Şimdi Ara

Polo 1.2 TSI BMT 90 PS alınır mı? (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
21
Favori
209.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki bu durumda motorun farklı ses vermesi normalmi
  • onur668785 O kullanıcısına yanıt
    Farklı ses derken, Nasıl yani ?
    Titreme varmı araçta ,farklı ses geldiği esnada?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • titreme yok başka yerden okudum dişlilere bindiği için oluyormuş dsg lerde
  • Aracım 2200km'ye ulaştı bir yakıt tüketimi paylaşayım:

Lastik: Nexen 185/60R15(fabrika çıkış lastiği)
    Ortalama hız: 33 km/h
    Ortalama tüketim: 5.4 L
    Alınan yakıt: 168.6 TL
    Alınan yakıt litresi: 40.9 L

Bana çok çok iyi geliyor bu tüketim. Şehirlerarası 95-100km/h sürate sabitleyerek nasıl bir tüketim sergileyeceğini çok merak ediyorum. Önümüzdeki ay plan var gibi duruyor, çıkarsam fotoğraflı paylaşımı buradan yapacağım.

Tahminim: 850-900 km arası mesafe gidebileceğim.
  • Arkadaşlar bugün 1,2 TSI beyaz renk comfortline ve lounge için fiyat aldım. Sizlerin görüşlerine ihtiyacım var.

1- Comfort 54.500, lounge 59.300. Aldığım fiyatlar nasıl, ikisi de piyasasına göre uygun rakamlar mıdır?
    2- İkisinde de motorlar bluemotion mıdır?
    3- Comfortline donanımlarını hangilerini sonradan ekletebilirim ve kaça mal olur?
    4- 1,2 TSI BMT 90 bg motorla kullanımlarınız sonucu elde ettiğiniz yakıt tüketimleri nasıldır?

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
  • Lounge daha mantıklı, sonradan ekleme ile Lounge özelliklerine getirmek çok pahalıya gelir,
    YAKIT ortalama 7 lt yakarsınız,

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    Sakin bir sürüşle bu rakamlar elde edilebilinirse ,
    Uzun yolda 5,2-5,8lt civarında gezersiniz ama altına inmez,
    Üstü olabilir.

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Bakalim hocam bende merak ediyorum, gelismeyi paylasacagim.

Frene basmadan sabit 70-80 km hız ile giderseniz ,
    4 lt lerde çok rahat gezersiniz👍🏽
    90 km hızlarda 4,5-5 arası gezilebiliyor...
    Düz yol olmak kaydı ile,
    Meyil varsa yakıt değişiyor 5 ve üstüne çıkıyor,
    Hayırlı yolculuklar.😊

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Bursa-Aydin / Aydin-Bursa guzergahinda tum yol 95-100 araliginda tahminim 4,7litre gibi bir tuketim cikacak ama bakalim gercek ne olacak. :)

Gecenlerde vw bayisine gittim. Araci aldigimdan beri bir ses vardi ama sesin onemli olmadigini dusundugumden zaman yaratip ugramadim o gune kadar. Ses: avm otoparkinda yer arar gibi birinci viteste yavas yavas ilerlerken " vik vik vik " diye kesikli ama seri bir sekilde duyuluyordu. Bana gore lastik bolgesinden gelen donen bir rulman sesine benziyordu.

Ilgili kisiye durumu aynen yukaridaki gibi aktardim birlikte test surusune ciktik. Korktugum oldu ve ses gelmedi. Araci lifte alip kontrol ettiler.

Gorevli: " Polo kullanicilarindan genelde buna benzer geri donusler oluyor. Diskin arkasinda ki parca ile disk bazen birbirine yakin oluyor o yuzden ses yapiyor. O parcayi torna vida ile geri ittirecegim eger o sesse sorun sizde artik duymayacaksiniz. " dedi. Islemi uygulamalari zaten cok cabuk oldu.

O gunden beri sesi hic duymadim umarim daha da duymam. Kesin konusamiyorum cunku islemden once de her yavas gittigimde duydugum bir ses degildi.

Siz veya diger arkadaslar boyle bir sorun yasadiniz mi?

• Merhaba

@malzemec forumdasimin soyledigine katiliyorum Lounge parasini hakeden donanima sahip Comfortline cok bos.

Ancak aklima fiyat takildi. Lounge icin aldiginiz fiyat dsg'li mi? Duz vites lounge icin gecenlerde liste fiyati 56kusur yaziyordu?..

Hocam az önce 1,2 tsi dsg lounge için aldığım son fiyat 58.600. Yine dsg li comfort için 54.600 verdiler. Bir de başka bayi dsg li comfortline + Işık paketi + sürüş konfor paketi için 57.150 istedi. Hepsi de beyaz renk. Çok mu acaba bu fiyatlar?

• Lounge icin bence cok iyi fiyat. Neredeyse 4.000lira indirim yapmislar. Yerinizde olsam 3.000 icin opsiyonlu Comfortline almaz, direk Lounge alirdim.

Belki gemide falan farkli renk vardir sordunuz mu? Beyaz rengin Polo'yu zayif gosterdigini dusunuyorum. Koyu renkler biraz daha kalipli gosteriyor.

Hic bilmememe ragmen uranus grisini tercih ettim pisman degilim. Gece isik altinda veya gunes ustune vurdugunda cok guzel duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 21 Şubat 2016; 18:26:34 >
    Evet gri ve füme tonları benim de hoşuma gidiyor ama metalik renk çiziklerde çok sırıtıyor. Bir de evin ikinci arabası olacak. İlki uzay grisi civic. Mat beyazı boya avantajından dolayı da tercih ettim, tabi Allah göstermesin hiçbirimize. Yalnız lounge donanımda açık renk döşeme de tercihe bağlı sunulmalıydı. Tartan kumaş da hoşuma gitmedi, sofra örtüsü kumaşı gibi. Ama lounge için katlanılır. Siz de arabanızı güle güle kullanın. Yorum için de sağolun. Arabayı teslim alınca da sizden dsg kullanım tavsiyeleri alayım, malum çok hassas. Düzelttiklerini iddia ediyorlar ama?

