Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (376. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.881
Cevap
54
Favori
648.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben şimdiki aklımla 1.6 alırdım. Parçası daha kolay bulunuyor ve daha uygun. Otomatik seçeneği de olabiliyor.
  • Arkadaşlar herkese tekrardan selamlar. 113000km'ye sağ salim geldik. Fakat EGR arızası verdi araç. Yetkili serviste 1881TL parça+ 100TL civarında da conta antifiriz vb. malzemeler tutuyor. 600-800TL civarında da işçiliği oluyormuş. Toplam rakamdan da %16 zubizu indirimi var mart ayı sonuna kadar. Özel servisten de fiyat aldım, parça 1400+200 işçilikle değiştiririz dedi. Fakat 800TL'ye yazılımla iptal de edebiliriz dedi.

Nereye gittiysem değişmesi lazım dedi. Fakat güzelce temizlenirse kanımca sorun kalmaz ama hiçkimse temizlemeye yanaşmıyor. Hoş tabi sıfırı takmak garanti çözüm, temizlemeden kat kat iyi ama parçası çok pahalı. Amarok için değiştirmişler 800-900 civarında tutmuş o da. 1.6tdi ların parçası biraz daha uygun.

Işık yanması dışında problem yok zaten, imkanım olsa kendim söküp temizlemeyi düşünüyorum. :)

Bu arada, daha önce de bahsettim ama güncelleyim; ön diskleri sakın ama sakın orjinali dışında değiştirmeyin! 2-3 bin km bile dayanmadı bana yan sanayi diskler, hemen eğildiler.

Bir de ek tavsiye; 10-15000km de bir würth enjektör temizleyici katkılardan var onu kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: executiv

Arkadaşlar herkese tekrardan selamlar. 113000km'ye sağ salim geldik. Fakat EGR arızası verdi araç. Yetkili serviste 1881TL parça+ 100TL civarında da conta antifiriz vb. malzemeler tutuyor. 600-800TL civarında da işçiliği oluyormuş. Toplam rakamdan da %16 zubizu indirimi var mart ayı sonuna kadar. Özel servisten de fiyat aldım, parça 1400+200 işçilikle değiştiririz dedi. Fakat 800TL'ye yazılımla iptal de edebiliriz dedi.

Nereye gittiysem değişmesi lazım dedi. Fakat güzelce temizlenirse kanımca sorun kalmaz ama hiçkimse temizlemeye yanaşmıyor. Hoş tabi sıfırı takmak garanti çözüm, temizlemeden kat kat iyi ama parçası çok pahalı. Amarok için değiştirmişler 800-900 civarında tutmuş o da. 1.6tdi ların parçası biraz daha uygun.

Işık yanması dışında problem yok zaten, imkanım olsa kendim söküp temizlemeyi düşünüyorum. :)

Bu arada, daha önce de bahsettim ama güncelleyim; ön diskleri sakın ama sakın orjinali dışında değiştirmeyin! 2-3 bin km bile dayanmadı bana yan sanayi diskler, hemen eğildiler.

Bir de ek tavsiye; 10-15000km de bir würth enjektör temizleyici katkılardan var onu kullanın.

Orijinal disk derken birden fazla oem marka var benim bildiğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaşlar herkese tekrardan selamlar. 113000km'ye sağ salim geldik. Fakat EGR arızası verdi araç. Yetkili serviste 1881TL parça+ 100TL civarında da conta antifiriz vb. malzemeler tutuyor. 600-800TL civarında da işçiliği oluyormuş. Toplam rakamdan da %16 zubizu indirimi var mart ayı sonuna kadar. Özel servisten de fiyat aldım, parça 1400+200 işçilikle değiştiririz dedi. Fakat 800TL'ye yazılımla iptal de edebiliriz dedi.

bendede egr bozuk uzun zamandır. egr temizletmek için söktürdüm ama elektronik kısmı bozulmuş. müdahele edemediler. yazılım ile egr iptal edeceğim hem arabanın hantallığıda chip ile geçecektir.

disk alırken yamulan hangi markaydı baktınızmı? fiyatları nedir?

• mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    Markasını bilemiyorum fakat yetkili servisten alınması gerekiyor. Mercedes kullandığım zamanlarda şöyle bir ayrım vardı; yıldızlı parça, alman malı orjinal, bir de yan sanayi. Benim dediğim yıldızlı olana denk geliyor. Yıldızlı, yani mercedes logosu olan parça anlamında.
  • quote:

Markasını bilemiyorum fakat yetkili servisten alınması gerekiyor. Mercedes kullandığım zamanlarda şöyle bir ayrım vardı; yıldızlı parça, alman malı orjinal, bir de yan sanayi. Benim dediğim yıldızlı olana denk geliyor. Yıldızlı, yani mercedes logosu olan parça anlamında.

