Şimdi Ara

### POLO GTİ 6R ANA BAŞLIĞI ### (157. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.286
Cevap
19
Favori
227.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hava filtresini aldınız mı?
    Bu arada başlık yine sessiz...
  • Herkese merhabalar Airbag ışığı yandı geçenlerde neden olabilir? Bir de aracımda kumandalı egzoz ve hava filtre kit var.Egzozu açmadığınızdan kumandadan hiçbirşey belli olmuyor.Muayeneden böyle geçer mi ? Yoksa orjinale dönmek mi lazım? Teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: triptister

Herkese merhabalar Airbag ışığı yandı geçenlerde neden olabilir? Bir de aracımda kumandalı egzoz ve hava filtre kit var.Egzozu açmadığınızdan kumandadan hiçbirşey belli olmuyor.Muayeneden böyle geçer mi ? Yoksa orjinale dönmek mi lazım? Teşekkürler şimdiden

aracı lifte alınca kumandalı olduğu kabak gibi belli olacaktır. o şekilde geçemeyebilirsin. ama ben DP'li şekilde geçmiştim çünkü dp'nin varlığı hiç belli olmuyordu.
  • Filtre alamadım henüz iş yoğunluğundan ne araştıracak ne de alacak zaman bulabiliyorum. Hatta arabayı en son 25 gün önce kullanmışım . Sabah işe giderken önünden geçip bakıyorum iş dönüşünde de camdan bakıyorum ancak :) . HG motorsportun HF series filtre kiti gelmiş onu bir araştıracağım 2000 lira gibi bir fiyatı var, fiyat biraz yüksek ama spool ağzı vs herşeyle takım gelmesi avantaj. Bakalım sanırım ekim-kasım aylarına kadar hiçbir şey yapamayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 4 Mayıs 2016; 21:36:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: toxoplazma

quote:

Herkese merhabalar Airbag ışığı yandı geçenlerde neden olabilir? Bir de aracımda kumandalı egzoz ve hava filtre kit var.Egzozu açmadığınızdan kumandadan hiçbirşey belli olmuyor.Muayeneden böyle geçer mi ? Yoksa orjinale dönmek mi lazım? Teşekkürler şimdiden

aracı lifte alınca kumandalı olduğu kabak gibi belli olacaktır. o şekilde geçemeyebilirsin. ama ben DP'li şekilde geçmiştim çünkü dp'nin varlığı hiç belli olmuyordu.

Orjinale döndürebilirim değil mi hocam ? Hava filtresine nediyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hardtouch kullanıcısına yanıt
    25 gün iyi dayanmışsınız. Yazıktır yatmasın canavar.
  • Bende özledim, hep niyetleniyorum çıkartayım bir gazlayım gezip geleyim diye ama iş dönüşü tekrar dışarı çıkmak çok zoruma gidiyor . Gün boyunca şantiyede açık havada çalışınca insan kapalı ortamı özlüyor. Arabayla gezmeye çıkmaya bile hevesim kalmıyor akşamları

Fitre kitiyle muayeneden geçersin hocam sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 4 Mayıs 2016; 22:12:51 >
  • quote:

quote:

quote:

Filtreye bişey demiyorlar. Geçersin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Filtreye bişey demiyorlar. Geçersin

Egzoz için sormuştum hocam :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Arkadaşlar merhaba aklıma takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istiyorum umarım bilen kişi veya kişiler vardır.

Aracım 1.2 tsi 90hp Polo Lounge. Aracımı 25 Aralıkta aldım ve şuan 3100 km'de. Performans anlamında çok çok memnunum herhangi bir sorunum yok zaten benzin öyle pahalı ki basmaya korkar olduk. Lakin aklımı kurcalayan bir yazılım olayı var ki bu konuya bir türlü karar veremiyorum.

Benim için sorunsuzluk önemli bir kıstas zaten kimse de kendi yapacağı bir uygulama yüzünden yeni aracının sorunlar çıkartmasını istemez.

Yazılımı yaptırmayı isteme nedenim: Tork artışı ile araba şehiriçi normal sürüşlerde 1400d/dak üstünde çok daha atak olacak. 160 tork değilde 200-220 tork olsa çok daha iyi çekiş sağlayacak. Zaten benim üst hızlarda işim yok. Uygun vites oranlarında giderken gaza minik dokunuşumla daha seri hızlansın yeter. Onun dışında uçup kaçsın istemiyorum zaten sakin kullanırım aracımı.

Yazılımdan korkma nedenim: Zaten performanstan memnunum. Fazladan performans isteme sevdasına gidip olmadık şeylerle boğuşmaktan korkuyorum.

Bana önerileriniz nedir?