• Arkadaşlar, 2015 polo 1.2 tsi benzinli aracımda,ilk çalıştırma sırasında,geri vitesle gelirken ve direksiyonu kırarken sesli bir uğultu yapıyor... Servis ise "asbestsiz fren balatası kullanıldığı için yaptığını ve yapmaya da devam edecegini" belirtti...Balata aşındıkça da yapacakmış...Teknik bir hata olduğunu düşünüyorum... Benzer sorunu yaşayan var mı ve nasıl çözdünüz?

• Fiyatlar iyi,
    Birde sahibinden. Com da bakın, filo alıp uygun satan firmalar var, değerlendirin derim.👍🏽

• quote:

Orijinalden alıntı: Gulugu

Evet gri ve füme tonları benim de hoşuma gidiyor ama metalik renk çiziklerde çok sırıtıyor. Bir de evin ikinci arabası olacak. İlki uzay grisi civic. Mat beyazı boya avantajından dolayı da tercih ettim, tabi Allah göstermesin hiçbirimize. Yalnız lounge donanımda açık renk döşeme de tercihe bağlı sunulmalıydı. Tartan kumaş da hoşuma gitmedi, sofra örtüsü kumaşı gibi. Ama lounge için katlanılır. Siz de arabanızı güle güle kullanın. Yorum için de sağolun. Arabayı teslim alınca da sizden dsg kullanım tavsiyeleri alayım, malum çok hassas. Düzelttiklerini iddia ediyorlar ama?

Bej döşeme özellikle arkadan oturanlar için ferah ortam oluşturuyor fakat kullanımı benim için zor. Biraz fazla titizim arabanın lastiklerinin bile ayakkabı tabanıyla çarpılarak kirletilmesi huzursuz ediyor her ne kadar ailecek buna dikkat etsekte bu konuda titiz olmayan misafirler epey kirletiyor inip binerken koltuk arkasını ve kapı lastiklerini. Hal böyleyken bej renk kirliliği iyice belli edeceği için durum beni çok daha fazla huzursuz edecekti. O yüzden siyah olması işime geliyor diyebilirim. :)

B segmentinde opsiyon olayı biraz daha kısıtlı oluyor belki bu yüzden bej rengi eklememiş olabilirler. Olsa tabiki iyi olurdu sonuçta herkes kendi zevkine göre özelleştirebilirdi aracını.

Aracınız elinize ulaştıktan sonra dsg için aklınıza takılanları cevaplamaya çalışırım. Dsg'nin düzeldiğine inanmıyorum, evet belki mekatronik arızalarının önüne biraz geçtiler ama sonuçta ortada kavrama var ve araç tasarruf kassın diye erken vites büyültmeye programlandığı için sürekli yarım debriyaj yapıyor ve dur/kalk ın yoğun olduğu trafiklerde Dsg kavraması çok erken yıpranıyor. Yani bana göre burada ki en büyük problem kavramanın erken bitmesi. Aracı alırken kullanıcının bu gerçeği bilerek alması gerekiyor. Şehir, trafikte yapılan dur/kalk ve kullanım şekli kavrama ömrünü doğrudan uzatacak en önemli faktörler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cyalcin

Arkadaşlar, 2015 polo 1.2 tsi benzinli aracımda,ilk çalıştırma sırasında,geri vitesle gelirken ve direksiyonu kırarken sesli bir uğultu yapıyor... Servis ise "asbestsiz fren balatası kullanıldığı için yaptığını ve yapmaya da devam edecegini" belirtti...Balata aşındıkça da yapacakmış...Teknik bir hata olduğunu düşünüyorum... Benzer sorunu yaşayan var mı ve nasıl çözdünüz?

Bir kere buna benzer birşey yaşadım ama motor sıcaktı. Bende muhtemelen direksiyon kayış veya pompasından kaynaklı diye üstüne düşmedim. (Çünkü o an direksiyon tam kırılı geri geliyordum.)

Bazı durumlar çok can sıkmadıkça üstüne düşmeme kararı aldım. Sakınan göze çöp batar misali.

Balata değişiminde sorun çözülüyor muymuş birşey söylediler mi?

• Balata değişse de aynı sorun devam eder dediler ancak değişimi bekleyeyim mi yoksa ısrarcı mı olayım garanti kapsamındayken bilemedim... Atlatmaya çalışmış ta olabilirler... Sonuçta herkes de olmuyor ancak bu şikayetle sık karşılaşıyorlar bence... dediginiz gibi direksiyonu tam kırarken artıyor ses... bence bu durum ciddi bir hata...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyalcin -- 22 Şubat 2016; 10:26:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyalcin

Balata değişse de aynı sorun devam eder dediler ancak değişimi bekleyeyim mi yoksa ısrarcı mı olayım garanti kapsamındayken bilemedim... Atlatmaya çalışmış ta olabilirler... Sonuçta herkes de olmuyor ancak bu şikayetle sık karşılaşıyorlar bence... dediginiz gibi direksiyonu tam kırarken artıyor ses... bence bu durum ciddi bir hata...

Aracınız kaç binde veya balata değişim zamanı geldi mi bilmiyorum fakat balata değişimine şimdilik gerek yoksa fuzuli masraf yapmış olacaksınız. Balata değişimini garantiden yapacaklarını sanmıyorum. Yinede sizin kararınız..
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.