Yetkili servisten alınan parçayla Bosch'un veya TRW'nin ürettiği oem disk aynı. Yetkili servis baskı+balata için 1200 lira istedi benden. Üreten firma Sachs ya da Luk ben gittim aldım orijinal parçayı 500 liraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutyuksel -- 18 Ocak 2017; 13:37:25 >
  • burak11 B kullanıcısına yanıt
    1.2TDI araçlarda yazılım olmadığını söylüyor çoğu yer. Ya ışık yanacak ya da değişecek başka çözümü yok diyorlar. Ustanın birisi 800TL'ye yazılımla hallediyoruz dedi, istemeye de olsa öyle yapacağım sanırım.

Disklerin markasını hatırlayamadım fakat alman malı bilindik bir markaydı. Yetkili serviste de ön fren disk+balata takımı 500 küsürdü yanlış hatırlamıyorsam. Diğer alman malı olanları 200'e taktırmıştım.
    Ben de öyle bilirdim ama disklerde verim alamadım. Yetkili servis inanılmaz fiyatlar veriyor. Tek çözüm, ya sanayide iyi güvenilir bir ustan olacak, veya 2-3 yılda bir arabayı değiştireceksiniz, ustayla vs. uğraşmayacaksınız.
  • quote:

1.2TDI araçlarda yazılım olmadığını söylüyor çoğu yer. Ya ışık yanacak ya da değişecek başka çözümü yok diyorlar. Ustanın birisi 800TL'ye yazılımla hallediyoruz dedi, istemeye de olsa öyle yapacağım sanırım.

Disklerin markasını hatırlayamadım fakat alman malı bilindik bir markaydı. Yetkili serviste de ön fren disk+balata takımı 500 küsürdü yanlış hatırlamıyorsam. Diğer alman malı olanları 200'e taktırmıştım.

yazılım çıktı, hangi şehirdeyseniz yardımcı olmaya çalışayim. 2 güne kadar bende yaptıracağım.

motor yazılımı +

partikül + egr + hızlimitörü iptali ile birlikte
  • quote:

Ben de öyle bilirdim ama disklerde verim alamadım. Yetkili servis inanılmaz fiyatlar veriyor. Tek çözüm, ya sanayide iyi güvenilir bir ustan olacak, veya 2-3 yılda bir arabayı değiştireceksiniz, ustayla vs. uğraşmayacaksınız.

Bence size o markanın çakmasını satmışlar. Beyazıt'ta Levi's pantolon dolu; ama merdiven altı.

• burak11 B kullanıcısına yanıt
    Ben Ankara'dayım, aslında çok iyi olur tecrübelerinizi aktarabilirseniz.
    Olabilir valla yıl oldu 2017 kimseye güvenilmiyor.
  • executiv E kullanıcısına yanıt
    Birkaç gün bekleyin, deneyimlerimi yazarım
  • Teşekkürler bilgiler icin. 2014 1.2 tdi trendline aldim 53bin de arkadaslar. Kitapcigi yok internetde bulamadim indirebilcegim link atarsaniz cok sevinirim

• Kısmet olurmu bilemem ama polo hastasıyım zamanı gelince beyaz bir polo çekmek isterim altıma :)
  • Çok Acilinden bende 1 tane bluemotion almak istiyorum uygun bir rakama hemen aracını satmak isteyen arkadaşlar var ise lütfen 05068912233 numaralı telefonum üzerinden çağrı mesaj yada whatsapp ile bana ulaşsınlar ..
  • aranızda aliexpress veya benzeri biryerden polosuna xenon far alıp taktıran var mı acaba

• Egr ve dpf iptal ettirdik, biraz da güç artışı oldu araçta. Yaptırmak isteyen olursa yardımcı olabilirim. 5. Viteste hızlanmayan araç şaha kalkar oldu. (Kendi çapında tabiki)

98hp, 225 tork en son değerler.

• quote:

Egr ve dpf iptal ettirdik, biraz da güç artışı oldu araçta. Yaptırmak isteyen olursa yardımcı olabilirim. 5. Viteste hızlanmayan araç şaha kalkar oldu. (Kendi çapında tabiki)

98hp, 225 tork en son değerler.

Yakıt tüketimi nasıl oldu?

• 90-100 sabitlerseniz düşüyor, fakat performanslı kullanımda normale göre çok az artış oluyor. Yani anlık tüketime göre 0.5-1 litre/100km tasarruf oluyor. Gazlarsanız biraz fazla tabi 2-3 litre. Uzun yol tecrübe etmedim henüz.

Şuanda da rölantide hafiften bir düzensizlik var. 30-40 bin km dir böyle bir sorun var. Enjektörlerle alakalı bir problem sanırım.

• 
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.