Merhaba Hyundai getz 1.5 vgt vardı bende bir müddet stock kullandım sonra sizin gibi araştırdım chip olayını 2013 ocak tı sanırım
    Mehmet gazıhana gittim ve yükletme yaptık öncesi ve sonrasında dinamometreye soktuk aracı yazılım öncesi ve sonrası farkı
    ilk orda gördüm sonra yola çıktım o araba gitti sanki yerine farklı bir araç geldi inanmadım döndüm bursaya ordada ölçüm yaptırdım sonuç baktım doğru
    mehmeh beyle telefonda görüştüğümüz zaman bana söylediği değerler neyse yükleme sonrasıda oydu, sanırım bizim 1.2 tsi polo lar içinde yazılım sonrasında
    135 hp güç ve 220nm tork artışı vaat ediyor daha önceki tecrübemden dolayı değerler doğrudur diye düşünüyorum. ama yakıt mevzusuna gelirsen bu gücün
    illa bir karşılığı var tüketim olarak, çok dikkatli ekonomik bir sürüş tercih ederseniz yakıtta az da olsa bir düşüş olur fakat oda zor ayağının altında güç varken illaki
    sert kullandığın oluyor ozamanda tüketim haliyle artıyor yani ne kadar ekmek okadar köfte hesabı. örnek onuda deme fırsatım olmuştu o dönem aynı yolu stock
    ve yazılım sonrası denedim yaklaşık 750 km mesafede, bunun içinde uzunca bir otoban sürüşüde var sonuç çeyrek depo fazla yaktım yazılımdan sonra ama gidişide
    o biçim farketti.

• quote:

Orijinalden alıntı: assgti

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Arkadaşlar merhaba aklıma takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istiyorum umarım bilen kişi veya kişiler vardır.

Aracım 1.2 tsi 90hp Polo Lounge. Aracımı 25 Aralıkta aldım ve şuan 3100 km'de. Performans anlamında çok çok memnunum herhangi bir sorunum yok zaten benzin öyle pahalı ki basmaya korkar olduk. Lakin aklımı kurcalayan bir yazılım olayı var ki bu konuya bir türlü karar veremiyorum.

Benim için sorunsuzluk önemli bir kıstas zaten kimse de kendi yapacağı bir uygulama yüzünden yeni aracının sorunlar çıkartmasını istemez.

Yazılımı yaptırmayı isteme nedenim: Tork artışı ile araba şehiriçi normal sürüşlerde 1400d/dak üstünde çok daha atak olacak. 160 tork değilde 200-220 tork olsa çok daha iyi çekiş sağlayacak. Zaten benim üst hızlarda işim yok. Uygun vites oranlarında giderken gaza minik dokunuşumla daha seri hızlansın yeter. Onun dışında uçup kaçsın istemiyorum zaten sakin kullanırım aracımı.

Yazılımdan korkma nedenim: Zaten performanstan memnunum. Fazladan performans isteme sevdasına gidip olmadık şeylerle boğuşmaktan korkuyorum.

Bana önerileriniz nedir?

Merhaba Hyundai getz 1.5 vgt vardı bende bir müddet stock kullandım sonra sizin gibi araştırdım chip olayını 2013 ocak tı sanırım
    Mehmet gazıhana gittim ve yükletme yaptık öncesi ve sonrasında dinamometreye soktuk aracı yazılım öncesi ve sonrası farkı
    ilk orda gördüm sonra yola çıktım o araba gitti sanki yerine farklı bir araç geldi inanmadım döndüm bursaya ordada ölçüm yaptırdım sonuç baktım doğru
    mehmeh beyle telefonda görüştüğümüz zaman bana söylediği değerler neyse yükleme sonrasıda oydu, sanırım bizim 1.2 tsi polo lar içinde yazılım sonrasında
    135 hp güç ve 220nm tork artışı vaat ediyor daha önceki tecrübemden dolayı değerler doğrudur diye düşünüyorum. ama yakıt mevzusuna gelirsen bu gücün
    illa bir karşılığı var tüketim olarak, çok dikkatli ekonomik bir sürüş tercih ederseniz yakıtta az da olsa bir düşüş olur fakat oda zor ayağının altında güç varken illaki
    sert kullandığın oluyor ozamanda tüketim haliyle artıyor yani ne kadar ekmek okadar köfte hesabı. örnek onuda deme fırsatım olmuştu o dönem aynı yolu stock
    ve yazılım sonrası denedim yaklaşık 750 km mesafede, bunun içinde uzunca bir otoban sürüşüde var sonuç çeyrek depo fazla yaktım yazılımdan sonra ama gidişide
    o biçim farketti.

Bilgilendirmeniz icin tesekkurler.

Getz yuklemeden sonra sorun cikartti mi? Kac bin km o haliyle kullandiniz?

Polo'ya yaptiracak misiniz?

