Merhaba... Polo 2001 comfortline 45.000'de... 39000'de satın aldım. 2000 devirde egzosdan hırıltı geliyordu, bize satan arkadaş servise götürdüğünü ancak herhangi bir problem yaratmadığını söyledi.Ben de üzerinde durmadım. 41000'de de bakımını yaptırdım.Ustalar da egzos konusunda 'normal' dediler. Ancak rölantide çalışırken egzos gereğinden fazla ses çıkarıyor sanki. Sesli çalışıyor.Ve anormal bir koku bırakıyor.Aynı zamanda dikizden baktığımda egsoz dumanı da oldukça yoğun.İnip baktığımda egsoztan damlamalar da mevcut. Bütün sebebi egsoza yüklemiyorum elbette sadece sizce sebep(ler) ne olabilir?
Aracınızda herhalde kurşunsuz benzın kullanıyorsunuz.dolayısı ile katalizör mevcut ve bu katalizörde ömrünü tamamlamış gibi görünüyor.aracınız ılk çalıştırmada ve motor soğukken egzosundan beyaz duman şeklinde su buharı ve su çıkar.motor ısınınca kesilir ve egzos normale döner.ama radyaör su seviyenızı sık sık kontrol edın eksilme var mı? var ise sılındır kapak contasında problem var demektır ve bunun sonucu da egzosdan buhar ve su çıkabilir.
İlginize müteşekkirim Bir eksperle görüşeyim ben..:)
Arkadaşın 99 polo 1.6 otomobilinde de aynı sizin belirttiğiniz problemleri yaşıyorduk. tamircide bilgisara taktılar motoru. Üzerindeki bujiler uygun değilmiş değiştirdik. Ayrıca katalizör üzerimde bulunan lambda sensörü arızalı çıktı ve onu da değiştirdik . şimdi araç gayet güzel oldu.B arada triger kayışını da değiştirdik(35 ytl parça+60 ytl işçilik).
Teşekkür ederim cevabınıza... Maaşı alır almaz ustaya görüneceğiz artık..:)