Şimdi Ara

Polo 1.2 TSI BMT 90 PS alınır mı? (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
829
Cevap
21
Favori
209.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim arabanında kalkışlarda özellikle motor soğukken sanki eksoz delik yada patlak gibi bir horultu geliyor özellikle kalkışlarda başka Zaman yok kafama takılıyor bazen performans konusunda hala bana gitmiyor gibi geliyor 2800devirde 120km yi ancak görüyor gaz tepkileri cansız benzin istasyonunu değiştirdim yakıttan olabilir belki diye BP den alıyorum ilk günden bu yana farklı bir istasyonuna geçtim yakıt azalınca bir seferde Opet'ten alıp deneyeceğim,sonuç alamazsam servise gideceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim arabanında kalkışlarda özellikle motor soğukken sanki eksoz delik yada patlak gibi bir horultu geliyor özellikle kalkışlarda başka Zaman yok kafama takılıyor bazen performans konusunda hala bana gitmiyor gibi geliyor 2800devirde 120km yi ancak görüyor gaz tepkileri cansız benzin istasyonunu değiştirdim yakıttan olabilir belki diye BP den alıyorum ilk günden bu yana farklı bir istasyonuna geçtim yakıt azalınca bir seferde Opet'ten alıp deneyeceğim,sonuç alamazsam servise gideceğim.

• koruma37 K kullanıcısına yanıt
    Hocam gaz tepkileri isteksizse ,
    Kesin bir problem var,
    Bendeki 1.2 tsı dsg , yerinde duramıyor,
    Performans çok iyi ,
    Serviste hemen aracınızla test sürüşü yapıp size yorumlarlar,
    Bu test sürüşünüzde hiçbir ücret talep etmiyorlar,
    Servise ilk fırsatta gösterin , belki sorun büyüktür ..!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bende ilk fırsatta gitmeyi düşünüyorum ama valide rahatsız o yüzden fırsat bulup gidemedim.

• koruma37 K kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, annenize;
    Hocam garanti süreci içerisinde aracı göstermeniz, menfaatiniz icabı...
    Garanti bitiminde, masraf alırlar ..!

• Bugun Polo'yla ilk depoyu bitirip tekrar full'lettim.

Yol bilgisayarinda 35km menzil kalmisti:
    Gidilen mesafe: 725km
    Ortalama tuketimim: 5.7Litre
    Ortalama hiz: 35km/h
    Alinan yakit: 174lira
    Alinan yakit litresi: 41Litre
    Kurus hesabi: 0.24kurus

Arabanin yakitindan cok memnunum onceki aracimdan sonra suan sanki dizel arac kullaniyormusum gibi hissediyorum. Eskiden ayda 500liraya 1300km giderken, suan kabaca 360 liraya 1500km gibi mesafe gidebilecegim.

Nerden baksam kar, nerden baksam mutluluk. :)

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    Gaz pedalına sakin basınca , km artıyor,
    Tsı motorlar ,sakin ve akan trafikte neredeyse kokluyor.

• 2 hafta önce 1.2 tsi lounge aldım. 1400km oldu.

soğukken gaza basınca motordan bir zırıltı duyuyorum, gazı bırakınca kesiliyor.

hararet göstergesi 90C, yağ sıcaklığı da (yol bilgisayarından) 90-100C aralığına gelince aynı zırıltı, epey azalıyor, bazen yapıyor bazen yapmıyor.

nette araştırdım, timing chain - triger zinciri diye bir problem buldum. örnek videoları inceledim. videolardaki gibi yüksek, kesintisiz bir ses değil.

1.2 tsi kullanan arkadaşlarda bu sesi duyan, ne olduğunu bilen var mı?

2 haftalık arabaya, motordan ses geliyor diye servis kaydı açtırmak istemiyorum.
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Bende motoru durdurduktan sonra çıtırtılar geliyor ,
    Servise danışın derim, hemen dosya açmıyorlar , önce tespit yapıp, ardından onayınız olursa işleme geçiyorlar, bu sırada tespit ücretsiz,
    Yolunuz servise düştüğü Zaman bir gösterin derim, garantisi var birde aracın, garantiden yaparlar...

• malzemec kullanıcısına yanıt
    hocam seninle aynı anda yazdık.

