçen bir arkadaşınla kuralarınızı değiş tokuş yaparsınız
    3- Okulda çok çalışır dereceye girersin ve hiç kuraya katılmadan direk Ankaraya gidersin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evet Açık öğretimin normal öğretimden bir farkı yok. 4 yılı bitirirsin kpss den yeterli puanı alırsın ve bir problem olmaz ise POMEM olarak polis olabilirsin.
    Bizzat Açık öğretimden İşletme okuyupta Polis olan komşum var.

Yunus olmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum. OLMAYIN

Yunusların çalışma saatleri ağırdır.
    Motorsiklet kullanmak otomobil kullanmaktan daha yorucudur.
    Bu motorsikletlerin birde kışı var. Kışın hiç motorsiklet kullanmayı denediniz mi.

Yunus olmak bir Terörle Mücadele, İstihparat, Narkotik gibi zor değildir. Yunus olmayı isteyipte olamayına kimse tanımadım.

• Bizim okulda su an yunus eğitimi var 5-10 tane memur sabahtan akşama kadar okulda motosikletle dört dönüyorlar.eğitim 1 ay sürüyomuş. zahmetli bir iş ama değer. =)
  • @net_katil

polisler kaç yaşında emekli olur? emeklilik ikramiyesi alırlar mı? istihbarat bölümündekiler ne iş yaparlar? yani neyin istihbaratını toplarlar? sivil polis olmak isteyenlerde aranan şartlar nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

Eskiden bu tür iddalar olduğu için sınavı şuan ösym yapıyor. Şahsen Cemaat tarzı bahsettiğiniz yerler Polislik sorularını alıyorsalar, Üniversitelerde hep bu adamların istediği kişilerler doludur. Belki bundan 2 yıl önce vardı ama şuan böyle bir şey mümkün değil.
    Ve çok aşağılıkça bir davranış. Resmen kul hakkıdır bu.

geçen sene hatrlatırım yine ösym yapıyordu ve sorular çalındı daha doğrusu yine fem tarafndan dağıtıldı.sınav iptal oldu.Allah büyük bn çalınan sınavda kaznamamştm 2. ypılan sınavda çalştm yaptm.asil olark rüştü ünsal geldi ama hukuk okuduğm için pmyo pek akıl karı gelmedi.bu sne olursa polis akademisi olmazsa fiyo denilen bir olay warmış oradan polis olmak istiyorm.hiçbirşey olmadı seneye pmyo o da olmadı okul bitince pomem ama mutlaka polis olcam inş

Hayırlısı olsun

Neden bu kadar çok Polis olmak istiyorsun?

çockluktan beri istediğim meslek.bütün ailem kuzenler fln hepsi pmyo girdi biri akademiye.bn diğer kuzenm ankarau uluslararasna gidince annem de özenmiş bnden habersiz internetten tercihi yapmş ankara hukuk geldi şu an söve söve hukuk okuyorm.neden bunu okuyorm diye ama bu sne aileyi dinlemicem geçicm polisliğe giycem o üniformayı.birde çewik kuvvet komiser yardmcısı çıktım mı ohh diyecem walla ama bu sne olmasa sneye pmyo fln da düşüncem.biliyorm savcı olsam polisten çok daha üstün olurm bnm en sewdiğim meslek polislk işte.o şerefli üniformayı bir giysem daha ne isterm hayttan

sende benim kafadansın, 2 yıllık grafik bitirip dikey geçişle 4 yıllık işletme okuyup polis olmak istiyorum bende, bölümler ne alakaysa :D

• Polis memuru 52 yaşında zorunlu emekli olmak zorundadır. Bu süre dolmadan emeklilik hakkı dolsa bile çalışabilir. En erkende en son 20 yıldı. Sonra kanunlarda bir değişiklik yaptılar ama polise vurdumu vurmadımı bilmiyorum orasını.

emekli ikramiyesi elbette alıyor ama Asla bir Askeri personel kadar yüklü miktarda bekleme. İkinci el temiz bir araba alırsın ancak.

İstihparat bizim Teşkilatın en üst birimidir. Direk Daire başkanlığıına bağlıdır. Bağımsızdırlar diğer birimlerden. Bir emniyet müdürü bile kafasına göre istihparatın binasına giremez. İnternet alt yapılarından tut, kendi veri tabanları bile tamamen teşkilattan bağımsızdır.

İstihpartın amacı bilgi toplamaktır. Terör olur, milli güvenlik olur, her türlü şey için. Çok gelişmiş teknik aletleri vardır. Ve içinde öyle personel vardır ki kendileri yeni icat yaparlar. çok iyi yazılımcıları, elektronikçileri vardır.