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    54000-68000km arası kullandım 1 sene sonrada sattım bırakın sorun çıkarmayı kara duman bile atmadı yalnız yakıtta çok fazla olmasada artış oldu haliyle.
    poloyu yenı aldım daha 1 ay oldu 2 sene sonra garanti bittikten sonra yaptırmayı düşünüyorum.
  • İyi günler arkadaşlar, uzun süredir sadece okumakla yetiniyordum, şimdi 3. yıl bakımına doğru yaklaşırken ne yapmam gerektiği konusunda tecrübeli arkadaşlardan bir akıl vermelerini isteyecektim. Durumumu yaşayanlar bilir bizim aracı peder illaki kendi adamına götürdü 2 senedir (0 almıştık 2013 ağustos çıkışlı), zaten km dolmadığından yılda 9-11 bin anca yapıyoruz yıl doldukça gidiyorduk. Şuan 3. yıl bakımına girerken fren hidroliği dsg yağı felanda değişecek mi diye merak içindeyim, açıkcası ustaların bişey olmaz diyip geçeceğini düşünüyorum abi gider buu felan yapacaklardır. Benim naçizane isteğim aslında 3. yıl rutin bakımın yetkili serviste kaç tl ye mal olacağı (çünkü peder normal bakımın 500 civarı olduğunu kendisinin 200-250 ye yaptırdığını söyleyip kestirip atıyor). Ben bu 3. yıl için açıkcası para koymuştum kenara ve servise götürmeye kararlıyım.

Araç 31 binde servise ağustosta girecek 3 ay sonra. Hiç balata değiştirmedim. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresi 2 kez değişti (sanayide) bunun dışında herhangi bir değişim olmadı.

Ayrıca aracı hiç yetkiliye götürmemiş olmam bir dezavantajmıdır. (aracı satmayı düşünmüyorum çok uzun bir süre)

Birde ön ve arka tamponlarıda peder boyattığından sanayide geri takarken önü takamamışlar sağ far grubunun altına parmağım giriyor!? Servis bunuda düzeltirmi ek ücrete tabii olurmu bunlarda meraklarım arasında.

Son olarak k&n filtre kullanan varmı (e-2997 kodlu sanırım) sitelerinde 50.000 mil temizlik yapılmadan kullanılabileceği söyleniyor (kapalı kutu filtreleri için). Kendi sitesinde 93 dolar (272 tl) hepsiburada da 224 tl. Sizce değermi. Hava filtresindeki derdim ne para ne temizlik aralığı ne performans ne ses (çünkü bunların hiçbiri sadece filtreyle olmaz sanırım) sadece merak ediyorum k&n yi ayrıca performansa, beygir artışına katkısı olmayacağını felan da biliyorum. Sadece hava filtresi almış olmak için içimdeki hevesten almak istiyorum. Ne dersiniz?

• kutu içi hiçbir işe yaramaz. paranı boşa harcamış olursun. fren hidroliğini ben de değiştirmedim.
  • quote:

kutu içi hiçbir işe yaramaz. paranı boşa harcamış olursun. fren hidroliğini ben de değiştirmedim.

Teşekkür ederim bililendirdiğiniz için

• Güzel bir son susturucu arıyorum arkadaşlar yüksek ve tok sesli polis falan dert değil, zaten şehrin dışında sayılabilecek bir yerde oturuyorum, merkeze de gitmiyorum pek, arabayı da ayda 2-3 kere ancak kullanıyorum. DP+orta iptali var ama ses yetersiz geliyor.

toxoplazma sende milltek vardı sanırım nasıldı ses memnun muydun? Hiç video falan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardtouch

Güzel bir son susturucu arıyorum arkadaşlar yüksek ve tok sesli polis falan dert değil, zaten şehrin dışında sayılabilecek bir yerde oturuyorum, merkeze de gitmiyorum pek, arabayı da ayda 2-3 kere ancak kullanıyorum. DP+orta iptali var ama ses yetersiz geliyor.

toxoplazma sende milltek vardı sanırım nasıldı ses memnun muydun? Hiç video falan var mı?

bende miltek yoktu. çopur egzozun yaptırdığı bir son susturucu vardı, sesi de gayet güzeldi, ne az ne de çok orta kıvamda idi. ama videosu yok.
  • Hardtouch kullanıcısına yanıt
    Hafta sonu, İskender yapımı komple egzoz (73 dp, 63 orta, 63 son) taktırdım. Sesini bayağı beğendim. Satan arkadaşın çektiği video var, alarm sesi karışıyor ama yine de anlaşılıyor.
    Numaranızı gönderirseniz whatsupdan videoyu iletebilirim. Bu arada aynı kombinasyonda malum sitede 1 tane daha satılık var.
  • Buarada bir başka sorunumu atlamışım benim ledlerden biri daha morumsu biri daha beyaz yani patlamışmı nedir anlayamadım sorun ama çok ince bir fark bir sürü kişiye gösterdim ben söylemedikçe kimse fark edemedi (xenonlarda sıkıntı yok sadece ledlerde çok dikkatli bakınca renk farkı var)

Başka bu problemle karşılaşan varmı ne yapmak gerekir hangisi bozuk zaten onuda anlayamadım...

• Malum sitedeki komple iskender egzozun fiyati dusmus, bedavadan biraz pahali. Dusunen kacirmasin.

• 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.