2014 ve sonrası 1.2 TSI 90HP olan motorların kodu CJZC ve bu motorlarda triger zinciri yok, kayış var. bu da nette bulduğum videolardaki sorunun bende olmadığı anlamına geliyor :)

bir süre daha takip edeceğim. bir gelişme olursa yazarım.

sendeki çıtırtı sesleri bende de var. bir arkadaş daha yazmış zaten; motor stop ettiği andan itibaren, egzos sistemi soğumaya başlıyor. tümüyle normal sesler. mevsim nedeniyle dış ısı da düşük; ilk stop sonrası sık aralıklarla çıtırtılar normal. yazın 40 derece sıcakta bile duyulabilir bu sesler.
  • şu linkten, 1.2 TSI 90HP motorun yedek parça bilgilerine ulaşabilirsiniz.

https://partsdb.info/find/vw-go/polo-67a/cjzc-petrol-2b5c

ingilizce ama olsun :)
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Çıtırtıların egzozdan geleceğini hiç düşünmemiştim ,
    Dikkatli dinliyeceğim, sanki bana motor bölmesindenmiş gibi geliyordu,
    İlk başlarda biraz ürkmüştüm sesten ama şimdi alıştım.

• Aynı görüşteyim stop ettikten sonra gelen çıtırdılar eksoz manifoldu çıkışından geliyordur muhtemelen daha önceki araçlarımda da benzer sesler geliyordu.Yanlız ilk çalıştırmada özellikle ısınana kadar gelen zırıltı sarsıntı değil bu kafa karıştırıcı bende zırıltı değil sanki gaza bastığımda horultu şeklinde bir ses var benim araçta lounge manuel.1700km de kalkışlarda biraz fazla gaz verince duyuluyor başka zamanlarda hissedilmiyor.Yakıtı nereden alıyorsunuz bilmiyorum ama kesinlikle yakıt seçiyor tsi ben istasyon değiştirdikten sonra aracın performansı toparlamaya başladı 50tl lik daha aldım akşam farklı bir istasyondan eğer istediğim gibi olmazsa zaten servise götüreceğim ilk fırsatta

• Aynı hırıltı sesi benim aracımdan da geliyor fakat benim hoşuma giden, problem olmayan bir ses. Her ne kadar öyle olmasada sanki ciğerli, hacimli bir araba kullanıyormuşum hissi yaratıyor. :)

Ben yıllardır Shell 95 oktan nitro kullanıyorum, gayette memnunum. Genelde de hep aynı benzin istasyonundan benzinimi alırım.
  • supremum01 kullanıcısına yanıt
    BP de doğuş araçlarına %3 puan var,
    Ben BP kullanıyorum ,
    Yakıtı da güzel

• arabadakimvar A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,@arabadakimvar,
    Çıtırtılar sorun değil o Zaman .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 17 Ocak 2016; 10:19:34 >
  • 2800 devirde manuel 5.vites de 120km hıza ulaşıyor.1400 devirde turbo devreye giriyor teknik özellikleri öyle söylüyor.Bundan önceki aracım Volvo S40 2.0T 162hp di.Ya bana ondan sonra öyle geliyor bilmiyorum ama 1.0 Ecoboost Fiesta da kullandım 2013 yılında sıfır almıştım.Onun performansı Polo ya oranla çok daha iyiydi yanlız Fiesta yakıt olarak daha fazla tüketime sahip bir araç.

• Benim 1400 devirde direk turbo kendini belli ediyor hatta anlık yakıt değerlerinden takip ettiğinde 1400 devirde yakıt hemen yükseliyor o noktada sonrasında dediğiniz gibi zaten araç hızlanmaya başlıyor aheste aheste.

Kağıt üzerinde Fiesta ile aynı tork değerlerine sahip olmasına rağmen performans olarak gerçekte oldukça gerisinde yakıt olarak 0.5lt daha az tüketimi var tabi konfor ve yakıtım konusunda Polo daha iyi.

Sonuç olarak arabanın performans haricinde memnun olmadığım başka hiç bir yanı yok.Lounge donanım tavsiye ediyorum comfortline dan daha mantıklı.

• yakıt olayına dikkat edelim bakalım. daha önce kullandığım fiesta ve tiguan'da opet kullandım çok memnundum. hatta fiesta zamanlarında, Full'den ucuz yakıt alıyordum onda da sorun yaşamadım.

opet'i yada PO'yu yerli marka diye tercih ediyordum. gerçi bir süre sonra PO'nun çoğunluğu yabancılara satılmıştı.

şimdi shell ile devam etmeye karar verdim. bakalım nasıl olacak. daha olmadı götürüp sorcaz servise.
  • Aslında sıkıntılar aynı olunca sadece yakıta suç bulmak doğru değil gibi geliyor.Herkes farklı istasyonu kullanıyor farklı firmaların yakıtlarını alıyoruz.Bu demek oluyorki sadece yakıtta bitmiyor bu iş sıkıntılar aynı olunca genel bir problem var yada beklentilerimiz yüksek ama araçların performansı kadar.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.