Şimdi Ara

Polo 1.2 TSI BMT 90 PS alınır mı? (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
21
Favori
209.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    B sınıfında Polo ve Yaris kullanıyorum,
    İkiside iyi ,
    Benim tercihim, Yaris .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende Polo 1.2 tsi dsg araç aldım.Teslim alalı 1 hafta oldu.Bu arada herkesi aracı hayırlı olsun.Arkadaşlar sizlere sormak istediğim birşey var.Aracı park ederken el frenini çekiyorum dsg ye yük binmesin diye bununla birlikte ayağım frende basılı olarak vitesi P konumuna getiriyorum araç stop ediyor.Bu olay bazen oluyor bazen de P konumuna alınca çalışır vaziyette bekliyor.Sizde de böyle bir şey var mı? İlginizden dolayı şimdiden teşekkür ederim.
  • malzemec kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşlar bende Polo 1.2 tsi dsg araç aldım.Teslim alalı 1 hafta oldu.Bu arada herkesi aracı hayırlı olsun.Arkadaşlar sizlere sormak istediğim birşey var.Aracı park ederken el frenini çekiyorum dsg ye yük binmesin diye bununla birlikte ayağım frende basılı olarak vitesi P konumuna getiriyorum araç stop ediyor.Bu olay bazen oluyor bazen de P konumuna alınca çalışır vaziyette bekliyor.Sizde de böyle bir şey var mı? İlginizden dolayı şimdiden teşekkür ederim.
  • a_ozcan85 A kullanıcısına yanıt
    Araç durmaya yakın yaptıklarım sırası ile,
    -Araç durduğunda, ayağımı frenden çekmeden el frenini çekiyorum,
    - ayağım frende iken vitesi P konumuna alıp ,
    Araçtan iniyorum,

Araç çalıştırırken,
    Ayağım frende araç çalıştırıyor ve vitesi D konumuna alıyorumen son el frenini indirip
    Harekete başlıyorum,
    Böyle yaparak şanzımanın koruyorum,...

İşlem sıranız doğru,
    Dsg hassas şanzıman,
    Mümkün oldukça düzgün park etmek gerekli.

Teşekkür ederim.Ama anlamadığım P konumuna alınca araç neden kendi stop ediyor bunu anlamış değilim.Sizinde başınıza geldimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_ozcan85

Teşekkür ederim.Ama anlamadığım P konumuna alınca araç neden kendi stop ediyor bunu anlamış değilim.Sizinde başınıza geldimi?

Start/stop ile ilgili hocam o. SS'u kapatıp denersen p'ye aldığında stop etmediğini göreceğini tahmin ediyorum.

• HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    Start Stop açıkken aracı park ediyorum araç tamamen durunca el frenini çekiyorum vitesi ayağım frende iken P konumuna alıyorum.Bu şekilde araç bazen rölantide çalışır bekliyor.Bazende P alınca hemen Stop ediyor.Kusuruma bakmayın lütfen ilk defa DSG kullanıyorum.Araç 150km 'de şuan.Acaba sorun mu var anlayamadım.Bende servisi aradım kullanım kılavuzunu okuyun dediler ilgili birşey bulamadım.Bende forumdaşlarıma soruyum dedim.Kafam karıştı :((
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    İşin ilginç yanı ise iki olayda Start Stop açıkken oluyor.Dün en son yine park ettiğimde aynı şekilde araç kendi kendine Stop etti ve ekranda aracı manuel olarak çalıştırın dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_ozcan85

İşin ilginç yanı ise iki olayda Start Stop açıkken oluyor.Dün en son yine park ettiğimde aynı şekilde araç kendi kendine Stop etti ve ekranda aracı manuel olarak çalıştırın dedi.

Ben de yeni dsg kullanıcısıyım. :) gerçi benim araç polo değil.

Şimdi...start stop açık demişsin. Ben de diyorum ki kapatıp denemelisin. ;)

Start stopun anlaması zor bir mantığı var. Araç beyni belki onlarca parametreyi hesap kendince şartlar uygunsa durduğunda aracı stop ediyor. Bu şartlardan biri bile uygun değilse örneğin aküde azalma varsa aracı stop etmiyor.

Senin "bazen stop ediyor bazen etmiyor" diye aklını karıştıran şey aslında start stop'un bu mantığından kaynaklanıyor

O yüzden ss'i kapatıp dene hocam

Yazılımdan dolayı, stop ediyor,
    Mesela, kışın motor soğukken P konumuna alın ve fanı maksimum seviyede sıcaklığa getirin,
    Motor çalışmaya devam edecektir..!

• Abiler selamlar,
    Forumda yeniyim.
    Zaten çaylak statüsüne aldılar beni :)
    Tecrübelerinize müracat etmek istediğim bir konu var.
    8 ocak itibariyle trafiğe çıkardığımız bir polomuz var. 1.2 tsi dsg.
    Son hafta itibariyle fark ettiğim bir gariplik var arabada.
    Kasislerden geçerken veya hafif bayırlı yerlerde gaz pedalına çok az dokunmama rağmen araba boş vitesteyken gaza basılmış gibi bir ses geliyor. Devir 3000 lere kadar çıkıyor.
    Bu normal olmasa ve sürücü hatasından kaynaklanmasa gerek. Zira ikisinden biri olsa sürekli olur diye düşünüyorum.
    Opel corsa ve astranın şanzımanlarından çok çekmiş biri olarak dsg'ye upgrade edelim dedik ama yine huzur yok galiba :(
    Benzer sorun yaşayan var mı aranızda? Servislik bir durum mu? Yoksa dsg de kusursuz bir şanzıman teknolojisi değil mi dersiniz?
  • gençakademisyen G kullanıcısına yanıt
    Araç tork üretirken, meyil çıkışlarda daha fazla torka ihtiyaç duyar.
    Ve devri yükseltir,
    Bu ses normaldir.
    Lakin Dsg normalde bir şanzîmân değil
    Nazik ve arıza vermeye meyilli bir düzenek ,
    5.Dsg kullanışım ,
    Şimdi hem Dsg hemde CVT araç kullanıyorum.
    CVT tepkileri Dsg gibi ani değil ama
    Sorunsuz.

• gençakademisyen G kullanıcısına yanıt
    Bu sırada , aracınız hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin inşallah.

İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.Bu arada sizde de oluyor mu aynı şekilde?
    Selamlar,
    Aracı park ederken öncelikle ayağım frendeyken el frenini çekip boşa "N" alıyorum daha sonra ayağımı frenden çekip tüm yükün el frenine binmesinden sonra yeniden frene basıp aracı "P" konumuna alıyorum.
    Umarım faydalı olmuşumdur, herkese keyifli sürüşler.
  • nr_4ever N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Benim park etme sitilimde aynı şekilde ama dediğim gibi sizde en son P konumuna alınca Araç stop ediyormu.Bu arada iyice dikkat ettim arkadaşımın da bahsettiği gibi Start Stop işareti çıkıyor P ye alınca.Merak ettiğim P de bazen sizde de oluyor mu.Saygılar.
  • Araç 2.aracımız olduğu için çok sık kullanamıyorum fakat bu hafta sonu park halindeyken start stop'un nasıl devreye girdiğine dikkat edip buradan paylaşacağım.
    Herkese keyifli sürüşler.
  • Herkese selam arkadaslar bende fiesta var bende bu arabaya gecmeyi düşünüyorum otomatik alıcam bu sefer genel olarak yorumlar güzel ama araçın donanım seviyesi yeterli mi acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.