Sivil polis çalıştığın birime göre değişir. Asayiş şubeye giderek en kısa yolsan sivil polis olabilirsin. Bir zorluğu yok

• benim merak ettiğim şey şuan en son yapılan sağlık kontrolü bunda tam olarak ne yapılıyor :) mülakatı geçtim bu arada :) herkese başarılar diliyorum
  • peki istihbarat bölümünde 2 yıllık pmyo mezunları ne kadar yükselebilir? ne gözle bakılır? herhangi bir ayrım söz konusu mudur camiada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: splendour.rrr

benim merak ettiğim şey şuan en son yapılan sağlık kontrolü bunda tam olarak ne yapılıyor :) mülakatı geçtim bu arada :) herkese başarılar diliyorum

Kapsamlı göz testi
    kan tahlili
    Fizik muayne
    Psikolojik test ( Pisikopat bir kadın bana psikolojik sorunun varmı dedi. yok dedim tamam dedi )
    Akciğer filmi
    kulak burun boğaz

ve Bevliye yani cinsel organın. Çoğu kişi utanmıştı ama mecbur açıp doktorun eline vereceksin.

-----------------------------------------------------------------------

Rütbe olarak bahsediyorsan aynı normal memurun yüksele bildği kadar yükselirsin bir fark yok.

İstihparatta sadece Müdürüne müdürüm dersin. onun dışında Amire, Başkomisere, Komisere hep Abi dersin. Ortamı böyle yani. İstihparattaki ortam hiç bir yerde yoktur birde Özel harekatta.

• quote:

Orijinalden alıntı: -BoZ-

peki istihbarat bölümünde 2 yıllık pmyo mezunları ne kadar yükselebilir? ne gözle bakılır? herhangi bir ayrım söz konusu mudur camiada?

İstihbarata her isteyeni hemen almazlar.. Net katil abimizin dediği gibi istihbarat çok farklıdır. İstihbarat şubede çalışan bir pol,s dışarıda farklı şubeye girince farklıdır.Şube de yükselme diye birşey olmaz 4 yıllık üniversite bitirirsin , 6 yıl görev sürenle birlikte sicilinin temiz olması gerekir sonra komiser yardımcılığı sınavı açılır kazanırsan belli bir süre kurs alırsın. Kurs bitiminde ataman yapılır. Fakat komiser yardımcılığını kazanırsan tekrar şark görevin çıkar ve doğuya gelmek zorunda kalırsın.

Teşkilatın içerisinde ast üst ilişkisini bildikten sonra amirinle/müdürünle abi kardeş gibide olabilirsin yeterki nerede durmayı bileceğini bil

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Teşkilatın içerisinde ast üst ilişkisini bildikten sonra amirinle/müdürünle abi kardeş gibide olabilirsin yeterki nerede durmayı bileceğini bil

Tamamen haklısın

Emniyet Teşkilatında pekala bir polis memuru ile Şube müdürü futbol maçı yapabilirken. Orduda bunu göremezsin.
  • teşekkürler bilgiler için
  • Son bir sorum daha cok ceva pvar bu konuda birbirine zıt

Yunuslar 6 yılı doldurunca komiser yardımcılığı sınavına girebiliyor mu ?
    yoksa yunusların yükelme gibi bir şey söz konusu değil mi ? (Yunus olarak değil )
  • quote:

Orijinalden alıntı: majesticman

Son bir sorum daha cok ceva pvar bu konuda birbirine zıt

Yunuslar 6 yılı doldurunca komiser yardımcılığı sınavına girebiliyor mu ?
    yoksa yunusların yükelme gibi bir şey söz konusu değil mi ? (Yunus olarak değil )

Arkadaşım yunuslar emniyet teşkilatı içerisinde bir birimdir. Sanırım yunuslara özendiğiniz için yunusları soruyorsunuz ama unutmayın ki yunusların çalışma şartları zordur. Yunuslar bir nevi otolu araçların motorsikletli halidir. Kışın aracın içindeki kaloriferi açar peki yunusta çalışan biri ne yapacak ?

Yunus , çevik , narkotik veya herhangi bir birim komiser yardımcılığı sınavı açıldığı zaman başvurursan ve kazanırsan rütbeni alırsın fakat aynı şebeye atamanı yapmıyorlar diye biliyorum. Örneğin sen yunusken başvurdun sınava ve kazandın sana biri rütbeni sorduğunda yunus komiser yardımcısıyım demeyeceksin. Direk rütben olan komiser yardımcısı olduğunu söyleyeceksin.

Yunuslarda da çalışanlar normal polis memurudur. Organize şubede çalışanda polis memurudur. Gerekli şartları taşıyan herkes komiser yardımcılığı sınavına girebilir. Ayrı gayrı iş olmaz.

• Acaba kaç ortalama yapmak gerekir?90-95 net yapan ekek adaylar için kazanma şansı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

Acaba kaç ortalama yapmak gerekir?90-95 net yapan ekek adaylar için kazanma şansı nedir?

Katılan adayların netlerine göre net değişebilir ama 85-90 üstü %90 oranında girebilir
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.