Lütfen işi bilen veya başına gelen bir arkadaş yardımcı olsun. 1997 POLO 1.6 HB(AEE) aracım çalışma esnasında durup duruken stop ediyor. Aslında araç normalde güzel çalışıyor , ancak bazen rolanti düşüyor düzeliyor, tam düzelecek gibi oluyor ve tekrar düşüp stop ediyor.
Servise(özel) götürdüm; Yapılanlar; - Dinamo değişti. - Boğaz kelebeği temizlendi - Distibutor değişti. - Motora bağlanan elektrik tesisatı değişti. - Flitreler ( Hava, benzin) değişti. - Sarsıntı sensoru değişti. - Manifold basın sensoru değişti. - Emme manifoltu kontrol edildi. - Motor sökülüp piston sibop ve tüm aksamı kontrol edildi. - Beyin 2 kere değişti. - Enjection temizliği 2 kere yapıldı. - Bosch servisinde makinaya bağlandı. - Yakıt pompası değişti.
Ne yapmam gerekir.Lütfen çıldırmak üzereyim. Arabayı garajda çürümeye terketmek üzereyim.
Şimdiden teşekkürler.
poloyu değiştirmen gerekir:) bende 2001 vardı 1.4 16v 75 hp. aynı sorun daha doğrusu benzer sorun onda da vardı. özellikle vites küçültürken stop ederdi. servise girerdi çıkardı 1 hafta sorunsuz gezerdi sonra tekrar başlardı aynı sorunu yapmaya
Merhaba.
Polo Classic stop etme çözümü, sigorta panosunun komple lehimlerinin yenilenmesidir. Bana da birçok şey söylediler. Bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini, gaz kelebeği, hava debimetresi, tüp beyni, arabanın beyni, krank devir sensörü, distribitör kapağı vs. Tahminlerin sonu yok. En son iyi bir usta, ya sigorta tablasındaki ateşleme rölesinden ya da sigorta panosunun kendisinden kaynaklanıyor dedi. İyi bir elektrikçiye tüm lehimleri yenilettir dedi. Yaptım ve problem çözüldü. İlk başta bunu yapmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla...